Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לחברי הפורום.

כהרגלי בקודש, קמתי השכם בבוקר לשטיפת הרכב..לא סתם השכם בבוקר :oops: ממש ממש בבוקר..

IMG_0896.png

צחצחתי שיניים, שטפתי פנים, לבשתי מדים והלכתי לבסיס....אה לא, זו לא התקופה הזו, אבל כן.. לבשתי מדים והייתי צריך מעט אנרגיה על הבוקר ולהכניס משהו לפה על מנת להתעורר(RUPNI שלא תעיז לקחת את זה לחתימה שלך!!!! :lol: ), מה גם שהיה מעט חם אז הכנתי לי נס קפה קר.

IMG_0898.jpg

הכל היה כבר מתכונן בראש, ידעתי בדיוק מה אני הולך לעשות, החומרים מוכנים, מצב רוח "קרבי" ומוכנות לעבודה קשה.

אז ככה, מה היה מתוכנן להיום?

בעקרון שטיפה רגילה אבל עם עזרים/חומרים שרכשתי לאחרונה.

החלטתי ליישם את ההערות של עודף המוצרים הרב (יחסית למתחיל) שיש לי אז החלטתי להתפשר על האיכות ועל המותגים על מנת לסיים עוד טיפה מהחומרים ששוכבים אצלי בבית.

מה זה אומר? זה אומר שהחומר לג'אנטים של מגויירס נשאר בבית ובמקומו נלקח מהמדף החומר של מישלן.

זה אומר גם שהספריי ווקס של אופטימום נשאר בבית ובמקומו יורד לאיטו הווקס של הצב (TURTLE WAX) פלוס PTFE.

חומר חדש שרכשתי לאחרונה הוא MEGUIARS BUG AND TAR REMOVER והיום נבחן את היכולות שלו בהסרת מיליוני (הגזמתי) "חרג'וקים" שנדבקו לי לטמבון מנסיעה למרכז שבוע שעבר.

שמפו ULTIMATE WASH AND WAX של מגווירס כמובן שיתפקד בתור שפריצר תמיכה ל-ONR ב PRE-WASH.

יש עוד כפפת שטיפה של KENT שקניתי מאיביי ועוד מברשת SPOKE לג'אנטים של קארפלן מאוטוסטור שנבדוק אותם גם כן.

IMG_0880.jpg

הכפפה של KENT לשטיפה היא נוחה ליד יותר מהכפפה שיש לי של כמיקל גייז.

הכפפה של CG היא ממש ענקית על היד ואפשר להגיד שדי לא נח ללבוש אותה אז מבחינת נוחות אין ספק שKENT לוקחת.

מבחינת ניקוי חייב לציין שחשתי הבדל בין שטיפה עם כפפה "שעירה" עם צמר סינטתי לבין שטיפה עם כפפת מיקרופייבר.

הכפפה של KENT (מיקרופייבר) יצאה ממש שחורה בזמן שאני לא זוכר שהגעתי לעכירות כזו בכפפה של CG.

לסיכום שתי הכפפות עשו את העבודה, אם הייתי צריך להמר על מוצר מועדף, במקרה הזה המותג הוא אכן המנצח. הכפפה של CG טובה יותר או לפחות פחות שחורה לעין וההרגשה איתה טובה יותר.

IMG_0877.jpg

מברשת לג'אנטים של קארפלן:

יש לי בבית כבר מברשת לג'אנטים שנקנתה מ-VIX.

Ferret Wheel & Engine Brush .

המברשת של VIX היא הרבה יותר גסה מהמברשת של קארפלן.

מאוד שמחתי בסיכומו של עניין על הקניה של המברשת הזו של קארפלן כי לדעתי כרגע זה נותן לי עוד אופציה לעבודה.

אם הלכלוך עדין, אני יכול להשתמש במברשת העדינה ואם הלכלוך עיקש ורב אני יכול להשתמש במברשת הגסה לעבודה אגרסיבית יותר.

הג'אנטים נקיים יחסית והמברשת העדינה יותר עשתה את העבודה ויצא נקי.

IMG_0878.jpg

השמפו של מגווירס:

הרטבתי את הרכב עם מים היטב,התזתי עם מיכל ריסוס ONR מדולל ואחרי זה התזתי על כל הרכב את השמפו של מגווירס בדילול של 30ML לשפריצר של 750ML.

בכמויות כאלה כמובן שהאפקט של הווקס הוא זניח וכמעט ולא שמים לב להבדל, השתמשתי בשפריצר שאתם בטח שנתקלתם בו של סנו עם ראש אדום גדול, זה ראש שלא מוציא ספריי רסס, הוא מוציא נוזל חצי-מוקצף ולא מתיז למרחק, מתיז די קרוב אז הייתי צריך לאמץ את הידיים על מנת לכסות את כל הרכב אבל היה קצף מאוד קליל (מאוד.....) והיה נחמד לעבור עם הכפפה ונתן הרגשה טובה.

על כושר הניקוי קשה להצביע כי יש שני חומרים משולבים וקשה להגיד מה מנקה יותר טוב...בשטיפה הבאה אני אשתמש אך ורק בשמפו הזה ואוכל להעביר רשמים מדויקים יותר.

IMG_0900.jpg

IMG_0918.jpg

החרג'וקים:

המצב היה נוראי, החרג'וקים (או מה שנשאר מהם) עמדו להם שבוע שלם בשמש הדרומית היוקדת והתבשלו היטב.

תיארתי לעצמי שיהיה לא פשוט להתמודד עם הדבר הזה ואכן היה כך הדבר.

אחרי הPRE-WASH, התזתי באיזור החרג'וקים את החומר של מגווירס BUG ANS TAR וגם באיזור השחור יותר שזה אומר בצידי הדלתות ממש מתחת לקאנטים.

החומר נעשה לבן....ופה לא נצמדתי להוראות על המוצר ולא עברתי עם מטלית ולא עם ספוג על החומר, נתתי לו לעבוד כמה דקות ושטפתי עם הכפפה ושתי הדליים.

80 אחוז מהחרג'וקים ירדו, שזה הישג לא רע לדעתי...נשארו עוד 20 אחוז בערך שעם התזה נוספת ומעבר עם מברשת עגולה ירדו לגמרי.

אם הייתי נצמד להוראות ומעבד את החומר עם ספוג או מטלית לדעתי היו יורדים הרבה יותר מהם.

לכן בסיכומו של עניין נתתי לעצמי בראש על זה שלא פעלתי לפי ההוראות, אבל לא נורא, זה לפעם הבאה.

בקאנטים יצא כרגיל הרבה "שחור" על הכפפה השניה, החומר החליק את המעבר במקום וניכרת ההשפעה שלו באיזור, בדרך כלל היה מעט יותר "מחוספס".

הטיפ שלי הוא להשתדל לנקות את החרג'וקים כמה שיותר מהר אחרת זה נעשה קשה יותר להסרה לכל חומר, לא רק לזה.

בעניין הווקס של טרטל, הוא ווקס מפונק שצריך לדעת איך להתייחס אליו, אם תעשו עליו פוזות, הוא יעשה לכם חיים קשים מאוד עד כדי שגעון!

כשהרכב קר, תענוג לעבוד עם הווקס של טרטל.

כשיש אפילו שמש קלילה על הפח, זה סיוט!!

אתם תשפשפו עד שתמרטו את כל הסיבים במגבת (: היום הפח היה קר על הבוקר והיה תענוג.

כיסיתי את כל הרכב בשכבה דקה והכל יצא די בקלות וברק לא רע בכלל.

רק תקפידו על שכבה ממש ממש דקה אחרת, שוב, תרחמו על הסיבים של המגבת...

מי שזוכר, בפרסום של השטיפה שעברה שלי עשיתי פלסטלינה ברבע שעה....היום הבנתי שזו היתה טעות.

כשעלה האור וניגבתי את שאריות המים מהגג, התחלתי לראות סימנים של לכלוך שלא ירדו בפלסטלינה וזה כנראה נשאר עוד מהפעם שעברה.

וזה בעצם הלקח החשוב שלי מהשטיפה הזו וגם מהשטיפה ההיא בעצם, בפלסטלינה לא מספיקה ההרגשה שהכל "עובר חלק", בהחלט לא.. צריך להביט היטב על הפח ולאתר זיהומים בולטים בראייה.

היום איתרתי כמה מקומות בעיקר בגג ועל מכסה המנוע שצריך לעשות שוב פלסטלינה ובזה אני אתמקד בשטיפה הבאה.

תסלחו לי שאין הרבה תמונות אבל אתם כבר מכירים איך שלבי השטיפה שפרסמתי פעם שעברה ואת מראה הרכב כשהוא נקי ומבריק אז לדעתי זה כבר היה לא נחוץ....שבת שלום (:

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

מה לא נחוץ? לא סולחים! רוצים תמונות !!

מעניין אם התכשיר של הBug and Tar remover הוא אגרסיבי ומוריד ווקסים ואוטמי צבע?

פורסם

כתוב על האריזה שכן, מומלץ לאחריו ליישם ווקס.....זה לא הכרחי מבחינתי כי בכל מקרה אחרי כל שטיפה אני מיישם את זה.

טוב טוב.....אצלם תמונות של אחרי (:

פורסם

IMG_0909.jpg

IMG_0906.jpg

החרג'וקים לשעבר....

IMG_0904.jpg

חדי העין יבחינו בנקודה לבנה קטנה בצד ימין ונקודה לבנה קטנה בצד שמאל מתחת לפנס שמאל.....

בצד ימין זהו stone-chip, פגיעה נקודתית או מאבן שעפה או משהו קטנטן קשיח אחר, יש עוד כמה על מכסה המנוע, אני אזמין בקרוב ערכה מאיביי לטיפול בבעיה.

בצד שמאל למעלה טיפונת ווקס שלא ירדה מהבוקר, יטופל בהמשך היום.

והזבוב...כל עוד הוא מבטיח שלא להמרח שוב על הטמבון, אני מסכים שישאר שם.

IMG_0902.jpg

IMG_0905.jpg

בקשר לתמונה האחרונה יש לי שאלה נוספת:

הכל נקי ומבריק מלבד הבלם שמכוסה בשכבה קלה של אבק בלמים.

יש איזה חומר שבהתזה בלבד ושטיפה יכול להסיר את הצבע החום?

פורסם

נסעת מאז הנקיון? 5 לחיצות יפות על בלמים והצבע החום יורד.

תענוג של פוסט :mm_yeah:

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

יפה מאוד, אצלך זה עוד עדין, אצלי אחרי השטיפה הצלחות בלמים חלודות כאילו עמדו 20 שנים! - 2,3 בלימות חזקות וזה נעלם כלא היה

• תוכן חדש...