Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבקש מראש, ותקחו את זה ברוח טובה, ההתלבטות שלי היא אך ורק בין שתי השיטות הנ"ל, לא מעוניין לשמוע על שיטה אחרת ו/או עצה כלכלית שפוסלת את שניהם/נכנסת לי לכיס :-).

אופציה 1

ליסינג פרטי אקספרס של אוויס: משלמים מקדמה, 30 תשלומים חודשיים ובסוף התקופה מחזירים את הרכב בלי להיות חייבים כלום. כמובן שבסוף יש בדיקה של שמאי מטעם אוויס, והם יחייבו אותי על תקלות שהן מעבר לבלאי סביר, אבל פה אפשר פשוט לרכוש דרכם חבילה ב-406 ש"ח חודשיים שתסגור את הפינה הזו במקרה של תאונה וירידת ערך לדוגמה וכו' (עדיין מחכה לתשובה מנציג אוויס לגבי מה כוללת החבילה הזו, אם הבנתי נכון זה כולל ביטוח חובה, ומשהו עם מקיף וטיפולים שנתיים, לא בטוח עדיין). מקסימום יתחשבו איתי על מכה פה, שריטה שם, לא סכום רציני.

לדוגמה- מאזדה 2 מודל 2013: מקדמה של 15,000 ש"ח ו- 30 תשלומים של 664 ש"ח.

אם יצא שחבילת השירות שלהם כוללת את מה שציינתי, אז הכל עם הכל יצא לתקופה של 30 חודשים=47100 ש"ח.

פירוט וחפירות לנציג בתרד הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=476313

אופציה 2

פונטו ספייס ידנית מודל 01-03, אחת מטופלת עם ק"מ יחסית סביר (עד 150K) ומספר ידיים לא גבוהה מדי תעלה לי כ-15K עם יישור קו ראשוני. ביטוח חובה+ג' לתקופה של 3 שנים במקרה שלי 9600 ש"ח (בהנחה שלא יעלה חלילה בגלל תאונות וכו', אבל לא רלוונטי). נגזים עם מידת התיקונים שצפויים לאורך 3 שנים, או בעצם זו לא הגזמה אבל אין לי נסיון אז תתקנו אם צריך, ונגיד שסה"כ תיקונים וטיפולים לאורך 30 חודשים יהיו 10000 ש"ח. סה"כ הוצאות לאורך 30 חודשים=34600 ש"ח.

הפרש של 12500 ש"י בין שתי האופציות, 416 ש"ח חודשיים, וכמובן ויש סיכוי שההוצאה על התיקונים לפונטו תצא נמוכה יותר, זה מצד אחד. מצד שני, באופציה הראשונה אני מקבל רכב חדש, ירידה דרסטית בסיכוי שאתקע בצד הדרך, יותר פינוק בטיחות ואבזור...את ההפרש במחיר אני יכול לסגור בתוספת משמרת חודשית כסטודנט (אז במקום 12 משמרות כל חודש אני אעשה 13, לא קריטי).

עד שקראתי את ההודעה של גיל מאוויס על האופציה של ליסינג פרטי בשיטה הזו, הייתי ממש סגור על אופציה מספר 2 והיא נראתה לי כהכי שווה. אבל כשמדובר על תוספת חודשית ממש לא גדולה כשהולכים על אופציה 1, וכל היתרונות שציינתי, פתאום הדעה מתחילה להשתנות!

אין לי עניין אגב להחזיק את הרכב תקופה ענקית של 5-10 שנים, כך שהיתרון של קניית חדש חדש בכסף מלא לא רלוונטית לגבי עם כל היתרונות שלה. להחליף כל שנתיים וחצי לרכב חדש ולשלם סכום כזה נשמע לי בסדר גמור.

השאלה היא, אם אני מפספס כאן משהו? בכל זאת, לא החזקתי רכב בחיים, רק נוהג ברכבים של המשפחה, ואני רוצה לקבל דעה שלכם לגבי שיטת הליסינג...אני מפספס משהו? יש בכל זאת יותר כדאיות בצורה כלשהי לאופציה מספר 2?

תודה רבה מראש :-)

פורסם

אתה באמת חושב שתקבל רכב חדש שעולה 90 אלף לפחות בעבור מקדמה של 15 אלף ותשלום חודשי שאפילו לא מכסה את ירידת הערך?

תבדוק טוב-טוב-טוב את פרטי העסקה לפני שאתה נכנס לזה עם התקציב וההכנסה החודשית הצנועים שלך. בד"כ מדובר בסוף התקופה בהתחייבות לכניסה לחוזה חדש (בתוספת תשלום) או משהו בסגנון. כי רכב שעולה 90 אלף, עדיין יעלה 90 אלף בעסקת ליסינג פרטית (בתוספת ריבית).

פורסם

תכנס לשרשור שצירפתי ותקרא הודעות של גיל ותשובות שלו בנושא, ויש משם כבר שני אנשים שסגרו עסקה.

זה די פשוט כמו שתיארתי, אתה משלם מקדמה, עוד 30 תשלומים בסכום שציינתי, ובסוף התקופה פשוט מחזיר את הרכב ולא משלם כלום/לא מחוייב בקבלת רכב חדש (חוץ מהקטע של שמאי הרכב והערכת נזקים).

ואף אחד לא ביקש או ציין מתנות.

15K מקדמה

30*664 ש"ח תשלומים.

30*406 ש"ח על ביטוח וחבילת טיפולים.

47100 סה"כ. זה לא מעט כסף ולא רואה כאן משהו חשוד. וכמובן שעכשיו אני מסתמך על פרטים יבשים, וכשזה יהיה יותר רציני אקרא את החוזה כמו שצריך.

פורסם

בחשבון שלך לא הכנסת את חישוב ירידת הערך של הרכב.

פיאט פונטו בת 10 תאבד מערכה פחות ממאזדה 2 חדשה.

תוסיף את ירידת הערך לחשבון שלך, וההפרשים בין שתי האופציות יגדלו פלאים.

ליסינג הוא מוצר שבשם מגניב פחות נקרא "אביזר נוחות".

כמו כל מוצר הוא עולה כסף.

השאלה האם העלות שלו שווה לך את הנוחות שהוא מספק (זו כמובן שאלה סובייקטיבית. כל אחד מוכן לשלם אחרת על נוחות).

פורסם

כל העניין בשיטת הליסינג שהצגתי היא שירידת הערך לא מעניינת אותי, הרי בסופה של התקופה אני מחזיר את הרכב לחברה ומצידי שיהיה שווה גם 1000 שקל במחירון, בעיה שלהם לא שלי.

גיל מגיב לי בהודעות פרטיות אחרי שפניתי אליו. במידה ולא יפריע לו, אני אפרסם כאן יותר פרטים לגבי השיטה הזו וגם חבילת הטיפולים שציינתי ומה היא כוללת. אני גם בודק אופציות נוספות ושונות ממזדה 2...

פורסם

יש כמה דברים שלא ברורים...

קודם כול , שלא יספרו לך סיפורים- מה באמת כולל התשלום הזה של ה-406 למשך 30 חודש? כי לפי החישובים זה יוצא כביכול שתשלם 4800 שקל ביטוח על מאזדה 2 חדשה. בהנחה שלפי החיושב שלך, אמור לצאת לך 3200 בשנה ביטוח חובה+מקיף על פיאט 02, אז אל תצפה לביטוח חובה+מקיף בפחות מ-7 אלף עבור המאזדה. אז תבדוק את העניין הזה כי זה לא מעט כסף(תוספת של עוד 6-7 אלף לסכום שהציעו לך). ועכשיו שסיכמנו את עניין הביטוח, שלא יספרו לך סיפורים שהסכום הזה כולל גם טיפולים, ביטוח על פגיעות וכו'.

אני בטוח שבבוא העת, יזמברו אותך על כול שריטה קטנה ברכב. למה? ככה. כי אתה לקוח שבוי שהם יכולים לעשות איתו מה שבא להם.

בקשר לפונטו- יש לך כמה טעויות בחישוב: פונטו 01 שאתה קונה ב-15 אחרי ישור קו, כוללת וואחד ישור קו(של סביבות ה-4-5 אלף שקל) אחרי ישור קו כזה, אני לא מאמין שיהיו לך יותר מדי בלת"מים, אם בכלל.

דבר שני, פונטו שאתה קונה ב-15 , אחרי 3 שנים לא נזרקת למגרש גרוטאות, אלא נמכרת בסביבות ה-5 אלף שקל במקרה הרע, זאת אומרת שהפסדת מקסימום 10 אלף שקל עליה.

החישוב גם אמור להתבצע עבור 30 חודשים ולא עבור 3 שנים(36 חודשים)

אז בוא נשנה מחדש את החישוב :

מאזדה:

15 אלף מקדמה+ 20 אלף תשלומים + 17.5 אלף ביטוח + טיפולים רגילים(משתנה X כלשהו) = 52.5 + טיפולים ל-30 חודש

פיאט :

10 אלף ירידת ערך + 8 אלף ביטוח+ טיפולים רגילים + תקלות = 18 אלף +טיפולים+ תקלות ב-30 חודש.

ועכשיו כשיש לך נתונים מציאותיים יותר, תיראה אם משתלם לך או לא.

פורסם

אתה אבל חייב לזכור נתון אחד שמשום מה לא עלה פה בשום שלב

בתום השלוש שנים עם הרכב (וכן אתה צודק רכב חדש יותר) אתה נשאר בלי כלום ביד ועם הוצאה של כמעט 50K

ברור שאם תקנה את הפיאט משנתון נמוך בעוד 3 שנים השווי שלה יהיה כמה אלפי שקלים בודדים, אבל לפחות יהיה לך משהו ביד, פה בתום השלוש שנים אם כל מה שאתה אומר אכן נכון שילמת על "השכרת רכב ממושכת" קרוב ל 50 אלף שקל שזה סביב 1300-1350 ש"ח לחודש (אכן זול יותר מסוכנות השכרת רכב) ובסוף נשארת בלי כלום ביד.

אם יש לך את היכולת קח הלוואה, וכיום לא חסרים גורמים שיעזרו לך לממן קניית רכב וכך בתום השלוש שנים גם אם מדובר ברכב ישן יותר הוא עדיין יהיה אצלך ביד ותוכל למכור אותו וגם "להחזיר" חלק מהסכום במטרה לקנות רכב חדש ולא רק לזרוק הכול לפח

כמו כן, אני לא לגמרי בטוח שביטוח בעלות של 406 ש"ח לחודש שהם 4872 ש"ח לשנה, אני די חושב שאתה יכול למצוא הצעת ביטוח יותר אטרקטיבית מזה

בהצלחה בכל מקרה

פורסם

אתה יכול לעשות את מה שאני עשיתי.

קניתי פיאט פנדה במחיר של 15K ולקחתי עוד 25K בהלוואה.

קניתי רכב בן שנתיים, עם אחריות לשנה נוספת. הסיכוי שאני אתקע בצד הדרך די נמוך, הרכב יכול לשרת אותי עוד 100 אלף ק"מ כמו כלום בלי בלאי משמעותי - ובסוף התקופה אני מאמין שאני אוכל למכור אותו ב-15K בלי הרבה בעיות (מכרתי פונטו בת 7 במחיר כזה תוך שעה וחצי).

אם תוסיף לזה ביטוח זול, צריכת דלק מאוד מאוד נמוכה ואת העובדה שבסוף התקופה לא מזמברים אותי על כל שריטה ובכ"ז אני גם נשאר עם רכוש ששווה משהו - אני חושב שהשיטה שלי הרבה יותר מוצלחת.

פורסם

חייב להסכים עם דייב, בהנחה שהבאת את הפונטו למצב אופטימאלי, בעוד שנתיים וחצי תישאר עם פונטו שמורה שיכולה לתת עוד כמה שנים טובות לעומת ה: כלום + חובות לאוויס (בגין דברים שאפילו הם עדיין לא חשבו עליהם) שאתה יכול להיות סמוך ובטוח שיהיו לך בתום התקופה. הם לעומת זאת יעשו למאזדה ישור קו (שטיפה), היא עדיין תהיה באחריות יבואן וימכרו אותה כ "ליסינג פרטי נהג יחיד"

שזה אולי במקרה הגרוע 5% פחות מהמחירון. היום היא עולה 90 אלף, (שילמו ליבואן אולי 75) המחירון שלה ירד לאזור ה 70 אלף, הם ימכרו אותה ב65 אלף ויוסיפו את ה50 אלף שלקחו ממך שזה 115 אלף על רכב ששלמו עליו 75 אלף.

הם בטוח עשו עסקה טובה. אתה? קח את הפונטו ותפסיק לנסות להאכיל את המפלצת (במה שנשאר ממך :lol: )

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

תודה לכם על התגובות. נראה לי שאני אקח את הפונטו, ובעוד שנתיים שלוש אני כבר אהיה אחרי סיום התואר ומיוצב כלכלית, אלך לפי השיטה של draubaru. עד כמה שזה מפתה כבר מהיום לנסוע על רכב חדיש, המחשבה שבעוד 30 חודשים אשאר עם כלום ביד די מפריעה לי תכלס...

פורסם

לגבי מי שהציע לקחת הלואה בנקאית - צריך לבדוק היטב אם אפשר לקחת הלואה כזו ומה תנאיה. לאדם מן היישוב סביר שהלואה כזו תהיה זולה משמעותית מההלואה שתקבל מחברת הליסינג, אבל סטודנט תפרן עלול להדרש לשלם ריבית גבוהה.

פות"ש - לאור מצבך נראה לי שהפתרון הטוב ביותר יהיה הקשה ביותר: להסתמך על תח"צ. לעבוד 13 משמרות בחודש רק כדי להחזיק רכב? עבדות לשמה. נראה ל שקצת סבלמות לא תזיק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני רק הערה,

השוואה של תכנית הליסינג הפרטית כנגד רכב של 15K אינה ממש הוגנת בשום צורה שהיא,

התכנית הזאת נועדה כאלטרנטיבה לרוכשי רכב חדש, ושם היא באמת יותר משתלמת. (עובדתית יש כמה חברי פורום שהריצו את המתמטיקה וסגרו כאלו עסקאות, לטענתם)

לעניינו של פות"ש - אישית הייתי מגדיל מעט את התקציב כדי שתיכנס פנדה או גרנדה פונטו ידנית (כ25K) וסוגר פינה ככה, הגרנדה באמת רכב נהדר ביחס למחיר, ומאוד חברותי כלפי תקציב תחזוקה של סטודנטים.

לא צריך להתפשר על רכב בן 11+ אם בעזרת מתיחה ממש קטנה אפשר לקנות 2006-7-8, לדעתי.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
יש כמה דברים שלא ברורים...

קודם כול , שלא יספרו לך סיפורים- מה באמת כולל התשלום הזה של ה-406 למשך 30 חודש? כי לפי החישובים זה יוצא כביכול שתשלם 4800 שקל ביטוח על מאזדה 2 חדשה. בהנחה שלפי החיושב שלך, אמור לצאת לך 3200 בשנה ביטוח חובה+מקיף על פיאט 02, אז אל תצפה לביטוח חובה+מקיף בפחות מ-7 אלף עבור המאזדה. אז תבדוק את העניין הזה כי זה לא מעט כסף(תוספת של עוד 6-7 אלף לסכום שהציעו לך). ועכשיו שסיכמנו את עניין הביטוח, שלא יספרו לך סיפורים שהסכום הזה כולל גם טיפולים, ביטוח על פגיעות וכו'.

אני בטוח שבבוא העת, יזמברו אותך על כול שריטה קטנה ברכב. למה? ככה. כי אתה לקוח שבוי שהם יכולים לעשות איתו מה שבא להם.

ועכשיו כשיש לך נתונים מציאותיים יותר, תיראה אם משתלם לך או לא.

אכן הכיסוי שאוויס מציעה היא, חבילת שירות הכוללת ביטוח חובה וכיסוי מקיף וכמו כן טיפולים ושינוע אליהם, כידוע לנו מחיר זה מעולה לתמורה המוצעת, ורוב הלקוחות שבחרו בעסקה זו גם רוכשים את חבילת השירות המוצעת.

כמובן שניתן לבחור לבצע את העסקה ללא החבילה ולבטח את הרכב ולטפל באופן פרטי ולפי הבנתו של הלקוח.

תוכל לשאול את מי שלקח את העסקה הזו במיוחד כאן בפורום לגבי פרטי העסקה, כמובן שנשמח לארח אותך ולעבור על כל הפרטים בהרחבה ואז תוכל גם להתרשם ולהיווכח בעצמך לגבי טיב העסקה, אין שום עניין של שבויים או ל"זמבר".

כלום + חובות לאוויס (בגין דברים שאפילו הם עדיין לא חשבו עליהם) שאתה יכול להיות סמוך ובטוח שיהיו לך בתום התקופה.

הם בטוח עשו עסקה טובה.

אתה? קח את הפונטו ותפסיק לנסות להאכיל את המפלצת (במה שנשאר ממך :lol: )

כפי שצוין בשרשור http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=476313

תוכל להביא שמאי מטעמך בתום תקופת העסקה ונקבל את פסיקתו ללא חיובים מיותרים.

פורסם

כפי שצוין בשרשור http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=476313

תוכל להביא שמאי מטעמך בתום תקופת העסקה ונקבל את פסיקתו ללא חיובים מיותרים.

גיל שלום,

אשמח אם תוכל בבקשה להעלות כאן העתק של ההסכם הריק לדוגמא, לא מצאתי בשרשור הקודם. יותר טוב יהיה העתק של הסכם חתום עם לקוח בו מחקת את פרטי הזיהוי בלבד. אני מבקש את ההסכם ולא הפנייה למדור פרסומי, אתר אינטרנט או כל משהו דומה לזה.

אם בזה דברים אמורים, אכן למי שממילא רוכש רכב חדש כל שלוש שנים אז זה יכול להיות אטרקטיבי. בכל מקרה למי שרוכש רכב חדש פעם בחמש-שבע שנים כמו רוב עם ישראל (אלו שכן רוכשים) אז לי זה לא נשמע אטרקטיבי

תודה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

איך לנהג שאמור לשלם 3200 שקל ביטוח חובה+ג על פונטו חבוטה , אתה לא רק שתסדר לו ביטוח חובה פלוס מקיף על מאזדה 2 חדשה , ב 4800 שקל, אלא גם תכניס לתוכה הוצאות טיפול?

אם זה ככה אולי תסדר גם לי תשלום ותנאים כאלה על המיצובישי שלי? במצב כזה אני מוכן גם לצ׳פר ולשלם 1000 שקל אקסטרה, מה אתה אומר?

דבר נוסף, עד כמה שאני יודע זאת תוכנית חדשה ואין מישהו שבאמת השלים 30 חודש בתוכנית הנ״ל, ככה שאין כרגע את מי לשאול. ובקשר ל-״לאתה יכול להביא שמאי מטעמך״ זה שקול בערך לחברה סלולרית שאומרת ללקוח ״אתה תמיד יכול להביא עורך דין ולתבוע אותנו״ . 99 אחוז מהאנשים לא יכולים ולא ישתמשו בזה, אלא יכנעו לדרישות שלכם.

• תוכן חדש...