Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ידני לסטודנט 30K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוזרת לחבר טוב לקנות את הרכב הראשון שלו.

מדובר בסטונדט שגר בחיפה ולומד בטנכיון, נסועה משוערת 400 ק"מ בחודש, הקתציב המדובר 30-32 אלף ש"ח.

עד עכשיו הגענו לשתי אופציות אפשריות: פונטו גרנדה ידנית שנת 2008-2007 או אלטו ידנית 2010-2011.

הדרישות מהרכב שיהיה אמין, טיפולים זולים, יתאים לנהג (גובה 1.85 בערך) ובת זוגתו.

פורום יקר, מה לדעתכם עדיף? מיני חדשה וספרטנית או סופר מיני קצת יותר מבוגרת וקצת יותר מפנקת?

אם יש רעיונות לרכבים נוסיפים (שאינם יונדאי גטס) אשמח לשמוע.

תודה רבה לכולם :wave:

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם אלטו לדעתי עדיף את הפנדה אם כבר.

כיוון שהוא נוסע מאט מאוד,לחיסכון של רכב מיני אין ממש יתרון,לכן הייתי מתמקד בגרנדה,אם עדיפות ל 1.4.

אגב יש גם את הסריון,היא מגיעה רק אוטומטית,גם אמינה מאוד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חשבתי על שני הרכבים שהצעת. הבעיה בסיריון-מחיר. ב30K הוא יכול לקנות גג 2006 במצב טוב. הבעיה עם הפנדה, אין כ"כ היצע. בשנים 2007-2010 יש כרגע 5 בלוח, רק אחת עם נתונים סבירים ועבר השכרה.

לגבי הפונטו, מה רע במנוע 1.25? רק העובדה שהוא חלש או שיש בעיה כלשהי?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

הייתי בודק גם במועדון פיאט אולי שם גם יש פנדה/גרנדה למכירה,או שהם מכירים מישהו שמוכר.

לא אין בעיה עם המנוע מבחינת אמינות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני אתן לך ולו תגובה קצת שונה מקודמיי - עדיף לא לרכוש רכב.

בטח שלא בתקציב הזה,ובטח ובטח שלא בנסועה קטנה שכזו.

עדיף לו להתנייד בתח"צ\ומוניות,מאשר "לבזבז" טנק דלק (אולי שניים,מניח שהנסיעה בעיקר עירונית)

ועוד לא הכנסת שיקול של ירידת ערך,ביטוח,טיפולים,בלת"מים (רכב בתקציב קטן,משמע ישן משמעותית,מה שמגדיל את הסיכוי לתקלה רצינית או השקעה גדולה ביישור קו וכו')

במקרה כמו שלו רכב יהיה יותר כאב ראש מאשר נוחות (אלא אם כן הוא היה נוסע כל יום בבינעירוני,ומטייל בסופ"שים,אז הרכב "מצדיק" השקעה)

שוב,זו רק דעתי :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
רכב בתקציב קטן,משמע ישן משמעותית,מה שמגדיל את הסיכוי לתקלה רצינית או השקעה גדולה ביישור קו וכו'

בתקציב שלו (אולי בתוספת קטנה) אפשר לקנות שברולט ספארק, 2010-2011. מה ישן באוטו הזה?

אתה שוכח שאנחנו בימים שבה רכב חדש מהחברה נמכר בפחות מ55K? אני כמובן מדבר על רכבי המיני.

אז רכב כזה, שנת 2010-2011 בהחלט יכול להיות בתקציב של 30K. כנראה יותר לכיוון 2010, אבל זה בטוח לא רכב ישן ומועד לתקלות כפי שאתה טוען.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
הייתי בודק גם במועדון פיאט אולי שם גם יש פנדה/גרנדה למכירה,או שהם מכירים מישהו שמוכר.

לא אין בעיה עם המנוע מבחינת אמינות.

בדקתי, פורום המועדון די שומם ככה שאין שם מציאות למכירה. דיברתי עם כמה חברים שאם הם ישמעו על משהו כזה אז שיגידו לי.

ממה שזכור לי בגרנדה פונטו יש הבדלי אבזור בטיחותי בין 1.25 ל1.4 בשנתונים הראשונים.

נכון, בדיינמיק יש 6 כ"א אוויר+ESP באקטיב ESP יש רק 2 כ"א. אני מאמינה שגם עיצוב פנים קצת שונה בנוסף לזה שבאקטיב אין שליטה על המערכת מגלגל ההגה.

אני אתן לך ולו תגובה קצת שונה מקודמיי - עדיף לא לרכוש רכב.

בטח שלא בתקציב הזה,ובטח ובטח שלא בנסועה קטנה שכזו.

עדיף לו להתנייד בתח"צ\ומוניות,מאשר "לבזבז" טנק דלק (אולי שניים,מניח שהנסיעה בעיקר עירונית)

ועוד לא הכנסת שיקול של ירידת ערך,ביטוח,טיפולים,בלת"מים (רכב בתקציב קטן,משמע ישן משמעותית,מה שמגדיל את הסיכוי לתקלה רצינית או השקעה גדולה ביישור קו וכו')

במקרה כמו שלו רכב יהיה יותר כאב ראש מאשר נוחות (אלא אם כן הוא היה נוסע כל יום בבינעירוני,ומטייל בסופ"שים,אז הרכב "מצדיק" השקעה)

שוב,זו רק דעתי :)

תודה על התגובה ה"שונה" אני כבר דיברתי איתו על נושא האחזקה וזה שיעלה לו לא מעט כסף. הוא כבר ילד גדול ויודע מה רוצה. אם הוא הגיע להחלטה של קניית רכב אז מה שנשאר לי, זה רק לעזור לו לעשות את הקניה הטובה ביותר.

בקשר לקניית רכב ישן ובתקציב "כל כך נמוך" לדעתי אתה מגזים בצורה לא פרופורציונלית. אני לא יודעת מה השימוש שלך ברכב וכל כמה זמן אתה מחליף רכב, אבל רכב בן שנתיים וחצי (אם דיברנו על האלטו-שעדיין באחריות יצרן) או בן 5-6 (אם דיברנו על הפונטו) הם לא בדיוק מתכון לתקלות וצרות בלתי נגמרות כמו רכב בן 15 ב5000 ש"ח.

בכל אופן, מה אתם הייתם בוחרים? מיני או סופר מיני?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
בדקתי, פורום המועדון די שומם ככה שאין שם מציאות למכירה. דיברתי עם כמה חברים שאם הם ישמעו על משהו כזה אז שיגידו לי.

נכון, בדיינמיק יש 6 כ"א אוויר+ESP באקטיב ESP יש רק 2 כ"א. אני מאמינה שגם עיצוב פנים קצת שונה בנוסף לזה שבאקטיב אין שליטה על המערכת מגלגל ההגה.

תודה על התגובה ה"שונה" אני כבר דיברתי איתו על נושא האחזקה וזה שיעלה לו לא מעט כסף. הוא כבר ילד גדול ויודע מה רוצה. אם הוא הגיע להחלטה של קניית רכב אז מה שנשאר לי, זה רק לעזור לו לעשות את הקניה הטובה ביותר.

בקשר לקניית רכב ישן ובתקציב "כל כך נמוך" לדעתי אתה מגזים בצורה לא פרופורציונלית. אני לא יודעת מה השימוש שלך ברכב וכל כמה זמן אתה מחליף רכב, אבל רכב בן שנתיים וחצי (אם דיברנו על האלטו-שעדיין באחריות יצרן) או בן 5-6 (אם דיברנו על הפונטו) הם לא בדיוק מתכון לתקלות וצרות בלתי נגמרות כמו רכב בן 15 ב5000 ש"ח.

בכל אופן, מה אתם הייתם בוחרים? מיני או סופר מיני?

מבחינתי כמה שהרכב יותר קטן ( נכון שהוא יותר חסכוננ בדלק ) הוא גם יותר מסוכן כי רמת הבטיחות שלו גרועה יותר וזה פרמטר מאוד חשוב לדעתי ובעל ערך יותר גבוה מכסף כי כסף את מרוויחה אבל בריאות זה לא משהו שתמיד ניתן לשחזר :)

פורסם

גם לא תמיד זה נוח בתחבורה ציבורית,לא כולם גרים בערים מפותחות שכול 10 דקות יש אוטובוס,לא צריך לחכות בגשם/חמסין,אם מאחרים בכמה דקות ברכב זאת לא בעיה,כמובן על נוחות משלמים,והוא מוכן.

פורסם

שיזיז את עצמו לקל אוטו, יש שם פנדות מהשכרה מודל 2011 עם 60 אלף ק"מ בערך, יישור קו על חשבונם - שלא יחשוב פעמיים ויקח את הרכב.

זה פשוט רכב מעולה, אחד הכיפיים שנסעתי בהם. חסכוני מאוד, משתחל לכל פינה, זריז ממש וסוחב יפה בחיפה. אה, ויש לו מזגן מעולה והמושבים נוחים.

צריך יותר מזה?

פורסם
שיזיז את עצמו לקל אוטו, יש שם פנדות מהשכרה מודל 2011 עם 60 אלף ק"מ בערך, יישור קו על חשבונם - שלא יחשוב פעמיים ויקח את הרכב.

ראיתי את הלבנה שבסניף חיפה. רק שאני חוששת שזה יהיה מעל התקציב. מהניסיון שלך, כמה אחוזים הם מורידים על הרכבי השכרה?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אז מה עם זה מעל התקציב...שיקח מימון מלא ויחזיר קצת כל פעם במקום לשרוף את כל ה-30K במכה אחת :lol:

אני מניח שהוא יוכל לרכוש את הרכב הנ"ל בסביבות 35K. לטעמי זה עדיף על רכישה ב-30K ואח"כ להוציא עוד כסף על יישור קו.

כמו כן הוא מקבל אחריות לשנה על מנוע וגיר, שאת זה לא מקבלים ממוכר פרטי.

חבר שלי בזמנו קנה אחת מהם במבצע מטורף שהם עשו, פנדה בת שנה וחצי עם 28K, ללא תאונות ונראית כמו חדשה לגמרי - במחיר של 39K. אם הם רוצים למכור, אז את זאת בחיפה הם ימכרו במחיר נמוך בהרבה (בכ"ז כבר בת 3 והק"מ כפול...)

פורסם

זה פשוט רכב מעולה, אחד הכיפיים שנסעתי בהם. חסכוני מאוד, משתחל לכל פינה, זריז ממש וסוחב יפה בחיפה. אה, ויש לו מזגן מעולה והמושבים נוחים.

צריך יותר מזה?

זריז ? אני בזמנו נסעתי באחד מהשכרה שנתון 2012 סחב לא רע. מצד שני גם אלטו סחבה לא רע וגם 107. אבל נחזור למה שרשמת לגבי הזריזות . קראתי ש1-100 זה בערך 14 שניות . זה נכון ? אם כן זה נצח .

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
אז מה עם זה מעל התקציב...שיקח מימון מלא ויחזיר קצת כל פעם במקום לשרוף את כל ה-30K במכה אחת :lol:

אם לבוא בגישה של "אז מה שזה מעל התקציב" אז שיקח כבר את הספארק מיד פרטית ב40+. יש תקציב וצריך למצוא משהו במסגרת הזאת.

שבוע הבא נקפוץ לשם ונראה כמה הם מתפשרים.

זריז ? אני בזמנו נסעתי באחד מהשכרה שנתון 2012 סחב לא רע. מצד שני גם אלטו סחבה לא רע וגם 107. אבל נחזור למה שרשמת לגבי הזריזות . קראתי ש1-100 זה בערך 14 שניות . זה נכון ? אם כן זה נצח .

ממש לא רלוונטי כמה שניות לוקח לו להגיע ל100. מה שיותר רלוונטי זה שפנדה זה רכב יותר מרווח ואיכותי מהאלטו למשל.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...