Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי הרגשה שהחנויות בישראל לא קוראות נכון את השוק.

כי מבחינתם הם הכניסו מוצרים חדשים שהשוק היה צמא להם, והביקוש רק עולה ועולה דבר שמאפשר להם להעלות מחירים.

מה שהם מפספסים (לדעתי) הן שתי נקודות:

1. שגשוג בענף מסוים מביא בהכרח לכניסת מתחרים חדשים ואת זה אנחנו רואים גם כאן בפורום כשמידי פעם צץ לו יבואן חדש עם חומרי טיפוח "חדשניים ומהפכניים".

כשהשוק מתחלק על יותר ספקים אז פלח השוק של כל ספק מצטמצם הן במונחים של אחוזים מהשוק והן במונחים של מחזור מכירות ורווח גלמי.

פירמה שמתכננת לטווח ארוך הייתה צריכה לנקוט בשיטות שונות להגברת נאמנות לקוחות, כמו מועדון לקוחות עם הנחה על "מוצר החודש", קופוני הנחה ועוד הטבות שמיועדות רק ללקוחות וותיקים.

זה לא נעשה והכעס (מוצדק או לא - זו איננה השאלה) שאני מזהה כאן כלפי 'אוטו-סטור' עוד עלול לחזור אל החנות כמו בומרנג.

2. הספקים שוכחים שבענייני דיטיילינג ניתן להגיע בקלות לרוויה, חומרי טיפוח לרכב תמיד עניינו אותי, כשהוקם הפורום למדתי לא מעט מהתכנים שבו, נחשפתי לחומרים חדשים שלא הכרתי ואת חלקם קניתי לעצמי.

היום מלאי החומרים שלי אמור להספיק לפחות לשנתיים שלוש לטיפול בשני כלי רכב (שלי ושלי זוגתי) וגם הבן משתמש במלאי מידי פעם לרכב שלו.

לפיכך אינני רואה את עצמי משקיע בזמן הנראה לעין סכום נוסף על זה שכבר הוצא, ואם מישהו מנסה להניח שסטטיסטית אם רכשתי מתחילת השנה מוצרים ב- 1,000 - 1,500 ₪ (נתון אמיתי) שהקצב יישמר גם בהמשך - אז הוא טועה בגדול.

הרכישות הבאות תעשנה אך ורק על בסיס צורך ממשי ולא כדי לשמור עוד מלאי עומד אצלי בבית.

לכן, אם לא ייזרום דם חדש לקהילת הדיטיילרים, ניתן להניח שמחזור המכירות של הספקים האלה עומד להצטמצם וחלקם אף יסגרו את הבאסטה.

חג שמח!

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"כל מכוני הדיטיילינג? כמה כאלו אתה מכיר? בודדים.

חלק מהבודדים מייבאים בעצמם (אלטר שהוא יבואן של 2 מותגים גדולים, PDR + שמייבאים מוצרים גם כן וכו'), שאר המכוני דיטיילינג שקיימים קונים גלונים במחירים שלא נגישים עבור הצרכן הרגיל.

ומכוני הדיטיילינג סוג ד' שיש לכל אחד מעבר לפינה קונים מוצרים אחרים לגמרי שלא ניתן למצוא אותם בחנות כמו זו שהוזכרה בשרשור הנ"ל אבל אנחנו לא באמת מתעסקים עם אותם מכונים.

זה בכלל לא חשוב מהיכן מכוני דיטיילינג אלו רוכשים את מרכולתם, והמידע הזה לא קשור לצרכן הפשוט בשום צורה ואין להסיק מכך דבר.

הכמויות שונות, הצרכים שונים, הקשרים הדוקים יותר בין המכונים לייבואנים וכו'.

dorki אני בהחלט מתחבר לדברייך.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

+ ל dorki

daniel.gri

עושים להם הנחות בינם לבין עצמם.

Kenworth יש הרבה מכוני דיטיילינג,ולא רק "מכון" (שלמילה הזו יש קונוטציה שלילית) יש גם אנשים פרטיים שעושים, ושקונים מוצרים מהאינטרנט,או מספקים רציניים(גם שרשומים כאן) ועושים להם הנחות.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

ככה זה בארץ.

שיש דרישה למוצר אז החזירות באה והמוצר עולה, ברגע שהצרכן מדיר את רגליו פתאום המוצר חוזר למחיר הקודם או למחיר אפילו פחות ממה שהיה , למה? הגיוני? ברור כי אם אפשר להעלות מחיר והצרכן הישראלי בולע את הרוק אז למה לא?

פורסם

בארץ יש תאבון גדול לחמדנות,וזה לא חדש.

וכמו שכבר אמרתי עדיף לרכוש מהאינרנט,זה מתחיל ממהנחה של זיכוי מע"מ (20%) ונגמר באיזה קופון.בארץ אין הנחות.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

שלום לכולם, חג שמח,

הפוסט פה הוא של המשתמשים, ועבור המשתמשים, אז מקומנו כאן מוגבל ולצערנו לא נוכל להבטיח לפתור כל בעיה שעולה כאן בפורום אבל בהחלט נוכל לנסות.

ראשית, חשוב מאוד שתדעו שאין להנהלת אוטוסטור (או כל מפיץ אחר) יד מכוונת בעניין העלאת המחירים, כפי שחלק מהמשתמשים ציינו כאן המחירים ההתחלתיים היו בחלקם מחיריי הכרות.

שנית, קחו בחשבון שלא מדובר בחזירות, ולא תמיד יש מקום לעשות לינץ צרכני בלי שהצרכן באמת מבין ויודע את כל המשתנים הכלכליים שיש לאותה חנות בבואה לקבוע מחיר. לדוגמא במקרה שלפנינו, אתם משווים את המחירים באוטוסטור למחירים ב CYC בעוד המצב שונה לחלוטין שכן CYC היא יבואנית בעצמה ורוכשת את המוצרים ישירות מ Chemical Guys, כנ״ל רוב האתרים הגדולים כמו שינרמה, אוטוגיק וכו.

כאן בארץ אנו היבואן הבלעדי וחנויות אחרות/משתמשים פרטיים לא יכולים לרכוש בעצמם מהיצרן, אז נוצר מצב שאוטוסטור הוא יד 3 בעוד CYC הם יד שניה וקונים את המוצרים ב25-35 אחוז פחות לפחות.

אם תסתובבו באנגליה בחנויות דיטיילינג פיזיות (יש יבואן מיוחד שמוכר שם רק לחנויות) תווכחו שהמחירים גבוהים בהרבה מאותם אתרים בודדים שאתם מכירים.

אז אנחנו כאן כדי להתנצל בשם אוטוסטור ויתר המפיצים, וכדי להזכיר לכם שלא תמיד יש עילה לרגוז על אותו בעל חנות שבסה״כ מתפרנס, ונותן באמת הכל כדי שכולכם פה תחזרו פעם אחר פעם ותשבחו את השירות והיחס.

אתם בסופו של דבר תעשו שיקולים שהם שלכם בלבד ולא תלויים בנו או במפיצים שלנו וזה בסדר אם תחליטו לקנות מוצר מסויים דרך האינטרנט, המון משתמשים יעדיפו לשלם קצת יותר ולקבל את היחס והשרות של מפיץ מקומי איכותי, וחלק מהמשתמשים יעדיםו לחסוך ולקנות באתר אנגלי, זה גם בסדר גמור.

אבל חשוב לנו שלא יהיו כעסים מיותרים, ושתבינו שלנהל חנות ולקבוע מחיר למוצר זה דבר גדול ומורכב שתלוי בהמון משתנים שלא תמיד גלויים לכם הצרכנים הפרטיים.

יחד עם זאת, ולמרות הכל, ודאי כבר הבנתם מזמן שאם התלונה מוצדקת אנחנו כאן כדי להקשיב, וכן חשוב לנו שהמשתמשים בפורום יהיו מרוצים, ואנחנו מבטיחים לחשוב על פתרון הולם שיצמצם את המחיר עבורכם המשתמשים כאן.

שיהיה חג שמח לכולם.

פורסם

תודה על התגובה.

טוב שאתם פה כדי להקשיב לנו ולתולנתנו.

כמו שכתבתי, מוצרים רבים כאשר מחושבים יוצא שאנחנו משלמים עליהם בארץ פי 2.

אני מבין כעת שזה בגלל שהחנות בארץ היא אינה היבואנית ויש עוד יד בדרך שנוגסת לנו בכיס...

אם תתחיל מגמה של קניה מחו"ל, ואני מאמין שהמלצות רבות יתחילו להינתן לקניה מחו"ל ופחות בארץ בגלל המחירים, יצטברו מלאים בחנויות ואף אחד לא ירוויח מזה.

הייתי צרכן די גדול של מוצרי דיטיילינג אבל זה זמן רב שכבר לא כל יום אני קונה מוצרים, יוצא לי פעם בכמה חודשים וכרגע הגעתי למצב של רוויה, יש לי את המלאי שאני צריך לתקופה של שנתיים לפחות.

מה שנשאר כרגע זה רק לתחזק את המלאי, מדי פעם שמפו לרכב, מדי פעם פד ספוג, מדי פעם מטלית מיקרופייבר....זהו! לא מעבר לזה.

פה מתחיל להכנס השיקול הכלכלי כי אני לא בלחץ ומוצרי דיטיילינג אף פעם לא דחוף להזמין וסקרי השוק לא מחמיאים במיוחד.

התחילה מגמה נהדרת באוטוסטור של מגוון רחב של מוצרים...תשתדלו לשמור על העניין שלנו בחנות, זה בסדר שהמחיר יהיה מעט יקר יותר מהזמנה מחו"ל אבל פליז לא פי 2 !!! זה מטורף.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

דווקא עליית מחירים במוצרים של מגווירס אני לא רואה בכלל.

עליה במחירים של CG הם ברורים. מחירי הגלונים בכלל גזורים מהמציאות.

גלון פוליש של מגווירס עולה 400 לעומת 800+ של CG , חומר APC של מגווירס 89 לעומת 245 של CG , הזוי לגמרי.

גם מנזרנה תלושים מהמציאות עם 280 שקל לליטר פוליש. דרך CYC זה עולה 180 שקל כולל משלוח.

הפרש המחירים בין מגווירס לCG הוא מוזר כי ארץ היבוא היא זהה ושניהם באים ממדינה שקיים איתה הסכם סחר חופשי.

עם זאת נראה ששער הדולר גבוה משמעותית במוצרי CG.

פורסם
דווקא עליית מחירים במוצרים של מגווירס אני לא רואה בכלל.

עליה במחירים של CG הם ברורים. מחירי הגלונים בכלל גזורים מהמציאות.

המחירים של הגלונים של CG אכן לא הגיוניים בעליל.

עלו המחירים של מגס', צירפתי לינק בהודעה הראשונה עם צילום מסך, כשעוד התלבטתי אם לרכוש את החומר, המחיר עלה ב100 ש"ח.

מצרף לך: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=494940

זו הדבר הראשון ששמתי לב אליו, ואז רפרפתי קצת יותר ושמתי לב שהמחירים עלו במוצרים אחרים בנוסף.

פורסם

אני פשוט אקנה חומרים של מגווירס,אם חומרים של CG עולים פי 2 ויותר אין הצדקה לקנות CG.

אני גם לא חושב שיש הרבה הבדל בחומרים שלהם אם בכלל.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

יחד עם זאת, ולמרות הכל, ודאי כבר הבנתם מזמן שאם התלונה מוצדקת אנחנו כאן כדי להקשיב, וכן חשוב לנו שהמשתמשים בפורום יהיו מרוצים, ואנחנו מבטיחים לחשוב על פתרון הולם שיצמצם את המחיר עבורכם המשתמשים כאן.

שיהיה חג שמח לכולם.

ראשית - תודה על תגובה עניינית ולא מתלהמת.

שנית - ברצוני להדגיש בפניכם שקשה יחסית להפך לטרנדיים, קל מאוד לשמוט את הפוזיציה ולהידחק לשוליים.

קחו לדוגמא את ה- GYMSHOP רכשתי שם מוצרים במאות שקלים ובשלושה משלוחים שונים, לא היו לי איתם שום בעיות וכשציינתי זאת בפורום התנפלו עלי כולם, למה? אין לי מושג, אולי כי מישהו/כמה חברים ספגו שירות קלוקל בתחילת הדרך - עושה רושם שכאן בפורום הם שרופים.

דוגמא נוספת: אצלי מגס' שרופים - למה? כי הוואקסים שלהם יורדים בשטיפה וכשציינתי זאת בפוסט שכתבתי הם המליצו לי לרכוש מהוואקס החדש שלהם, כתבתי להם שאם הם רוצים צ'אנס נוסף שישלחו דוגמית לניסיון, הם כמובן - ובאופן לא מפתיע לחלוטין - התעלמו מכך.

בקיצור - כשהרוח הנושבת בפורום תפסיק להיות רוח גבית ותיהפך לנגדית, זה כבר יהיה מאוחר מידי בעבורכם. אתם תגלו שישנם כאן פוסטים שממליצים רק על מוכרי חו"ל, אתם תגלו שאופציית הקניה ממשה החביב (או כל חנות אחרת לצורך העניין) כבר לא אפנתית, אתם תגלו שאהבה ושנאה (מילה מוגזמת לעניין כזה - אבל נסו להבין את כוונתי) הם רגשות קרובים שקל מאוד לקפוץ מאחד לשני.

לדעתי - אתם בדקה ה- 90 של ההזדמנות לתיקון, ולראיה ניסיון ההתארגנות לחרם צרכנים שהתחיל בשרשור הזה ויתפוס תאוצה ככול שיחלוף זמן שבו אתם לא תגיבו.

פורסם

לדעתי dorki צודק, אישית גם אני רכשתי מג׳ימשופ ולא היו בעיות, אבל תכלס לא תראה מישהו פה רוכש מהם.

לדעתי האישית כדאי מאוד שהמחירים יירדו למה שהיו, או לפחות קרוב לשם, כי במחירים האלה כבר אין הצדקה לרכוש פה ולא באתרים בחו״ל.

כמו שכבר נרשם פה בשרשור - המחיר של silk shine לדוגמא, כול כך גבוהה, שאני מזמין מCYC 2 בקבוקים ב110 ש״ח במקום לקנות אחד פה ב100, וזו הדוגמא הכי פשוטה.

• תוכן חדש...