Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

איזה רכב מסחרי מומלץ לסחיבת חפצים לא כל כך כבדים אבל עדין רכב עבודה..

חשבתי על סיטרויאן ברלינגו או פג' פרטנר שניהם דגם 2008

אשמח לחוות דעת על הרכבים ו אולי המלצה לרכבים נוספים עדיפים על אלו ?

טווח מחירים רצוי בין 40 ל 45...

פורסם

ב 40-45 אתה משיג כבר מודל 2009 ואולי גם יותר.

בעיקרון, בקטגוריית המסחריות יש לך את:

1. ברלינגו\פרטנר ( same same....)

2. רנו רנגו

3. פורד קונקט

4. פיאט דובלו

5. VW קאדי

זהי ה"חמישיה המובילה" בשנים האחרונות את קטגוריית המסחריות בארץ.

לחמישיה הזו נוספו בשנים האחרונות גם מסחריות קטנות יותר כמו הקובו והפיורינו (שתיהן של פיאט) שנמכרו במחירי זנות (באיזור ה 55K שח) לרכב בן 3 (מודל 2010).

-> ל VW יש את האופציה של גיר אוטומטי. המחירים, בכלל, גבוהים יותר ביחס לשאר המסחריות.

הרוב המכריע של כל המסחריות הוא מנוע טורבו דיזל עם גיר ידני. פה ושם היו גרסאות קיקיוניות, חלקן מוצלחות וחלקן לא, של מנועי בנזין קטנים עם גיר ידני או אוטומטי.

הנבחרת הצרפתית נחשבת לשילוב מאוזן בין נוחות לעבודה, והם גם נראות לרוב יותר "ביתיות" ופחות אגרסיביות. הגרסאות נעות בין 75 ל 90 כ"ס בממוצע עם מנוע 1.5-1.6 ליטר.

הדובלו מציע כושר נשיאה גדול יותר והוא יותר "גס" למראה. הוא גם מאוד חזק (מנוע 1.9 טורבו דיזל 100-110 כ"ס).

הקונקט הוא הכי פחות פופולארי בשנים האחרונות הודות למוניטין בעייתי שהוא צבר. סה"כ הוא צבר הצלחה דיי גדולה בשנים הראשונות אך לאחר מכן דעך. שם מדובר במנוע טורבו דיזל 1.8 ל' וגם כאן מדובר ברכב יותר "גס" עם כושר נשיאה טוב מאוד (וגם גרסאות עם גג גבוה יותר וכד').

הקאדי מציע מגוון עצום של גרסות. בתקציב שלך ניתן ריאלית לקנות מודל 2008~ טורבו דיזל אוטומטי. הבעיה: טיפולים בצ'מפיון, חלקים יחסית יקרים, גיר אוטומטי (רכיב שיכול לעלות הרבה כסף לתקן, וברכב עבודה זה קריטי), מקדם גניבה גבוה.

אני באופן אישי מעדיף את הברלינגו\פרטנר\קנגו, אבל הכל זה בהתאם למה שנוח לך, תקציב, מצב הרכב והדרישות.

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, ציינת שהקאדי נמכר בגרסה אוטומטית (ליתר דיוק DSG), אך גם הקנגו נמכר לא מעט עם גיר אוטומטי, יצא לי לראות לא מעט כאלו. זה 1.6 עם 105 כ"ס או 110 כ"ס וגיר AL4/DP0 הידוע לשמצה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
איציק, ציינת שהקאדי נמכר בגרסה אוטומטית (ליתר דיוק DSG), אך גם הקנגו נמכר לא מעט עם גיר אוטומטי, יצא לי לראות לא מעט כאלו. זה 1.6 עם 105 כ"ס או 110 כ"ס וגיר AL4/DP0 הידוע לשמצה.

נכון, הקנגו נמכר גם עם מנוע בנזין וגיר אוטומטי ופחות התייחסתי לגרסה הזו במכוון. לדעתי היא קצת פחות רלוונטית עבורו אבל אולי אני טועה והיא כן בשבילו (הוא לא ציין את סוג המשא שהוא רוצה להוביל ברכב, וזה קריטי לפעמים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נהגתי לא מעט בקנגו בנזין אוטומוית ( יש לה 95 כ"ס ולא 110), היא זריזה יותר וסוחבת טוב יותר מטורבו דיזל 70 כ"ס. נדמה לי שמשקל מורשה נמוך יותר אבל לא בהפרש גדול, 50-70 קילו.

היא גם מפגינה אמינות לא רעה.

ה"בעיה" היא צריכת דלק גבוהה בהרבה, 1 ל 10/11 לעומת 1 ל 16/17 בדיזל.

פורסם
1. ברלינגו\פרטנר ( same same....)

אני זוכר שבזמנו דובר על זה שהברלינגו הגיעו ברמת גימור "תעשייתית" יותר והפרטנר ברמת גימור "משפחתית" יותר - יש בזה משהו או שזו סתם רכילות חסרת בסיס?

פורסם

שניהם הגיעו בכמה רמות גימור בשנים 97-2007.

החל מסוף שנת 2008, עם תחילת שיווק הדור החדש, הדור הישן הגיע ברמת גימור אחת - הנמוכה יותר - וזהה לחלוטין בברלינגו ובפרטנר - עד סיום שיווק הדגם הישן באמצא 2012.

פורסם
ברלינגו ופרטנר זהים לחלוטין עד רמת הבורג, רק הסמל שונה.

יש הבדלים ברמות גימור .

יש הבדלים חיצוניים קוסמטים.

הרכבים שווקו בזמנו גם במנועים עם הספקים שונים.

והכל לטובת הברלינגו.

ככה שברלינגו מולטיספייס עם מנוע טורבו דיזל עדיפה על הפיזו פרטנר בלי חבילת המולטיספייס ברמת גימור מקבילה לSX.

פורסם

זה לא מדוייק.

כל המנועים בכל ההספקים הופיעו בשני הדגמים.

בדור הראשון (עד 2003) היו הבדלים קטנים בפנסים קידמיים ועוד כמה פרטים קטנים.

הבדלים קוסמטיים זה בעיקר פסי קישוט שונים בחלק מהגירסאות.

בדור הראשון דגמים מאובזרים אכן הגיעו רק בברלינגו. בדור השני (מ 2003) היה דגם מאובזר מקביל למולויספייס גם בפרטנר. מה שלא היה זה דגם עם דלת אחורית מתרוממת. SX זו רמת איבזור "בינונית" וגם היא הופיעה בשני הדגמים.

ממודל 2008 כל ההבדלים הקלים (מאוד) בוטלו ומכוניות היו זהות לחלוטין בכל דבר כולל פרטי גימור.

פורסם
זה לא מדוייק.

כל המנועים בכל ההספקים הופיעו בשני הדגמים.

בדור הראשון (עד 2003) היו הבדלים קטנים בפנסים קידמיים ועוד כמה פרטים קטנים.

הבדלים קוסמטיים זה בעיקר פסי קישוט שונים בחלק מהגירסאות.

בדור הראשון דגמים מאובזרים אכן הגיעו רק בברלינגו. בדור השני (מ 2003) היה דגם מאובזר מקביל למולויספייס גם בפרטנר. מה שלא היה זה דגם עם דלת אחורית מתרוממת. SX זו רמת איבזור "בינונית" וגם היא הופיעה בשני הדגמים.

ממודל 2008 כל ההבדלים הקלים (מאוד) בוטלו ומכוניות היו זהות לחלוטין בכל דבר כולל פרטי גימור.

כנראה שאתה יותר מעודכן מימני.

היתה לי פרטנר 2000 וברלינגו 2006 מה שאני זוכר שכן היו הבדלים אז.

• תוכן חדש...