Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת מחשב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני שבוע הגיע זמנו של המחשב שלי לעבור מן העולם ( כרטיס מסך נשרף וזיכרון ram נשרף ) ,

כיוון שהמחשב כבר בן 5 ( החזיק יפה ) העדפתי להימנע מתיקונו ולרכוש כבר מחשב חדש.

כיוון שאני בקיא בנושא במיוחד אשמח להצעות ועצות שונות:

דבר ראשון, אני מחפש מחשב נייח , המחיר הוא סביב ה2000-300 שקל ( לפי מה שהבנתי אפשר לרכוש מחשב נייח טוב בסביבת המחירים הזאת ), אני מחשב מחשב חזק ( שואף למעבד I7 עם כרטיס מסך טוב וזיכרון RAM 8 GB לפחות, ( מחשב שיחזיק להורדות, משחקים סרטים וכו' )

כמו כן הבנתי שהדבר החכם לעשות הוא לקנות מחשב עם זיכרון SSD, להתקין עליו את מערכת ההפעלה ודיסק קשיח בנפרד לשאר הדברים.

יכול להיות שדרישותיי מוגזמות למחיר הנ"ל, אינני בקיא יותר מידי בתחום.

תודה לכולם

פורסם

קניתי את המחשב שלי מtms. תתקשר ותגיד מה הדרישות שלך ותוך 3 דקות יהיה לך ביד מפרט שמתאים לתקציב ועונה על הדרישות. הם הכי זולים שמצאתי כשחיפשתי וגם עושים משלוחים חינם לכל מקום בארץ של המחשב. כמו כן באתק עצמו תוכל לבנות לעצמך מערכת ולשחק עם הרכיבים ותראה כיצד זה משפיע על המחיר. תשלום במזומן מקנה הוזלה נוספת

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

לצערי, דרישות כגון I7 + SSD וכו', מעלות את המחיר בצורה די משמעותית, אבל הינה מפרט מעולה, אשר יתאים לך מאוד:

כמו כן, באיזו רמה אתה צריך כרטיס מסך? הם יכולים לעלות 500 לבסיסיים וסבירים ועד ל 3,000 לכבדים שיש... מה אתה צריך בדיוק?

מעבד:

INTEL 4770 : HASWELL, CORE I7, S1150, 3.4Ghz - TRAY

אחריות: שלוש שנים.

מחיר: ₪1443

לוח אם:

GIGABYTE GA-H87-D3H

מחיר: ₪542

זיכרון:

G.SKILL DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz 9-9-9-24 RipjawsX - זמין במלאי

אחריות: ללא הגבלת זמן.

מחיר: ₪496

ספק כוח:

ENERMAX NAXN 82+ 550W BRONZE BULK - זמין במלאי

מחיר: ₪342

דיסק קשיח:

SAMSUNG SSD 840 EVO 120GB 2.5" SATA 3

מחיר: ₪591

מחיר סופי: ₪3414 ( יש הנחה למזומן, 2% )

הורכב מחנות IQPC ( ממש מאוד נוח ושירות מעולה אבל תרכיב איפה שבא לך )

תראה, המפרט הזה, כפי ששמת לב, לא כולל כרטיס מסך ולא כולל מארז.

עם כרטיס מסך ומארז אתה יכול להגיע גם ל 5,000 ש"ח בקלות.

יש לך כאן SSD בנפח 120 גי'גה, עבור מערכת וכו', למרות שאני ממליץ לרכוש את גרסאת ה 250, אם כבר להשקיע עד הסוף ואתה רק תודה לכולם על כך, אבל המחיר כפול.

לוח אם מתקדם מאוד, מעבד מעולה... השאלה אם אתה צריך את כל זה? ( אל תחסוך לעולם לא במעבד ולא בלוח אם )

הספק כוח מצויין ונותן לך אוויר לרכישת כרטיס מסך אשר דורש הרבה.

כמובן שבמידה ותרד למעבד I 5 תוכל להרשות לעצמך יותר וזה לדוגמא:

מעבד:

INTEL 4440 : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.1Ghz - BOX

מחיר: ₪926

לוח אם:

GIGABYTE GA-H87-D3H

מחיר: ₪542

זיכרון:

G.SKILL DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz 9-9-9-24 RipjawsX - זמין במלאי

אחריות: ללא הגבלת זמן.

מחיר: ₪496

ספק כוח:

ENERMAX NAXN 82+ 550W BRONZE BULK - זמין במלאי

מחיר: ₪342

דיסק קשיח:

SAMSUNG SSD 840 EVO 120GB 2.5" SATA 3

מחיר: ₪591

מחיר סופי: ₪2897

כך שתראה את ההבדל עם המעבד... ונשאר לך להוסיף מארז וכרטיס מסך בהתאם לרצון שלך, כרטיס מסך מומלץ מאוד הוא ה 760 GTX לחוויית משחק מצויינת.

את הדיסקים הקשיחים שלך תעביר למחשב הזה ואת מערכת ההפעלה וכו', על כונן ה SSD ( למרות ששוב, אני ממליץ לרכוש את גרסאת ה 250... לא תצטער על כך, להפך, סביר להניח שתכעס כי לא שדרגת בחודשים הקרובים לאחר רכישת ה 120, מכיוון שפחות מערכות ותוכנות וכו', יישאר לך באיזור ה 90 ג'יגה במקרה הטוב. )

פורסם

למען הסר הספק, למעבד I7 יש יתרונות די ברורים בתעבורת הזיכרון, ליבות "וירטואליות" נוספות וכו', המעבד טוב יותר, מהיר יותר מן הסתם אבל את השיפור המשמעותי תראה אך ורק בעבודה באמת עמוסה, או בתוכנות עריכה או בעבודת מולטי טאסקינג מאוד כבדה.

בגדול? שווה את ההשקעה, בתכלס? אולי עבורך , לא . כל אחד צריך לעשות את השיקול הפסיכולוגי עם עצמו.

אני? מכיוון שמחליף מדי כמה שנים טובות, תמיד רוכש מעבד מעולה ( עד גבול הסביר כן ) וכרטיס מסך טוב ככל הניתן בתקציב ( באיזור ה 1500 ש"ח וכו' ) לוח אם מתקדם ככל הניתן ( בגבול הסביר, אין הבדל ממשי בין לוח ב 700 שקל לבין 1200 שקל למשתמש הממוצע ) ודיסק קישח איכותי, כיום זה SSD כסטנדרט.

זה השילוב שיעשה לי מחשב מעולה להרבה מאוד שנים ובעל פוטנציאל שדרוג לא רע.

( אין פוטנציאל שדרוג כשמדובר במעבדי אינטל, מכיוון שהם מחליפים תושבות באופן קבוע כך שמה שתרכוש היום, עם זה תאלץ להשאר אלה אם כן רכשת I5 ותרצה I 7 מיד שנייה... כך שהבנת את העיקרון, זה לא כמו פעם ).

פורסם

לפי הניסוח שלך אתה ניזון מבאזוורדס והצרכים שלך ממוצעים (ולא להעלב בבקשה - ככה רוב משתמשי המחשבים).

להורדות וסרטים, ישומי אופיס וכו' תיאורטית יספיק גם מחשב משומש ישן עם פנטיום 4.

למשחקים (האם יש צרכי גרפיקה או הנדסה מיוחדים?) אתה צריך כרטיס גרפי בינוני עד טוב. פה החשיובת לבחירה מתאימה. מעבר I5 יהיה מצויין, וגם 4GB זכרון יהיו טובים. כמובן 8 יהיו טובים יותר, אבל קצת. לא בצורה שהיא קפיצה חזקה.

ח'שוב לך לקבל יעוץ - חוץ מהאנשים הטובים כאן שמשתפים מנסיונם - ממוכר מקתצועי שבקי בפרטים הקטנים של תאימות כלל הרכיבים, ולא מי שיגיד ":מרצדס הכי טוב" או "הכי חזק זה הכי טוב", כי גם היא לא תמיד ככה (שאלו יהיו הדילמות שלנו...).

כוננני SSD עדיין אינם סטנדרט, הם עדיין יקרים ועם קיבולת קטנה יחסית. חשוב אם יש לך צורך בכזה כונן, אם זמן לשימוש מרגע הדלקה כל כך חשוב לחסוך בו חצי דקה או דקה ולשלם הרבה בתמורה. את הסכום אפשר להשקיע בכרטיס מסך טוב יותר.

אצלי 5 שנים הם פחות מהמינימום שאני מצפה מהמחשב לשרוד. אפשר להחליף באמצע חייו לוח אם או (מה שקורה פה) כרטיס מסך כדי לעמוד בדרישות משחקים חדשים - ואם הבסיס היה טוב הוא יתפקד היטב אפילו מספר דו ספרתי של שנים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

ראשית - למד מדברי הרוכב הבודד. מרבית המשתמשים אינם זקוקים למפלצות, אם אינך נזקק למחשב למשחקים או ליישומים "כבדים" אחרים תוכל לקבל מחשב שיספק את צרכיך במחיר הרבה יותר נמוך. לכן, ראשית הגדר את צרכיך, ורק אז נסה להרכיב מחשב בהתאם לצרכים, כאשר הדגש יהיה על מעבד, זכרון, כרטיס וידיאו או כל רכיב אחר בהתאם למשימות שיוטלו על המחשב.

שנית - נס לנצל רכיבים קיימים. הדוגמא שלי היא בני הצעיר: מארז וספק כוח שנרכשו לפני 8 שנים מאז הוחלפו פעמיים מעבד, זכרון וכרטיס מסך (בשני המקרים עקב קלקול בלוח האם, כאשר היה קושי להשיג לוח אם שיתאים לשאר הרכיבים ועל כן הוחלפו כולם), ובמקרה שלי גם נוצלו רכיבים שפורקו לטובת שדרוג מחשב אחר (זכרון DDR2 שעבר למחשב אחר בבית).

ואחרון חביב - הוועץ עם מקוצענים. כפי שכתבתי קודם נסח את צרכיך והגדר את תקיצבך, ואז הצג אותם בפורום מתאים, למשל פורום מפרטים ב-hwzone. בפורום יש כמה בעלי מקצוע בתחום, אישית קיבלתי שירות מצויין במחיר הוגן מארז TheWolf.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני רואה שמחשב טוב לגיימר מגיע לחמש אלף בקלות, עדיף כבר נייד לגיימר מארצות הברית וזהו.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
אני רואה שמחשב טוב לגיימר מגיע לחמש אלף בקלות, עדיף כבר נייד לגיימר מארצות הברית וזהו.

לא. מחשב נייד טוב למשחקים שיספק 90 אחוז מהאוכלוסיה יעלה 2500 שקל. והוא יהיה מפלצת ביצועים יותר מכול מחשב נייד ב-7000 שקל(בארץ)

ל-פותח השרשור, לפני כשנה חבר שלי קנה מחשב נייח I3 של אותה תקופה+ 4 גיגה ראם+כרטיס גרפי כלשהו ב-600 שקל וקיבל מחשב שהריץ בזמנו את בטלפילד 3(המשחק הכי תובעני באותה תקופה) ברזולוציה HIGH בצורה חלקה לגמרי. זה מחשב שעלה לו בזמנו 2500 שקל.

לא צריך I7, לא צריך SSD, וגם 8 גיגה ראם(למרות שזה עולה גרושים) גם לא MUST.

פורסם

להחליף לוח אם לאחר מספר שנים? סלח לי, זה לא נכון.

לוחות אם ששרדו מספר שנים בכל מיני קנפיגורציות, היו לתושבת 775 להזכירכם, נכון להיום, כאשר בכל שנה יוצא צי'פ סט חדש ותושבת חדשה? להחליף לוח אם? ממש לא.

כמו כן, ניתן יהיה להחליף אם לאותו לוח האם יצאו גרסאות נוספות בעתיד אבל לא במצב הנוכחי.

יש חשיבות בלקיחת לום אם איכותי בעל מגוון חיבורים וזה הכל, אבל, שיהיה מסדרה סבירה של היצרן, הכוונה, במקסימום טכנולוגיה ( במקרה של גיגבייט כל ההגנות ללוח ) ובמינימום מחיר, וזה הלוח אם שקיבלת במפרט.

כל עוד יש לך USB 3, מספר חיבורי SATA רב, תמיכה בתקן חדש לכרטיסי מסך הבאים? 4 סלוטים לזכרון ועד 32 גיגה? אתה מסודר, כי בעוד מספר שנים אתה תחליף את כל המערכת ככל הנראה.

לרכוש היום 4 ג'יגה זה רק אם אתה ממש מוגבל בתקציב או משתמש מאוד מאוד בסיסי, במידה ואתה הולך לצפות בסרטים, מסמכים פה ושם וגלישה באינטרנט, אתה יכול לקחת 4 בראש שקט.

אבל... ופה אבל, 8 ג'יגה, בנוסף לכונן SSD נורמאלי, ומעבד נורמאלי, יאפשרו לך להריץ גם משחק וגם מספר לא קטן של אתרים , לשמוע מוזיקה במקביל ולהתעסק עם מסמכים גם כן, כל זה ללא תקיעות מעצבנות. כך שהתפקיד שלך זה לחשוב מה מתאים לך.

אפשר לספר סיפורים עד מחר, בתכלס?

מוגבל בתקציב? רכוש מחשב בסיסי עם I3, אין ברירה אחרת ידידי.

רוצה להנות מהעולם החדש? רכוש I5, לוח אם נורמאלי , 8 ג'יגה זכרון + SSD וספק כוח איכותי והינה לך מערכת מהירה מאוד.

ביננו? אנשים אשר מחזירים אותך אחורה ולא ממליצים לקחת SSD, הם בעצמם אין להם אחד שכזה, לא עבדו איתו, ולא יודעים עד כמה כונן שכזה, משדרג את חוויית השימוש במחשב, לכן, עשה טובה לעצמך ותהיה עם חיוך, רכוש SSD.

פורסם

הכל טוב ויפה, פותח השרשור צריך להבין שעם תקציב של 2,000 ש"ח, לא מרכיבים מחשב גיימינג, זה הכל.

וכן, מחשב לגיימרים באמת, עולה 5K וצפונה. מערכת של 2,500 זאת מערכת תקציבית, בסיסית ופשוטה, אין מה להשוות אותה למערכות היקרות ממנה בפי 2.

פורסם

בוא תספר לי, מה מחשב ב-2500 לא יכול לעשות? להריץ את באטלפילד 3 ברזולוציה הכי מקסימלית? אני מניח שאם הוא היה מוסיף עוד 500 שקל בקניית כרטיס מסך, הוא כן היה מצליח.

פורסם

בטאלפילד שלוש זה כבר מזמן לא שיא הטכנולוגיה, גם הנייד שלי בן השלוש פלוס מריץ אותו.

אני מדבר על מחשב שיהיה overkill למשחקים של היום כדי להריץ אותם גם בעוד כמה שנים בלי צורך להשתדרג.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

שים לב ש-4 ג'יגה זיכרון עלולים להיות מעט מדי למשחקים עתידיים.

call of duty החדש מצריך מינימום של 6 ג'יגה זיכרון ועושה בעיות רציניות עם פחות זיכרון. אני משער שבעתיד נראה יותר ויותר משחקים עם דרישות כאלה.

אנשים שטוענים שהם מריצים משחקים חדשים על הגדרות high עם כרטיס מסך של 600 שקל, כנראה לא ממש מודעים ל anti-aliasing,anistrpoic filtering,tesselation ושאר ירקות שמשנים מאד את איכות הגרפיקה במשחק ומכבידים מאד על כרטיס המסך.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם
שים לב ש-4 ג'יגה זיכרון עלולים להיות מעט מדי למשחקים עתידיים.

call of duty החדש מצריך מינימום של 6 ג'יגה זיכרון ועושה בעיות רציניות עם פחות זיכרון. אני משער שבעתיד נראה יותר ויותר משחקים עם דרישות כאלה.

אנשים שטוענים שהם מריצים משחקים חדשים על הגדרות high עם כרטיס מסך של 600 שקל, כנראה לא ממש מודעים ל anti-aliasing,anistrpoic filtering,tesselation ושאר ירקות שמשנים מאד את איכות הגרפיקה במשחק ומכבידים מאד על כרטיס המסך.

אין לי מושג מה כול זה, אני רק יודע ששיחקתי במשחק עם הגדרות HIGH וכול מה שאפשר היה על ON.

• תוכן חדש...