Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, בחופשה שיש לי מהבסיס אני רוצה לטפל ברכב שלי ( מאזדה 3 2006 ) .

אני דיי מתחיל בכל ההתמכרות של הדיטלייניג .

רכשתי עד עכשיו:

8x - Quality Microfiber Towel Ultra Plush Car House Polish Wash Cleaning Cloth מגבות .

x1 - Practical Magic Car Truck Clean Clay Bar Detailing Wash Cleaner Auto Vehicle פלסטלינה סינית .

1x - Interior 1 turtle wax - ניקוי ריפודים .

1x - dupont שמפו לרכב .

אני מודע לכך שמוצרים הם לא הכי טובים בשוק, אבל התקציב שלי לא הכי מאפשר לי כרגע.

הרכב שלי אף פעם לא עבר דיטיילינג ותמיד נשטף ע"י סבון כלים וכו' , ככה שאני מצפה לקבל תוצאה נחמדה.

כמה שאלות,

- אשמח לדעת את אופן השימוש בפלסטלינה וטיפים .

- מהם השלבים? קודם שטיפה ואחר כך טיפול בפלסטלינה ואחר כך שוב שטיפה? .

- החומר לניקוי ריפודים, איך אני משתמש בו? אין הוראות במוצר ואני לא רוצה לפגוע בריפודים .

- יש לי שריטות (חדרו את הצבע והגיעו לפח) אפשרי לעבור עליהם עם פלסטלינה? .

שהיה לכם המשך חג שמח ;) .

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם

השעה מאוחרת ואני ממש רוצה לישון אבל איך נשאיר אותך ללא תשובה, איך? אז ככה......

זה שהחומרים שלך לא הכי טובים בשוק זה נכון, גם שלי לא..החומרים הכי טובים בשוק עולים אלפי שקלים ליחידה (:

פלסטלינה:

פלסטלינה (או חימר כפי שהיא נקראת באנגלית) היא חומר גמיש שניתן ללישה ומסוגל להסיר זיהומים מהפח שאינם יורדים בשטיפה רגילה כמו כתמים, שרף עצים, TAR (או זפת אם לא טועה), חרקים מתים שהתקשו וכדומה.

מה משקל הפלסטלינה שרכשת? מתאר לעצמי ש 180-200 גרם.

קודם כל תחלק את הפלסטלינה ל 4 חתיכות...למה? כי :

אם הפלסטלינה נופלת על הריצפה במהלך העבודה, תרים !! זרוק אותה לפח באופן מיידי.

אז כדי לא לזרוק את כל הגוש, חלק אותה ל-4.

50 גרם פלסטלינה (או חתיכה אחת מתוך ה-4) צריכה להספיק לרכב בגודל סביר.

אתה לוקח חתיכה אחת, לש אותה היטב, משטח אותה ואתה עובר איתה על הרכב בתנועות ישרות קדימה ואחורה עד שאתה לא רואה זיהומים בעין ועד שהמעבר על הפח חלק.

אחרי כל פאנל בערך, קח את הפלסטלינה, ללוש אותה היטב ותדאג לשטח אותה כשהצד השטוח שעומד לעבור על הרכב נקי ושוב תעבור על פאנל אחר ברכב.

חשוב מאוד לפני המעבר כמובן שהרכב יהיה שטוף ונקי, שישאר רטוב, ואתה חייב להשתמש בחומר סיכוך לפלסטלינה.

בגלל שלא ראיתי שרכשת כזה, הייתי מציע לך בתור התחלה לקחת מעט שמפו לרכב (לרכב!!!) ולערבב אותו עם מים בתוך שפריצר כלשהו.

קצת שמפו-הרבה מים ותשפריץ היטב על הפאנל אותו אתה רוצה לנקות וגם על הפלסטלינה.

תזכור שאם אתה עובר על יבש-אתה הורס את הצבע!!!

פלסטלינה לא עושים מהר...תדאג שזה יקח לך משהו כמו חצי שעה מינימום, ותעבור ביסודיות על כל זיהום, כל חרק מת, כל מה שאתה מרגיש שלא חלק לחלוטין.

***לעבור על השריטה לא כדאי כי זה לא יתן לך כלום, במקרה הגרוע תשאר חתיכת פלסטלינה בתוך השריטה ואתה ממש לא רוצה את זה.

שלבים:

שטיפת הרכב - לא לייבש!! - לעשות פלסטלינה - שטיפה אחרי פלסטלינה - ו.....מה עושים עכשיו? יש לי צבע חשוף :(

אז ככה, אחרי שאתה עושה פלסטלינה, אתה חייב לשטוף שוב להוריד את כל השאריות שלה מהרכב, אם יש כאלה.

אתה מייבש את הרכב ועכשיו אתה צריך למרוח חומר הגנה שזה יכול להיות ווקס טוב או אוטם צבע.

לא ראיתי שיש לך כזה, אז בתקציב שלך, באוטודיפו, הייתי ממליץ לך את TURTLE WAX ICE שמגיע עם מטלית מיקרופייבר ופד ליישום הווקס שגם לא ראיתי שיש לך, עולה 89 ש"ח אבל זה שלב שממש מומלץ שלא להגיד שמבחינתי זו חובה.

עד כאן השלבים.

חומר לריפודים:

ראיתי את החומר שאתה מדבר עליו באוטודיפו בזמנו, אין לי מושג איך משתמשים בו כי מעולם לא רכשתי אותו, אבל מחר אני יכול לבדוק בשבילך אחרי העבודה למרות שאני מאמין שכבר יענו לך על זה עד אז.

תזכור שעד כאן, מה שחסר לך זה ווקס, פד לווקס ומטלית מיקרופייבר טובה לניגוב (טובה, לא סנו) ואת זה הווקס של טרטל אייס סוגר לך את הפינה הזו.

חומר לסיכוך/שימון/החלקה של הפלסטלינה גם אין, תזכור מעט סבון דופונט (נגיד 30 cc) לשפריצר וכל היתר מים. חובה!!

לילה טוב.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם
השעה מאוחרת ואני ממש רוצה לישון אבל איך נשאיר אותך ללא תשובה, איך? אז ככה......

זה שהחומרים שלך לא הכי טובים בשוק זה נכון, גם שלי לא..החומרים הכי טובים בשוק עולים אלפי שקלים ליחידה (:

פלסטלינה:

פלסטלינה (או חימר כפי שהיא נקראת באנגלית) היא חומר גמיש שניתן ללישה ומסוגל להסיר זיהומים מהפח שאינם יורדים בשטיפה רגילה כמו כתמים, שרף עצים, TAR (או זפת אם לא טועה), חרקים מתים שהתקשו וכדומה.

מה משקל הפלסטלינה שרכשת? מתאר לעצמי ש 180-200 גרם.

קודם כל תחלק את הפלסטלינה ל 4 חתיכות...למה? כי :

אם הפלסטלינה נופלת על הריצפה במהלך העבודה, תרים !! זרוק אותה לפח באופן מיידי.

אז כדי לא לזרוק את כל הגוש, חלק אותה ל-4.

50 גרם פלסטלינה (או חתיכה אחת מתוך ה-4) צריכה להספיק לרכב בגודל סביר.

אתה לוקח חתיכה אחת, לש אותה היטב, משטח אותה ואתה עובר איתה על הרכב בתנועות ישרות קדימה ואחורה עד שאתה לא רואה זיהומים בעין ועד שהמעבר על הפח חלק.

אחרי כל פאנל בערך, קח את הפלסטלינה, ללוש אותה היטב ותדאג לשטח אותה כשהצד השטוח שעומד לעבור על הרכב נקי ושוב תעבור על פאנל אחר ברכב.

חשוב מאוד לפני המעבר כמובן שהרכב יהיה שטוף ונקי, שישאר רטוב, ואתה חייב להשתמש בחומר סיכוך לפלסטלינה.

בגלל שלא ראיתי שרכשת כזה, הייתי מציע לך בתור התחלה לקחת מעט שמפו לרכב (לרכב!!!) ולערבב אותו עם מים בתוך שפריצר כלשהו.

קצת שמפו-הרבה מים ותשפריץ היטב על הפאנל אותו אתה רוצה לנקות וגם על הפלסטלינה.

תזכור שאם אתה עובר על יבש-אתה הורס את הצבע!!!

פלסטלינה לא עושים מהר...תדאג שזה יקח לך משהו כמו חצי שעה מינימום, ותעבור ביסודיות על כל זיהום, כל חרק מת, כל מה שאתה מרגיש שלא חלק לחלוטין.

***לעבור על השריטה לא כדאי כי זה לא יתן לך כלום, במקרה הגרוע תשאר חתיכת פלסטלינה בתוך השריטה ואתה ממש לא רוצה את זה.

שלבים:

שטיפת הרכב - לא לייבש!! - לעשות פלסטלינה - שטיפה אחרי פלסטלינה - ו.....מה עושים עכשיו? יש לי צבע חשוף :(

אז ככה, אחרי שאתה עושה פלסטלינה, אתה חייב לשטוף שוב להוריד את כל השאריות שלה מהרכב, אם יש כאלה.

אתה מייבש את הרכב ועכשיו אתה צריך למרוח חומר הגנה שזה יכול להיות ווקס טוב או אוטם צבע.

לא ראיתי שיש לך כזה, אז בתקציב שלך, באוטודיפו, הייתי ממליץ לך את TURTLE WAX ICE שמגיע עם מטלית מיקרופייבר ופד ליישום הווקס שגם לא ראיתי שיש לך, עולה 89 ש"ח אבל זה שלב שממש מומלץ שלא להגיד שמבחינתי זו חובה.

עד כאן השלבים.

חומר לריפודים:

ראיתי את החומר שאתה מדבר עליו באוטודיפו בזמנו, אין לי מושג איך משתמשים בו כי מעולם לא רכשתי אותו, אבל מחר אני יכול לבדוק בשבילך אחרי העבודה למרות שאני מאמין שכבר יענו לך על זה עד אז.

תזכור שעד כאן, מה שחסר לך זה ווקס, פד לווקס ומטלית מיקרופייבר טובה לניגוב (טובה, לא סנו) ואת זה הווקס של טרטל אייס סוגר לך את הפינה הזו.

חומר לסיכוך/שימון/החלקה של הפלסטלינה גם אין, תזכור מעט סבון דופונט (נגיד 30 cc) לשפריצר וכל היתר מים. חובה!!

לילה טוב.

קודם כל תודה רבה לך!, התגובה שלך ממש עזרה לי! באמת שאין לי בכלל שאלות .

אשמח במידה ותברר לי את אופן השימוש בנוגע לניקוי של הריפודים .

בנוגע לווקס, אגש לקנות לפני שאני מתחיל את העבודה ברכב, כמובן שאשמח גם לפירוט איך משתמשים בו .

שוב תודה והמשך חג שמח! :)

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

פורסם
קודם כל תודה רבה לך!, התגובה שלך ממש עזרה לי! באמת שאין לי בכלל שאלות .

אשמח במידה ותברר לי את אופן השימוש בנוגע לניקוי של הריפודים .

בנוגע לווקס, אגש לקנות לפני שאני מתחיל את העבודה ברכב, כמובן שאשמח גם לפירוט איך משתמשים בו .

שוב תודה והמשך חג שמח! :)

UP - אשמח לתשובה בנוגע ל - VAX .

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

פורסם

התכוונת ל wax :)

בגדול כל תכשיר ואופן השימוש המיוחד לו.

מומלץ בחום לקרוא את התווית וליישם כמו שרשום.

כמה טיפים: אך ורק על רכב נקי ויבש, שהפח לא יהיה חם, וחובה בצל.

מריחה בעזרת פד ייעודי, אין צורך להפציץ בחומר, להמתין כמו שרשום על האריזה כדי שהחומר יתאחה באופן אידיאלי על המשטח, לנגב את החומר בעזרת מטלית מיקרופייבר בצורה עדינה מבלי לשפשף את הצבע.

רצוי להמנע ממפגש עם הווקס/אוטם במגע עם פלסטיקה או גומיות, במקרה וכן יש לנגב מיד. (יש אוטמים שכן ניתן למרוח על פלסטיק, שוב, תלוי במוצר שתבחר לקנות).

בהצלחה.

"יאללה בירי".

• תוכן חדש...