Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה מוגדר היום כרכב חדש או מודרני?

הרכב שלי משנת 2008, ולמרות שקשה לי לומר את זה, כבר אי אפשר לקרוא לו חדיש...

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מערכות ללא קו עודיפים קיימות לדעתי כבר מעל 10 שנים.

בכל מקרה, גם במערכת עם קו עודפים אין השפעה של מפלס הדלק במיכל על ביצועי מנוע.

פורסם

מה בקשר כשהרכב עם מיכל מלא הוא ניהיה יותר כבד וצריכת הדלק עולה וכך גם התאוצה, לעומת רכב שהוא עם חצי מיכל או פחות.

תמיד זה סיקרן אותי, למישהו יש תשובה?

מקס

פורסם

אולי כשנשאר רק 5-10% מתכולת המיכל למשל, חלק גדול מהבנזין מתאדה ונשאר למעלה יותר במיכל, ומה שנכנס למשאבה זה בנזין מדולל יותר, ולעומת זאת שהמיכל מלא אין בכלל לאן שיתאדה משהו, אז נכנס בנזין יותר "איכותי" למשאבה?

פורסם

אם כבר לי יש שאלה אחרת. כאשר אני נמצא במצב כלכלי לא טוב ונוסע על שאריות דלק (לא טוב לא לי ולא לרכב) הרכב כאילו מבין לליבי, נוסע בקמצנות ויודע שצריך לחסוך ולא לשתות הרבה. כשאני ממלא למשל חצי טנק או יותר הרכב מחליט שיאללה בלאגן. התעשרנו ויש שפע אז להרביץ אותה חופשי ולשתות בכיף כאילו אין מחר.

ייתכן שאני נופל על רכבים מחונכים עם הבנה כלכלית?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

שירשור שיכנס ל "היכל התהילה" ...

תחושות?

מה קרה אין כבר סטופר?

מה הבעיה פשוט למדוד זמן?

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

מה הגובה של מיכל הדלק 30-40 ס"מ?

עומד של 35 ס"מ הוא כל כך קטן שקשה לייחס לו חשיבות.

מנגד, גם אני מרגיש הבדל ברכבים ישנים יותר (2001 ודרומה) בהתנהגות הרכב אחרי תדלוק, לטובה כמובן.

אצלי (שנת 2004) אני לא מרגיש בהבדל אחרי תדלוק.

פורסם

כמות השטויות, חוסר ידע, חסר הבנה וניתוח שגוי שיש בשרשור הזה שוברת שיאים.

לא מרגשים שום הבדל לא ברכב שנת 2013, לא ברכב שנת 1998, לא ברכב שנת 1973 עם קרבורטור, לא בדיזל, ולא בהזרקה ישירה.

פורסם
מה בקשר כשהרכב עם מיכל מלא הוא ניהיה יותר כבד וצריכת הדלק עולה

נו בחייאת זומזום.

רכב עם מיכל מלא "כבד" בסך הכל בעוד 50 קילו בערך (ליטר בנזין שוקל קילו? מניח שכן)

בדיוק כמו שתנהג ועוד מישהו יישב לידך

חלאס עם השטויות חבר'ה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אוי ואבוי מה שהולך פה.

כשיש לך יותר דלק אתה כנראה מרגיש שהרכב נמרץ יותר כי אתה מהסס פחות בלחיצה על דוושת הגז.

גם אני מרגיש את השינוי הזה

אני דווקא משליך את זה לכיוון התלקחות של הדלק

כאשר אתה ממלא מיכל מלא ("נוזל טרי") עוד לא התאדה כלום ממנו אז המנוע מגיב מצוין

וכאשר נשאר לך מעט דלק עברו כמה ימים אז מעט מהדלק התאדה והוא פחות מתלקח כמו שהוא "טרי" כביכול

כאילו האוקטן נמוך מעט

זו התחושה שלי (הסבר צולע אבל לא עולה לי הסבר יותר טוב):roll:

זה לא הסבר צולע - זה הסבר אחרי כריתת שתי גפים תחתונות, מעל הברך :shock:

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לדלק לקח מליוני (מליארדי?) שנה להיווצר.

עוד יומיים לא עושים הבדל.

אני מכיר את ההבדל בהרגשה. יש לי את זה באלפא.

אבל זו רק הרגשה!

אולי יכול להיות שמילאת את הרכב קודם בתחנה שמוהלת את הדלק ואז אחרי שזה נגמר מילאת אותו בדלק יותר איכותי.

אבל פיזיקלית אין הסבר לתופעה כזו.

פורסם

אני תמיד מתדלק את הרכב באותה תחנה ובאותה משאבה בדיוק, מתדלק גם באותן שעות פחות יותר (בין 1-3 לפנות בוקר). ואני אכן מרגיש שהרכב יותר נמרץ. לא משהו תהומי, אבל הבדל מורגש.

לא יודע אם זה פסיכולגי או שיש איזשהו הסבר לתופעה, אבל זה כן מורגש.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

אני לא מאמין שיש לכמות הדלק השפעה מורגשת על עוצמת היניקה של המשאבה, ובלאו הכי ההבדלים הללו (שאולי קיימים) מתבטלים אל מול יכולתו המוגבלת של המנוע לינוק את כל כמות הדלק הזו.

לא מן הנמנע כי הצטברות של לחות בתוך מיכל הדלק אחרי חניה בלילה קר עם מיכל יחסית ריק תגרום לתחושה של חוסר "סחיבה", בעיקר במנוע דיזל. מעבר לכך מדובר להבנתי על השפעה פסיכולוגית או כזו הקשורה להבדלים קטנים באיכות הדלק.

טיעון שלא עלה כאן הוא השפעת מילוי מיכל הדלק על התנהגות הכביש. מחד, הרבה דלק גורם לאפקט של "Slushing" שבו תנועת הדלק בתוך המיכל בזמן האצה, האטה ופניה מחריפות את העברות המשקל.

כתלות במיקום המיכל ובכמות הדלק במיכל, יכולה להיות לכך השפעה שתערער את יציבותו הכיוונית של הרכב בעיקולים. במטוסים וטילים, אגב, האפקט מנוטרל על ידי שימוש במיכלי דלק מדוחסים או בדלק מוצק.

לעומת זאת, במידה ואין מספיק דלק במיכל, הכוחות הפועלים על הרכב עלולים לגרום לכך שהמנוע "יורעב" בשל האפקט הזה. זה יכול להיות לא נעים כאשר אתה דווקא צריך את כוח המנוע כדי לצאת מהיגוי יתר, אבל כל הדלק התנקז לפינה של מיכל הדלק...

בכל מקרה, לא ממליץ לנסוע על פחות מרבע מיכל, בשל הסיבות שציינתי ובשל סיבות נוספות: לא נעים למצוא את עצמך נוסע על אדי דלק, או עומד בצד בכביש 4 ומחפש דלק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...