Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

בדרך לקורולה שלי...


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז סוף-סוף החלטתי די במדויק (אם כי אני לא רואה שום דבר כסופי) מה אני רוצה, והתחלתי לחפש את הטויוטה קורולה שתהיה שלי.

 

אתמול ראיתי רכב ראשון, ולמרות שהרכב נראה די טוב, אני די בטוח שעבדו עלי (או לפחות ניסו), ואספר זאת כאן בקצרה, כי זה לא העניין, אלא השאלות שעולות בעקבות. דיברתי עם מישהו והסתבר לי מיד שהוא סוחר. הוא טען שהוא סוכנות רכב (הזכיר חברות שמייצג וגם נתן כתובת של החברה), ובמסגרת זו מבצע גם טרייד-אין. נשמע לי בסדר ואחרי יומיים התקשרתי שאני בדרך אליו לראות את הרכב. "לא, לא, לא, הרכב לא אצלי כרגע, הוא נמצא אצל חברה שאנחנו עובדים איתה, תיסע למקום אחר". בקיצור, נסעתי למקום, פגשתי מישהו אחר שהראה לי את הרכב, והיה ממש נחמד. הוא מאוד התרשם מרשימות הבדיקה (שכמובן הורדתי מהפורום) ועשיתי לו רשימה שלמה של ליקויים, שרובם באמת שוליים, חוץ מכמה שאליהם אשאל בהמשך. אבל, הסתבר שאין לו ספר רכב, והוא לא יכול היה להראות לנו את רשימת הטיפולים. כמו-כן ברישיון הרכב (של סוחר) היה רשום 00 והערה "לרכב זה בעלים קודמים" והוא כמובן הציג הרכב כיד ראשונה. בקריאה נוספת בפורום הבנתי שזה כנראה לא כך. לא לקחתי הרכב מיד לבדיקה, גם כי היה מאוחר, וגם כי רציתי לחשוב על-כך, כך שהבדיקות שעשיתי חיצוניות בלבד.

 

בכל מקרה, הנושאים שכן הפריעו לי היו אלו, ואשמח לקבל אליהם הערות והתייחסויות:

ראשית, כשפתחתי המנוע, היתה חלודה סביב האזור של המצבר. הם טענו שמדובר במחלה של כל היפניות, שזה חסר משמעות, ושגם אין דרך של ממש לתקן זאת, חוץ מאשר לשפשף ולצבוע בצבע יסוד. חוץ מאזור זה לא מצאתי חלודה במקומות אחרים כלשהם.

האם זו באמת בעיה נפוצה \ משמעותית ? מה זה אומר בכלל??

 

שנית, לרכב היו מכות קלות מאוד (כיפופים בקוטר של סנטימטרים בודדים) ושריטות קלות מכיוונים שונים, לרבות על הגג. על הגג גם היו תיקוני צבע קטנטנים שנראה שנעשו עם לק ציפורניים או משהו דומה כנראה.

אין לי מושג עד כמה זה משמעותי ברכב שיש עליו כמה וכמה שנים... ???

מעבר לכך, נאמר לי שאם צובעים את הגג ו\או חלקים אחרים של הרכב, אז אחרי זה קונים יחשבו שמדובר בתאונה משמעותית, ולכן הבעלים הקודמים לא צבע אותו. עד כמה זה נכון? האם צריך באמת לוותר על תיקוני צבע איכותיים? מה עושים עם דברים כאלו?

 

אחרון, כשבאתי לבדוק לרכב שמן, לפני הנעה כמובן, מצאתי שיש שני מדידי שמן, והוסבר לי שהשני שייך לגיר האוטומטי (מצטער אם אני מתגלה כאן כבור). כשבדקתי את השמן שם, אמר לי הבחור שאת השמן של הגיר בודקים רק כשהמנוע מונע. נכון? לא נכון? מה זה בכלל אומר?

 

בכל מקרה, לא ממש נראה לי שאמשיך לבדוק את הרכב הספציפי הזה, אבל חשוב לי לקבל הערות כדי לדעת לגבי רכבים אחרים, אז תודה מראש למגיבים...

פורסם

* חלודה סביב איזור המצבר נובעת בד"כ מגלישה של החומצה עקב מילוי לא זהיר של מים מזוקקים למצבר.

אין לזה משמעות רבה, לדעתי, רק תביא בחשבון שכנראה מדובר במצבר לקראת סוף ימיו שלפני המכירה מילאו בו מים.

יכול להיות גם (אני לא מכיר קורולה) שזה נובע עקב נזילת נוזל בלמים מהבוסטר בלם שאולי נמצא בסביבה. זה כבר כן משמעותי.

 

* אין כמעט רכב בישראל שהוא בן כמה שנים ואין לו שריטות/כיפופים וכו'. בהחלט יש מעין "מיתוס" שלא צובעים גג כי אז יחשבו שמנסים להסתיר תאונה רצינית. כנגד זה מצלמים קודם את הגג לפני הצביעה ומראים לקונה תמונות "לפני/אחרי".

 

 

* בכל רכב אוטומטי יש מדיד שמן מנוע ומדיד לנוזל התיבה האוטומטית ("שמן" אדום), את מפלס נוזל התיבה מודדים כשהרכב מונע והעברת את ידית ההילוכים 3 פעמים מ P ועד ההילוך הנמוך ביותר וחזרה, או לאחר נסיעה.

 

על פניו נשמע שאין סיבה למה לא לקחת את הרכב לבדיקה, חוץ מההסתייגות המובנת של קנייה מסוחר - הרי יש די והותר מכוניות כאלה מידיים פרטיות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

 

פורסם

איזו קורולה אתה מחפש?

 

יש לי מול הבית קורולה 98 יד שניה למכירה (דיי שמורה)

 

אם תרצה זרוק לי הודעה לפרטי.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

 

 

פורסם

עוד שאלה שנזכרתי בה עכשיו באותו עניין...

כשישבתי בכיסא של הקורולה (קלאס 98 ), ניסיתי לקחת אותו כמה שיותר אחורה, כהרגלי בקודש עם מכוניות בדרך כלל. אני לא גבוה מדי (180) אבל אוהב לשבת טיפה רחוק ולא מקופל, ולא הרגשתי מאוד מרווח. מצד שני, כשעברתי למושב האחורי, כשהכסא באותו מצב, המקום לרגליים היה די צר. זה אמנם פחות מדאיג אותי, כי אני לא צפוי לקחת יותר מדי אנשים מאחור, בוודאי לא לנסיעות ארוכות, אבל בכל מקרה.

 

אז אנשים גבוהים - סביב ה-180 - איך אתם מרגישים במושבים הקדמיים של הקורולה בנסיעות ארוכות???

מה מבחינת הגב? איך הוא מרגיש?

יש מספיק מקום לכתפיים?

פשוט לא היה לי מספיק זמן להרגיש; למעשה, לא נראה לי ממש סביר לבקש ממישהו לצאת לנסיעה של שעה-שעתיים או יותר כדי לראות איך זה.

 

בנוסף, אם יש בנושא הזה הבדלים בין הדגמים השונים, אשמח לדעת.

 

תודה מראש...

  • שנה מאוחר יותר...
פורסם

אין בעיה בנסיעות ארוכות לנהג אבל ליושב מאחוריו לא היה מקום לרגלים טיוטה היא היפנית אכי נוחה שאני מכיר חוץ מאונדה שלא יצא לי לנהוג בה

פורסם

אונדה=הונדה? :puzzled:

 

שאלה: מה הכוונה שברשיון כתוב בעלים 00 ושהיו בעלים קודמים?

על מה זה מצביע?

 

 

נ.ב.

 

נהיגה עם הכסא עד הסוף אחורה, אם אתה לא צריך את זה, היא לא חכמה. ראה הסבר על ישיבה נכונה באתר של מסלולים :)

 

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

 

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יש ברשותנו קורולה סגולה אחת מודל 98 סאן

ואני חייב להודות שאני לא אוהב אותה בכלל מבחנת נוחות (אני דיי גבוה אבל זה לא בגלל זה)

אבל מבחינה מכאנית היא מעולה, לא מתקלקלת בגרוש (כמה שנים בלי בעייות בכלל)

מה שאני באמת לא אוהב, זה באמת החוסר מקום לרגליים מאחורה (בייחוד כי "שיטת" הנהיגה שלנו היא בשכבה בערך)

לדעתי יש המון מקום מקדימה, גם לגבוהים (עד גבול מסויים...בכל זאת יפני)

עוד בעיה (מבחינתי) של האוטו היא הוא מאוד נמוך ויש קפיצות כאלה במושב....אז אם נוסעים יותר

מחמש קמ"ש בערך (בהגזמה) אז האוטו מגרד את הכביש.

מצד שני, אמא שלי פשוט לא רואה את הקפיצות האלה ונוסעת עליהם מהר...עד עכשיו, כלום לא קרה

(רק הכביש קצת מגורד)

אבל חוץ מזה אוטו חזקק שומר על הערך בצורה טובה מאוד,

אמא שלי מאוד אוהבת אותו ואני מבין למה.

 

ויש קורולה כסופה ליד הבית שלי למכירה כבר דיי הרבה זמן (לפחות חודש) אם מעוניין צור קשר לפרטים

 

 

נ.ב- לזה שמעלי שהשיג אותי בשניה, 00 זה אומר שהרכב בבעלות סוחר.

שסוחר קונה רכב הבעלות שלו לא נרשמת בתור יד ולכן רשום 00, לאחר העברת בעלות נוספת ללקוח פרטי ממשיכה ספירת הידיים. חשוב לשים לב שבזנן שהאוטו היה אצל הסוחר לא נסעו עליו וניצלו את היד הנעלמת (חשוד שהוא שלח אותך(פותח השרשור) למקום אחר)

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

שלום ,

 

מס' דברים :

1. התקנות החדשות במסחר רכב אומרות שסוחר (הרשום כסוחר), מחוייב להעביר בעלות לאחר קניית רכב אולם הוא אינו נחשב כיד . לכן הרכב רשום 00 בבעלות, כלומר יד ראשונה שהועבר לסוחר שאינו נחשב יד שנייה .

2. חלודה מסביב למצבר יכולה להוות אינדיקציה לתאונת חזית בעבר שפוצצה את המצבר של הרכב והחומצה אכלה את המתכת . כמובן לא הכרחי אבל יש לבדוק .

3. קורולה ידועה במרחב הפנימי המצומצם שלה (בסיס גלגלים של 2.46 ס"מ- כמו של סופר מיני מודרנית) .

4. אכן , ברוב המיקרים לא צובעים גג בנפרד משאר הרכב (מהסיבות שנאמרו) אם כי אין זה אומר שרכב שעבר צביעה כללית , בעליו מסתיר משהו . בבדיקה יאשרו או ישללו .

5. לגבי נוחות - סובייקטיבי לגמרי . קורולה נחשבת ליפנית הרכה ביותר (קריצה לשוק האמריקאי) , היא בוודאי לא סיטרואן :wink: (יש לי גם קורולה).

6. למרות מבחר נמוך יחסית של הרכב הנ"ל , כדאי להתעזר בסבלנות ולמצוא רכב טוב מיד פרטית .

סוחרים הם כמו כרישים : מריחים דם , מסתערים . אל תכעס עלי אבל אתה נראה לי וואחד עירוי דם.

בהצלחה

פורסם
עוד שאלה שנזכרתי בה עכשיו באותו עניין...

כשישבתי בכיסא של הקורולה (קלאס 98 ), ניסיתי לקחת אותו כמה שיותר אחורה, כהרגלי בקודש עם מכוניות בדרך כלל. אני לא גבוה מדי (180) אבל אוהב לשבת טיפה רחוק ולא מקופל, ולא הרגשתי מאוד מרווח. מצד שני, כשעברתי למושב האחורי, כשהכסא באותו מצב, המקום לרגליים היה די צר. זה אמנם פחות מדאיג אותי, כי אני לא צפוי לקחת יותר מדי אנשים מאחור, בוודאי לא לנסיעות ארוכות, אבל בכל מקרה.

 

אני לא מצליח להבין, אתה רכוש רכב שבחיים לא ישבת בתוכו? (שלא לדבר על נסיעה?!?). על סמך מה בחרת בקורולה, האם בגלל השם "טויטה"? האם בגלל שלכולם יש את הרכב? או כי זה מה שכולם ממליצים?

אם לא יושבים אצלך מאחור, למה אתה צריך מכונית משפחתית? אתה יכול לקנות סמארט.

אם אתה כמעט ולא משתמש בתא המטען, למה אתה צריך רכב עם תא מטען נפרד? אגב, דווקא הגירסאות נטולות התא המטען הנפרד הן השימושיות יותר.

 

בקיצור, לדעתי לפני שאתה בא לסגור על הצבע, כדאי שתעשה לעצמך טבלת דרישות מהרכב שאתה רוצה ורק אחרי בדיקה ונסיעה ברכב (כן, גם ברכב משומש) תתחיל לבדוק על האקזמפלר המדיוק.

 

לעניין הקורולה ולהבדיל מנעלים-שתמיד טוענים שזה מתרחב (זה נכון?)-הקורולה בדור שאתה מחפש, הינה מכונית מאוד צפופה (בעיקר מאחור) ממש לא מהנה לנהיגה, בעלת מושבים לא נוחים (לפחות בעיני) ולא מצטיינת ברמת נוחות גבוהה. ניתן למצוא מכוניות אחרות עדיפות בשנתונים גבוהים יותר שיתנו תמורה עדיפה יותר ובעיקר יותר מתאימה לצרכים שלך.

 

 

 

רועי. שכתב הודעה קצת צינית, אבל באמת רוצה שאנשים יבחרו מכונית לפי הצרכים שלהם ולא לפי הצרכים של השכן דוד.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

רועי, התגובה הצינית שלך בנוגע להתאמת הרכב לצרכי הבנאדם בהחלט במקומה, אך המרחק משם ועד לקטילה של הטויוטה מהדור ההוא ממש לא במקום.

 

בבעלותי קורולה 98 ליפטבק, לגבי האמינות אני לא ארחיב מכיוון שיש תמימות דעים בנושא.

האוטו אכן מעט צפוף (אני 1.96) אבל בהחלט נוחה - גם המושבים וגם הנסיעה (מנסיון עם יפניות מהשנים ההם). מה שכן הגיר שלה ארוך (אוטומט) והתנהגות כביש סטנדרטית למשפחתית.

 

לפותח השרשור, בסגמנט שלה בהחלט הייתי ממליץ עליה, מה שכן מכיוון שזהו הרכב הראשון שלך ואני מניח שאתה בחור צעיר הייתי בודק אופציות לרכבים קטנים יותר וחסכוניים יותר.

בברכה, רונן

×
×
  • תוכן חדש...