Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

i=v/r ככה שכאשר r קטן הזרם גדל, כשההתנגדות תהה אחד אוהם צריכת הזרם תהיה בשיא.

זה הזרם שזורם מהמגבר לרמקול, שהוא לא מעניין. הזרם שזורם מהמצבר למגבר, שהוא הדבר החשוב כאן, תלוי בהספק וביעילות, ולא בעכבת הרמקול.

ולכן זה לא משנה.

דני

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא משנה?

כי את האקסטרה הספק שהמגבר יצרוך כשהוא עובד בהתנגדות כזו הוא יצרוך מאנרגיה קוסמית של הייקום?

לא!, תחלק את ההספק במוצא בנצילות המגבר ותגלה כמה הוא יצרוך ממערכת החשמל של הרכב, רמז דק - הרבה יותר ממה שיצרוך כשמחובר בהתנגדות גדולה יותר.

"אין יש מאין"

SCANSPEAK

פורסם

בני, הכל נכון, רק חסר במשווה שלך התיחסות לנצילות ובכך הזרם יגדל אפילו,כי ישנו איבוד אנרגיה בתוך המגבר.

בגדול נצילות של קלאס AB היא סביבות 80 אחוז, לכן בחישוב של זרם אפשר לחלק אותו ב 0.8 ולקבל זרם אשר יזרום למגבר.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

אם תשים לב בתגובה אחרי הבהרתי את זה:wink:, ואם אני לא טועה נצילות ממוצעת של קלאס AB היא סביב ה65%

של קלאס D בסביבות השמונים.

SCANSPEAK

פורסם

במקרה הכי טוב Ab יתן לך נצילות של 65 אחוז, ומדובר במגבר הכי אופטימי.

קלאס D - בין 70-95 במקרה הכי קיצוני. ישנם מגברים שככל שההתנגדות יורדת כך גם הנצילות.

אם אני לא טועה הסאנדאון 1500 דור ראשון היה בעל נצילות של 64 אחוז באוהם. אבל יכול להיות שהתבלבלתי עם מגבר אחר.

פורסם

צודק. את קלאס D לוקחים ב 80 ואת AB כ 60 אחוז נצילות, לכן זרם כניסה גודל בהתאם לכך.

פורסם

כי את האקסטרה הספק שהמגבר יצרוך כשהוא עובד בהתנגדות כזו

למה אתה חושב שהמגבר יצרוך יותר הספק אם עכבת המוצא נמוכה יותר (בהנחה כמובן ששומעים באותה עצמה)?

הרבה יותר ממה שיצרוך כשמחובר בהתנגדות גדולה יותר.

למה? כדי להוציא אותו הספק (W) לעכבה (Z) נמוכה יותר, הזרם (I) גדול יותר אבל המתח (V) נמוך יותר. למה זה גורם ליעילות נמוכה יותר?

דני

פורסם
למה אתה חושב שהמגבר יצרוך יותר הספק אם עכבת המוצא נמוכה יותר (בהנחה כמובן ששומעים באותה עצמה)?

למה? כדי להוציא אותו הספק (W) לעכבה (Z) נמוכה יותר, הזרם (I) גדול יותר אבל המתח (V) נמוך יותר. למה זה גורם ליעילות נמוכה יותר?

דני

דני, זה לא מה שאני חושב, זה מה שהיצרן דיווח, עכבה יורדת - הספק מוצא עולה, "אין יש מאין" ותוספת ההספק תבוא מאיפה שהוא - מערכת החשמל של הרכב.

ובוא נוסיף כל זה את עניין הנצילות.

ארבעה אוהם: 420 ואט לאלמנט שהם 646 ואט ממערכת החשמל

שני אוהם: 800 ואט לאלמנט שהם 1230 ואט ממערכת החשמל.

אוהם בודד: 1090 ואט לאלמנט שהם 1670 ואט ממערכת החשמל.

גם עם נפילות מתח קטנות, מערכת חשמל סבירה לא תרד מ 12v במהלך עבודה תקינה לכן המתח קבוע במשוואה, כמו שדימה ציין.

ובנוסף המון חברות מציינות, לרוב עם הסבר קצר שעדיף להמנע ולא לעבוד בהתנגדיות נמוכות כאלו, zed audio אף ציינו שעבודה בהתנגדיות נמוכות כאלו היא מגוכחת.

SCANSPEAK

פורסם

תודה על העזרה,אפשר להרגע הLRX למכירה ואותו יחליף ככל הנראה JL 1000/1V2 או מונו אחר איכותי שעונה על הדרישות שלי.

אני לא רוצה לעבוד בהתנגדויות כאלה נמוכות.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
V - קבוע בנוסחה 12 וולט

זה מתח הכניסה למגבר. בתוך המגבר הוא נהפך למתח גבוה יותר - 30, 60 V ואף יותר. אח"כ ממתח זה נגזר מתח המוצא, שהוא תלוי באות ובעצמת ההגברה, ונע בין 0 למתח הפנימי.

ה"V" המדובר אינו מתח המצבר.

דני, זה לא מה שאני חושב, זה מה שהיצרן דיווח, עכבה יורדת - הספק מוצא עולה, "אין יש מאין" ותוספת ההספק תבוא מאיפה שהוא - מערכת החשמל של הרכב.

אני מזכיר לך שאני אמרתי מהתחחלה שההשוואה היא כאשר מגבירים לאותה עצמה, כלומר אותו מספר דציבלים בסופו של דבר. כי אם לא, אז מובן מאליו שחזק יותר = יותר W, בלי שום קשר לכל העכבות וכולי.

השאלה היא, מה יקרה אם משמיעים באותה עצמה עם 4 או 1 אוהם - האם תהיה צריכת זרם שונה. ואני טוען שלא, או לפחות לא באופן משמעותי.

גם עם נפילות מתח קטנות, מערכת חשמל סבירה לא תרד מ 12v במהלך עבודה תקינה לכן המתח קבוע במשוואה, כמו שדימה ציין.

למגבר יש ספק כוח ממותג ולכן מתח המצבר אינו משפיע באופן ישיר, לא על ההספק ולא על העצמה.

ובנוסף המון חברות מציינות, לרוב עם הסבר קצר שעדיף להמנע ולא לעבוד בהתנגדיות נמוכות כאלו, zed audio אף ציינו שעבודה בהתנגדיות נמוכות כאלו היא מגוכחת.

המטרה של עכבה נמוכה היא להוציא הספק גבוה עם מתח פנימי נמוך במגבר, או ליתר דיוק - לא להגיע לרוויה ("clipping") בגלל מגבלת המתח במגבר. אם למגבר יש יכולת לספק זרם חזק אבל לא מתח גבוה, אז הוא יוכל להוציא יותר הספק עם עכבה נמוכה, ולהיפך.

בגלל זה פעם היו עושים רמקולים ביתיים עם עכבה של 16 אוהם ויותר - בתקופת מגברי השפופרות. היום הנטיה היא הפוכה כי יש טרנזיסטורים חזקים.

בכל מקרה, אם המגבר יכול להוציא את העצמה הדרושה גם עם 4 אוהם וגם עם 1, אז זה לא כל כך משנה. אני הייתי מעדיף להשאר עם 4, רק כדי שהזרמים בחוט של הרמקול יהיו נמוכים יותר. אבל זה לא עקרוני.

דני

פורסם

זה שהמגבר ממיר את 12 וולט ל30 ויותר , לא משנה את העובדה שהמתח קבוע בנוסחה

הייצרן נותן לך נתונים עבור מתח קבוע , אבל התנגדויות שונות .

ברור שהספק תלוי במתח כניסה בן 11 ל14 וולט יש הבדל ענק , אבל הגורם הקובע בנוסחה הוא התנגדות 4 2 1 אוהם

שהיא ביחס הפוך לזרם , לכן ההתנגדות יורדת , הזרם עולה

H.U
CZ-500

AMP SAX 100.4 COMP
MLK165

AMP MONO1.2K SUB 2X
ES300

פורסם

השאלה היא, מה יקרה אם משמיעים באותה עצמה עם 4 או 1 אוהם - האם תהיה צריכת זרם שונה. ואני טוען שלא, או לפחות לא באופן משמעותי.

באמת שאלה מעניינת

אני יודע שנתונים של מגברי קלאס D רושמים , אפקטיביות ב4 אוהם - נגיד 85 אחוז

מה הם מתכוונים ? שב 4 אוהם המגבר הכי נציל ? ואם כן , אז הוא צורך פחות זרם באותו הספק בהתנגדות של 4 אוהם

H.U
CZ-500

AMP SAX 100.4 COMP
MLK165

AMP MONO1.2K SUB 2X
ES300

פורסם

אפשר לחשוב קצת אחרת, לפי נתוני יצרן כאשר יש ירידת מתח, יש ירידת הספקףהרי יצרן מציין את ההספק למתח מסויים (14 וולט)

זא עומר שצרכת זרם נשארת אותה צרכה להתנגדות מסויימת. נגיד הספק הוא 400 וואט ומתח 14 וולט עבור התנגדות 4 אוהם, עבור מתח של 12 וולט הספק יורת וזה אומר שזרם נשאר קבוע. בירידת עקבה ל 1 אוהם מה שהשתנה זה רק ההתנגדות וזרם נשאר קבוע כמו שהייה ל 4 אוהם. זה מבאי אותנו למסקנה שזרם הוא קבוע עבור כל התנגדות שהיא...

מה שלא מסתדר לי, זה אם נגיד לפי דוקמה של בני הוא לוקח נצילות של 65 % אז:

420 ו 646 בכניסה ב 4 אוהם? אז זה פי 4 יותר קטן מ הספק של 1 אוהם בכניסה?

וזה לא כך,את אם עליית התנגדות עולה הנצילות? משהו לא מסתדר לי במשוואה עד הסוף פה. צריך לדעת מה הממיר שיש ואז נוכל לדעת את הפעולה שלו, הרי לכך ממיר זה משתנה, נקח לדוגמה את הבסיסיים ביותר של BUCK או BOOST ונראה שמשוואת שלהם משתנות ממיר לממיר.

פורסם

מכוון ש-I בנוסחה של הספק מופיע בחזקה שנייה , היחס בינו לבין ההתנגדות הוא הפוך מסוג סדרה הנדסית

לכן בהספק קבוע : אם R קטן פי-2 אז I גדל פי-4 , אם R קטן פי-3 אז I גדל פי-9 וכו..

או שאני טועה ?

H.U
CZ-500

AMP SAX 100.4 COMP
MLK165

AMP MONO1.2K SUB 2X
ES300

• תוכן חדש...