Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב!

אני אתחיל לעשות נסיעות ארוכות חיפה בארשבע. לרוב לבדי ברכב . צריך להחליף את הרכב למשהו חסכוני אחרת אפשוט את הרגל.

אני מחפש משהו קטן וחסכוני יד שניה, יחסית שיהיה חדש, סביבות שלושים - וחמש אלפ שח. אפשר ידני ואפשר אוטומט. לא פוסל.

מה שהייתי רוצה זה שיהיה ברכב גם קצת אופי או סטייל או איך לקרוא לזה...?

חשבתי על פיאט 500 או סוזוקי סוויפט. אולי יאריס. אני לא יודע אם אלה בטווח המחירים הזה.

דעתכם? הארות? הערות?

תודה לעונים!

פורסם

בבין עירוני דיזל זו האפשרות הקלאסית לחסוך. עם רכב קטן לעשות נסיעות ארוכות תדירות (אם הנסיעות לא תדירות לחיסכון בדלק אין חשיבות גדולה) - זה לא בשבילו. רכבים קטנים מיועדים לעיר ומחוץ לעיר רובם ישחקו מהר מאוד. חוץ מזה, בנסיעות ארוכות אלמנט של נוחות חשוב מאוד.

מה התקציב?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מצטרף לצביפר בנוגע להמלצה על רכב דיזל.

כמו כן לא ציינת כמה ימים בשבוע אתה עתיד ליסוע, לפי זה נדע כמה כדאי לך להתאמץ למצוא רכב דיזל.

צביפר- הוא כבר ציין בהודעתו שהתקציב עומד על 35 אלף ש"ח.

בתקציב הזה יש לך את פולו/ איביזה/ קורדובה שעם המנוע 1.9SDI, שעושה בבינעירוני ובנהיגה רגועה 1:19-21, תוכל למצוא מהשנתונים 2003-2005 (קורדובה שווקה גם ב2006).

בנוסף, יש לך את פאביה/ קורדובה דיזל 1.9TDI (עם טורבו), בשנתונים 2006-2007. פחות אמין ביחס לSDI (בלי טורבו) אך עדיין אמין למדי. צריכת הדלק גבוהה יותר: 1:16-17.

הבעיה היא למצוא אחת במצב שמור ועם קילומטראז' נמוך- קשה מאוד ונדרש הרבה סבלנות וזריזות. אבל אם תמצא- לך על זה.

בהנחה ותלך על דיזל- צר לי לומר לך, אבל במציאות של השוק היום ברכבי הדיזל- תיאלץ ללכת על המציאה הראשונה שתיפול בחיקך, גם אם הצבע/ העיצוב לא לטעמך. באמת שאין מבחר ואפשרות לברירה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

תודה לעונים

האמת שלא חשבתי לכיוון הדיזל. זה באמת כיון מענייין

יותר חשבתי על היפיניות הקטנות...

תדירות הנסיעות תהייה פעמיים בשבוע בערך.

בעצם חשוב לי שתהייה זריזה ולא טרקטור אז הדיזל יורד.

או שהדיזלים החדשים הם כבר לא כאלה? לא היה לי ניסיון אתם.

פורסם

ומה עם מגאן דיזל ידנית?

בתקציב שלך נכנסת יופי מגאן כזו משנתון די מתקדם 2007+, נפח 1.5 ליטר, 80 כ"ס ו 20 קג"מ מומנט, האוטו דיי זריז בוודאי מול 1.6 בנזין אוטומט. צריכה ממוצעת בבינעירוני 1:17-1:19 תלוי באופי הנהיגה, נוחה מאוד ומרווחת.

חפש אקזלמפר שמור עם היסטוריית טיפולים וכנראה שתהנה גם מאמינות טובה למרות הסטיגמות. אבל שוב, חפש 'ש מ ו ר ה' :)

פורסם

ממליץ לך לשקול בחום את מה שהציעו לך בשרשור, שכן לנסוע פעמיים בשבוע את באר שבע-חיפה והשאר בעיר- הוא צריך להיות נוח לנסיעות ארוכות וגם חסכוני בעיר.

כמו שנאמר למעלה- דיזל זה טוב למצב הזה. אם לא בא בחשבון, תחפש משהו מסגמנט הסופר מיני משנתונים קודמים- רכב בינוני מבחינת גודל שיספק אותך בנסיעות ארוכות ולא יצרוך כמו משפחתית.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

חשבתי על פיאט 500 או סוזוקי סוויפט. אולי יאריס. אני לא יודע אם אלה בטווח המחירים הזה.

פיאט 500: יצאה ב2009 ונמכרת מעל התקציב שלך. בין הפיאטים יש את הפנדה והגרנדה פונטו שיכולות להכנס לתקציב בשנתון גבוה יחסית. (2008-2009) לא יודעת איך הפנדה מרגישה בכביש בין עירוני, אבל הגרנדה בסדר גמור בשיוט על 110.

סוויפט: יצאה ב2007 ונמכרת מעל התקציב.

יאריס: (גם הונדה ג'אז) אתה יכול למצוא בתקציב שלך שנתון יחסית נמוך(2004-2005), רכבים אמינים וחיסכוניים.

באופן כללי, אני אצטרף לכל חברי הפורום שהמליצו על רכב דיזל. אם הבנתי נכון, אתה גר בחיפה אז רכב דיזל ישרת אותך נהדר גם בעליות שבתוך העיר. אם הגיר הידני בא בחשבון, דבר אחד פחות לחשוש ממנו בחיפוש אחר רכב דיזל.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

יש לי בשבילך המלצה מעניינת לדיזל, הדיזל של רכבת ישראל.

בשביל מה לך לעשות את הנהיגה הזאת ולספוג את עלות הבנזין?

לא כתבת כמה פעמים בשבוע אתה צריך לעשות את זה. אני גר באזור השפלה, עבדתי תקופה מסוימת בבאר שבע ונהניתי מאוד משירות הרכבת בקו באר שבע מרכז הארץ. נסעו איתי גם חבר'ה שעלו בחיפה בדרכם לעבודה בבאר שבע.

אין לך מושג איזה כיף זה לנצל את הזמן של הנסיעה לשינה, שיחה בסלולר, עבודה או סתם להסתכל על החיילות החתיכות שנוסעות בקו הזה.

ניהלתי הרבה שיחות עם אנשים ברכבת, בפרט עם אלה שנסעו לבאר שבע מהצפון, וכולם הללו את הקו הזה, ואת החסכון העצום בנהיגה, דלק, בלאי של הרכב וכו'.

כדאי פשוט לעשות שינוי חשיבה בענין זה.

בהצלחה

פורסם

שכחתי לציין שמי שנוסע מס' פעמים בשבוע באופן קבוע ברכבת, כדאי לו לעשות מנוי חופשי חודשי עם כרטיס רב קו, זה משתלם מאוד מבחינה כלכלית, חוסך הוצאות דלק, בלאי של הרכב וכו'.

פורסם
יש לי בשבילך המלצה מעניינת לדיזל, הדיזל של רכבת ישראל.

אין לך מושג איזה כיף זה לנצל את הזמן של הנסיעה לשינה, שיחה בסלולר, עבודה או סתם להסתכל על החיילות החתיכות שנוסעות בקו הזה.

בהצלחה

אכן במקרה של הרכבת תחבורה ציבורית בישראל היא לא בהכרח פתרון רע.

אני לעיתים משתמש ברכבת מהמרכז לבאר שבע. הרבה פעמים זה מצויין. והרבה פעמים ממש לא ומעדיף לקחת את הרכב הפרטי.

בעיות איומות של עומס בראשון בבוקר עד 11. בטח לכיוון דרום אבל לדעתי זה לכל כיוון. בעיות דומות בחמישי מהצהריים. עומס של חיילים וסטודנטים. נדיר לתפוס מקום. לעיתים גם צפוף לעמוד.

איכות התחבורה ברכבת תלויה מאוד במידת הנגישות של התחנות לנקודת המוצא והיעד.

אם זה מסתדר אז זה באמת מצויין. אם לא זה ממש פחות טוב מרכב פרטי.

• תוכן חדש...