Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב. אני הולך לקנות רכב שנות 2002-2006 ( עד 20K ).

יש כבר רשימה של רכבים שעשיתי לאחר חודשים של בדיקה, יעוץ ו קריאת חוות דעת.

( ל מי שמעניין הרכבים הם:

Hyundai getz 1.4 - 1.6 2005 17.100

Mitsubishi charisma 1.6 2004 22.900

Citroen xsara 1.6 2004 15.900

Hyundai accent 1.5 2003 15.600

Ford focus 1.6 2004 21.900

Nissan almerra 1.8 2003 21.300

Subaru impresa 2.0 2003 26.100 ( 2.0 only

Mazda demio 1.5 2003 26.200 )

וכאן באה השאלה: למה רוב האנשים מציאים ידני ו לא אוטומט ? אני רוצה לדעת מה הסיבות ועד כמה הם חשובות או שזה רק עיניין של "בחירה אישית", פוזה וכוי ?

לי מאוד נוח אוטומט בגלל הסיבות הבאות:

1) נסיעה יותר רגוע בלי "עבודה" מיותרת.

2) אצלנו בחיפה כל הזמן עליות וירידות + פקקים + רמזורים. לדעתי כל 3 דקות "לשחק" בגיר - שוחק אותו ו בסוף זה החלפה של החלק.

3) אומרים שידני תמיד(!!) יותר מהיר מאוטומט מאותו סוג רכב - אני לא יודע אבל אני איש משפחה ולא צריך מכונית מירוץ ( למרות שמאוד חשוב שהרכב לא יהיה חלש מדי ).

אז עד כמה באמת חשוב ידני והאם הכיס שלי יפגע אם אני אקח אחד הדגמים הנ"ל עם גיר אוטומט?

נ.ב. מהרשימה הזו האם כל הרכבים מסוגלים לסכוב 3 אנשים + קצת ציוד + מזגן להר חרמון או רמת הגולן ?

תודה מראש!!

פורסם

בחיפה עם פקקים ועליות עדיף אוטומט. הרבה פחות סטרס הנהיגה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בד"כ מציעים ידני בגלל חיסכון בדלק והערך המוסף שזה נותן בתפעול הרכב.

אם זה לא מעניין אותך וכל מה שאתה רוצה מהרכב זה להגיע ממקום למקום בנוחות עדיף לבחור בגיר אוטומטי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הרבה תלוי באזור נהיגה אם זה פקקים לרוב אז אוטומט עדיף,לגבי האם הרכבים יסחבו אז כן כול אחד יסחב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני תמיד דוגל בידני. לא לשכוח שממיר מומנט כמו שיש באוטומטיות (לא רובוטיות ולא רציפות) הוא איבוד כוח רציני ובזבוז דלק רציני.

גיר רובוטי? רעיון טוב, אם אתה מתפעל אותו כמו ידני מדיי פעם כשצריך. (למשל, להאט לקראת רמזור)

גיר רציף? אין כוח מיידי, אבל אי אפשר גיר אוטומטי יותר חסכוני מזה.

אבל, בשבילי השיקול העוד יותר גדול... כמה זה עולה, יחד עם הדלק? ידני הוא זול יותר וזול יותר להחלפה ותיקון. אוטומט דורש יותר תחזוקה. רובוטי עוד יותר. אני לא יודע מספיק על רציף כדיי להגיד כמה הוא עמיד או דורש תחזוקה, אבל אני מתאר לעצמי שזה עדיין יותר מידני פשוט וחזק.

פורסם
אני תמיד דוגל בידני. לא לשכוח שממיר מומנט כמו שיש באוטומטיות (לא רובוטיות ולא רציפות) הוא איבוד כוח רציני ובזבוז דלק רציני.

ממיר מומנט דבר נפלא, הוא מספק טווח יחסי העברה ונותן נהיגה חלקה ביותר. לאומת גיר ידני בפקקים בעליות שזה מזוכיזים רצוף. עם ממיר מומנט לא צריך לדאוג לזינוק בעליה, תפעול רכב הופך לפשוט הרבה יותר. אקסטרא דלק בתמורה לאקסטרא בטיחות ונוחות זה תשלום הוגן. ובגיר אוטומטי מודרני יש נעילת ממיר מומנט החל מהילוך ראשון או שני. כך שהפרש בדלק לא גדול ואף זניח לאומת הטובות שאתה מקבל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

2) אצלנו בחיפה כל הזמן עליות וירידות + פקקים + רמזורים. לדעתי כל 3 דקות "לשחק" בגיר - שוחק אותו ו בסוף זה החלפה של החלק.

3) אומרים שידני תמיד(!!) יותר מהיר מאוטומט מאותו סוג רכב - אני לא יודע אבל אני איש משפחה ולא צריך מכונית מירוץ ( למרות שמאוד חשוב שהרכב לא יהיה חלש מדי ).

ידני או אוטומטי זה הרבה עניין של העדפה אישית אבל יש גם שיקולים אובייקטיביים.

ברכבים שאתה הצעת רלוונטי רק ידני או אטומטי "רגיל" - ממיר מומנט. כך שגיר רציף ורובוטי (ששניהם אוטומטיים בדרכם) לא רלוונטי.

כן, בהשוואה הזו אז הידני יהיה יותר מהיר ויותר וחסכוני בדלק. למעט אם מדובר בנהג שממש לא יודע לתפעל את הרכב.....

בעניין התחזוקה גם יש יתרון לידני. נכון שנהיגה עירונית בחיפה שוחקת את הידני. אבל גם את האוטומטי. כך שאין ההבדל

הבלאי בידני מצריך החלפת קלאץ'. כל 80K או 100K או 150K תלוי. אבל זה תיקון לא מסובך וסביר שתוכל לעשות אותו באופן יזום בלי להתקע.

אוטומטי מגיע לסוף חייו מתישהו (לא בקיא מתי) וגם אם נניח שישרוד יותר עדיין מדובר בהחלפה הרבה יותר יקרה מידני. מדובר ברכיב לא פשוט. וגם אל תשכח שבידני התחזוקה הרגילה היא החלפת קלאץ' (מצמד) בלבד. הגיר עצמו לרוב שורד הרבה אחרי הרכב. אפילו מליון ק"מלא מופרך.

באוטומטי צריך להחליף או לשפץ את כל הגיר.

בנוסף יש גירים שמגלים בעיות הרבה לפני שמגיעים לגיל בו יש להחליפם.

סתם בשביך הסקרנות. למה באימפרזה פסלת את ה 1.6 (או אולי 1.5) וציינת רק את הדגם 2 ליטר?

על הנייר הוא אולי ראה חלש אבל זה מנוע בוקסר אפקטיבי ומאוד אמין.

פורסם
ממיר מומנט דבר נפלא, הוא מספק טווח יחסי העברה ונותן נהיגה חלקה ביותר. לאומת גיר ידני בפקקים בעליות שזה מזוכיזים רצוף. עם ממיר מומנט לא צריך לדאוג לזינוק בעליה, תפעול רכב הופך לפשוט הרבה יותר. אקסטרא דלק בתמורה לאקסטרא בטיחות ונוחות זה תשלום הוגן. ובגיר אוטומטי מודרני יש נעילת ממיר מומנט החל מהילוך ראשון או שני. כך שהפרש בדלק לא גדול ואף זניח לאומת הטובות שאתה מקבל.

אני מסכים איתך שגיר אוטומטי זה הרבה יותר בטיחותי לנהג הממוצע וגם להרבה מחברינו פה בפורום. לא כולנו נהגי מרוצים. (אני יודע שאני לא)

אני מודע לנעילת ממונט. פטנט נהדר.

אבל ההפרש בדלק לא גדול ואף זניח? אולי בגיר רובוטי או רציף (שלפעמים יותר טוב מידני אפילו!) אבל בגיר אוטומטי "רגיל"? מה פתאום. עוד לא ראיתי חיה כזאת. הידני תמיד מנצח אוטומטי "רגיל".

שורה תחתונה, אני מסכים איתך אם מדובר על גיר רובוטי או רציף.

שלא תבין לא נכון, אני אשמח מאוד אם תראה לי שאני טועה. בבקשה תביא דוגמא לרכב אוטומטי שהדגם הידני שלו משיג צריכת דלק טובה יותר בהפרש זניח בלבד, כמו שאמרת. אם הוא רובוטי, אז אין ויכוח בכלל, כמו שאמרתי. רק תבהיר את עצמך בבקשה.

פורסם

אבל ההפרש בדלק לא גדול ואף זניח? אולי בגיר רובוטי או רציף (שלפעמים יותר טוב מידני אפילו!) אבל בגיר אוטומטי "רגיל"? מה פתאום. עוד לא ראיתי חיה כזאת. הידני תמיד מנצח אוטומטי "רגיל".

תבדוק השוואה בצריכת דלק בין אוטומט מודרני 6 הילוכים לבין גיר ידני ותיראה שאני צודק. אני הרי לא מבקש ממך להשוות אוטומט 2 הילוכים משנת 1950 ללא נעילת ממיר מומנט עם גיר ידני 5 הילוכים.

בגירים פלנטריים מודרניים הפרש צריכה זניח עד לא קיים. בגירים רציפים ורובוטיים מרובי ההילוכים ההפרש הוא לא לטובת הידני.

תוסיף לזה רמת בטיחות עדיפה כי נהג לא צריך להתעסק עם מנגנון נוסף ותקבל גיר עדיף בהרבה. לגיר ידני יש 3 יתרונות עיקריים:

1. זול לקנייה

2. פשוט לתיקון ואמין מאוד (גם אוטומט מודרני אמין מאוד)

3. לאומת גיר אוטומטי פשוט 4 הילוכים יש לו צריכת דלק מעט עדיפה אבל בעיני הפרש צריכה זניח. 15% זה לא הרבה ובשיוט זה מתקזז עד 5% לכל היותר.

נושא צריכת דלק וביצועים לטובת גיר ידני לאומת גיר אוטומט פשוט אקטואלי רק לרכבים בעלי מנוע קטן (גם 2 ליטר מנוע קטן).

פורסם

צביפר, לא מדובר כאן על גירים מודרניים בעלי שישה הילוכים. בכל הרכבים שפות"ש ציין מודבר בגירים מיושנים בעלי ארבעה הילוכים וההבדל בצריכת הדלק בינם לבין גירים ידניים הוא לא זניח בכלל.

לגבי נהיגה בידני בחיפה, מנסיון של נהיגה על רכבים ידניים ואוטומטיים בתוך תוכה של העיר, בפקקים, בעליות, ברמזורים בפקקים בעליות עם רמזורים או כל שילוב נוראי אחר, אני יכול להגיד בבטחון מוחלט שאחרי שבועיים של נהיגה אתה לא שם לב בכלל לעובדה שאתה מעביר הילוכים, זה הופך להיות חלק נורמטיבי מהנהיגה ולא "מטלה". הדבר היחיד שזה מפריע לו זה לכתוב SMS או לדבר בטלפון או לדפוק לאפה שווארמה במהלך הנהיגה. ולדעתי, כמה שפחות מהדברים האלה נעשה בזמן נהיגה, יותר טוב. ככה שלמעשה ה"מטלה" הזו הופכת למשהו מועיל וטוב.

מעבר לזה היתרונות של גיר ידני על אוטומט הם משמעותיים:

כמו שציינו כאן, אחזקה זולה יותר, שהיא משהו שאתה חייב לקחת בחשבון בטווח המחירים של הרכבים שאתה מחפש מאחר ומדובר ברכבים שרובם ככולם עברו מעל ל150 אלף ק"מ הגירים האוטומטיים שלהם יכולים היות קרובים מאוד לסוף חייהם. בעוד שברכב בעל גיר ידני אתה תחליף קלאץ' בעלות של 1500 ש"ח במקרה הגרוע ביותר (ופה אני מתכוון לחלק מקורי בעל ביצועים גבוהים) עלות שיפוץ או החלפה של גיר אוטומטי נעה בנוחות בטווח של 6-8 אלף ש"ח.

שליטה יותר טובה על הרכב, הורדת הילוך במקרה הצורך בלי קיק-דאון, העלאה של הילוך לצורך שיוט נגיד ב-60 קמ"ש בהילוך חמישי, שמירת מהירות נמוכה בירידה בעזרת המנוע במקום הבלמים ולא פחות חשוב - ברן אאוטים :lol:

לפני שקופצים עליי עם אמירות כמו "אפשר לעשות את כל זה גם עם אוטומט" - נכון, אבל כמה אנשים באמת עושים את זה? כשהם מורגלים לשים ב- D ולנסוע? מלבד העובדה שבגיר אוטומטי כמו ברכבים שציין פות"ש אין אפשרות לנעול הילוך אלא רק להגדיר שימוש בהילוך ראשון, שניים ראשונים או שלושה ראשונים, בגיר ידני המחשבה על ההילוכים תמיד נמצאת בראש ולכן הרבה יותר טבעי שהפעולות האלה תתבצענה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לא אכנס לויכוח על אחזקה כי במקרה של תקלה מה שכתבת נכון. למרות שגיר אוטומטי מודרני בעל אורך חיים של 300Kק"מ במצב תחזוקה נורמאלי וללא התעללות, כך שאם קונים רכב יחסית טרי אין בדרך כלל בעיות עם הגיר.

גירים של מרצדס מחזיקים חצי מיליון ומעלה ללא שיפוץ ובאחזקה טובה 700K-1M.

לפני שקופצים עליי עם אמירות כמו "אפשר לעשות את כל זה גם עם אוטומט" - נכון, אבל כמה אנשים באמת עושים את זה?

הגיר האוטומטי לא אשם בזה. נהגים שלא יודעים לנהוג ולתפעל את הרכב אשמים. ברור שיש יותר נהגים שלא יודעים לתפעל את הרכב הנוהגים על אוטומט - ידני יותר מידי קשה להם.

בכל אופן, אני לא מקבל את הטענה של יותר שליטה כי גיר אוטומטי נותן את כל מה שרשמת.

מלבד העובדה שבגיר אוטומטי כמו ברכבים שציין פות"ש אין אפשרות לנעול הילוך אלא רק להגדיר שימוש בהילוך ראשון, שניים ראשונים או שלושה ראשונים, בגיר ידני המחשבה על ההילוכים תמיד נמצאת בראש ולכן הרבה יותר טבעי שהפעולות האלה תתבצענה.

לא צריך שום דבר מעבר להגדרה של מספר הילוכים ראשונים. נעילת הילוך מיותר לגמרי, אבל את אתה מתעקש אז יש את זה בטיפטרוניק. אבל לדעתי זה הרבה פחות פרקטי מהגבלה של הילוכים באוטומט הרגיל.

נכון שאפשר להתרגל לגיר ידני ולתפעל אותו בצורה מושלמת (מעט מאוד אנשים יודעים לעשות את זה בצורה חלקה, אצל לא מעט הרכב עוצר בכל מעבר הילוך). אבל נהג יכול להיות עייף אחרי משמרת לילה ובילויי עם חברים, חולה, כאבי פרקים, פציעה וכד' - במקרים כאלה גיר אוטומטי עדיף. מעבר לזה, גם נהגים שרגילים לגיר ידני, תפעול גיר לוקח תשומת לב גם אם זה ניראה שאתה עושה את זה אוטומטית. תוסיף לזה פקטור של עייפות וכד' וזמן התגובה לסיטואציה בכביש יירד פלאים.

לכן אני נשאר בדעתי שגיר אוטומטי בפקקים של חיפה עדיף משמעותית והוא הבחירה הנכונה עבור הנהג הממוצע.

גם לי היה רכב ידני שנהגתי בו לא מעט ובפקקים זה לא היה כיף גדול. אחרי זה באותם פקקים עם גיר אוטומט אני אמרתי לגיר הזה תודה רבה בכל פעם שהיה צריך להתקדם בפקק בעלייה. אני לא רואה את עצמי עובר לגיר ידני.

רכב יפני/קוריאני קומפקטי עם גיר אוטומטי יהיה אמין ויחזיק עוד קילומטרים רבים בכיף ללא תקלות ועם טיפולים סדירים בלבד בתנאי שהוא שמור ולא עבר טראומות או התעללות.

פורסם

אני מסכים איתך שתיבה של מרצדס תחזיק מליון ק”מ ושבטיפטרוניק יש אפשרות לנעול הילוך, אבל שוב, אנחנו לא מדברים על גירים של מרצדס או על טיפטרוניק. אנחנו מדברים על גירים של רכבים שעולים 20 אלף שקל, ונראה שאתה בוחר להתעלם מזה.

לגבי החסרונות של גיר ידני בכל הנוגע לפציעה, דלקת פרקים, קטיעת גפה או עור פנים רגיש: סבבה, אבל אני לא חושב שזה משהו שעל פיו צריך להחליט החלטה כזו.

לגבי הטיעון על עייפות - אני לא מסכים בכלל (ואני אפילו אוסיף סימן קריאה. הנה. !). עצם העובדה שאתה בוחש בהילוכים בזמן שאתה נוהג משאירה אותך ערני ולא נותנת לך להגיע למצב שאתה נרדם או ”ספייסינג אאוט” כי אתה כל הזמן קשוב לרכב.

בסופו של יום אתה מומזן להישאר בדעתך שגיר אוטומטי עדיף, לכן קוראים לה ”דעתך”. אני אומר שבזבוז הדלק המשמעותי (להזכירך, מדובר בגירים מיושנים, לא רובוטיים או רציפים או בעלי 4000 הילוכים) לא שווה את ה”נוחו” שגם היא, כמו שכבר אמרתי, הופכת ללא רלוונטית אחרי שאתה נוהג כמה שבועות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...