Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(צריך עזרה) חיבור לדים למערכת שיפעלו לפי המוזיקה.

snirhy
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

יש לי מערכת שבניתי בבית מגבר קארדינל וי 15 זוג רמקולים של פיוניר 440 ואט וסאבופר של קנווד 12' 1000 ואט אני רוצה לחבר רצועת לדים שתידלק לפי הקצב של המוזיקה הכל מורכב בתוך תיבה שבניתי בבית מחובר לספק כוח של מחשב לא נמצא ברכב כרגע מקווה שזה המקום להתייעץ אם לא תנעלו אני חדש בפורום תודה :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדיף שיהיה לך ניסיון כלשהו באלקטרוניקה לפני שאתה מחבר דברים ליציאה של המגבר... הסיכון העיקרי בחיבור ישיר של לדים ליציאת המגבר היא השפעה על הזרם שילך לכוון הרמקול, סכנה של שריפת הלדים מזרם חוזר מהסליל של הרמקול, והכי גרוע זה העמסה של המגבר. אם מישהו יודע אחרת אתם מוזמנים לתקן אותי...

אני בבית שלי לקחתי רצועה של לדים המחוברים במקביל, בטור לרצועה חיברתי התנגדות של 600 אוהם בערך ופשוט חיברתי ליציאה של המגבר.

זה היה מזמן שהידע שלי שאף לכלום, לפחות היה לי שכל לשעם התנגדות טורית ככה שלא העמסתי על המגבר וצריכת הזרם הייתה קטנה מספיק בשביל לא להרגיש הבדל בשמע.

בסופו של דבר לד אחד נשרף והרצועה התקצרה, שוב תודה לאל על התנגדות טורית! (במקביל לרמקול כמובן)

כדי לעשות את הדבר הזה בצורה מקצועית צריך להשתמש ברכיב שנקרא מגבר שרת ולחבר אותו כ-buffer, במצב הזה הפעולה שלו היא קליטת מתח כלשהו במבוא ודחיפה של אותו מתח בדיוק במוצא, מה זה נותן לנו? הזרם יגיע ממתח ההזנה של הרכיב במקום מהמגבר אודיו. בנוסף לזה מומלץ לחבר במקביל ללדים קבל ונגד שיצרו השהייה קטנה ויישרו את המתח במידה מסויימת (ראה ערך ac dc) זה יגרום לזה שעוצמת הלדים תשתנה בצורה הדרגתית ותמנע ריצודים מעצבנים, זה גם יגרום להבדל קטן יותר בעוצמת ההארה כשמושמע צליל נמוך-באס, או גבוה-טרבל.

בקיצור לבנות דבר כזה בעצמך מצריכה ידע והבנה כדי להיות בטוח במיליון אחוז שלא יהיו בעיות וגם שזה יראה כמו שצריך.

עדיף לקנות משהו יעודי וגם לוודא שהוא דורש מתח הזנה מבטריה או משקע המצבר, כי אם לא הוא כנראה ניזון מהמגבר וזה לא חכם.

דבר נוסף שגרם לשריפת הלד במה שאני בניתי היה שלא היו נגדים בטור ללדים, כל לד צריך נגד בטור אליו של לפחות 100 אוהם. אני בדיוק עכשיו רוצה לבנות לי פרויקט קטן נחמד שישתמש בקרוסאובר של שלוש ערוצים לפחות ויכלול אלמנטים של יישור מתח, כדי לתת לכל טווח צלילים צבע משלו ולהבטיח שהלדים ידלקו בצורה רציפה ולא יהבהבו. פתרון חפפני יותר יהיה לחבר חצי מהלדים עם פלוס לפלוס ומינוס למינוס, והחצי השני מינוס לפלוס ופלוס למינוס, ככה גם תהיה הדלקה רציפה של הלדים.

סלחלה על המגילה, אני מקווה שלא איבדתי יותר מידי את הפואנטה. משפט אחד לסיכום: אם אתה יודע מה אתה עושה אפשר להשתולל עם זה ולעשות כל מיני דברים נחמדים. אם לא אל תיגע בכלום, וגם אם אתה בטוח במליון אחוז עדיף לא לחבר כלום חוץ מרמקול ליציאה של מגבר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי שאלה אם אני אקח מספר לדים בודדים 5mm אלחים בניהם (+) ל(-) אחבר לטרנזיסטור tip 31 למקור מתח 12(v) ואת ה® וה-(L) של הרמקול או הסב אחבר לטרנזיסטור זה יעבוד או שגם צרייך נגדים ואם אני רוצה מפסק איפה עליי להרכיב אותו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במידה ותללחים את הלדים פלוס למינוס הם לא יעבדו.

שרוצים להפעיל כמה לים מחברים אותם במקביל (פלוס לפלוס, מינוס למינוס).

את המפסק אתה צריך לחבר על הזנת המתח של המעגל.

לא צריך לפתוח שרשור על שאלה שכבר שאלת.

SCANSPEAK

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תסביר קצת יותר על הטרנזיסטור... איזה סוג טרנזיסטור בדיוק? באיזו צורה אתה רוצה לחבר אותו? ומה אתה מתכוון L R של רמקול? הפלוס והמינוס שלו?

ד"א אולי לא הסברתי טוב איך לחבר את הלדים בשביל שהם לא ירצדו, צריך לחבר את כל הלדים במקביל! פשוט חצי מהם בקוטביות הפוכה לחצי הראשון. בגלל שהמתח ברמקול כל רגע משנה את הכוון שלו אז אם תחבר את כל הלדים באותה קוטביות הם יהיו דלוקים רק חצי מהזמן.

הלדים יותר פגיעים להישרף בצורה כזאת של כיבוי והדלקה מהירים, בגלל זה שוב פעם מומלץ קבל במקביל לכל העסק.

ואם הטרנזיסטור זה לצורך הגברת זרם אז אין לך מה לדאוג, המגבר מספיק חזק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באיזו צורה אתה רוצה לחבר את הטרנזיסטור? בדקתי עליו וזה BJT NPN רגיל, אני לא חושב שזה יעזור בכלום. אם תחבר את האמיטר למגבר אתה מגדיל את הזרם שמגיע אליו, ואם תחבר את הבסיס למגבר אתה תקבל הגבר מיותר והטרנזיסטור יהיה פשוט ברוויה, או שתשים נגד גדול במבוא שלו ואז יהיה בסדר יחסית.

ואם כבר לשחק בטרנזיסטורים תחשוב לנסות משהו כזה:

לכידה.PNG

שים לב שהטרנזיסטור הימני זה PNP, בצורה כזאת הזרם דרך הלדים יהיה באותו כוון תמיד, וכל הלדים ידלקו כל הזמן. תשתדל 5 טאו יהיה קטן מ-1mS. ואולי יהיה חכם לשים בטור לנגד במבוא עוד פוטנציומטר שישמש סוג של gain.

לכידה.PNG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...