Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבעלותי מאזדה cx5, שנת 2012, כמעט שנה על הכביש, 13 אלף קילומטרים, שהחלק הגדול מהם הוא בנסיעות עירוניות.

אופי הנסיעה רגוע מאד ברובו הגדול (אישתי נוהגת בו רוב הזמן).

למרות זאת הצמיגים הקדמיים נשחקו כמעט לגמרי בשני הצדדים שלהם, דהיינו הן בצד החיצוני שלהם והן בצד הפנימי שלהם.

צמיגי יוקוהמה, רדיוס 17 חתך 65 כמדומני.

הופניתי ליבואן הצמיגים, נפגשתי עם הנציג שלו. הוא אמר שיש אחריות של 5 שנים על הצמיגים, אבל הוא כמובן התחמק, ביצע מדידות של עומק החריצים ואמר שהצד החיצוני שחוק במילימטר אחד יותר מהפנימי, דבר שמצביע על כך שיש צורך בכיוון פרונט ומכך נובעת השחיקה.

זה לא נראה לי הגיוני, הרכב לא עבר שום תאונה או מכה, גם לא פגע במדרכות, הרכב בקושי נסע, למה צריך כיוון פרונט? ברכב הקודם שלי הצמיגים החזיקו הרבה יותר זמן.

האם זה הגיוני השחיקה הזאת? אולי בגלל שהרכב כבד מאד? כל שנה להחליף צמיגים קדמיים זה נראה לי מוגזם.

ומענין אם ימצא שהרכב צריך כיון פרונט, האם אז האחריות של הרכב תכסה את השחיקה של הצמיגים, או שמדובר במשהו שמהווה בלאי שוטף שאינו מכוסה באחריות.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אם השחיקה בכל צמיג היא גם בצד החיצוני וגם בפנימי כנראה שנסעת עם לחץ אוויר נמוך מדי, אבל אל מחייב שזוהי הבעיה היחידה

פורסם

צמיגים הם בלאי שוטף כמו וישרים.

גש לבדיקת פרונט ותראה מה אומרים.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
אם השחיקה בכל צמיג היא גם בצד החיצוני וגם בפנימי כנראה שנסעת עם לחץ אוויר נמוך מדי, אבל אל מחייב שזוהי הבעיה היחידה

נזכרתי שהוא העלה את האפשרות הזאת, אני ממלא אויר מדי פעם בפעם כמו ברכבים קודמים שהיו לי, שהצמיגים שם החזיקו זמן רב יותר. מה שבטוח שלאחר שאחליף את הצמיגים האלו אקפיד למלא אויר בתדירות גבוהה יותר. אבצע בדיקת פרונט ואראה מה התוצאות.

אם גם בשנה הבאה אצטרך להחליף צמיגים אני לא אוותר ליבואן (גם בפעם הנוכחית אפנה ליבואן ואראה מה תגובתו).

ותודה על התגובות :)

פורסם

שלום

דאג לכך שאתה ממלא אוויר בהתאם להוראות היצרן, ובצע כיוון פרונט.

אל תוותר. במדינה המעוותת שלנו צריך להילחם על מה שמגיע לנו בתור לקוחות.

בהצלחה

פורסם

מחזק את דברי קודמיי ומוסיף עדיף לבדוק לחץ אויר כאשר הצמיגים קרים

ואם אתה בודק כאשר הצמיגים חמים תוסיף 2-3 psi יותר מהוראות היצרן.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

לא סביר ולא הגיוני שצריך "כיוון פרונט" אין סיכוי שהזוויות היגוי ישתנו סתם כך ללא סיבה אם הרכב לא עבר תאונה או קיבל מכה חזקה בסרן, או שיווצר בלאי מוגבר במערכת ההיגוי בתוך שנה בנסיעה רגילה.

הבלאי בצמיגים יכול להיגרם כתוצאה מלחץ אוויר נמוך/גבוה מידי מהמלצות היצרן או שאתה פשוט לוקח סיבובים במהירות גבוה וגורם לשחיקה מוגברת.

אם כבר אתה פונה למכון פרונט תדאג למקום מקצועי, שלא סתם תיפול על חאפר שישחק בזוויות של ההיגוי ובשביל לגבות ממך תשלום עבור ה"כיוון", וסתם ישנה את הכיוונים המקוריים אחר כך עלולות להיות בעיות של משיכה בהגה לאחד הצדדים וכל מיני תופעות לוואי לכן תדאג לפנות למקום מקצועי שרק אם צריך באמת הוא יבצע את הכיוון.

בדוק בספר הרכב אם צריך בכל טיפול לבצע החלפה בין הגלגלים הקדמיים לאחוריים יש רכבים שיש הנחיה כזו ובדוק אם בוצע בטיפול(נקרא רוטציה).

פורסם

אני אזרוק פה איזה השערה מופרכת, האם יש מצב שעוד מישהוא נוהג על הרכב?

הבת לוקחת לסידורים?

הבן לוקח סיבוב?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מחזק את דברי קודמיי ומוסיף עדיף לבדוק לחץ אויר כאשר הצמיגים קרים

ואם אתה בודק כאשר הצמיגים חמים תוסיף 2-3 psi יותר מהוראות היצרן.

תודה, לא חשבתי על זה, ייתכן שבפועל מילאתי לחץ אויר לא נכון בגלל שהצמיגים היו חמים.

פורסם
לא סביר ולא הגיוני שצריך "כיוון פרונט" אין סיכוי שהזוויות היגוי ישתנו סתם כך ללא סיבה אם הרכב לא עבר תאונה או קיבל מכה חזקה בסרן, או שיווצר בלאי מוגבר במערכת ההיגוי בתוך שנה בנסיעה רגילה.

הבלאי בצמיגים יכול להיגרם כתוצאה מלחץ אוויר נמוך/גבוה מידי מהמלצות היצרן או שאתה פשוט לוקח סיבובים במהירות גבוה וגורם לשחיקה מוגברת.

אם כבר אתה פונה למכון פרונט תדאג למקום מקצועי, שלא סתם תיפול על חאפר שישחק בזוויות של ההיגוי ובשביל לגבות ממך תשלום עבור ה"כיוון", וסתם ישנה את הכיוונים המקוריים אחר כך עלולות להיות בעיות של משיכה בהגה לאחד הצדדים וכל מיני תופעות לוואי לכן תדאג לפנות למקום מקצועי שרק אם צריך באמת הוא יבצע את הכיוון.

בדוק בספר הרכב אם צריך בכל טיפול לבצע החלפה בין הגלגלים הקדמיים לאחוריים יש רכבים שיש הנחיה כזו ובדוק אם בוצע בטיפול(נקרא רוטציה).

בדיוק מאותה הסיבה אני לא ממש רוצה לעשות כיון פרונט, הרכב לא מושך לשום כיוון בנסיעה בינעירונית ולא רועד. אבל אני מניח שניתן לעשות קודם בדיקת פרונט ורק אם באמת יהיה צורך אעשה כיוון פרונט, אני לא רוצה שעוד זוג צמיגים ילך למותו טרם זמנו, מדובר בצמיגים יקרים.

ודרך אגב אני פניתי בהתחלה לפנצ׳ריה וביקשתי לעשות הצלבת צמיגים (בהורדה מהג׳נט אחרת כיון הנסיעה של הצמיגים משתנה) והפנצמאכר היה הוגן ואמר לי שהצמיגים שחוקים גם בצד פנימי (לא ראיתי את זה) ובכלל במצב הצמיגים ניתן לנסוע בהם עד בוא החורף לכל היותר ולכן אין בזה טעם. 

פורסם
יש תשובה או שמדובר בעניין סודי ?

אני כותב הודעות מהאייפון בין לבין עיסוקים אחרים ולוקח זמן עד שאני מצליח לרשום את כל ההודעות, זאת עבודה קשה :-D

על הקורה ליד דלת הנהג יש מדבקה ובה שתי אפשרויות:

רכב מועמס בשלושה אנשים: 33 psi לכל ארבעת הצמיגים.

רכב מועמס בחמישה אנשים: 38 psi מקדימה ו- 41 psi מאחורה.

נראה שמדובר בפערים מאד גדולים.

אני ממלא 33 psi בכל הצמיגים מאחר והרכב מועמס במצב המירבי בארבעה אנשים, מקדימה שני מבוגרים, מאחורה בשתי פעוטות ששוקלות יחדיו כ- 25 קילו + שתי כסאות ששוקלים ביחד בטח עוד איזה 10 קילו. כלומר כל המשקל הזה ביחד לא מגיע למשקל של אדם בוגר. בתא המטען עוד עגלה ששוקלת כמה קילו.

מעכשיו אני אמלא לחץ אויר גבוה יותר לאור כך שאני ממלא אויר כשהצמיגים חמים. אני גם אקנה מד לחץ אויר, השאלה אם גם כשאני מודד עם מד לחץ האוויר והצמיד חם אז המדידה לא מדויקת? וצריך למדוד כשהצמיגים קרים.

היום מילאתי 36 psi בכל ארבעת הצמיגים, גם בגלל שאני נוסע לחו״ל לשלושה שבועות.

• תוכן חדש...