Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

רבים מאיתנו מתרחקים ממגרשי רכב כמו מעמבה שהחמיצה ובצדק. לא פעם מגרשים מנוהלים

במקרה הטוב ע"י חפיפניקים ולא עלינו במקרה הגרוע ע"י נוכלים. אך לי דווקא הייתה חווית קנייה חיובית סה"כ

ממגרש ספציפי לפני כחודש:

המגרש: צ.נ ליסינג שממוקם על כביש החוף ליד תחנת דלק סונול אחרי מחלף נתניה-כפר יונה לכיוון דרום.

אציין שבחיי לא קניתי ממגרש, הגעתי לשם רק כדי לבצע נסיעת מבחן, אבל לנוכח מצב הרכב והשירות הטובים לבסוף רכשתי שם רכב.

אז חיפשתי סיאט לאון 1.2 tsi ידנית, כבר בכניסה למגרש הוא נראה יחסית רציני, קיבלתי שם יחס מאוד שירותי

ונעים אך יחד עם זאת שמתי לב שיש מולי איש מכירות ממולח ולא פראייר שצריך לבדוק אותו ואת הרכב שאני חפץ בו בשבע עיניים.

לאחר שנהגתי ברכב והייתי מאוד מרוצה, ביקשתי מהסוכן העתק של רישיון הרכב בו מצויין שמו של הבעלים הקודם ( כל הרכבים שם

מיד ראשונה פרטית) וחשבתי על זה כמה ימים (= הפעלתי קשרים בצ'מפיון ווידאתי שהרכב טופל בזמן אך ורק בצ'מפיון והוא באמת

היה שייך לבעלים שצויין) אחרי שנרגעתי מהגילויים הללו ביקשתי מהסוכן שניקח את הרכב לבדיקה במכון בת"א מבלי לומר איזה מכון והוא מיד הסכים. המכון(קומפיוטסט) היה מקצועי ובלתי מתפשר ברמות! ראיתי את הרכב בזמן הבדיקה ולבסוף קיבלתי חוברת מושקעת ומסודרת והבודק הסביר לי את מצב הרכב, כאשר מבחינת שילדה, מנוע וגיר לרבות עבודת מגדשי הטורבו נאמר לי שהרכב

מעולה (שנתון 2012 עם אחריות יצרן עד מאי 2014), אך גם נאמר לי (ועל זה העיד מראש גם הסוכן) שהרכב עבר תיקוני פגוש קדמי ואחורי שהוגדרו כנזק שולי סביב השילדה (נשמתי לרווחה...)

מעבר לכך היו דברים קטנים שהיה צריך לסדר כמו חלון חשמלי קדמי-ימני שלא עבד ואחד מפתחי האוורור של המזגן היו רופפים

שאותם הוא התחייב לסדר ובנוסף מהחלק האחורי של הרכב נשמע רעש מעצבן כשעליתי איתו על חלקים משובשים של הכביש וגם את זה הוא התחייב לסדר. בשלב זה השארתי לו מקדמה במזומן של 1000 ש"ח וחתמנו על זיכרון דברים. לאחר 3 ימים שהוא סידר את הריג'קטים והכין את הרכב למסירה נפגשנו ועשיתי שוב בדיקה סופית ונסיעה על הרכב. הכל סודר אממה עדיין נותר הרעש

בנסיעה על כביש משובש ומיד הוא החזיר את הרכב הכניס אותו למוסך כדי לסדר את הרעש בזמן שהוא הזמין אותי ואת אבי לארוחת

צהריים בזמן שאנחנו ממתינים. לאחר כשעה הרכב היה מוכן, נסעתי עליו שוב ולא היה שום רעש, בדיעבד אחד המשולשים האחוריים

לא חרק וזה סודר.

הישורת האחרונה- לאחר התמקחות קצרה סגרנו מחיר סופי וחתמנו על חוזה מסודר וחתום עם אחריות על מנוע, גיר והתיקונים שהוא עשה לי ברכב למשך שנה ויצאתי לדרכי מרוצה עם הרכב. כאמור אני כבר חודש עם הרכב ומאוד מרוצה ממנו. ולמרות שתמיד

אעדיף לקנות רכב מיד ראשונה בסוכנות רצינית כמו אוטודיל, אך במצבים כאלה שלא מצאתי באוטודיל סיאט לאון ידנית בהחלט הייתי

ממליץ על המגרש הספציפי הזה, כמובן כשבודקים הכל בשבע עיניים לצד זה שסוכן המכירות היה מאוד סבלני ולא ניסה "לתקתק אותי להתקדם בעסקה" אלא זרם עם הקצב שלי.

פורסם

שמח שהיית לך חוויה טובה,בתור אחד שאולי גם כניראה יצטרך לחפש במגרש,זה מעודד.

ברור שלא כול הסוחרים רמאים,אבל הרבה מהם מנסים לעקוץ,לא משנה כמה הוא נחמד טוב שלקחת לבדיקה ועשית את הבדיקות שלך.

תתחדש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
שמח שהיית לך חוויה טובה,בתור אחד שאולי גם כניראה יצטרך לחפש במגרש,זה מעודד.

ברור שלא כול הסוחרים רמאים,אבל הרבה מהם מנסים לעקוץ,לא משנה כמה הוא נחמד טוב שלקחת לבדיקה ועשית את הבדיקות שלך.

תתחדש.

תודה... אם אתה מאזור השרון/מרכז ממליץ לבקר שם ואם תציין שיגאל שלקח תסיאט לאון הלבנה המליץ לך זה בכלל ישחק

לטובתך. יש שם מגוון טוב של רכבים, החל מפיקנטו מקטגרויית המיני, סוויפטים, פולו ואיביזות למיניהם בסופר מיני , ג'ייפים למיניהם

וגם רכבי ספורט יוקרתיים דוגמת B.M.W מרצדס, אלפות וכאלה..

פורסם

כל הכבוד לקחת את הזמן לכתוב ביקורת חיובית, לא הרבה עושים את זה.

אכן נושא המגרשים מפחיד את רוב מי שמבין- ובצדק.

אני מקווה מאוד שלא תתבדה, עדיין לא מאוחר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

"לא קונה" את זה. במגרשים "שוחטים" את המחיר למי שמוכר להם רכב, ככה שמי שמוכר להם ומוכן להפסיד הרבה הרבה כסף יודע שאין לו סיכוי למכור את הרכב בדרך רגילה. יש יותר מדי סיפורי זוועות של אנשים שאכלו אותה ממגרשים ומסוחרים. לעומת זאת, ממגרשים של חברות ציי רכב, השכרה וליסינג בהחלט אפשר לרכוש כי שם מקבלים היסטורית טיפולים מסודרת,

בדיקה ותיקון ריג'קטים ובדרך כלל גם אחריות לתקופה של כמה חודשים. מקווה שלא תתבדה מהקניה המוצלחת שאתה מתאר.

פורסם

בהנחה,שלפי דו"ח הבדיקה,הרכב לא עבר תאונה משמעותית,אני מאוד מקווה בשבילך שבדקת שיעבודים/משכונים כדי שחלילה אם הבעיה שם שלא תסתבך עד צוואר.

על נתניה ושלל סוחריה יש לא מעט סיפורי זוועה בפורום,אני מקווה מאוד בשבילך לא תהפוך לחלק מהסטטיסטיקה הזו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תגידו, מישהו בכלל קרא את מה שהבחור כתב?!?!?!

הוא אמר שיש קצה שילדה קדמי ואחורי... ואתם מחמיאים לו, לרכב ולסוחר

ומה הקשר שיעבודים? אם אתה קונה מסוחר מורשה - אין לך ממ לדאוג בנושא.

פורסם
תגידו, מישהו בכלל קרא את מה שהבחור כתב?!?!?!

הוא אמר שיש קצה שילדה קדמי ואחורי... ואתם מחמיאים לו, לרכב ולסוחר

ומה הקשר שיעבודים? אם אתה קונה מסוחר מורשה - אין לך ממ לדאוג בנושא.

1+

ע"פ מה שהבחור כתב..נראה שהשתמשו במכבסת מילים כשבפועל אכן יש קצה שילדה קדמי \ אחורי מה שבפועללאגורעמאיכות הרכב אך סביר להניח שאותו מגרש "שחט" את בעל הרכב ושווה לבדוק אם לא היתה ירידת ערך מהביטוח עבור הנזק הזה .

אך עכשיו מאוחר מידי ,

אז כל שנותר לאחל זו נסיעה בטוחהו בהצלחה .

וכן כפי שרבים ציינו בד"כ הרכבים שמגיעים למיגרשים ( מודלים חדשים בעיקר וגם ליסינג לשעבר) הם כאלו שנפלטים ממגרשי הטרייד אין של היבואנים ונמכרים במכירות פומביות במחירי ריצפה לכל אותם מיגרשים והם בהשקעה קטנה מתמחרים אותם במחיר השוק עם הפחתה קלה שגורמת "לקונה התמים" לחשוב שעשה את עסקת חיו.

פורסם

כמובן שבדקתי ולא היו שיעבודים/משכונות על הרכב. הסוחר תיקן את כל הריג'קטים (שלא היו רבים) לפני מסירת הרכב

וכמובן שקיבלתי אחריות לשנה חוצמזה שהרכב באחריות יצרן עד מאי 2014.

מעבר לזה אני חושב שבהתחשב והרכב עבר תיקוני פגושים/ רכב ממגרש המחיר שקיבלתי אחרי התמקחות (71k כאשר הם

ביקשו 75k כשמחירון הרכב עמד על קרוב ל85k ) הוא לא נמוך/גבוה מידי..

וכן "קצה שלדה" שזה בפועל מכות שהפגושים קיבלו ותוקנו ללא נזק לשלדה עצמה באמת לא גורע מאיכות הרכב, במיוחד לאחר

הבדיקה הקפדנית והאגרסיבית שבמו עיני ראיתי שעשו לרכב במכון קומפיוטסט.

מעבר לכך כשהגעתי למגרש ידעתי למה אני נכנס ואיזה סיכון יכול להיות שאני לוקח ובסופו של דבר לאחר כל הבדיקות שעשיתי

כולל הפעלת קשריי בצ'מפיון דרך חבר שאישר שהרכב לא "מסריח" ועבר טיפול רק בצ'מפיון אכן נתן לי תחושה שאני לוקח סיכון

מושכל ואני כבר חודש עם הרכב ומרוצה ממנו ומאמינותו מאוד...ומקווה ומאמין שגם אמשיך להיות מרוצה.

פורסם

תמונות של הרכב בקישור הבא:

זה לא נתן לי להעלות לכאן קבצים אז עשיתי מצגת ביוטיוב:?

פורסם

וכן "קצה שלדה" שזה בפועל מכות שהפגושים קיבלו ותוקנו ללא נזק לשלדה עצמה באמת לא גורע מאיכות הרכב, .

"קצה שילדה" זה לא פגוש שהשתפשף בחנייה ותוקן, אלא יותר בכיוון של "בומבה" שהפגושים חטפו.

ברוב הפעמים זה אכן לא גורע מאיכות הניהוג של הרכב, אבל בהחלט משפיע על סחירותו.

ייתכן וזו הסיבה לכך שרכב כה חדש הגיע למגרש קטן.

אולם מה זה משנה כעת? אתה כבר לאחר הרכישה.

אני מאחל לך שתתחדש ותהנה מהרכב, (הרכב יפה מאוד), סע בדרכים טובות.

פורסם
"קצה שילדה" זה לא פגוש שהשתפשף בחנייה ותוקן, אלא יותר בכיוון של "בומבה" שהפגושים חטפו.

ברוב הפעמים זה אכן לא גורע מאיכות הניהוג של הרכב, אבל בהחלט משפיע על סחירותו.

ייתכן וזו הסיבה לכך שרכב כה חדש הגיע למגרש קטן.

אולם מה זה משנה כעת? אתה כבר לאחר הרכישה.

אני מאחל לך שתתחדש ותהנה מהרכב, (הרכב יפה מאוד), סע בדרכים טובות.

תודה.. אין ספק ש"קצה שילדה" זה לא פגוש שהשתפשף כשם שאין ספק שזה לא שילדה שנפגעה.

בטופס הבדיקה כתוב כפי שהוסבר לי ע"י הבוחן, שבעבר הרכב עבר תיקוני פגושים+צבע לאחר שהיו מעיכות בפגושים.

(אגב לפני הבדיקה הסוכן במגרש הצהיר על המכות בפגושים לא הופתעתי מזה בבדיקה)

בשורה התחתונה ידעתי בדיוק מה מצב הרכב מבחינת המכות ותיקוני הפגושים, כשמה שהיה חשוב לי זה שאין נזק לשילדה,

הרכב נראה וגם הרגיש בנסיעה מעולה, מבחינת מנוע גיר ושאר המערכות הרכב עבד כמו שעון בבדיקה ועבר בהצלחה

וידעתי שיש לי אבא ואמא לשנה הקרובה אם קורה משו. ואכן תודה לאל אני נהנה מהרכב כל פעם שאני עולה לנהוג עליו:-)

• תוכן חדש...