Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השאלה היא אם יש איזה שהוא מסמך שמראה החזרה של הטלפון הישן שבפועל אצלו.

בינתיים אין לי מסמך שכזה.

יתכן שהוא נמצא בביתו, אבל צריך לחפש.

Fazer,

נחכה לתגובה מאחראי פניות הציבור, ואם זה לא יעבוד, ננסה לפנות לאסף עופר.

תודה

פורסם

natco, זה שאתה מאיים מציא לו לפנות לכל חברי הפורום במטרה למנוע לכלוך על פלאפון, נקרא בעברית פשוטה - סחיטה.

נכון שזה ספורט לאומי, וכנראה עפ"י הקריטריונים שלך זה כנראה בסדר לסחוט את "עושקי הקשישים...", אבל יודע מה? אני כמי שעובד במגע יומיומי עם לקוחות בחברת סלולאר (לא פלאפון), כבר מכיר היטב שנים רבות את תעלולי הסחטנות של לקוחות כאלו הזאת, תאמין לי זה לא מקדם כלום ושום דבר.

טוב עשה פותח השרשור שפנה לפניות הציבור. חשוב להבין שיש פה בעיה, יש פה לקוח שטוען אחרי פרק זמן ארוך ביותר שבו הוא מחויב על מוצר, כי בעצם החזיר אותו, אז איפה הייתם עד עכשיו? ומעבר לכך גם אין שום מסמך בנושא.

חברת פלאפון יכולה, על פניו, בשקט לגלגל אתכם מכל המדרגות, ובטח ובטח לא הייתי מציע לפנות לכל מיני תוכניות טלויזיה ולהפריח האשמות בלי שאתם יכולים לבסס אותם על משהו קונקרטי (לדוגמא כמו מסמך ביטול).

במקרה הזה פניה מנומסת למחלקת פניות הציבור יכולה לעשות רק טוב, תרצו, תלכו עם זה הלאה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

ערן על פניו לא רק שפלאפון פישלו (הוא ביקש לבטל עסקה לפי החוק והם לא ביטלו אותה!) אלא שהם גם מגלגלים את האחריות עליו (זה התפקיד של הלקוח לבדוק אחרי ביטול עסקה שהוא לא מחויב בעסקה בכל זאת?! איפה אתה חי?).

אולי נדמה לך שפלאפון היו יכולים לגלגל אותו מכל המדרגות, אבל אם זה יגיע למשרד התקשורת פלאפון יצטרכו להזיע הרבה ולתת המון המון הסברים.

לא רק זה אלא שמשיכת היסטוריית פעילות ברשת תגלה בדיוק עם איזה IMEI (או MEID) השתמש הסבא.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני לא יודע איפה אני חי? שאתה מקבל חשבונית הביתה אתה לא אמור לבדוק אותה? אז מי יבדוק אותה?

על מה אתה בכלל מדבר? חביבי, אם אתה לא בודק מסמכים שאתה מקבל, זאת אחריותך הבלעדית.

איזה יופי, בוא נראה אותך משלם 20 תשלומים בישראכרט, ותבוא אחרי התשלום ה15 , אחרי שנה וחצי, ותגיד שלא ביצעת את העסקה, מה אתה אומר? יופי של שיטה, לא?

פלאפון יזיעו? על מה ולמה? לקוח משלם שנה וחצי, במערכות שלהם רשום שהוא משתמש בטלפון כרגיל, אין לו שום הוכחה.

אחלה, בא לי מחר לשדרג לגלקסי 4, רק נשארו לי עוד 15 תשלומים על ה3, אני אלך לפלאפון ואכחיש עסקה (כמובן בלי שום מסמך), ואבקש החזר על כל התשלומים, מה אתה אומר, יצליח?

לפותח השרשור הייתי מציע לבדוק שוב, אם יש חשבונית חייב להיות תעוד כלשהו, לסבא יש רשומת לקוח, ברשומת הלקוח נשתלות אוטומטית כל הפעולות, ההערות, ההנחיות לגבי הטיפול בלקוח הנ"ל. אם היה שדרוג כזה (ויש), חייב להיות במערכת הסידורי שהוחלף אליו באותו התאריך. אין דבר כזה, אני חוזר שוב, אין דבר כזה שבוצעה החלפת IMEI במערכות (בשדרוג/ בקניה/ בשרות טכני)

ואין את הסידורי. חייב להיות הסידורי ה"חדש" שסבך החליף אליו. בקש מנציג השרות לאתר את הסידורי הנ"ל, ולאחר מכן לבדוק במערכות אם הוצאו שיחות מאותו סידורי בתקופה הנ"ל. אם לא הוצאה אף שיחה מהסידורי, זה עוד קלף כי הוא מעולם לא היה בשימוש.

אם כן הוצאה שיחה, אתה יכול לבדוק בדיוק איזה מספר הוציא שיחה, באיזה תאריך, על איזה מספר.

הכל חייב להיות במערכות. אין דבר כזה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
natco, זה שאתה מאיים מציא לו לפנות לכל חברי הפורום במטרה למנוע לכלוך על פלאפון, נקרא בעברית פשוטה - סחיטה.

פששש... ממש מאיר אברג'יל עשית ממני.

חבל רק שההתלהמות שלך לא עומדת במבחן הגדרת החוק ל"סחיטה".

אנחנו חיים במדינה (פסבדו) דמוקרטית. מותר לאדם לספר כל סיפור שקרה לו.

כל עוד הוא נצמד לעובדות, לא מתלהם ולא מטיח האשמות שווא/ מנבל את פיו, הוא לא חשוף לשום בעיה משפטית, כולל חוק לשון הרע הדרקוני שקיים פה.

אני כבר קשיש ומנוסה עם חברות גדולות כמו פלאפון (כולל האחרונה בכבודה ובעצמה).

היחס שלהן ללקוח הפרטי הקטן הוא לא פחות ממחפיר.

לא בזדון (חלילה:roll:). אתה פשוט הולך לאיבוד בסבך הבירוקרטיה של מוקדנים-סטודנטים-רעבים, שעובדים במשכורת מינימום, וטענותיך לא מגיעות כלל למישהו בדרגה ניהולית, שעשוי היה להפיק מהן לקח או לפתור אותן.

הכח היחיד שלנו כצרכנים, הוא כמסה (לא רציתי לכתוב כוחנו באחדותנו:lol:).

אני מבין שאתה נציג שירות לקוחות שעבר קורסים ממוקדים בנושא (לא רוצה לומר שטוף-מוח), אבל עובדתית,סטטיסטית,אמפירית, מה שאתה אומר- פשוט לא נכון.

תקרא את המדור של דני שדה. לא היה בו מקרה אחד שלא "באו לטובת הלקוח" ו"לפנים משורת הדין" ביטלו את כל החיובים המיותרים.

בדבריך, אתה מייצג בדיוק את נציג השירות הלא-איכפתי, לא אדיב, לא מבין, ולא טורח לבדוק את העובדות, שבגללו החברה בה אתה עובד נראית כמו שהיא נראית.

לצאת מנק. הנחה שהלקוח מבצע "תעלולי סחטנות" ומשקר, זו נורמה שקיימת רק בישראל.

בכל מקום אחר, מניחים שאם הלקוח טרח ופנה, כנראה שיש לו בעיה, וצריך לפתור אותה.

מה אתה רומז בעצם?

שסבו של פות"ש מכר את הטלפון בשוק השחור ועכשיו רוצה למקסם רווחים ע"י ביטול החיוב בפלאפון?

עריכה: או. אז אתה לא רומז. בזמן שכתבתי, אמרת זאת בפירוש.

חביבי, יש לך עוד המון מה ללמוד, על הכחשת עסקה, וחוקי צרכנות בכלל.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
אני לא יודע איפה אני חי? שאתה מקבל חשבונית הביתה אתה לא אמור לבדוק אותה? אז מי יבדוק אותה?

על מה אתה בכלל מדבר? חביבי, אם אתה לא בודק מסמכים שאתה מקבל, זאת אחריותך הבלעדית.

איזה יופי, בוא נראה אותך משלם 20 תשלומים בישראכרט, ותבוא אחרי התשלום ה15 , אחרי שנה וחצי, ותגיד שלא ביצעת את העסקה, מה אתה אומר? יופי של שיטה, לא?

פלאפון יזיעו? על מה ולמה? לקוח משלם שנה וחצי, במערכות שלהם רשום שהוא משתמש בטלפון כרגיל, אין לו שום הוכחה.

אחלה, בא לי מחר לשדרג לגלקסי 4, רק נשארו לי עוד 15 תשלומים על ה3, אני אלך לפלאפון ואכחיש עסקה (כמובן בלי שום מסמך), ואבקש החזר על כל התשלומים, מה אתה אומר, יצליח?

לפותח השרשור הייתי מציע לבדוק שוב, אם יש חשבונית חייב להיות תעוד כלשהו, לסבא יש רשומת לקוח, ברשומת הלקוח נשתלות אוטומטית כל הפעולות, ההערות, ההנחיות לגבי הטיפול בלקוח הנ"ל. אם היה שדרוג כזה (ויש), חייב להיות במערכת הסידורי שהוחלף אליו באותו התאריך. אין דבר כזה, אני חוזר שוב, אין דבר כזה שבוצעה החלפת IMEI במערכות (בשדרוג/ בקניה/ בשרות טכני)

ואין את הסידורי. חייב להיות הסידורי ה"חדש" שסבך החליף אליו. בקש מנציג השרות לאתר את הסידורי הנ"ל, ולאחר מכן לבדוק במערכות אם הוצאו שיחות מאותו סידורי בתקופה הנ"ל. אם לא הוצאה אף שיחה מהסידורי, זה עוד קלף כי הוא מעולם לא היה בשימוש.

אם כן הוצאה שיחה, אתה יכול לבדוק בדיוק איזה מספר הוציא שיחה, באיזה תאריך, על איזה מספר.

הכל חייב להיות במערכות. אין דבר כזה.

אתה עושה את עצמך או שאתה באמת מאמין בזה?

אולי אחרי שאני חותם על ספח תשלום בסופר של 100 שקל אני צריך ללכת ולבדוק בחיובי אשראי שלא ירד 500? אולי אם אני חותם על חוזה עם פלאפון/לא משנה איזה חברה על תשלום של 50 שקל אני צריך לבדוק שלא יורד לי באשראי 200?!

הסבא לא צריך ללכת ולהוכיח שאין לו אחות, פלאפון צריכים להוכיח שהוא לא עשה ביטול עסקה. למה? כי מספיק שהוא מבקש לבטל את העיסקה לפי תנאי החוק וחוקית הם חייבים לבטל את העיסקה.

הוא לא צריך ללכת אח"כ ולבדוק האם הם באמת ביטלו או לא.

הוא ממש ממש לא צריך לבדוק את המסמכים שלו כדי לבדוק האם פלאפון עמדו בתנאי החוק לאחר שהוא ביקש לבטל את העיסקה! הם עברו על החוק נקודה.

וכמובן שפנייה למשרד התקשורת תגרום להם להזיע הרבה מאוד, כי הם אלה שעברו פה על החוק.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אולי אחרי שאני חותם על ספח תשלום בסופר של 100 שקל אני צריך ללכת ולבדוק בחיובי אשראי שלא ירד 500?

לא יודע מה איתך, אבל אני כן בודק.

אני שומר את כל ספחי האשראי,

וכשמגיע החיוב החודשי בדואר מבצע הצלבה.

כך אתה יודע שלא חייבו אותך ביתר, וחשוב מכך - שאין חיובים ממקורות לא ידועים (מספר כרטיס שנגנב).

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

גם אני עושה את זה מתוך שמירה עצמית.

מבחינת החוק אין דרישה לעשות כך, וזה בטח לא מהווה מפלט בדיעבד למה לא עשו ביטול עסקה או למה המשיכו לחייב.

כמו שנטוויז'ן לא יכולים לבוא ולהגיד "נכון שעברה חצי שנה מאז שהתנתקת מאיתנו, אבל לא אמרת כלום על החיובים אז זה בסדר", ככה לא יכולים להגיד אותו דבר פלאפון.

ומה שטוען ערן זה שזה בדיוק כך, כל עוד לא באת בטענות על החיובים הנוספים הכל תקין וכל דבר מעבר לזה הוא "לפנים משורת הדין"

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני הפסקתי לאסוף ספחי אשראי - בדיקה של עשרות עסקאות בחודש בעייתית. אבל במקום זאת אני בודק את חשבון האשראי מספר פעמים בשבוע כך שעסקה חשודה תצץ מייד (בדרך כלל מתברר שמדובר בעוד זוג נעליים שהאשה קנתה במחיר 50 ש"ח).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה עושה את עצמך או שאתה באמת מאמין בזה?

הסבא לא צריך ללכת ולהוכיח שאין לו אחות, פלאפון צריכים להוכיח שהוא לא עשה ביטול עסקה. למה? כי מספיק שהוא מבקש לבטל את העיסקה לפי תנאי החוק וחוקית הם חייבים לבטל את העיסקה.

הוא לא צריך ללכת אח"כ ולבדוק האם הם באמת ביטלו או לא.

אתה עושה צחוק?

פלאפון צריכים להוכיח שהוא לא ביקש לבטל את העיסקה? זה בדיוק ההגדרה להוכיח שאין לך אחות.

איך הם יכולים להוכיח שהוא לא ביקש משהו?

להפך. להם יש מסמך המוכיח שהוא רכש מכשיר, והם לא מוצאים מסמך אחר.

הוא זה שצריך להוכיח שהחזיר להם את המכשיר וביקש לבטל את העיסקה.

אם ילך לבית משפט בלי שום מסמך וללא שום דבר, סביר להניח שיפסיד.

פורסם

הם לא מוצאים מסמך אחר כי הם לא הזינו את הבקשה שלו לבטל.

אולי בשלב הבא חברת האשראי לא תזין למחשב את הבקשה שלו להכחשת עיסקה?

בשלב ראשון בעסקאות החלפה המכשיר הישן שלו היה צריך להיות בידי פלאפון, אך הפלא ופלא הוא בידי הסבא.

בשלב שני ניתן בקלות להוציא צו הבאת מסמכים לחברת פלאפון שיחייב אותם להוציא היסטוריית פעילות של מספר הפלאפון עם IMEI/MEID ולהראות שהמכשיר שהיה בשימוש היה הישן שלכאורה היה צריך להיות בידי פלאפון.

הסבא ביקש לבטל את העיסקה וכאן תם תפקידו, מרגע שביקש לבטל את העיסקה הוא לא תלוי בחסדי הפקיד של פלאפון או המדפסת שלהם כדי לקבל מסמך ביטול.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני רק רוצה להתייחס לעניין גבי גזית, כפי שהוצע כאן. אמא שלי הפכה למעריצה שלו לאחר שנתקלה בבעיות עם ספקית מתקן מים מסוננים לבית. היא פנתה לרשות להגנת הצרכן ולדני שדה, ולא שמעה מהם מילה. אז פנתה לגבי גזית, חזרו אליה תוך יום, פנו לחברה, ואלה התקשרו בבהלה לאמא שלי לבטל איתה עסקה ולתת לה החזרים (בעצם כל מה שביקשה מהם במקור), רק שתודיע לגבי גזית שהעניין נפתר לשביעות רצונה ושלא יפרסמו את השם שלהם ברדיו. ההבדל היה מדהים... אחרי שהיא רדפה שבועות אחרי כל בעלי התפקידים בחברה הזו שנפנפו אותה כמו שמנפנפים זבוב, הם הפכו להיות אלה שמתקשרים אליה פעמיים ביום לוודא שהיא מרוצה ושהכל נעשה לשביעות רצונה.

לא מזמן נוצרה לה איזו בעיה מול חברת הביטוח של סבתא שלי, שמאושפזת במוסד סיעודי מזה כשנה. כספים שהיו אמורים להגיע כ"שיפוי" (מתן כסף רק לאחר הצגת קבלה על תשלום שבוצע) באופן חודשי, הגיעו באופן קבוע באיחור של חודשיים-שלושה ובאופן מאוד לא סדיר, דבר שהקשה מאוד על התשלומים למוסד הסיעודי. לאחר שאמא שלי מיצתה את כל האפשרויות וראתה שכלום לא עוזר, היא פנתה שוב לגבי גזית, שמצידם פנו בכתב לחברת הביטוח לבירור הנושא, ולפני שהנושא הוברר- פנו מחברת הביטוח לאמא שלי, סידרו את כל עניין התשלומים ובא לציון גואל.

באף אחד מהמקרים לא העלו אותה לשידור. לדעתי גם מול פלאפון לא תצטרכו לעלות לשידור והעניין ייפתר במהירות שאתה לא תאמין בכלל שקיימת.

בכל מקרה, אם יש לך את הניירת המתאימה ואת כל הפרטים, אין שום בעיה שבמידת הצורך תעלה אתה לשידור (גם בעילום שם) ולא סבא שלך. שוב- אני מאמינה שלא יהיה בכך צורך. שווה לך מאוד לנסות.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

פלאפון יכולים להתאמץ מעט כדי לנסות לגלות מה עלה בגורל המכשיר שהוחזר.

בשירות הלקוחות נאמר לי שאם סבא שלי יחתום על מסמך הכחשת העסקה שהיא תשלח לי, הם יפעילו את מחלקת ההונאות שלהם ויתחקו אחרי המכשיר ויגלו היכן נמצא.

כאמור, המסמך ששלחו בעייתי לחתימה ולכן אנחנו תקועים.

אם רק היו טורחים לעשות בדיקה פשוטה, בלי הצורך לערב משטרה ומסמכים משפטיים, הדברים היו נפתרים בקלות רבה.

העקשנות שלהם לטרטר אותנו ולא לנסות לעזור מעצבנת (וברור מה האינטרס שלהם).

בקשר לגבי גזית, אני אחכה עוד קצת כדי לראות את התגובה של פלאפון (תוך שבועיים צריכים להחזיר תשובה).

• תוכן חדש...