Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי בסביבות 25K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכוון לקנות רכב ראשון שלי לזוג + ילד. מחפש רכב משפחתי חסכוני, אמין ובטיחותי. עדיף אוטומט אבל זה לא ממש משנה. המשפחה עוד תגדל אז עדיף אוטו נוח ומרווח. גובה שלי 1.88 אז לא יתאים לי רכב קטן. אני גר בבית שמש ונוסעה הרבה לירושלים (מרחק של 40 ק''מ בערך) ולכן דרוש רכב חסכוני.

לאחר חיפושים בפורום זה ובכלל באינטרנט אני מצאתי כמה אופציות טובות עבורי:

1. הונדה סיוויק 2004 1.6 אוטומט - גם חסכונית וגם יפה.

2. טויוטה קורולה 2004 1.6 אוטומט.

3. מזדה 3 2006 1.6 אוטומט.

שקלתי אופציות נוספות של רכבים חדשים יותר כמו רנו מגאן 2 או סיטרואן C4 אבל האמינות שלהן קצת מטרידה אותי.

אשמח לקבל ממכם הצעות או הערות.

הערה נוספת: יש לי אפשרות לחכות עם הקנייה קצת ולקנות בתחילת שנת 2014. אם אני אעשה זאת האם המכירים ירדו משמעותית כדי לעלות בשנה?

פורסם

כמה דברים:

1. אין צורך לחכות לשום דבר - היבואנים יוצאים עכשיו במבצעי מכירות ויצאו לשוק הרבה מכוניות.

2. אין מה לחשוב מהרנו מגאן, והייתי מוסיף גם פיג'ו 307.

3. ביפניות הטובות והמכובדות האלו אתה משלם פרמיה גבוהה מאוד על שם, לטעמי ללא הצדקה.

4. אם אין בעיה עם ידנית - תמיד עדיף - אמינות, צריכת דלק, עלויות תחזוקה...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

תודה על התגובה. אני אשקול מחדש את אופצית הרנו.

אבל אני עדיין רוצה לברר לגבי שלישיה: הונדה סיוויק, טויוטה קורולה, מאזדה 3. מה עדיף ולמה. אשמח לקבל עוד דעות.

פורסם

בגילאים כאלה של רכבים גיר ידני יהווה שיפור משמעותי בצריכת הדלק ובהוצאות תחזוקה.

הקורולה והסיויק יקרות מאוד, ופרט לכך שהן נחשבות מעט חסכוניות אין להן יתרונות בולטים.

בצרפתיות, ברגע שנפטרת מהגיר האוטומטי אז נפטרת מהצרה הכי גדולה, בנוסף בגלל היצע עצום (ברובו גיר אוטומט כמובן) ויחסית מעט ביקוש הן זולות מאוד (בטח כידניות) ויתנו לך נוחות ובטיחות עדיפות בהרבה על המתחרות מהמזרח.

פה ושם צצות גם פוקוסים ידניות שהן נהדרות.

אם בכל זאת חשקה נפשך בתוצרת יפן והכי חשוב לך להגיע מא' ל-ב' במינימום כאב ראש ודלק, ופחות חשוב לך עיצוב, הרגשת יוקרה, נוחות וכו' אז הייתי ממליץ לך לחפש יפנית "סוג ב'" ידנית כגון סוזוקי ליאנה וסובארו אימפרזה (ואולי יש עוד איזה דגם אחד או שניים שלא עולים לי בראש) שיעשו את העבודה נאמנה ויהיו זולות יותר לקניה.

מתוך ה-3 אני רוצה לומר מאזדה בגלל השנתון המתקדם יותר והאופציה לבחור בדגם הקומפורט שמגיע עם 6 כ"א, הבעיה שלה מול הטויוטה וההונדה היא צריכת הדלק שתהיה מעט גבוהה יותר וגם המרווח מאחור לא מהמצטיינים (יספיק לזוג+1/2).

פורסם

תודה על העצות.

לאחר סיבוב בדיקה נוסף אני החלטתי ללכת על צרפתיות.

סיטרואן C4, רנו מגאן ופג'י 307.

חיפשתי באתר יד 2 רכבים אלו עם גיר ידני, אבל לא מצאתי כמעת כלום. ומה שמצאתי הם עם קילומטראז' 200K+.

האם כדאי לקחת רכב כזה אחרי שהוא עבר כל כך הרבה (בהנחה שמצב מכני סביר - ללא בעיות גדולות)?

שאלה נוספת: מה זה גיר טיפטרוניק? והאם הוא עדיף על אוטומט?

פורסם

לא יודע איזו מזדה 3 או קורולה 2004 אתה משיג ב-25K אבל יונדאי אלונטרה נכנסת בקלות ותוכל למצוא אקזמפלרים עם נסועה נמוכה יחסית.

אם מאזדה במצב טוב - אז צריך לזוז אחורה ל-323.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

למישהו שאני מכיר אותו יש יונדאי אלנטרה (לא יודע איזו שנה) והוא לא מרוצה ממנה.

אבל תודה בכל מקרה, אולי אני אשקול את האופציה אם אמצא אלנטרה במצב טוב.

• תוכן חדש...