Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אדון מרק היקר .

מצברים שמתו והוחלפו , נלקחים למפעל המחזור שם המצבר מפורק לפי חומרי הגלם שבו .

העופרת שבו עוברת עיבוד והיא נקראת עופרת ממוחזרת .

יש גם עופרת נקייה , בתולית . טהורה , שלא עברה שום עיבוד .

האם לדעתך המלומדת אין הבדל בין שני סוגי העופרת ?

אשמח לשמוע את תגובתך .

ברור שיש מיחזור אבלמה ההבדל בין עופרת ממוחזרת לעופרת טרייה מבחינת איכות העופרת.

ולמה אתה חושב שמצבר עם עופרת ממוחזרת פחות טוב ממצבר עם עופרת טרייה ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

עופרת ממוחזרת או לא,מה שבטוח שאיכות/חיי מצברים כיום מאוד קצרים לעומת עבר.

אני פעם ראשונה נתקל בתופעה שאחרי שנה צריך להחליף מצבר. (אחרי שהוחלף אחרי 4 חודשים)

ראיתי ביד שנייה בחצי ממחיר מחדש -אבל זה בטח מצבר לכמה חודשים?

פורסם
הלוואי והיה מחזיק שנתיים,שנה זה ממש מוגזם.

טוב שלא כתבת שהלך לאחר שנה ויום...

מצבר וולטה =דורש טיפול מידי פעם ,לאבחן שגובה הנוזל מתאים ולמלא במים מזוקקים אם נידרש.

ולעניין המצבר הבא: קניתי מצבר וולטה לרכב של אחותי =סוזוקי בלנו אוטומטית , היא לא הכי-הכי מקפידה על בחינת גובה פני הנוזל ורק ניזכרת כשאני מעיר לה מידי פעם, ובכל זאת המצבר כבר בן 3.

ייתכן שנפלת על מצבר פגום ?

פורסם

כתבו את זה לא פעם ולא פעמיים - מצבר הוא מוצר בעל אורך חיים לא ידוע. יכול להחזיק 5 שנים ויכול להחזיק שבוע.

באופן אישי היה לי נסיון לא מוצלח עם מצברים "תוצרת הארץ", וולטה ושנפ, כולם מתו בגיל מוקדם ולא הגיעו ל 3 שנים. דווקא מצבר ספרדי עלום שם החזיק יותר מ 3.5 שנים ואז מכרתי את הרכב כך שאין לי אינדיקציה לכמה זמן הוא המשיך להחזיק.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אולי פגום? אין לי מושג –מה שאני כן יודע שהמצבר הנ"ל החליף מצבר חדש

לאחר 4חודשים.

עדכון קטן,הלכתי לעוד 2 חשמליים,אחד אמר לי שזה לא מצבר אלא אלטרנטור (אין טעינה)

הלכתי שובלחשמלאי שלי הוא טוען שלא זה מצבר חלש. לא התייאשתי הלכתי לעוד חשמלאי (אחד נחשבמאזור) לאחר כמה בדיקות חוזרות הוא טוען שזה לא מצבר ולא אלטרנטור ואני יכוללהמשיך

לנסוע.

יצאתי מבולבל,4 אנשי מקצוע 4 דעות שונות מעט –מסקנה שלא מספיק לקבל דעה של העך מקצוע

אחד. נניח שלאהייתי בודק? אז הייתי מחליף אלטרנטור בעלות של 450 ₪ שלא לצורך.

אני מאמיןשעוד כמה ימים/שבועות אקבל תשובה ברורה יותר.

נ.ב, לא מצליחלרשום בפורום משפט שלם –חסרים אותיות ואין רווחים.

זה לאחרהשדרוג של הפורום לכן אני כותב בוורד.

נ.ב, לא מצליח לרשום בפורום משפט שלם –חסרים אותיות ואין רווחים.

זה לאחר השדרוג הפורום לכן אני כותב בוורד.

פורסם

אולי הבעיה נוצרה בעקבות כך שהבן שלך לא מניע את הרכב מספר שבועות ברציפות?

רכב עומד מאבד את המצבר שלו לאחר זמן מסויים, לא?

צריך שתהיה תחלופה שם. שתהיה טעינה. תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

לי יש מצבר של וולטה מ 2008 שמחזיק,אמנם קרה לו פעמיים שהיה צריך כבלים אבל כמה חודשים אחר כך עדיין עובד גם שלא מניעים שבוע.

העניין במצברי וולטה הוא שצריך למלא מים כל 3 חודשים,ככה אמר לי אחד מחנויות המצברים,אולי כדי למכור מצבר אחר,לא יודע.

אני בכל מקרה לא שמתי מים הרבה זמן בוולטה אצלי.

מצבר שמתפגר אחרי שנה זה קצת חשוד,לבדוק שהאלטרנטור מטעין היטב ולבדוק שאין צריכת חשמל פרזיטית (כשהרכב כבוי) גבוהה מדי אצל חשמלאי זה 2 הפעולות המיידיות שהייתי עושה בשביל להפסיק לשלם בכל שנה 400 שקל למצבר.

Miata ND2

פורסם

ציינתי כבר שהמצבר הוחלף (פני שנה) לאחר שהרכב היה עומד שבועות עד שהבן היה מקבל חופשה מהצבא

וזה היה לאחר 4 חודשים שמצבר חדש.כיום הרכב בשימוש יום וימי כך שלא זאת הבעיה.

מעבר לזה ציינתי שכמה חשמלאים אמרו דברים שונים. יצר בעיה מה לעשות

פורסם
כתבו את זה לא פעם ולא פעמיים - מצבר הוא מוצר בעל אורך חיים לא ידוע. לעניות דעתי, זה נדיר שמצבר יחדל לאחר שנה ,כמו גם שיחזיק מעמד 5 שנים.האמת היא באמצע.

צריך כמובן להתייחס גם לבדיקה החשמלית -לבדוק אצל חשמלאי רציני שיאמת שהמצבר מת.

פורסם
עכשיו בדקתי שוב -אומרים שהמצבר 70% פחות

ואפשר עדיין לנוסע.

אין אף מכשיר בעולם שיודע למדוד ולחזות מתי ימות לך המצבר. זה עניין כימי בעיקרו. בכל אופן, במקרה שלך יש בעיה, והיא שאתה ככל הנראה לא מגיע לטעינה מלאה של המצבר אף פעם או רק לעתים רחוקות. זה משאיר את המצבר במצב לא טעון במשך זמן ארוך, והוא כאילו "לומד" את המצב החדש (משהו כימי שמסובך להסביר פה). בסוף נשאר לך מצבר שהקיבולת שלו ירודה והוא לא מסוגל "להחזיק" זמן ללא טעינה או אפילו לא יכול כבר לספק את הזרם הגבוה הרגעי הדרוש להתנעה.

עוד בעיות שמקצרות חיי מצבר - קיבוע לא טוב, חום סביבתי גבוה, ועוד כמה.

חוצמזה, איכשהו מצברים תוצרת ישראל לא החזיקו אצלי אפילו עד תום האחריות הקצרה, ולכן אני לא נוגע בהם יותר.

פורסם (נערך)

בינתיים המצבר שורד בלי החלפה והרכב נוסע. קיבלתי כמה דעות שונות במעלי מקצוע.

אחד מהם אמר אלטרנטור (בניגוד לשארשאמרו מצבר חלש) דווקא בעל מקצוע טוב וידוע באזור.

זה מחזק את ההתנהלות שלי לאורך שנים, תמיד ללכת לעוד מקום על מנת לקבל חוות דעה נוספת

נכון זה רק מצבר ולא משהו רציני - אבל נניח שהייתי מטפל אצל הבחור שאמר אלטרנטור (בחור ישר אגב שטיפלתי אצלו לפני הרבה שנים) הייתי מחליף אלטרנטור לחינם? ואחרי חודש גם את המצבר.

רק תחשבו כמה פעמים החליפו לכם חלקים ברכב ללא צורך.

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם (נערך)
אין אף מכשיר בעולם שיודע למדוד ולחזות מתי ימות לך המצבר. -::לאיל: לעניין הכימי -תוכל להתייחס להרכב המצבר ביתר פירוט ,למשל,האם יש הבדל בין ההרכב של שנאפ הישרלי לבין וורטה הגרמני ,מה ההבדל ? . ::

עוד בעיות שמקצרות חיי מצבר - קיבוע ::-לאייל אכן,קיבוע לא מוצלח יקצר חיי מצבר.:

חוצמזה, איכשהו מצברים תוצרת ישראל לא החזיקו אצלי אפילו עד תום האחריות הקצרה, ולכן אני לא נוגע בהם יותר.

-::לאייל: לא בטוח, אני מכיר כאלה ששמים שנאפ ושמים וולטה ,ואפילו וולטה יד שנייה וזה מחזיק מספר שנים .

רק מתוך סקרנות הייתי שולח את המצבר לבדיקה אצל חשמלאי שרוב הפורום היה סומך עליו שיבחן מה קורה -כי הסיפור הזה יוצא דופן.

עריכה אחרונה על ידי ערני22
  • תוכן חדש...