Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וגמר חתימה טובה,

האם יש חשיבות לסדר בין רדיאטור מים של קירור המנוע והמעבה של המזגן כלומר, אפשר לשים קודם את המעבה ומאחוריו הרדיאטור והמאוורר ישב על המעבה או שחייב שיהיה קודם הרדיאטור ואז המעבה ככה שהמאוורר יושב על הרדיאטור?

מה המשמעות של המיקום שלהם?

תודה

פורסם

מעבה של המזגן לפני הרדיאטור של המנוע. ככה זה בכל הרכבים שראיתי עד היום, גם במזגנים מקוריים וגם בהתקנות מקומיות.

פורסם
איציק אשמח לדעת למה המזגן לא יקרר אם הוא ימוקם לפני המעבה.

אנדרי

תפקיד המעבה הוא לפלוט חום לסביבה, סדר גודל של 60 מעלות צלזסיוס.

במידה ותמקם לפניו רדיאטור שעוברים בו מים ב 90 מעלות בקירוב, סביר להניח שהאויר שיקבל המעבה לא יצליח לסלק את החום ממנו, אלא ישאיר אותו ללא אפשרות פליטת חום או במקרה הגרוע יחמם אותו עוד יותר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ולאחר ששאלה זו נענתה , אני אוסיף שאלה בנושא:

ברכב שבו קיימות 2 מהירויות לוונטות , מדוע המהירות הנמוכה תמיד אקטיבית ופועלת כל זמן שהמזגן פועל?

נניח והמהירות הנמוכה שקולה למהירות הרוח בנסיעה במהירות של 70 קמ״ש , הייתי מצפה שבנסיעה במהירות זו (או גבוהה יותר) כל הקירור שנדרש למעבה מתקבל מהרוח המלטפת במהלך הנסיעה, ולכן אין צורך במהירות הנמוכה במצב זה, מדוע המאווררים לא כבים ?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

ברכב שבו קיימות 2 מהירויות לוונטות , מדוע המהירות הנמוכה תמיד אקטיבית ופועלת כל זמן שהמזגן פועל?

נניח והמהירות הנמוכה שקולה למהירות הרוח בנסיעה במהירות של 70 קמ״ש , הייתי מצפה שבנסיעה במהירות זו (או גבוהה יותר) כל הקירור שנדרש למעבה מתקבל מהרוח המלטפת במהלך הנסיעה, ולכן אין צורך במהירות הנמוכה במצב זה, מדוע המאווררים לא כבים ?

הגריל בחזית הרכב ב 99.99% מהמקרים אינו מכסה את שטחו המלא של הרדיאטור או המעבה, לכן מן הראוי שהמאווררים יעבדו כל הזמן ע"מ לוודא זרימת אויר תקינה ברוב שטח הרדיאטור\מעבה.

אם נתייחס מעט לעניין הניצולת של המערכת, אזי מערכות בהן יושב המאוורר בתוך תא המנוע ויונק אויר (ע"י כונס אויר) הוא הפתרון היעיל יותר ביחס למאוורר שמותקן בחזית הרכב (על המעבה) ו"דוחף" אויר. הסיבה היא שביניקת אויר (ולא משנה גודל המאוורר) דרך כונס אויר, היניקה תהיה שוות ערך בכל שטח הכונס - ואילו מאוורר שמותקן על כונס אויר ו"דוחף" אויר על הרדיאטור, "דוחף" רק על השטח העגול של המאוורר.

זו גם הסיבה שגם במזגנים ביתיים עברו כבר לפני 20-25 שנה לעבוד בשיטה של יניקת אויר (הן במעבה שבחוץ והן במאייד שבתוך הבית) ולא דחיפת אויר למאיידים\מעבים (היו כמה יוצאים מן הכלל אבל זה שייך לנחלת העבר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה רק בחלק מהמכוניות המאוורר עובד קבוע עם המזגן ויש רכבים שהמאוורר מפסיק במהירות נסיעה מסויימת

פורסם

אז ה״בעיה״ היא אצלי, ואני חשבתי שהעולם דפוק ;-)

תודה חברים

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

לא בכל המכוניות. בגולף MK2 שהיתה לי המזגן היה מדליק את המהירות הגבוהה.

• תוכן חדש...