Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

לאחר שנים רבות עם רכבי ליסינג מהעבודה החלטתי שזה כבר לא שווה את זה, וקניתי יונדאי i30cw מליסינג שנת 2010 עם 67K ק"מ.

הבדיקה של הרכב (מטעמי) הייתה די נקייה, מלבד רעש מערכת השסתומים -- אבל הבודק הסביר לי שהקומפרסיה בסדר ושזה סביר, רק כדאי לעשות פלאשינג בטיפול הבא.

הבדיקה גם הראתה רעידות בנסיעה במערכת ההיגוי והומלץ איזון גלגלים או כיוון פרונט. המוכרים עשו כיוון פרונט.

שמעתי שכדאי לבצע יישור קו לרכב עכשיו מיד אחרי הקניה, אבל מה בדיוק כדאי לעשות במקרה הזה?

והאם באמת כדאי לבצע פלאשינג?

פורסם

קודם כל תתחדש.

ראשית תברר עם חברת הליסנג מתי ביצעו טיפול בפעם האחרונה. ברכב זה מבצעים כל 20K או שנתיים.

אני מניח שביצעו טיפול ב 60K.

דבר שני לגבי חלקים אתה יכול לפנות לליאור מיונדאי שופ. מניסיון המחירים שלו נמוכים והאיש עצמו פשוט זהב.

לגבי פלישינג יש המון חומר בפורום אתה יכול לבצע חיפוש.

פורסם

הרכב אכן עבר טיפול 60K בנובמבר 2013, אבל שמעתי לא מעט על כמה הטיפולים של הליסינג מחפפים, ולמשל אולי לא באמת מחליפים את הפילטרים.

מה כדאי לוודא ולהחליף בחדש ואיכותי?

לגבי פלאשינג, קראתי לא מעט חומר בפורום, אבל אני לא מצליח להבין אם מדובר כאן בכסת"ח של מכון הבדיקה, או שבאמת צריך וכדאי לבצע.

• ספונסר פורום
פורסם

באיזו חברת ליסינג מדובר? חלק מהחברות מטפלות ברכבים שלהם במוסכים מורשים של היבואן ולכן הרכב מקבל טיפול על פי הוראות היצרן כמו רכב פרטי.

לגבי הפלאש, מומלץ להעיף מבט במצב הפנימי של המנוע ולבדוק אם אכן יש סימנים של שמן שחור או בוצה ואז להחליט.

פורסם

קודם כל, תתחדש.

קנית רכב שאשתי ואני לוקחים בחשבון לקנות בעתיד הקרוב.

לענייננו.

אם אני הייתי במקומך, הייתי מבצע טיפול מלא מורחב.

מחליף כל נוזל אפשרי (כולל שמן דיפרנציאל) בדגש על החלפת נוזל הקירור למי קירור יעודיים, כל מסנן אפשרי, מחליף רצועת טיימינג.

למה? כי אני לא יודע מה ההיסטוריה האמיתית של הרכב וגם זו דרך טובה להתחיל בעלות על רכב חדש.

זה מה שעשינו לרכב שלנו- אימפרזה 96, ידנית. וכיום, לאחר מעל 300000 ק"מ (מתוכם, 120000 אצלנו בשלוש שנים) הרכב מתקתק כמו שמצופה מרכב מטופל.

ואת המעט שאני יכול לעזור לו לשרוד אצלי- אעשה.

פורסם

בדגם הזה אין רצועת טיימינג אלא שרשרת

טלפן ליונדאי שופ וליאור יתן לך מחירים לחלקים מקוריים לכל טיפול שתרצה. זה מה שאני עושה.

ויש לך גם אופצייה להזמין מאתרים בחו"ל

פורסם

תודה!

ואו, זה נשמע המון דברים להחליף. אני אתחיל לבדוק מחירים ביונדאי שופ... כמה כל זה אמור לעלות, בערך?

פורסם

כמו שכתבו כאן, אין בדגם הזה רצועת טיימינג, אלא שרשרת.

לא מחליפים אותה באופן יזום.

החלקים שהייתי ממליץ להחליף על מנת לעשות יישור קו הם:

שמן מנוע (כמובן סינטטי מלא תקן C3), מסנן שמן מקורי, מסנן אויר, פלגים, מסנן מזגן, נוזל קירור מקורי ושמן גיר מקורי (4ליטר בקרטר).

לגביי מפרטי הטיפולים באופן כללי, בקרוב נשיק את האתר החדש (שעובדים עליו במרץ כבר 3 חודשים) ובו יהיו מפרטי טיפולים מסודרים לכל דגמי היונדאי.

• תוכן חדש...