Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האיטלקים בוודאי התכוונו בכך ל"סינתטי מלא" ולא כמו שנכתב בספר המתורגם. בכל אופן, זה אומר שגם השמן שלנו הוא אותו השמן. :shock:

מה שמשאיר אותנו עם האפשרות שהפילטר שונה...

:idea:
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מוזר,הרי המנוע הFIRE הוותיק לא ממש שונה בצורתו,גם בסוכנות לא שמתי לב שהמנוע שונה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יכול להיות שהפילטר אצלי משודרג\איכותי יותר ויכול להחזיק שמן במשך שימוש כפול מבחינת זמן\קילומטראז'.

האם הדגם של פילטר השמן מופיע אצלך בספר רכב? אם כן, איפה ומהו? כי אני לא מצאתי אצלי אבל אולי לא חיפשתי טוב מספיק..

פורסם
אם אני לא עובר את ה-10K בשנה אני צריך להחליף. אחרת, אני פטור מלהחליף. :|

לא ברור לי ההגיון מאחורי זה,דיברת עם מוסך מורשה?

קראת מה רשום בספר באנגלית?

אם רכב נוסע פחות מ 10.000 בשנה, היצרן יוצא מנקודת הנחה שהרכב נמצא בשימוש בשטח עירוני ונוסע נסיעות קצרות רוב הזמן.

מה שמוגדר "תנאי שימוש קשים" ולכן צריך לבצע החלפת שמן לעיתים תכופות יותר.

פורסם

בוקי, איך היצרן מניח דבר כזה? הרי אני יכול לנסוע 5 אלף ק"מ בתוואי בינעירוני לגמרי או 15 אלף ק"מ בתוואי עירוני לגמרי..

מה שמחזק את הטענה שלי הוא שעבור הפנדה המדוזלת רשומה אותה הערה רק בתוספת התוואי: 10 אלף ק"מ או נסועה שהיא בעיקרה עירונית, יצריכו החלפת שמן ומסנן שמן. כלומר, כשפיאט רצו להתייחס לתוואי, הם עשו זאת במפורש.

פורסם

עזוב שטויות. בשביל השקט שלך, תחליף. זה גג 200 שקלים. אני ברכב שעבר מעל ל200K מחליף כל חצי שנה או 7500 ק"מ, שמן סינטטי מלא כמובן. תחזוקה טובה עושה פלאים לאמינות של כל רכב.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בוקי, איך היצרן מניח דבר כזה? הרי אני יכול לנסוע 5 אלף ק"מ בתוואי בינעירוני לגמרי או 15 אלף ק"מ בתוואי עירוני לגמרי..

מה שמחזק את הטענה שלי הוא שעבור הפנדה המדוזלת רשומה אותה הערה רק בתוספת התוואי: 10 אלף ק"מ או נסועה שהיא בעיקרה עירונית, יצריכו החלפת שמן ומסנן שמן. כלומר, כשפיאט רצו להתייחס לתוואי, הם עשו זאת במפורש.

אני לא יודע מדוע לא רשמו את ההערה הזו במלואה גם לגבי מנוע בנזין.

בכל אופן היצרן מניח הנחות מסוימות כי הוא מכוון למחנה משותף מסויים, ותסכים איתי שרוב המכוניות עם קילומטרז' נמוך נוסעות בעיקר בעיר.

לדעתי אפשר לאמץ את ההנחיה שרשומה בדיזל גם למנוע בנזין.

פורסם

בדקתי את ספרי הרכב של הפיאט 500 והלנצ'יה אפסילון. יש שם התייחסות למנועי הבנזין כמו למנוע הדיזל - כלומר 10 אלף ק"מ או נסועה שהיא בעיקרה עירונית. רק בפנדה ההתייחסות היא לקילומטראז' בלבד - וזה חוזר על עצמו גם בגרסאות עדכניות של ספר הרכב.

איך הם לא שמו לב לזה? לפיאט הפתרונים. :roll:

פורסם

בדקתי לך את העניין הצינורית,אכן גם לי יש אותה מתחת למצבר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בדקתי את ספרי הרכב של הפיאט 500 והלנצ'יה אפסילון. יש שם התייחסות למנועי הבנזין כמו למנוע הדיזל - כלומר 10 אלף ק"מ או נסועה שהיא בעיקרה עירונית. רק בפנדה ההתייחסות היא לקילומטראז' בלבד - וזה חוזר על עצמו גם בגרסאות עדכניות של ספר הרכב.

איך הם לא שמו לב לזה? לפיאט הפתרונים. :roll:

יש פה ושם טעויות בספרי רכב, שחוזרות על עצמן גם בגרסה המתורגמת וגם במקורית.

אולי בגרסה האיטלקית זה מופיע :o

מנוע בפאנדה זהה למנוע בדגמים אחרים של פיאט ולכן אני חוזר על המלצתי הקודמת - להחליף שמן כל שנה בלי קשר לק"מ ברכב שנוסע נסיעות עירוניות קצרות.

פורסם
אולי בגרסה האיטלקית זה מופיע :o

ביקשת, קיבלת. הנה ההערה מספר הרכב המקורי, באיטלקית:

Nel caso la vettura sia utilizzata con un chilometraggio annuale inferiore ai 10.000 km è necessario sostituire olio motore e filtro ogni 12 mesi.

והנה התרגום מגוגל טרנסלייט:

אם הרכב נמצא בשימוש עם קילומטראז' שנתי של פחות מ 10,000 ק"מ, להחליף שמן מנוע ומסנן כל 12 חודשים.

כלומר, בדיוק כמו בגרסא האנגלית והעברית - ללא איזכור תוואי הנסועה. האיטלקים האלה.. :evil:

פורסם

תיקון קטנוני משהו:

עבור לנצ'יה אפסילון יש הערה הנוגעת רק לנסועה בעיר.

עבור פיאט פנדה יש הערה הנוגעת רק לקילומטראז'.

עבור פיאט 500 יש הערה הנוגעת הן לנסועה בעיר הן לקילומטראז'.

תיאוריה שפיתחתי:

מסנן השמן באפסילון מותאם יותר לנסועה בינעירונית (ואכן זו המכונית עם בסיס הגלגלים הגדול ביותר והיוקרתית מבין השלוש) ולכן המכונית לא נדרשת לעמוד במינימום קילומטראז', אבל כן נדרשת להיות כמה שפחות בעיר כדי להתחמק מהחלפת שמן ומסנן.

מסנן השמן בפנדה מותאם יותר לנסועה עירונית (ואכן זו המכונית התכליתית מבין השלוש והמיועדת לשימוש עירוני אינטנסיבי) ולכן המכונית לא נדרשת להיות כמה שפחות בעיר, אבל היא כן נדרשת לעמוד במינימום קילומטראז' כדי להתחמק מהחלפת שמן ומסנן.

מסנן השמן ב-500 לא מותאם לכאן או לכאן ועל כן יש להחליפו בהתמלא אחד התנאים (ואכן זו מכונית שאינה "בינעירונית" או "עירונית" באופן מובהק לעומת השתיים האחרות).

עכשיו, מה הסכוי שזה נכון ושיתברר שאכן יש מק"טים שונים למסנני השמן בשלוש המכוניות הללו? :lol:

פורסם

תיראה אצלי רשום בקבלה מסנן שמן של ספייס,פילטר אוויר של גרנדה,פילטר מזגן של פנדה ו500,מצתים של גרנדה.

ככה שהגיון אומר שגם פה יש מקטים דומים.

פורסם

הפנדה שאתה רואה שם התייחסות אליה - לצד הפונטו וה-500 - היא הפנדה הישנה. למסנן שמן של האפסילון לדוגמא יש התייחסות נפרדת במחירון החלפים של סמל"ת (כן, אשכרה בדקתי..).

אבל יכול להיות שאני טועה ושמה שאני רואה זה מסנן שמן ל-0.9 של פיאט, ככה שהמסנן שלנו הוא אותו אחד. אין לי מושג.

• תוכן חדש...