Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניסיתי לצבוע בעצמי באמצעות ספריי עם קוד צבע ולכה ופריימר שריטה עמוקה בכנף השמאלי אחורי והתוצאה גרועה מאוד:

IMG_3580.jpg

כרגע אני מתלבט מה לעשות? מאחר וניסיון התיקון שלי ניראה כמו מדבקה ענקית עכשיו ומאחר ויש לי עוד כמה שריטות קטנות בצדי הרכב, כדאי ללכת לפחח שיצבע את כל הכנף ואת שאר השריטות הקטנות אתקן עם מכחול?

כי אני מפחד שמצביעה אצל פחח יהיו הבדלים בין חלקי הפח השונים לכנף. דבר נוסף הוא ירידת ערך כשאמכור את הרכב, אם יש לי תצלומים של ניסיון התיקון לפני ואחרי, עדיין תהיה ירידת ערך?

אולי כדאי כבר לגשת לפחח טוב שיצבע את כל השריטות וזהו? (עלות של כ-2500 ש"ח) אני מפחד מהבדלי צבע ואני מפחד שמתיקון במכחול יראו את התיקון, כי הבעלים הקודם של הרכב שלי ניסה (ככל הניראה) לצבוע עם מכחול ורואים את זה (אזור הצביעה עם מכחול ניראה בהיר יותר).

כמובן שאם יש למישהו רעיון אחר טוב יותר אשמח לשמוע כי אני ממש אובד עצות.

תודה מראש!

פורסם

כל מילה שנייה אתה מפחד. ממה בדיוק? אין לי מושג.

אחרי ניסיון של יותר מ 20 שנים בתיקוני צבע על רכבים אישיים שלי (שריטות, מכות אבנים,שפשופים וכד')

איני מצליח להבין מנין נובעת התעוזה הזו לבצע צביעה בתרסיסי צבע. ראיתי את השרשור הקודם שלך

ורציתי להגיב אבל העדפתי שלא. (סתם מרגיז שאנשים לא מתייעצים לפני שהם ניגשים לבצע עבודות צבע ובכלל)

ראשית כל לא ניתן לבצע עבודת צבע שתהיה תואמת לצבעי רכב. למה? אין לך את התנאים,את הידע,חומרים,ניסיון.

בנוסף פחיות צבע אינם תואמות לפיסטולט מבחינת פיזור הצבע,עובי השפריץ (קריטי מבחינת אחידות) איחוי מהיר של הצבע

למנוע מאבק להצטרף לצבע ברוח קלילה (מוסיפים חומר הקרשה מהיר לצבע) -כמובן מקום מתאים (תנור) למנוע מחול/אבק לטייל ליד הרכב.

דבר שני,צביעת כנף או חלק ברכב לא מרידה מערך הרכב (לא מבין מנין נובעת ההנחה הזו)

90% מרכבים בארץ מקבלים מכה כזו את אחרת ברכב. אין מה לעשות זו תרבות הנהיגה כאן.

לך לצבעי רכב טוב שלם לו עד 500 ש"ח הוא יבצע עבודה מקצועית ואחידה

ולא אין הבדלי צבע. רק ברכבים ממש ישנים וצבע שרוף היו הבדלים -ואני לא מדבר על צבעי רכב

שלא מתאמים ממש את הצבע למקור. את זה אפשר לראות גם מ 20 מטר. (אלו לא נחשבים צבעים טובים)

פורסם

קודם כל תודה רבה על התגובה!

למען האמת שאלתי בפורום אבל לא קיבלתי תשובה על זה אז החלטתי להיות אמית ולנסות לבד, מה שלא עבד בסוף...

הפחד שלי נובע מכך שאבי פעם צבע דלת ברכב שלו ואפשר היה לראות הבדלי צבע, הוא הלך לפחח ומכאן נובע החשש שלי.

אז ללכת לצבעי רכב טוב שיתקן את הניסיון שלי, ומה אז? איך להמשיך עם שאר השריטות?

פורסם

משהו לא מסתדר לי,אתה מפחד ללכת לצבעי רכב שצבע עשרות פעמים - ולא מפחד לבצע צביעה לבד ללא ניסיון.

לי אין את האומץ הזה.

בכל אופן לא צריכה להיות בעיית התאמה,יש מספר צבע מדויק על כל רכב -צבעתי אצל צבעים/פחחי רכב עשרות פעמים ולא ראיתי הבדלים

מלבד כמה מקרים ספציפיים.

אם לא תיתן תמונה לא אדע על איזה שריטות מדובר.

נ.ב חבל שאין אפשרות לערוך ליותר שעות -כתבתי את הדברים למעלה בלחץ

ועכשיו אני רואה כמה טעויות -חבל.

פורסם

אלו התמונות המדוברות:

דלת הנהג: http://s17.postimg.org/6ysdpr7zz/IMG_3599.jpg

כנף ימני אחורי: http://s17.postimg.org/3pdyjajwf/IMG_3600.jpg

דלת ימנית אחורית: http://s17.postimg.org/tda25zarj/IMG_3601.jpg

קורה ימנית: http://s17.postimg.org/7n188p6pr/IMG_3602.jpg

טמבון קדמי: http://s17.postimg.org/fkvnacjzz/IMG_3603.jpg

פורסם

דבר ראשון תקן את הדלת שצבעת אצל צבעי רכב טוב שאתה מכיר או שמומלץ על ידי משפחה/חברים.

את השאר (שריטות וכד') אכן ניתן להעלים עם פוליש וצביעה מקומית. (לא תרסיסים למיניהם)

כשאתה מבצע את העבודה אצל פחח רכב בקש ממנו מעט צבע לתיקון מקומי. רק תדאג לבקש

את הצבע ללא חומר ייבוש מהיר. (עלות של 70 ₪ בערך, לרוב לא מבקשים תשלום עבור זה)

אם הייתי קרוב אליך יכולתי לתת לך יעוץ (חינם כמובן) על המקום (קל יותר לראות את הנזק מאשר בתמונות)

אפילו מכוון אותך איך לבצע אתה באופן נכון.

פורסם

ממש תודה! אני מחר ניגש למוסך מיכאלי בתל אביב שאחד מחברי הפורום המליץ לי עליו, מקווה שהוא יוכל לסדר את זה כמו שצריך.

אגב, שכחתי מזה אבל צבעתי גם מסביב ללוחית הרישוי בטמבון האחורי כי הייתה עליה שריטה דיי עבה לרוחב הטמבון, הצביעה יצאה לא משהו גם כן אבל יותר מוצלחת מהצביעה של הפח:

IMG_3640_1.jpg

יש גם שפשופים ופיצוץ קטן ליד, מה לעשות עם כל זה? צבעי גם, לא? לא נריאה לי שפוליס ווקס יכול לתקן דבר כזה.

אחרי שאני קונה את הצבע לתיקון מקומי, אני מתקן עם זה שריטות שחלילה יהיו בעתיד עם מכחול?

אגב, יש איזו בקשה מיוחדת לצבעי לגבי סוג הצבע או הלכה? כי הרכב הולך כמה ימים לאחר מכן לדיטיילינג מעמיק.

פורסם

תמונות קשות.

ממליץ לך דחוף ללכת לצבעי רכב. אתה גורם יותר נזק לרכב מאשר תועלת.

אל תיגע שוב ברכב. אתה לא מבין אין עושים זאת.(חפש באתר כתבתי על איך מתקנים שריטות כמה וכמה פעמים בחודשים האחרונים)

עריכה עקב שאלה נוספת, מילוי שריטות מבצעים עם מכחול קטן, אני מעדיף קיסם שיניים (לא מומלץ למי שאין ידיים יציבות)

צבעי רכב יודע את העבודה לא צריך לתת לו הדרכה. (לא לעשות טיפול דיטיילינג לאחר כמה ימים אלא לאחר כמה שבועות)

פורסם

רכב של יותר מ 100 אלף ואתה חוסר על פחחות נקודתית ?

לפי התמונות אל תנסה לבצע שוב פעם צביעה גם לא לעגלת סופר.

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם
הבנתי, המון תודה! אני לא נוגע יותר בדברים האלה, זה לא פשוט כמו שזה ניראה.

אעדכן עם תמונות בהמשך.

יש לך הרבה שריטות שבפוליש גס עם מכונה ירדו..

תלך לצבעי טוב ותעדכן..

חג שמח!

peugeot 307 2002-> hyundai veloster 2012

פורסם

השארתי את הרכב היום אצל הפחח והוא אמר שפוליש ווקס לא יוריד את השריטות שעל הדלת הימנית אחורית כי אפשר להרגיש אותן אם מעבירים עליהן ציפורן. הוא היה הגון והמליץ לי להשאיר את הדלת ככה ולא לצבוע אותה כי תיקון שכזה יעלה 700 ש"ח.

אני מאוד רוצה להעלים את השריטות האלו, השאלה היא אם זה דרכו או דרך פוליש ווקס שאעשה בדיטיילינג בעוד כמה זמן במילא כשהכל יתייבש?

פורסם

אהלן.

איפה קנית את הצבע לרכב?

ניסית ללכת לאותו מקום ולבקש עזרה או הדרכה? אולי הם יוכלו לפתור לך את הבעיה. אולי הלכה לא טובה (למרות שזה נראה כמו ריסוס ממרחק גדול מידי).

פורסם

קניתי את הצבע בטופ קולור, יש גם באתר שלהם סרטון הסבר מפורט איך לעשות הכל ועדיין לא הצלחתי עם זה, אז צריך גם כישרון/ניסיון עם צביעה מהסוג הזה.

על כל מקרה, הבטחתי עדכון עם תמונות של אחרי הצביעה:

כנף שמאלי אחורי (עיקר הבעיה):

IMG_3672.jpg

תיקונים בטמבון:

IMG_3675.jpg

IMG_3676.jpg

העבודה בוצעה אצל מוסך מיכאלי בן שושן שהצעת המחיר שלו הייתה נמוכה משמעותית ממקומות אחרים שדרשו ממני סכום של 2500 ש"ח "אחרי הנחה" כי יש לי 3 חלקים לתקן (שני כנפיים וטמבון אחורי) והתוצאה מעולה! הוא משתמש בצבעי PPG שנחשבים טובים מאוד ממה שהבנתי ובניגוד לאותם מקומות אחרים הוא לא צובע את כל הכנף בשביל שריטה אחת אלא את השריטה עצמה ומסביב לה (משהו כמו חצי כנף).

את השריטות בדלת הימנית ודלת הנהג הוא צבע עם מכחול בחלק ממחיר הצביעה, זה לא יצא יפה כמו הצביעה לכנפיים לצורך השוואה אבל זה עדיף בהרבה על מה שהיה מקודם.

• תוכן חדש...