Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טיפול תקופתי במוסכים שאינם מורשי יבואן בדרך כלל איכותי יותר וזול משמעותית יחסית למוסך יבואן. השאלה מה תגובת הקונה שמתענין ברכב לדוגמא בן 4-6 שנים ולמוכר היסטורית טיפולים מפורטת (חשבוניות) של מוסך מורשה מ.התחבורה אבל לא של היבואן. האם מצב זה מקשה על המכירה או שזה מקובל ולא מהווה בעיה.

פורסם

יש ויש.

רכב בן 5~ זה חריג לרעה שלא מטופל אצל היבואן. ובד"כ הקונה הפוטנציאלי ידלג הלאה. (אם יש מבחר די גדול בשוק)

בין 5 ל 10 שנים על הכביש - רצוי מורשה יבואן, אך לא פוסל לגמרי אם שאר הנתונים טובים.

מעל 11 - לא באמת משנה, העיקר שטופל בזמן. (לך תמצא משוגע שטיפל מעל 10 שנים במורשה יבואן..)

כמובן שיש חריגים כמו רון לקונצרן VAG ומוסכים אחרים בעלי מוניטין (תלתן, זוקילנד, שאפט ועוד עשרות רבים אחרים שלא עולים לי בשלוף) ואם אראה היסטוריה מסודרת שלהם זה לגמרי קביל.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
GUILTY - :oops::roll:

10 שנים במרכזי של קרסו... הבעלים הקודם של הרכב שלי

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

בניגוד לקודמי המלומדים, לא רואה עם זה שום בעיה.

בוודאי לא מקבל את תיאורית השנים שהוצגה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אם כבר תיאוריית שנים אז בזמן האחריות אצל היבואן, ולאחריה במוסך אחר. כמו שציינו, יש מספיק מותגים (VAG, אלפא כדוגמאות טובות) שלהם יש מוסכים מתמחים שבוודאי לא נופלים ממוסכי היבואן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני המטורף היחידי שחיפש אמריקאית שלא טופלה ב UMI ??

שפסלתי רכבים כי טופלו ב UMI :lol:

חוויה מענגת חושים,להכנס למורשה יבואן ולדעת שעושים לך החלפת נוזל בלמים עם מזרק...

פורסם
טיפול תקופתי במוסכים שאינם מורשי יבואן בדרך כלל איכותי יותר וזול משמעותית יחסית למוסך יבואן.

מותר לערער על הקביעה הזו? איכותי יותר? ילדון שקנה חבית של שמן וליפט מטפל יותר טוב?

כשאני קונה רכב חשוב לי לדעת שלבעלים הקודם היה אכפת מהרכב שלו. מוסך עלום שם לרכב של 4-6 שנים לא מסתדר לי אלא מלמד על חיסכון כספי בלבד (וברור שזה ילווה בסיפור זה של אחות של חמותו והוא מקצוען)

A3

A4

פורסם

כדאי שתבין שטיפולים במוסכי יבואן תמיד יקרים ולעיתים מאד יקרים בגלל איבחונים שגויים כאשר על הדרך נגרמות צרות "תוצרת" שלא היו קודם לכן. מדוע להרחיק עד ל"ילדון שקנה חבית של שמן וליפט מטפל יותר טוב?", דפדף בפורום חוות דעת בעלי מקצוע ותבין על מה מדובר. יש מוסכים פרטיים שהתמחותם בסוגי הרכב בהם הם מטפלים, גבוהה מאד ברמות שלא ניתנות להשוואה לאלה מורשי היבואן. יש בפורום הרבה סיפורים שאם תעיין בהם תבין שיש מוסכים פרטיים כולל כאלה של חברים בפורום, שהם הם הכתובות הנכונות לקבל בהם שרות טכני לרכבים שלנו.זה שיש קונים שנרתעים מלקנות רכב רק בגלל שהחשבוניות הם של מוסך פרטי בהנחה שהרכב סבל מתת- טיפול זו טעות. האם אלה שקונים רכב מליסנג מטופל יבואן אמורים להיות רגועים יותר מאלה שקונים רכב מפרטי מטופל במוסכים פרטיים, לדעתי בסבירות גבוהה בהחלט שלא. כמובן שכל אחד עם שיקוליו והשקפת עולמו

פורסם
מותר לערער על הקביעה הזו? איכותי יותר? ילדון שקנה חבית של שמן וליפט מטפל יותר טוב?

כשאני קונה רכב חשוב לי לדעת שלבעלים הקודם היה אכפת מהרכב שלו. מוסך עלום שם לרכב של 4-6 שנים לא מסתדר לי אלא מלמד על חיסכון כספי בלבד (וברור שזה ילווה בסיפור זה של אחות של חמותו והוא מקצוען)

הייתי עד למספיק מקרים לאיך מוסך מורשה יבואן מוכר חלפים לא מקוריים ומשתמש בשמן סוג ז'.

מעבר לזה שלפעמים הוא לא ממש אמין שיש לזה כמובן קשר לאיכות הטיפול ברכב שלך כשדוחפים את הידיים למקום שלא צריך למשל.

אני מטפל ברכב שלי במוסך לא מורשה יבואן שאני סומך עליו, עם שמנים הכי איכותיים שרק אפשר וחלפים מקוריים. האמן לי שהוא מתוחזק טוב יותר מרכב ממוצע שמטופל במוסך מורשה יבואן, שם חוץ מזה שתצא עם יותר נזק כספי, ספק אם הרכב יקבל את הטיפול הראוי.

פורסם
כדאי שתבין שטיפולים במוסכי יבואן תמיד יקרים ולעיתים מאד יקרים בגלל איבחונים שגויים כאשר על הדרך נגרמות צרות "תוצרת" שלא היו קודם לכן. מדוע להרחיק עד ל"ילדון שקנה חבית של שמן וליפט מטפל יותר טוב?", דפדף בפורום חוות דעת בעלי מקצוע ותבין על מה מדובר. יש מוסכים פרטיים שהתמחותם בסוגי הרכב בהם הם מטפלים, גבוהה מאד ברמות שלא ניתנות להשוואה לאלה מורשי היבואן. יש בפורום הרבה סיפורים שאם תעיין בהם תבין שיש מוסכים פרטיים כולל כאלה של חברים בפורום, שהם הם הכתובות הנכונות לקבל בהם שרות טכני לרכבים שלנו.זה שיש קונים שנרתעים מלקנות רכב רק בגלל שהחשבוניות הם של מוסך פרטי בהנחה שהרכב סבל מתת- טיפול זו טעות. האם אלה שקונים רכב מליסנג מטופל יבואן אמורים להיות רגועים יותר מאלה שקונים רכב מפרטי מטופל במוסכים פרטיים, לדעתי בסבירות גבוהה בהחלט שלא. כמובן שכל אחד עם שיקוליו והשקפת עולמו

אתה בהחלט צודק והAUDI שלי ביקרה אצל רון מיד אחרי שקניתי אותה (בת שנתיים) אבל השרשור מדבר על מכירת רכב וקיימת סבירות גבוהה שהרוכש לא מכיר את המוסך שאני או אתה סומכים עליו, ולכן נקודת המבט של רוכש מהשורה היא שמוסך יבואן זה טוב, וילדון עם ליפט זה לא משהו בכלל

A3

A4

פורסם

אני עם מאזדה 2 שנת 2008, עד עכשיו טיפלתי לפי הספר במוסך מורשה יבואן, את הטיפול האחרון עשיתי במוסך שאני סומך עליו תוך כדי שכל זמן הטיפול אני נמצא ליד המוסכניק ורואה מה הוא עושה, לא כי אני לא סומך עליו אלא כי זה מעניין אותי, כמובן שוידאתי שכל החלקים והחלפים מקוריים.

אם תהיה בעיה קריטית ברכב שבה אני צריך מוסך מורשה יבואן אני אעשה זאת, אבל כל עוד אלו טיפולים פשוטים, אין טעם לשלם פי 2 במורשה יבואן.

אגב, הגב ששבר את גב הגמל זה כשהתקשרתי למורשה יבואן ושאלתי כמה עולה להחליף שמן מנוע + פילטר שמן, יודעים מה המחיר? 600 ש"ח, 600 ש"ח להחלפת שמן.

פורסם

אני לחלוטין מתנגדת לחלוקה השרירותית לפי שנים. מעבר לשנות האחריות אין סיבה להעדיף טיפולים במורשה יבואן אם יש אלטרנטיבה איכותית במורשה שאינו יבואן (כמו כמה דוגמאות שניתנו כאן).

סיפור אישי:

היתה לי פג'ו 306 שנקנתה כשהיתה בת 8 מיד ראשונה, שגם היא וגם אני טיפלנו במורשה יבואן. אני יכולה להגיד שני דברים:

א. הייתי צריכה לעשות לרכב יישור קו לא זול, למרות ועל אף שטופל באופן סדיר במורשה יבואן.

ב. בשנתיים שהחזקתי ברכב, המוסך (מורשה יבואן אחר) טיפל בו ללא דופי ובצורה נפלאה, אבל- לא קרה שלא דחפו לי אלמנטים מיותרים שניפחו את החשבון (למשל 150 ש"ח על תוסף לדלק שלא ביקשתי, ושיכולתי לקנות ולשים בעצמי בחצי מחיר), והחליפו דברים שלא היו צריכים להחליף (ברמת "חסר לך כיסוי לאחד הכפתורים של המזגן? נזמין לך יחידת מזגן חדשה קומפלט"). לא קרה שיצאתי מהם לאחר טיפול עם חשבון של פחות מ3000 ש"ח, ולאחר ויכוחים מרים. לא פלא שאנשים מאמינים שלהחזיק צרפתיה זה עסק יקר.

ב206 הנוכחית אני מטפלת במוסך מורשה שאינו יבואן (אחד הידועים בפורום שאף הוזכר כאן), כבר כמעט שנתיים. הרכב שלי מטופל ללא דופי, במומחיות, ע"י אנשים שאני מכירה ולמדתי לסמוך עליהם בעיניים עצומות, בחלקים מקוריים וללא אילתורים וחפיפניקיות. המחיר הוגן, ובעיקר- שקוף, ולדעתי ההבדל לא נובע מטיב ואיכות החלקים או העבודה, אלא פשוט מהעובדה שהוא משקף אך ורק את מה שהטיפול באמת דורש. כשנדלקה לי נורת זיהום אויר עשו לי דיאגנוזה עם סורק תקלות 3 פעמים ללא תשלום. החליפו לי חיישן חמצן, שזה חלק יקר, אבל לא היו בטוחים שהוא באמת הגורם לתקלה, אז לא גבו ממני כסף עד יותר מחצי שנה אח"כ, שוידאתי שהתקלה אכן לא חוזרת. משאבת מים שהוחלפה אצלם (ביחד עם הטיימינג) התחילה לעשות רעשים לאחר שנה וחודשיים, כשהיא כבר מחוץ לאחריות (אחריות לשנה), ובכל זאת החליפו לי אותה ללא תשלום, גם לא על עבודה (גם לא על נוזל קירור...), ובלי שהייתי צריכה אפילו להתווכח על זה, זו היתה ההצעה שלהם. וזה באמת רק על קצה המזלג.

לפעמים ה"זול" הוא לא באמת זול, אלא שהיקר הוא יקר מעבר לכל פרופורציה. אני מאמינה שכשיגיע יומה של ה206 להימכר, היסטוריית הטיפולים שלה לא תהיה אבן הנגף (וכנראה אף להיפך).

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• תוכן חדש...