Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

astra turbo- מאה ארבעים כ"ח ו20.4 קג"מ ב1850 סלד, לעומת 135 כ"ח ו16.1 קג"מ ב4850 סלד ביונדאי ו125 כ"ח סוס ו16 קג"מ ב400 סלד בפורד.

אתה תצא ראשון אבל לא בהפרש גדול מידי, הגיר מסרס את המנוע.

פורסם

שלושת המכוניות פחות או יותר זהות ביציאה מהרמזור, אבל רכב ליסינג תמיד ראשון בכל מקרה ככה שזה לא משנה מה תבחר.

אגב אם אין משפחה ילדים הייתי הולך על הפוקוס כי היא הכי מתנהגת אבל הכי פחות מרווחת.

פורסם

אני לא משלה את עצמי שאף אחד מהרכבים הוא "ספורטיבי",

זה יותר כמו הרע במיעוטו בתחום הזריזות.

שמעתי שהפוקוס יותר מוצלחת אבל לקחתי סיבוב והיא מאד דלה בתחום האבזור והגימור הפנימי, (האופל מגיעה עם מסך מגע גדול).

בנוסף התיבה הרובוטית מורגשת קצת במיוחד בהאטה , הרכב כאילו משתמש בהילוכים להאיט (כמו בידני) ועושה רעש רציני ונשאר בטורים גבוהים.

על האסטרה החדשה לא נהגתי ולכן קשת לי להחליט,

נוסף על זה ראיתי את ה35 שהיא די יפה ועל הנייר 132 כ"ס נשמע לא רע והשאלה אם היא פשרה בין זריזות לנוחות....

פורסם

האם אלו האופציות היחידות שהוצעו לך או שזה לאחר סינון שלך?

הטורבו במנוע של אופל הוא בגודל אוזן של בן אדם,הביצועים יכלו להיות טובים יותר אם הגיר היה מתוכנן טוב יותר ,הוא ארוך מאוד ולכן מאוד נינוח ובעל זמינות לא רעה.

הפוקוס טובה אבל חסרת מחץ ,יש לה גם המון בעיות (עלול לשגע אותך למרות שהרכב מהעבודה).

היונדאי דומה לפוקוס ,רצועת כוח צרה ודורשת סל''ד גבוה,ביונדאי הגיר הוא אוטו' פלנטרי קלאסי כמו באופל .

ממליץ לך לגשת ולעשות נסיעת מבחן על כל השלושה ולראות מה מתאים לך.

המספרים על הנייר מרגישים אחרת במציאות.

פורסם

לא אהבתי בכלל את הפוקוס החדשה,לא מבין מה ההתלבות מהרכב.

האסטרה בנוסף מרגישה איכותית יותר וכבדה יותר-אני אוהב את זה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

ממליץ לך לנהוג על הרכבים ולהחליט. כל רכב מציע שילוב שונה של תיבה-מנוע.

אמרת שאין לך משפחה לכן אתה לא צריך סטיישן, לעניות דעתי תוותר על הפוקוס היות ולעניות דעתי הסדאן וההאצ'בק מכוערות.

אני הייתי מתלבט בין הI30 האצ'בק לאסטרה (גם האצ'בק) ולסיוויק.

השורה התחתונה היא נסיעת מבחן

פורסם

אם אתה אוהב להיות הראשון שיוצא מהרמזור אז בדוק את האסטרה טורבו. אני רק מקווה בשבילך שהעסקה כוללת דלקן ללא הגבלה, כי כשלוחצים צריכת הדלק של האסטרה הופכת לגבוהה מאוד.

על הפוקוס תוותר. היא מרגישה כמו סופר-מיני מבחינת המרווח פנים, מנוע ה-1.6 ליטר שלה די כבד והגיר הרובוטי אינו מהמוצלחים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

נהגתי על הפוקוס ונהגתי על הI35 - מהאסטרה עוד לא הספקתי להתרשם מעבר לישיבה ברכב ואני גם בדילמה הזו אם כי יש לי עוד זמן עד שהרכב השני יוחלף.

אני גם מתלבט לעומת שלושת המוזכרות מעלה מול ג'טה TSI 1.4

אני באמת לא מבין למה כשבן אדם שואל על שלוש רכבים משפחתיים - הדבר הראשון ואולי גם היחיד שממש מתייחסים אליו זה נתון היציאה מהרמזור?

היונדאי הרגישה לי כבדה מאוד אלא אם כן סוחטים את דוושת הגז - אבל זה רק כשמנסים לפתוח איתה באמת.

מעבר לכך - לנהיגה מנהלתית היא היתה רכה מאוד ושקטה מאוד וגם נוחה.

איכות הבניה שלה היא טובה, טובה מאוד ואיכות החומרים סבירה ביותר.

הנדסת האנוש של היונדאי היא מצויינת והרבה יותר ידידותית מאשר הפורד שלא לדבר על האופל.

הנקודות לרעת היונדאי הן מושב אחורי עם תקרה נמוכה - מאוד!

דוושת גז שמחוברת ישירות לרצפה - קצת לא נוח - צריך להתרגל.

הפורד - היתה מהנה מאוד לנהיגה למרות העובדה שהיא חלשה יותר מהיונדאי היא ממש לא מרגישה ככה, ההגה שלה פנטסטי, לפחות לנהגיה מנהלתית - הרכב ממש קל לתמרון ומגיב נהדר.

הפורד כבר בדגמי הליסינג מאוד מאובזרת - מערכת סטריאו מקורית ממש טובה (ואם אני אומר את זה, תיקחו את זה כמערכת מעולה לאדם השפוי), אהבתי שבפתיחת הרכב מהשלט כל האורות נדלקים כולל התא מטען.

איכות הבניה ואיכות החומרים בפורד היתה ממש טובה ולמרות העובדה שהיונדאי יותר מרווחת - בפורד יכול לשבת מאחורה בוגר שהגובה שלו הוא יותר ממטר שבעים!

הנקודות הרעות של הפורד -

גיר TCT שנוטה להתחמם ולשרוף מצמדים - זה מה שאני מבין מקריאה בפורום.

בפועל יש טיפה רעידה בנסיעה איטית בהילוך ראשון אבל זה בקושי מורגש והתרגלתי לזה בשניות.

גומיות דלתות שמתפרקות - ראיתי כמה כאלה אצל חברה בעבודה - מדובר בעיקר על דגמי הסטיישן.

ושהרכב אכן קומפקטי יותר לעומת היונדאי.

האופל -

היות ולא נהגתי עליה לא יכול לחוות דיעה עדיין לגבי זה אבל האסטרה טורבו ברלינה - הרגישה לי עוד יותר קומפקטית ודחוסה מהפוקוס!

תא מטען אולי טיפה גדול יותר וגם זה לא בטוח אבל הקבינה ממש הרגישה לי דחוסה - אם כבר אז ה5 דלתות ולא הברלינה אבל אם לא מתכוונים להושיב מאחורה אנשים בוגרים - הברלינה פשוט סקסית.

מעבר לכך הקונסולה המרכזית של האופל נראית מאוד מסורבלת, הפנים של הרכב מאוד מונוטוני ושיעמם אותי לעומת הפורד שלא לדבר על היונדאי.

הנאה מנהיגה והתנהגות כביש - אני די בטוח שהפורד, למרות היותה חלשה יותר - תהיה הרכב הכי מתנהג.

תאוצה, כוח ושיוט נוח - הייתי הולך על האופל.

מוח שפוי וכל מה שבאמצע - יונדאי.

לא הייתי מהמר מבחינת אמינות לא על רכב עם גיר רובוטי כפול מצמד ולא על רכב גודש - היונדאי צריכה להיות אמינה יותר מבחינת סטטיסטיקה, אחרי זה האופל ואחרי זה הפורד.

בחיים האמיתיים - הרכב שטופל טוב יותר, תוחזק טוב יותר ונהגו בו בצורה הרגועה ביותר יקח.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אם אתה אוהב להיות הראשון שיוצא מהרמזור אז בדוק את האסטרה טורבו. אני רק מקווה בשבילך שהעסקה כוללת דלקן ללא הגבלה, כי כשלוחצים צריכת הדלק של האסטרה הופכת לגבוהה מאוד.

על הפוקוס תוותר. היא מרגישה כמו סופר-מיני מבחינת המרווח פנים, מנוע ה-1.6 ליטר שלה די כבד והגיר הרובוטי אינו מהמוצלחים.

אני מסכים איתך,

אודה לך אם תסביר לי אם כן ממה נובעת ההתהבות סביב האוטו הזה?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

היא נובעת מכך שמדובר בחבילה טובה של איבזור+מנוע אטמוספרי+תיבה מתקדמת.

רק קונצרן פולקסווגן ואופל (ופעם גם פיאט) מציעים טורבו. ה 135 כ"ס של יונדאי מושגים בעזרת סל"ד גבוה יותר אז זה למעשה למראית עין.

התיבה אכן מעצבנת בגלישה, זינוק בעלייה אבל מתנהגת הרבה יותר טוב במצב ספורט. תיבה בעלת אופי זהה מותקנת בקונצרן פולקסוון.

יש להפריד בין רכישת רכב פרטי כזה ולקיחה דרך ליסינג. בפרטי בחיים אני לא אמליץ למישהו לקחת רכב מהקונצרן/ יבואן המקולל - פולקסווגן/ צ'מפיון. בליסינג אם הייתה לי אפשרות בלי לחשוב פעמיים הייתי לוקח.

רק שיהיה ברור, הפוקוס מהווה עסקה טובה רק בגרסת הסטיישן, בגרסאות האחרות היא פשוט סתמית.

• תוכן חדש...