Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל החברים שהשוו את הרעש של מערכות ברכב לרעש של אמבולנס או ניידת, אז זה טיעון קלוש ולא רציני; אם ניתן דוגמה דומה מהמשפט, אז אפילו החוק מתיר לבצע פעולות מסוימות שיש להן ערך ותועלת מסוימת על אף הנזק שהן גורמות או עלולות לגרום (נגיד, נהיגה עלולה לגרום לתאונות, אבל יש לה ערך ותועלת גדולים); מאידך, אם יחס של תועלת-נזק הוא לכיון השלילי - אז זה לא יהיה מקובל.

ומקל וחומר לענייננו, סירנה של אמבולנס זה דבר הכרחי מהמון סיבות, בעיקר כדי שהסובבים יידעו שיש רכב שנוסע במהירות להציל חיים, וכדי שיפנו את הדרך ותימנע תאונה אפשרית. לעומת זאת, מוזיקה פול ווליום עם חלונות פתוחים, שמפריעה לסדר התקין ולמנוחת הציבור - אין בה שום תועלת שמצדיקה את התקיימותה (סיפוק המאזין לבאסים הוא לא ממש הצדקה מספקת).

אני גם לא רואה הצדקה להרעשה באזורים מיושבים (כן, אפילו עד 23:00), כי זה לא אזור פתוח, ששם אין הפרעה - בתוך אזורים מיושבים יש אנשים שעושים מסיבות בבתים (ובאמת לא משנה סוג המוזיקה, אבל מה לעשות שכשהיא לא לטעמך - אתה יותר סובל ומקלל); מצד שני, אי אפשר להיות יותר מדי מחמירים, אז מתירים עד 11 בלילה (ולכן אני לא מבין איך נתנו קנסות לאותם אנשים - אלא אם כן באמת הווליום היה בלתי נסבל).

אם אעיד על עצמי, אז יש לי מערכת ואני חושב שה-"פול ווליום" שלי הוא לא כזה גבוה, אבל אני מודה, שכשאני מגיע לרמזור או לאזור סואן או הומה, אני "מתבייש" ומוריד את הווליום לרמה סבירה.

נוהג בפיג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2007.

• תגובות 363
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני לא מצאתי כבוד רב לזולת ביחס השיפוטי שלך כלפי מי שמקשיב למוסיקה מזרחית (כמוני).

היא בת 10.

הם שומעים פופ (בטח חלק מזרחי).

לא, אנחנו לא מסכימים, כי אני מכיר הרבה מוסיקה ואתה, ההכרות שלך עם מוסיקה מאוד מאוד מוגבלת. אתה פשוט... אדם די פשוט. לא מתוחכם. מוגבל מבחינת האופקים ותפיסת עולם וחושב שרוק משנות ה-70' זה שיא התחכום האינטלקטואלי, וזה אפילו קרוב. בעתיד אולי תתפתח.

מסכים איתך באלף אחוז.

לא כל מי ששומע את הז'אנר המזרחי הוא טמבל עם דפוס התנהגות של קוף שלא מבין דבר ולא כל מי ששומע ביטלס ולד זפלין הוא גאון. אין שום קשר בין הדברים.

ImNewHere :

עצוב מאוד לקרוא את ההודעות שלך שמתבססות רק על דעות קדומות. אני לא בא להיכנס בך או משהו, אבל איך אתה יכול להגיד שאתה "מוקף באנשים אינטליגנטים, בעלי שיחה, נחמדים, מכבדים וכד'..." וזה כי אתה יכול לשפוט בן אדם לפי המוזיקה שהוא שומע. לפעמים זה קולע, אבל לא תמיד. אני יכול להעיד על הרבה אנשים ששומעים מזרחית והם אנשים חכמים מאוד, מכבדים ונחמדים.

מצחיק גם שאתה הבאת קישורים וציטוטים מהשירים "ג'ונגל" ו"ערב טוב לך" שזה כולה שירי מצב רוח שלא נועדו להעביר איזה רגש או משהו שובר מוסכמות. סתם שירים קלילים, לא כל שיר צריך להיות בעל משמעות מיוחדת. דרך אגב אלה שירים שגם אני לא כל כך מחבב ואני לא בדיוק שומע את המזרחית הזאת (ועדיין אני לא שופט אנשים ששומעים את השירים האלה, זכותם וזה לא אומר שהם טמבלים).

אני למשל שומע יותר דברים מהסגנון הטורקי כמו זה לדוגמה (יש גם שירים בעברית שמתבססים על הלחנים האלה וגם אותם אני אוהב. קרא לי ערס :wink: ) :

http://www.youtube.com/watch?v=jurUQOCvOz0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

-מתנצל על האיכות המבאסת-

אני רוצה לדעת במה המוזיקה הזאת (שאני הבאתי) מעידה על אנשים חסרי תרבות לעומת המוזיקה הכל כך מתוחכמת שאתה שומע.

נ.ב אני לא מדבר רק בשם הז'אנר המזרחי, אלא גם בשם אנשים ששומעים סגנונות כמו האוס, טראנסים, היפ הופ שגם אותם אני מניח שאתה מחשיב לנחותים.

פורסם
איחלתי לחייל בהצלחה.

אתה רואה, אפילו הקשבה לפינק פלויד לא מצליחה להביא אותך לתת תשובה עניינית עם אינטגריטי אינטלקטואלי.

איזה מזל שפלאנט ופייג' פחות אטומים ממך למוסיקה שונה (אומנם קצת פשטני, אבל זה אופייני לרוק):

http://www.youtube.com/watch?v=7Fl2jejat_8 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם אעיד על עצמי, אז יש לי מערכת ואני חושב שה-"פול ווליום" שלי הוא לא כזה גבוה, אבל אני מודה, שכשאני מגיע לרמזור או לאזור סואן או הומה, אני "מתבייש" ומוריד את הווליום לרמה סבירה.

כן, קוראים לזה להיות בן אדם :mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

פורסם

FALOU

זו גרסה טובה בהרבה:

ולעניין הרעש,האמת שאני מרגיש מעט צביעות.

אי שם בשנות התשעים הייתי מה"מפציצים" (רדיוטייפ עם קסטת דמה וחוט שמחובר לדיסקמן...:lol: )

אז הייתי שומע בפול ווליום רוק/שנות השמונים ומה לא...

היום שאני כבר אב לילדים אני מתעצבן כל פעם שאני שומע איזה ילד עובר ברחוב בפול ווליום.

למען האמת,אני חושב שכמות הרכבים עם המערכות המטורפות ירדה פלאים ולו רק בזכות המערכות המובנות שמגיעות עם הרכבים והרבה בעלים שפשוט לא מעוניינים לשנות את הדש ולוותר על צג שלפעמים משמש למספר דברים ולא רק למערכת ברכב.

תומר

(שזוכר את כל בני דודינו מיפת עם הסובארו וששת הסאבים בבגאז' בארלי ניינטיז)

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מזל שיש אנשים כמוך עם סטריאוטיפים על אנשים אחרים, אחרת לא היו קיימים ערסים כמוני :-)

בוא תסביר לי מה הקשר בין מה שציטטת לבין מה שכתבת.

מי ששם ז' על הסביבה שלו-ערס. זו לא סטיגמה, זו הגדרה של צורת התנהגות מסריחה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מתי כבר יעשו "מבצע" לגבי צפירות, מתי?!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
שיתחילו לחלק דוחות לכל הערבי קריוקי, אחרי זה שיבואו אלינו בתלונות.

למה אם אני אהיה עם הרכב בשכונה כלשהי בשעה נניח 10 בלילה, ואנגן בפול ווליום, ישר אנשים יתחילו לבוא אלי בתלונות ולהזמין לי משטרה.

אבל אם הייתי עושה ערב קריוקי עם כל החברים, כולם היו מתעצבנים בשקט, מחכים ל11, ורק אז מזמינים משטרה.

אתם צריכים להגיד תודה, תודה שאנחנו לא עושים ערבי קריוקי.

ערב קריוקי עד השעה 11 - מותר בחוק.

נסיעה ברכב עם מוזיקה חזקה שגורמת לכך שלא תשמע מה קורה סביבך - לא חוקית בכל שעה וזה לא קשור למי אתה מפריע

פורסם

כתבת יפה את ההגדרה בשורה אחת.

:mm_yeah:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
לכל החברים שהשוו את הרעש של מערכות ברכב לרעש של אמבולנס או ניידת, אז זה טיעון קלוש ולא רציני; אם ניתן דוגמה דומה מהמשפט, אז אפילו החוק מתיר לבצע פעולות מסוימות שיש להן ערך ותועלת מסוימת על אף הנזק שהן גורמות או עלולות לגרום (נגיד, נהיגה עלולה לגרום לתאונות, אבל יש לה ערך ותועלת גדולים); מאידך, אם יחס של תועלת-נזק הוא לכיון השלילי - אז זה לא יהיה מקובל.

ומקל וחומר לענייננו, סירנה של אמבולנס זה דבר הכרחי מהמון סיבות, בעיקר כדי שהסובבים יידעו שיש רכב שנוסע במהירות להציל חיים, וכדי שיפנו את הדרך ותימנע תאונה אפשרית. לעומת זאת, מוזיקה פול ווליום עם חלונות פתוחים, שמפריעה לסדר התקין ולמנוחת הציבור - אין בה שום תועלת שמצדיקה את התקיימותה (סיפוק המאזין לבאסים הוא לא ממש הצדקה מספקת).

אני גם לא רואה הצדקה להרעשה באזורים מיושבים (כן, אפילו עד 23:00), כי זה לא אזור פתוח, ששם אין הפרעה - בתוך אזורים מיושבים יש אנשים שעושים מסיבות בבתים (ובאמת לא משנה סוג המוזיקה, אבל מה לעשות שכשהיא לא לטעמך - אתה יותר סובל ומקלל); מצד שני, אי אפשר להיות יותר מדי מחמירים, אז מתירים עד 11 בלילה (ולכן אני לא מבין איך נתנו קנסות לאותם אנשים - אלא אם כן באמת הווליום היה בלתי נסבל).

הבנת את כל הכתוב שלי לא נכון...

מה שאני כתבתי זה שהמוזיקה בפול ווליום גורמת לאנשים לא לשמוע סירנות ולא להתנהג בהתאם למצב חירום.

וזה מקור הבעיה עם הנסיעה בפול ווליום, ההפרעה לסביבה זה רק פועל יוצא.

-אודי-

אתה ממש מחפש להיעלב נכון?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יוסי, ממתי אתה כזה רגיש? נגמר האיפור בבית?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
ואתה באמת חושב שזה יעזור למי שלידי ברמזור? :lol::lol::lol:

עזוב את עצמך. תסתכל על 90% מהאנשים ששומעים מוסיקה בווליום כמוך. אצל רובם המערכת לא כמו שלך, ואם אם היו סוגרים חלונות, אז במקום לשמוע מוסיקה (שלא משנה מה הז'אנר שלה) הייתי מצליח לשמוע את עצמי חושב. ואז, במקום להגיע למצב שאני אומר לעצמי "איזה ערס מטומטם" פעם ביום, אני אגיע למצב שאני אומר את זה רק פעם בשבוע (בסופ"שים כשכל הילדים לוקחים את הרכב של אבא). בקשר למערכת שלך, זו כבר החלטה שלך. תחשוב שאתה עומד ברמזור ושומע חדשות או מדבר עם מישהו, ואז פתאום 8 מכוניות מאחוריך אתה רק שומע "בום בום בום". לא היה מכעיס אותך? ויותר מכך, ה"בום בום בום" ממשיך איתך בכיוון הנסיעה, ככה שב10-15 הדקות הקרובות אתה הולך לשמוע את הבום שלו, ולא את עצמך. אני חס וחלילה לא מתכוון אליך, שכן אמרת שאתה מנמיך, אבל אתה בין יחידים (גם בפורום הזה, כפי שאתה קורא). אני; לפני שאני מתווכח עם מישהו, או שופט מישהו, או בכלל מגיעה לאינטראקציה שתכלול התדיינות כל שהיא; קודם כל מכניס את עצמי לנעליים שלו. אחרי שעשיתי את זה, אני יכול להיות בטוח בדעתי. הרי כשאני נוסע עם תינוק בן חודשיים, שזה עתה נרדם (ניסית פעם להרדים כזה?) גם ה10 שניות של רעש לא שגרתי יעירו לי אותו. מקור הרעש ימשיך בדרכו ויגיד לי שזה "רק לעשר שניות", ואני אסע נסיעה שלמה עם תינוק שבוכה לידי, מה שכמובן לא בריא לתינוק, ובנוסף פוגע בריכוז שלי בנהיגה. לא חסר מקומות, גם בתוך העיר, שאפשר לעמוד בצד, להגביר ווליום עד השמיים ולא להפריע לאף אחד. תוך כדי נסיעה, לא יקרה כלום אם תשמע מוסיקה ברמה שסגירת חלונות תחריש רק אותך ולא אחרים, ואז כשתהיה בכביש בין עירוני, תגביר גם עד מחר. זה מה שאני עושה, כי אני לא רוצה להפריע לאף אחד מסביבי.

אכן, משפט לפנתיאון.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
הבנת את כל הכתוב שלי לא נכון...

מה שאני כתבתי זה שהמוזיקה בפול ווליום גורמת לאנשים לא לשמוע סירנות ולא להתנהג בהתאם למצב חירום.

וזה מקור הבעיה עם הנסיעה בפול ווליום, ההפרעה לסביבה זה רק פועל יוצא.

-אודי-

אתה ממש מחפש להיעלב נכון?

מקריאה באשכול ראיתי תגובות בסגנון של "גם סירנות עושות רעש\קריוקי ועוד". אני לא פונה אלייך אישית או בא אלייך בטענות, אלא רק מציג את ההבדל בין רעש של סירנות לרעש "סתם" (גם רעש של בנייה הוא לא סתם, לשם הדיון - יש תועלת רבה לבניית בתים).

מה שכן, מבחינה חוקית, אני לא יודע איך אפשר לקנוס אנשים שעושים רעש בשעות המקובלות; הרי ע"פ חוק, בימי חול אפשר להרעיש עד השעה 23:00 (ע"ע אנשים שמחליטים לעשות מסיבות בבית הפרטי), ולכן אני מניח שהשוטרים השתמשו בהצדקה אחרת למתן הקנסות.

אגב, לגבי איכות המוזיקה - אני שומע את כל סוגי המוזיקה, אבל מודה שברכב יש לי בעיקר פסי-קול מסרטים, למשל אלה (של האנס צימר, אם מישהו מכיר):

http://www.youtube.com/watch?v=TbJmpKcNrLQ דרך יוטיוב

http://www.youtube.com/watch?v=Z0kGAz6HYM8 דרך יוטיוב

ובין היתר יש לי שירים שלא הייתי מגדיר אותם כחלק מהפנתאון או שירים ברמה גבוהה, אלא בעיקר שירים קצביים עם באסים טובים (אבל לא רק). את השירים הטובים שלי אני שומע בעיקר בלילה עם אוזניות.

ובלי קשר לבאסים ברכב, אז הנה אחד השירים האהובים עליי ביותר:

http://www.youtube.com/watch?v=pfffOqDS8oo דרך יוטיוב

נוהג בפיג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2007.

פורסם

אז ממש לא התכוונת אליי אני אומר בדיוק הפוך :)

יש הצדקה מאוד טובה לתת דו"חות על מוזיקה בווליום גבוה ברכב, בדיוק אותה סיבה שאסור לנסוע עם שתי אוזניות, וחייב לכבות רדיו דיסק / טלוויזיה במעבר על פסי רכבת - כדי שתוכל לשמוע מה קורה מסביב.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בוא תסביר לי מה הקשר בין מה שציטטת לבין מה שכתבת.

ערס זה בכלל סרסור, ואני לא רואה סביבי נערות ליווי, ככה שאתה ממש לא מדייק.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...