Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני עובד בתחום המחשבים בערך מגיל 16, כבר בגיל 21 מצאתי את מקומי בתחום ה SYSTEM, וכיום אני מנהל פרודקשן של חברת WEB מאוד גדולה בעולם.

א ב ל .. מעלי יש את "מנהל מערכות המידע" - שזה השלב הבא.. ואני מעוניין לכוון אליו.

שאלתי היא,

אני אדם שלומד מאוד מהר, את כל הידע שלי רכשתי לבד (מעולם לא עשיתי MCSE או קורסים כאלו ואחרים). אך לצערי אני גם היפראקטיבי ובימי בית הספר העליזים העדפתי ללכת לים. מה שאומר שאין לי בגרות ברוב המקצועות (מלבד 5 יח' באנגלית ו 3 במתמטיקה שאני זוכר),

האם יש מוסד אקדמאי איכותי, מוכר, באיזור המרכז (אני מפ"ת ועובד בת"א) שתנאי הקבלה לתואר מסוג זה לאנשים מעל גיל 30 (אני אהיה בן 30 באפריל) מאפשרים לימוד ללא בגרות ?

הבנתי שיש אפשרות למכינה - אך מדובר ביום לימודים שלם בשבוע, ואין באפשרותי לעשות זאת.

אשמח לכל עצה \ הכוונה

תודה !

פורסם

חשבת על הפתוחה? בפתוחה יש תואר "בוגר בניהול ובמדעי המחשב – מערכות ויישומים",

תברר , יכול להתאים לך.

פורסם

אני במצב דומה לשלך, הולך לי יפה בתחום שלי אבל סימנים לתקרת זכוכית בגלל חוסר בתואר בהחלט מתחילים להופיע אז אני בתהליכים לקבלה לתואר.

אני זוכר במעומעם שציון גבוה בפסיכומטרי יכול לסדר לך הנחות ניכרות בנושא הבגרות. אם אתה חושב מהר ובשליפות, יש סיכוי טוב לציון גבוה וקורס ערב בפסיכומטרי יכול לעזור.

בכל אופן, אם מפריע לך שמכינה היא יום בשבוע, מה תעשה בזמן התואר עצמו? עומס הלימודים גבוה מזה שבמכינה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אכן, מכיוון שגם יום בשבוע הוא בעייתי, נראה שהאופציה הטובה ביותר היא האוניברסיטה הפתוחה. קח בחשבון שתואר שם זה ממש לא משחק ילדים, אתה תצטרך לשבת והרבה. הזמן הכולל בטוח יסתכם ביותר מיום בשבוע (וגם אם תגיד, "טוב, אני אשב לי ביום שישי 20 שעות רצוף", אז לא... זה לא באמת עובד).

האם בדקת איזה תואר אתה צריך ? מכיוון שיש לך כבר ידע וניסיון אולי מספיק שתוציא תואר צ'וקומוקו (כללי וכו...) ואז החיים שלך יהיו הרבה יותר קלים.

לסיכום:

- בדוק האם תואר קל יותר מספיק

- אם לא - בדוק את האופציה של האונ' הפתוחה, כמו-כן, האם לרדת לחצי משרה (לפחות בשנה הראשונה) היא אופציה ?

אני לא הייתי מתחיל מכינה, זה לבזבז את הדלק עוד לפני שהתחלת - בטח אם אתה אדם שקשה לו ללמוד באופן פורמלי.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

הכוונה שאין לי יום שלם בשבוע היא, שאין לי בעיה לצורך העניין 3 ימים בשבוע ללמוד מ 17:00 לדוגמא,

אבל יום שלם לא להגיע לעבודה זה בעיה.

הפתוחה נשמע טוב, אבל אני לא בטוח שזה יהיה משהו שאני אעמוד בו.. אני נוטה "לחפף" עם עצמי בכל מיני מקומות כאלו שאפשר (מכון כושר לדוגמא שלא ביקרתי בו כבר חודשיים עקב תירוצים מטומטמים)

לכן אני מעדיף כיתה ומורה.

אם מכינה היא משהו שלא ניתן לוותר עליו - האם ניתן לעשות קודם את המכינה (פעמיים שלוש בשבוע בערב) ואז להמשיך לתואר ?

ובכלל איפה מומלץ לעשות תואר ? יש מקומות טובים יותר טובים פחות ? עלויות כספיות ?

מישהו יכול להאיר קצת על הנושא?

וכמובן שוב תודה לכל העונים

פורסם

מקום טוב הוא אוניברסיטה - מכיוון שזה פותח לך הכי הרבה דלתות (בהנחה שאתה לא הולך לתואר לכיוון מחקרי :wink:)

אבל

אתה כבר בעל ניסיון תעסוקתי, מדוע אכפת לך איפה הכי טוב ?

עלות תואר באוניברסיטה היא 10K~ לשנת לימודים (שני סמסטרים), בערך 40 אלף לתואר (תארים קשים בד"כ נגררים לסמסטר אחד או שניים מעבר לשלוש שנים במערכת המומלצת).

במכללות זה תלוי, בחלק יכול להיות שכר לימוד אוניברסיטאי ובחלק רק השמיים הם הגבול.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

ניטש, עד כמה שאני יודע קבלה אוטומטית על סמך פסיכומטרי היא רק בהנחה ויש תעודת בגרות. הציונים לא משנים, אבל עצם קיומה הכרחי. ובנוסף תלוי מוסד, פקולטה וציון.

חלק בכלל לא מאפשרים.

שניר, תבדוק את מה שכתבו לגבי לימודים ללא צורך בבגרות או פסיכומטרי, אני יודע שככה אבי התחיל תואר ראשון בגיל 45. אם תקף לגביך - סגרת פינה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

לפי חבר שעשה את התואר בזמן קורס טיס, התואר עצמו לא ממש מורכב, אבל כן מצריך קצת ישיבה על התחת. לכן, אני לא יודע אם ממש כדאי להשקיע זמן וכסף בקבלה לאונ' טובה, אם יש דרך לעשות את זה לבד (בפתוחה למשל).

בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בוא ואשאל אותך שאלה ששאל אותי מנהל מנוסה ובכיר יחסית בשבוע שעבר כשהתייעצתי איתו:

מה אתה רוצה מהתואר?

1. ללמוד את הכישורים והמיומנויות לניהול

2. שיהיה לך תואר בקו"ח בשביל משרות שזו דרישת מינימום שלהן

3. שיהיה לך תואר מרשים שבתקווה יעלה אותך לראש ערימת הקו"ח אצל משאבי אנוש

אם יותר מתשובה אחת נכונה, דרג אותן בבקשה על פי החשיבות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
בוא ואשאל אותך שאלה ששאל אותי מנהל מנוסה ובכיר יחסית בשבוע שעבר כשהתייעצתי איתו:

מה אתה רוצה מהתואר?

1. ללמוד את הכישורים והמיומנויות לניהול

2. שיהיה לך תואר בקו"ח בשביל משרות שזו דרישת מינימום שלהן

3. שיהיה לך תואר מרשים שבתקווה יעלה אותך לראש ערימת הקו"ח אצל משאבי אנוש

אם יותר מתשובה אחת נכונה, דרג אותן בבקשה על פי החשיבות.

1

כל השאר פחות מענינים.

פורסם

כבר אומר שאתה צריך תואר כללי יותר כמו מנהל עסקים ולא משהו שמערב מדעי המחשב או מדעים מדוייקים בכלל. הורדת בזה את דרישות הקבלה משמעותית.

חפש תואר ראשון במנהל עסקים באחת המכללות הפחות קקיוניות (הבינתחומי, המכללה למנהל ועוד כמה) ובדוק אם הם מוכנים ללכת לקראתך בדרישות הקבלה. הבינג ד'ת סייד, תואר שני במנהל עסקים בדרך כלל משמעותי יותר למטרות שלך היות ושאר הסטודנטים בשלים יותר, וזה משפיע על צורת העבודה והתכנים.

אני מנסה להתקבל ישירות לתואר שני בלי תואר ראשון על בסיס נסיון בעבודה. זה מסלול שמקובל בחו"ל באוניברסיטאות טובות למדי, אבל חוששני שהמל"ג לא ממש מאפשרת את זה בארץ.

לפני 22 שעות, hans כתב:

• תוכן חדש...