Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביקורת דיבורית Parrot Asteroid Tablet

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אני מתנצל אם שמתי את זה בפורום הלא נכון, אחרי הכל זה לא בדיוק מערכת אודיו, זה דיבורית.

אז הזמנתי מ ebay את ה Parrot Asteroid Tablet.

למי שלא מכיר המערכת מאפשרת הוספת דיבורית BT, מערכת מולטימדיה (כולל ניגון וידאו), ניווט ושלל אפליקציות אנדרויד לרכב תוך שמירה על המערכת המקורית.

עלות המערכת כולל משלוח, מע"מ ומכס הינה 1900 ש"ח, התקנה עלתה 250 ש"ח נוספים.

תכולת הערכה והתקנה

attachment.php?attachmentid=357383&d=1381905871

הערכה כוללת:

1. יחידת בקרה ומיתוג (ebox)
  2. טבלט 5"
  3. שלט + תושבת להגה או משטח אחר
  4. מיקרופון
  5. כבלי iso צורה ישנה
  6. תושבת ואקום לטאבלט + מדבקה

לצורך התקנה נדרשו קצת שינויים. קודם כל נדרשה צמה מתאמת שנתפרה לתוך צמת הרדיו המקורי ואיפשרה שימוש במחברי ISO מהצורה הישנה. כמו כן פורק המפרק הכדורי בתושבת כדי שיהיה ניתן להרכיב את התושבת על פלך מתכת שחובר לרכב.

התוצאה לפניכם:

attachment.php?attachmentid=357384&d=1381905871

attachment.php?attachmentid=357385&d=1381905871

בנוסף, לתוך תא הכפפות מגיעים 2 פורטים של USB (אחד מהם עם 2A, לטעינת מכשירים) וכבל AUX שעליו ויתרתי. עם המערכת מגיע מתאם USB ל Ipod/Iphone.

לאחר ההתקנה היו בעיות בימים הראשונים של חוסר יציבות. המערכת התרסקה והפעילה את עצמה מחדש בצורה רנדומלית. תחילה ייחסתי את זה לבעיות תוכנה אבל לאחר יומיים של התקנת אפליקציות, שינוי הגדרות ומה לא התחלתי לשחק עם הכבלים. בסופו של דבר גיליתי שהכבל שמחבר את תושבת הטאבלט ל ebox עבר באזור שהיה עליו לחץ מאוד חזק מהפלסטיקים של הרכב. הלחץ שוחרר והמערכת התייצבה.

תוכנה וחווית שימוש

לפני שמתחילים, הוספתי לטאבלט כרטיס SDHC בנפח 32GB (תומך עד 64).

המערכת מגיעה עם Android 2.3.7 ועם חנות אפליקציות יעודית של Parrot. בחנות האפליקציות של המכשיר המבחר לא גדול אבל ניתן למצוא תוכנות שימושיות כמו waze ו vlc. התמיכה בעברית במכשיר גבולית, יש פונטים בעברית בתוך האנדרויד אבל אין ממשק משתמש בעברית והמקלדת המקורית לא תומכת בעברית.

זמן העליה של המכשיר (כולל סינכרון BT עם המכשיר הסלולרי) הוא כ 10-15 שניות ולאחר הפעלה המערכת נכנסת למסך בית בוי יש 6 אייקונים גדולים ונוחים לתפעול תוך כדי נהיגה.

ניתן להתקין מבחוץ כל אפליקציה שרוצים דרך כרטיס SD, אבל לצורך התקנות פשוטות יותר, ביצעתי למכשיר root והתקנתי את חנות האפליקציות של גוגל. במכשיר הזה תהליך ה root פשוט מאוד ומסתכם בכמה לחיצות על המסך (בלי לחבר מקלדת ופקודות טרמינל למיניהן).

האפליקציות שמותקנות אצלי על המכשיר כרגע הן: Waze, Google Maps, M8, Swiftkey, Mx Player.

בסופו של דבר צריך לא לשכוח שמדובר בדיבורית. וככזאת המכשיר הוא פשוט מעולה.

חיבור המכשיר לדיבורית הוא פשוט מאוד, לאחר החיבור המערכת מסנכרנת את ספר הטלפונים של המכשיר (כולל תמונות).

אם המכשיר הסללולרי תומך ב Bluetooth tethering (זה המקרה שלי) המערכת מקבלת חיבור אינטרנט דרך ה BT. אם לא, ניתן לחבר את האינטרנט למערכת דרך מודם USB או Wifi.

איכות הסאונד בשיחה לא פחות ממעולה, ואם ספר הטלפונים שלכם באנגלית אז לדיבורית יש חיוג קולי שעובד די טוב (חוץ ממקרים שבהם ילדים צורחים בספסל האחורי).

השלט מאוד נוח, למרות שקצת פחות אהבתי את פונקציית ההחלקה - לצורך שינוי ווליום צריך להחליק את האצבע במעגל על הכפתור המרכזי.

סיכום

אם אתם פריקים של טכנולוגיה ורוצים להוסיף ניווט, מולטימדיה ו BT לרכב ללא שינוי המערכת המקורית, אז ה Asteroid Tablet הוא הפיתרון האידיאלי והיחיד עבורכם. אם כל מה שאתם רוצים זה לקבל שיחות, יש פתרונות זולים ופשוטים הרבה יותר.

לינק לאתר היצרן

לינק ל ebay

DA83CC64FCC934EFFE3FF2599361F.jpg

IMAG0685-1.jpg

IMAG0687-1.jpg

פורסם

יש לי את המערכת הזאת והיא מערכת מעולה לאוהבי הטכנולוגיה.

יש לי שניים כאלה ולצערי אני לא צריך את המכשיר השני.

אז מי שרוצה אני מוכר אחד כזה חדש באריזה עדיין עם הניילונים....

עידן

פורסם

לא הבנתי מה כל כך טוב במערכת הזו שעולה 2000 ש"ח,

נתחיל מהקונספט של טאבלט ברכב, למה צריך כלי ויזואלי חזק ויקר כשהעיניים בכל מקרה צריכות להיות מופנות לכביש ?

הממשק לקבלת והוצאת שיחות צריך/חייב להיות קולי, כמו למשל באפליקציית "הקשב" המעולה של גוגל.

אם "מוותרים" על הממשק המיותר והמסוכן שבטאבלט, אפשר לקנות רסיבר בלוטות' כמו הסוני הזה במאה דולר ולסגור ענין, אפילו מיקרופון כלול במחיר

F_S2AefbnEQ דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

פעם רציתי לרכוש דיבורית במאאתים שקלים, זה היה בירושליים.

אמרו לי תוסיף קצת כסף, תקבל עוד הרבה פונקציות. שאלתי כמה? אמרו 1900. קניתי.

כשהגיע המוצר לא ידעתי איך להפעיל. שאלתי ואמרו עוד 250 שקל התקנה.

שילמתי ואז נזכרתי שאין לי במה להתקין.

עכשיו אני מתלבט לקנות אוטו ב3000 שקל ולהתקין שם אבל לא בטוח אם המצבר יחזיק. אולי לקחת הלוואה ולקנות משהו חדש יותר.

חשבתי על רנו מגאן שמורה של השכן שכבר באה עם טלפון. להסיר אותו אם אקנה מימנו?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

טוב אז אצלי הרכב הנוכחי שווה מעט יותר מהדיבורית של פותח השרשור.

מתעניין ברדיו- דיסק שפרוקסימה הציע פה. הרדיו יקלוט בארץ?

כבר היה לי מכשיר מאוד יקר עם טלפון מובנה שייבאתי מארה"ב והרדיו לא קלט בישראל.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

תתחדש,

למרות שאישית אם אין לך ילדים קטנים שיכולים לראות בדבר הזה סרטים מהמושב האחורי אני לא מוצא לזה שימוש כל כך ברכב,

לא עדיף לשים דיבורית קטנה יותר וסטנד לפלאפון בשביל WAZE?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
טוב אז אצלי הרכב הנוכחי שווה מעט יותר מהדיבורית של פותח השרשור.

מתעניין ברדיו- דיסק שפרוקסימה הציע פה. הרדיו יקלוט בארץ?

כבר היה לי מכשיר מאוד יקר עם טלפון מובנה שייבאתי מארה"ב והרדיו לא קלט בישראל.

אתה כנראה צודק, אם כי ישנה עדיין אפשרות כי קיימת אופציה לשינוי התדרים בתפריט,

יש למכשירים לפעמים מספר גירסאות: אמריקאית, אירופאית ואוניברסלית עם סוויצ'

אבל יותר פשוט להזמין את הדגם האירופאי של המכשיר שעולה כמעט אותו דבר באנגליה,

אם כי אני לא מבין גדול בהבדלים בין היבשות השונות ואם בישראל הולכים לפי המודל האירופאי בבחינת זוגיות או אי-זוגיות

היה פה בחור שהסתבך עם המכשיר האמריקאי

פורסם

תראו, אני יכול להבין את הספקנות, ובוודאי שבתחום הכספי אני מסכים שמדובר במוצר יקר.

אבל במידה מסוימת זה כמו סמארטפון, פעם היו המון אנשים שהסתובבו עם טלפוני צדפה והסבירו לכולם בהרחבה למה כל הסמרטפונים זה שטויות לא נחוצות. היום לאנשים האלה יש גלקסי כלשהו...

בהתחלה לא מבינים את הפוטנציאל של הדבר הזה, אבל ברגע שיש לך את זה הפוטנציאל אינסופי.

לדוגמא, אשתי שישבה לידי התקינה אפליקציה של youtube ותוך דקה ניגן אצלי באוטו ה playlist של שירי ילדים שהכנתי קודם. את הילדים זה השתיק. תראו לי רדיו של סוני שעושה את זה.

לגבי כל מיני 1din או 2din שאנשים פה הציעו, אני מראש אמרתי שחיפשתי פתרון שיאפשר לי לשמור על המערכת המקורית של vw.

dji, לא יודע מה איתך אבל אני בדר"כ מתעצל לשים את הפלאפון ולחבר אותו לחשמל, וחוץ מזה הספיקר בפלאפון שלי (HTC) מחורבן ולא שומעים בו כלום. במערכת החדשה הגדרתי שה waze יעלה עם ההפעלה, כשזה שעת בוקר ה Waze אוטומטית מכוון אותי לעבודה ובשעת ערב אוטומטית הביתה - כל זה בלי נגיעה אחת במסך. כך תמיד יש לי WAZE שחוסך ממני דוחו"ת ופקקים וגם נותן ETA די מדוייק ליעד.

פורסם

dji, לא יודע מה איתך אבל אני בדר"כ מתעצל לשים את הפלאפון ולחבר אותו לחשמל, וחוץ מזה הספיקר בפלאפון שלי (HTC) מחורבן ולא שומעים בו כלום. במערכת החדשה הגדרתי שה waze יעלה עם ההפעלה, כשזה שעת בוקר ה Waze אוטומטית מכוון אותי לעבודה ובשעת ערב אוטומטית הביתה - כל זה בלי נגיעה אחת במסך. כך תמיד יש לי WAZE שחוסך ממני דוחו"ת ופקקים וגם נותן ETA די מדוייק ליעד.

אישית יש לי דיבורית של PARROT שדרכה אני שומע גם את הWAZE ובגלל זה אין לי בעיה לנווט איתו, אני שם את הפלאפון על סטנד כזה שקניתי ובסה"כ מבסוט מזה.

השקעת הרבה כסף על המערכת הזאת אבל אם היא מחזירה לך תמורה ואתה והמשפחה מרוצים ממנה (אהבתי שהWAZE עולה אוטומטית) אז זה שווה את ההשקעה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

יש לי parrot מדגם ישן ופשוט יותר, והחגורה שמחזיקה את השלט על ההגה נקרעה לי מהחום, מאוד התאכזבתי שצריך לאלתר משהו יותר טוב אחרי ששילמתי הרבה כסף.

ועדיין מחכה למערכות אנדרואיד שישתלטו על עולם הרכבים.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם
יש לי parrot מדגם ישן ופשוט יותר, והחגורה שמחזיקה את השלט על ההגה נקרעה לי מהחום, מאוד התאכזבתי שצריך לאלתר משהו יותר טוב אחרי ששילמתי הרבה כסף.

ועדיין מחכה למערכות אנדרואיד שישתלטו על עולם הרכבים.

כן זה קטע שהיה עם ה MKi למיניהן, לאשתי באוטו יש MKi9000 ושם הרצועה הזאת היא מגומי, היו הם עושים רצועות לא גמישות עם סקוטש.

פורסם
כן זה קטע שהיה עם ה MKi למיניהן, לאשתי באוטו יש MKi9000 ושם הרצועה הזאת היא מגומי, היו הם עושים רצועות לא גמישות עם סקוטש.

אפשר לרכוש משהו עמיד יותר?

עריכה: מצאתי באייבי משהו שלחתי לו הודעה לגבי חומר יותר עמיד.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

שאלה, אתה פשוט משאיר את המסך ככה ברכב ? או שבכל פעם אתה מוריד אותו ?

ולגבי הבחור שאמר שלא צריך מסך מולטימדיה באוטו, אני חולק עליך. לי יש מסך קנווד 6 אינץ וזה פשוט משפר פלאים את חווית הנהיגה. אם זה GPS , שזה מופיע בענק ואפשר לנווט ולנהוג או שזה דיבורית איכותית עם ספר טלפונים... בארץ שלנו שיש בה פקקים חייב שיהיה משהו שינעים את הנסיעה .

אוטו-מאניה :-)

• תוכן חדש...