Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרת לעסק

shorlakk
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ברשותי בעסק 4 תחנות מחשב, כשאחת מהן משמשת כ"שרת" - תכנת הניהול והדאטהבייס נמצאים עליה פיזית ושאר התחנות ממופות ברשת של ווינדוס.

אני רוצה לעבור למצב מסודר יותר, לשים שרת שעליו תותקן תכנת הניהול העסקית ושאר הדאטהבייס והמסמכים שכיום מפוזרים בכל מחשב - הכל יהיה עליו וממנו יבוצעו גיבויים מסודרים.

קבלתי את הצעת המחיר הבאה:

HP Pro Liant M L3 10 - G8שרת:

Intel® C204 chipset ערכת שבבים

Total 4 slots - 1 x PCIe x16 , 3 x PCIe חריצי הרחבה

350 Watts Non-Hot Plug, Non redundant Power Supply ספקי כח

Intel® Xeon® E3-1220 מעבד

3.1 GHz מהירות

Quad Core ליבת מעבד זמינה

1333 MHz Front Side Bus אפיק צד קדמי של המעבד

8MB זיכרון מטמון

8GB זיכרון סטנדרטי

PC3-12800E unbuffered DDR3 ECC סוג הזיכרון

1600MHZ מהירות זיכרון

2 x 1TB SATA נפח אחסון קיים

Integrated 6 ports SATA controller with embedded RAID בקר דיסק קשיח RAID

מערכת הפעלה MS Windows Server 2012 Foundation

אחריות שלוש שנים באתר הלקוח

עלות השרת: 5350₪ + מע"מ.

אל פסק לשרת Advi c e To p 1 k. 1000 VA

במחיר: 1690 ₪ + מע"מ.

דיסק קשיח "2.5 Toshiba USB3.0 500GB לגיבוי מערכת

במחיר: 269 ₪ + מע"מ.

תוכנת אנטי וירוס לרשת NOD32 (שרת+5 )

במחיר: 740 ₪ + מע"מ.

עבודה : 1200 ₪ + מע"מ.

מעבר לכך שמצאתי ברשת את השרת הזה במחיר נמוך משמעותי (30% פחות), חשבתי לעצמי מדוע לא לבנות מחשב פיסי רגיל שיריץ לי ווין סרבר? מה יש בשרת ייעודי (ממותג) שאין במחשב רגיל - כשמדובר על שימושים בסיסיים ומינימליים, שממילא אין לי צורך בפיצ'רים חומרתיים ייעודיים שיש בשרת ייעודי עבורם? אפילו בקר רייד חומרתי אין שם.

יכולות החומרה של שרתים כאלו באים לידי ביטוי במפרט הזה בכלל?

אין לו בשרת הזה דיסקים SAS, אפילו SSD אין שם.

או שאני טועה?

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה העומס על השרת?

איזה תוכנות ואיזה גודל וסוג DB מדובר?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

4 מחשבים, הוצאת חשבוניות/הנה"ח/הזמנות מספקים - לא רציני בכלל.

על המחשב הראשי שהוא בעצם משמש כאחת התחנות מותקנת תוכנת ניהול עסק פשוטה יחסית, ועליו הDB שכולל הסטוריה של לקוחות וחשבוניות וכרטיסי עבודה וכו',

אבל בכל התחנות עובדים בתוכנה הזו דרך הרשת.

שאר הDB מפוזר בכל המחשבים וכולל מסמכי וורד ואקסל מכתבים וטבלאות שנכתבים בכל התחנות.

מדובר על סך כולל של לא יותר מג'יגה נתונים. כמובן שהגיבויים צריכים להיעשות בצורה שקופה ואוטומטית - גם לדיסק קשיח אחר וגם לענן. (משהו שלא קורה היום וזה רע מאד)

פורסם

אני פספסתי או שבמפרט שנתנו לך, אין לך זוג דיסקים קשיחים פנימיים למערך RAID 1 עבור גיבוי? אם לא, זה חמור מאוד והזוי שבכלל מעיזים להציע ככה מפרט בתור שרת אם בכלל.

או שפשוט ה X הכפול מתייחס למספר 2 שעבר לצד שני? ואז זה בסדר גמור...

פורסם

אני חושב וירגישו חופשי לתקן אותי במקרה הצורך, אך ל4 עמדות אתה לא צריך שרת.

ישנם הרבה הבדלים בין שרת למחשב PC רגיל ברמת החומרה אשר בגדול מתבטאות בנושא האמינות אך גם PC ניתן להרכיב לטובת אמינות מירבית במחירים נורמלים.

האם כלל אתה צריך בתוכנת שרת אפילו ולא מספיק לך מיפוי הכוננים ותיקייה משותפת מרכזית על מחשב PC חזק עם מערך גיבוי כוננים בתצורת RAID?

אל תשכח שבמקרה ותתקין תוכנת windows server לדוגמא, עלות הרשיון יקר, אתה תצטרך מישהו שיגדיר לך את הAD ושאר התוכנות מה שאוטומטית שאומרים "שרת" מחירי השירות וההתקנה עולים, אתה תצטרך להחליף את תוכנות ההפעלה בכל העמדות לגרסאות PRO למינהם כדי להתחבר לדומיין מה שמייקר עוד יותר את ההתקנות ועוד.

האם ברגע זה חשוב לך להשקיע סכום כזה עבור 4 עמדות?

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

איפה העסק? אני אדבר עם עמוס השרת של הפורום, אולי יש לו בן דוד עם מק.77.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

ההצעה שנתת מפוצצת לגמריי ומאוד מיותרת,

מה שכן אפשר לעשות הוא לשדרג את העמדה שמתפקדת בתור שרת (RAID בעיקר), להעביר את כל החומרים שפזורים ברשת לשרת ולדאוג לשירות גיבוי מתאים.

כל השאר זה סתם ניפוח בעלויות שלא ייתן כלום.

----

פורסם
מה יש בשרת ייעודי (ממותג) שאין במחשב רגיל .

שרת ייעודי, מחוזק בכל אספקט ביחס לפי-סי רגיל באותו המפרט.

וזאת על מנת לספק זמינות של 24/7 בניגוד לפי-סי רגיל.

מדובר על, ספקי כח הרבה יותר חזקים ויציבים (בשרתים רבים הם גם שליפים).

דיסקים אמינים יותר, לוח אם ייעודי איכותי ואמין, אוורור טוב יותר.

שרת ייעודי, גם מגיע עם מעבד לשרתים ובד"כ גם עם זכרון ECC.

פורסם
אני פספסתי או שבמפרט שנתנו לך, אין לך זוג דיסקים קשיחים פנימיים למערך RAID 1 עבור גיבוי? אם לא, זה חמור מאוד והזוי שבכלל מעיזים להציע ככה מפרט בתור שרת אם בכלל.

או שפשוט ה X הכפול מתייחס למספר 2 שעבר לצד שני? ואז זה בסדר גמור...

מדובר על 2 דיסקים במערך רייד. ה2 עבר לצד השני :)

TheWolf וגם Kernel,

תודה על התגובות. אינטואיטיבית הרגשתי שזה אובר קיל ולכן פתחתי את הת'רד ושאלתי. מודה לכם על תגובותיכם.

כמו להבדיל כשמת מישהו בצומת מיד בונים גשר - תצורת הגיבויים המיושנת שלי לא עמדה במבחן ואיבדתי חומר כתוצאה מטעות אינפנטילית - כעת אני מעסיק 2 בנות במשרה מלאה למשך חודשיים לפחות שישחזרו לי נתונים למחשב מהעתקים מודפסים.

לכן אני רוצה לסדר את המערכת כמו שצריך, בלי קיצורי דרך.

אבל בהחלט מסכים ששדרוג המחשב "הראשי", שפיזית התוכנה מותקנת עליו, יכול לחסוך כאן הרבה כסף - אפילו תוכנת הניהול העסקית שלי דורשת רשיון שונה לסביבת שרתים.

מה שנותר זו המלצה למערך גיבויים נאות.

איזה RAID? חייב מבוקר חומרתית?

מאחר וRAID זה בעיקר שרידות לHD שנופל ולא תחליף לגיבוי שוטף, יש המלצה לתוכנת גיבוי "שקופה" ואוטומטית?

המלצה לענן כתוספת?

teyal,

אז זה מחזק את ההרגשה שלי ואת חוו"ד של החברים לעיל שאין לי צורך ממשי בזה.

תודה גם לך.

פורסם

אפשר לדעת מה הייתה הטעות? לא כדי לצחוק, אלא כדי לחשוב איך אפשר למנוע הישנות שלה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

עד לפני מס' חודשים העתקתי יום יום את הנתונים למדיה בצריבה רב פעמית, ואז בא לי עצת אחיתופל להשתמש בדרופבוקס בתור גיבויים -

לא לקחתי בחשבון שמדובר על סנכרון דו סיטרי,

כשבטעות מחקתי משהו מתיקיית הדרופבוקס, הסתנכרן המחשב לפי "חוסר הנתונים" האלו.

ניסיתי לחזור לגרסאות קודמות של הקבצים בדרופבוקס, ואז התברר שבכלל לא כל הקבצים שרציתי לגבות - גיביתי לשם.

למרות שהעליתי לשם תיקיה שלימה, מסתבר שרק חלק מהתיקיה עלתה. ייתכן כי הקבצים היו בשימוש בעת הסנכרון.

הייתי אם כבר צריך להעתיק את התיקיה הראשית לתיקיה זמנית ואותה לסנכרן, ולא לסנכרן באונליין את התיקיה עצמה הראשית.

מקווה שהסברתי את עצמי היטב.

בכל אופן חשוב לי מאד לטפל היטב בנושא הגיבויים, וחשבתי ששרת יהיה טוב יותר לפונקציה זו. רק שכעת אני מבין לדבריכם שגם על המחשב הראשי הנוכחי ניתן לטפל בנושא זה היטב.

השאלה - כיצד?

פורסם

אם שרידות של רשת המחשבים חשובה לך אז - כן , תקנה שרת.

רוב השרתים ( לא הזולים ביותר ) עובדים עם 2 ספקי כח כך שאם אחד נשרף השני ממשיך לעבוד ואין פגיעה בעסק.

כמו כן הם עובדים עם בקר RAID מינימום 2 דיסקים בתצורת Mirror עבור אותה מטרה כמו עם הספקים שאם דיסק אחד מתקלקל אז השני ממשיך לעבוד.

יש לקחת בחשבון רכישת רשיון של Windows Server ( אם אני לא טועה משהו באזור 780 $ )

לגבי גיבויים Windows Server מגיע עם תוכנה של Windows Backup שאתה יכול להשתמש בה עבור גיבויים.

אם אתה אומר לעצמך שאתה מסוגל לחיות יום ללא מיחשוב אז אין בעיה אתה יכול להמשיך להשתמש ב PC רגיל.

פורסם

ronenu,

אני בהחלט יכול להיות כמה שעות בלי מחשוב, לא נעים - לא נורא. לא מדובר על נזק עסקי לארגון שלא יוכל לבצע עסקאות בגלל נפילת המערכת.

אם הגיבויים יבוצעו בצורה טובה וקבועה, היה וייפול HD או יקרה משהו, אחזיר מהגיבוי וזהו.

יש מערך RAID שהוא גם שרידות/יתירות וגם גיבוי? או שלא לערבב בין הדברים ולדאוג ליתירות בRAID ובמקביל לבצע גיבויים לדיסק חיצוני?

בקר רייד ייעודי או בתוכנה?

המחשב שמותקנת עליו תוכנת הנהול העסקית הוא [email protected] עם 1.9GB. יסחוב רייד כמו שצריך?

פורסם

שרידות = יתירות = גיבוי.

אתה מדבר על RAID 1 (למעשה Mirror, כל המידע נכתב לשני הדיסקים במקביל), בקר ייעודי עדיף בהרבה, וגם בא מובנה היום בכל לוח אם.

כאשר מדברים על בקר ייעודי (גם כזה הנמצא על הלוח אם כמובנה) העניין הוא שקוף לחלוטין עבור שאר המחשב ולא אמור לעניין אותו, מן הסתם הדבר שונה בRAID תוכנתי.

אני גם במחשבה שעדיף לך שדרוג הקיים ובנייה של הרשת סביבו שיתפקד כשרת, הוספת זיכרון זה משהו קל ופשוט שייתן לך המון מרחב נשימה כמעט בכל שימוש, במיוחד שימוש "שרתי" כמו קריאה וכתיבה ל-DB וכו'.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מערך Raid הוא כמו שני ביצים (או יותר) באותה סלסלה וגם הבקר יכול ללכת...

בקר Raid לא ימנע ממך טעות אנוש (חוזרת? ;) ) של מחיקת קובץ...

לכן הייתי חוזר לשאלה של כמה זמן אתה מוכן להיות מושבת וכך מחליט אם צריך שרת / מחשב / חווה / whatever :)

לשקט נפשי הייתי מתחיל ב Raid לגיבוי חומרתי + Shadow Copy או פתרון תוכנה דומה להתאוששות מהירה מטעות אנוש + גיבוי בצד בדיסק / NAS / DOK שכול העולם חרב וחייבים לעלות גיבוי שלא תלוי בשרת...

• תוכן חדש...