Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתחיל מהסוף: אני מבסוט על איביי 8)

מעשה שהיה כך היה: לפני כחודש וחצי הזמנו באיביי שני טלפונים סלולארים (נוקיה לומיה 920) במחיר מצויין.

מכיוון שגיסי בדיוק נסע לארה"ב, המוכר שלח את החבילה ובה שני הטלפונים לחבר של גיסי שגר בארה"ב וגיסי היה אמור לאסוף את הטלפונים ממנו.

מסתבר שהשיטה בארה"ב (במקום בו החבר גר) היא שלכל אחד יש תיבת דואר פרטית שלו ויש עוד כמה תיבות גדולות משותפות עם מפתח שבהן מכניס הדוור חבילות גדולות ומשאיר את המפתח לתיבה בתיבת הדואר האישית של הממוען.

כאשר הממוען מגיע עם המפתח שהושאר לו לתיבה המשותפת, הוא פותח אותה והמפתח נשאר בתוך המנעול מבלי אפשרות להוציאו ורק הדואר יכול לשחרר ולקחת את המפתח לשימוש חוזר.

אממה, הושאר מפתח לחבר וכאשר הוא בא לתיבה המשותפת כבר היה בה מפתח בחור המנעול והתיבה היתה ריקה ללא כל חבילה :-(

החבר צילם את הסיטואציה ושוחח עם גיסי.

מכאן התחילה סאגה של טלפונים למוכר ולדואר האמריקאי כאשר הסטטוס של החבילה מופיע כנמסר (וזאת היתה הבעיה שלנו).

המוכר מצידו (בצדק) אמר שהחבילה מופיעה כנמסרה ואין לו מה לעשות. הדואר מבחינתו שאל את הדוור שכמובן לא זכר האם הוא הכניס את החבילה לתיבה או לתיבה אחרת. לאחר דין ודברים עם הדואר הם אמרו שמבחינתם החבילה נמסרה וניסו לנפנף אותנו.

אז החלטנו לפתוח קייס באיביי כאשר אני, סקפטי שכמותי, אמרתי שאין שום סיכוי לראות את הכסף בחזרה ושאנחנו בבעיה בגלל שמופיע שהחבילה נמסרה.

כתבנו בדיוק מה קרה בצירוף תמונות. בהתחלת הקייס אתה אמור לעבוד מול המוכר ולנסות לפתור את הבעיה.

המוכר אמר שהוא לא מוכן לקחת זאת על עצמו ושהוא רואה כי החבילה נמסרה ליעדה.

אז הסלמנו את הקייס כדי שאיביי תחליט.

כצפוי, איביי החליטו לאחר בחינת הדברים לפסוק לטובת המוכר מכיוון שהוא סיפק להם הוכחה שחבילה נמסרה אך גם אמרו שיש לנו שבוע לערער על ההחלטה.

אז ערערנו ושוב כתבנו בדיוק מה קרה וציינו שאנחנו לא רוצים את הכסף בחזרה אלא את הטלפונים.

איביי כתבו לנו שהם רואים בחומרה רבה גניבות מסוג זה וביקשו מאיתנו להגיש תלונה במשטרת האינטרנט (מסתבר שיש דבר כזה - לא יודע כמה זה אפקטיבי).

הגשנו תלונה והיום בבוקר לאחר מספר ימים התבשרנו שאיביי לוקחת על עצמה את המקרה ומחזירה לנו את הכסף וגם המוכר לא יפגע מהמהלך כי כמובן שזו לא אשמתו.

כנראה שיש להם ביטוח למקרים כאלה.

אז אמנם זה לקח הרבה זמן והרבה תסכולים אך בסופו של דבר הגנת הקונה אכן עובדת ואיביי שוקלים את המקרים ופוסקים בצורה הוגנת לשני הצדדים.

אין ספק שהמקרה גרם לי להרים גבה על מדיניות הדואר האמריקקי ולהבא נזמין רק בדואר רשום עם חתימה אך גם גרם לי להעריך את איביי יותר בעיקר מכיוון שפסקו לטובת הקונה והמוכר.

פורסם

שמח לשמוע שבסוף העניין הסתדר.

שמח יותר לשמוע שיש אבא ואמא לכסף שלנו כשהוא על קרני הצבי.

מתחדשת*

• תוכן חדש...