Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני בן 17. יש לי אפשרות להוצאה סכום של עד 25000-30000 שח.

אבל אני לא חושב שכדאי להוציא סכום כזה על אוטו ראשון.

לדעתי אפשר לקנות רכב גם ב5000-7000 שישרת אותי באותה צורה בדיוק כמו רכב שיעלה לי 25000.

כלומר יש לי את הסכום להוציא אבל אני לא רוצה, גם כי אפשר לחסוך אותו וגם כי יש 1001 שימושים לכסף, במיוחד לצעיר כמוני.

האם המחשבה שלי נכונה ? מה אתם אומרים ?

כמובן הצרכים שלי מהרכב הינם :

נסיעה של כ300 קמ בחודש. כמעט הכול בעירוני. אוטו שיסחוב ולא יהיה טיפולים כול שני וחמישי. שלא יעשה בעיות ויהיה אמין וחסכוני בדלק. על כול הצרכים עונה הפיאט פונטו ספייס, שגם אוטו יפה לדעתי , ואותו אפשר לקנות ב5000-6000-7000 ש״ח.

אני באמת לא יודע מה לעשות.. משני התקציבים אזכה ברכב שיתן לי אותה תמורה אז למה לשלם סכום כול כך גבוה ?

אשמח לעזרה

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הספייס הוא בחירה טובה. יש הגיון מסויים לא למצל את כל הסכום. אבל אני חושש שבמחיר 6000 ש"ח אתה תמצא ספייס שחוט משנתון ישן יחסית. הפונטו ספייס ידוע כ"רכב צעירים" כלומר בבעלות אנשים שאינם בעלי אמצעים ולפיכך לא מטפלים ברכב כנדרש. לכן הייתי מציע לא לנצל את כל התקציב אבל לשאוף לספייס משנתון כמה שיותר גבוה ולמצוא רכב עם היסטורית טיפולים מסודרת. אולי להתכוונן למחרי של 18-20K ש"ח ולהשאיר קצת כסף ליישור קו. חשוב להקפיד שהשתמשו בנוזל קרור מקורי. רכב עם סימני חלודה במערכת הקרור - להתרחק.

פורסם

תודה לגבי העצות עם הפונטו.

עכשיו נגיד אני לא ישים על האוטו סכום של 30000 אבל עדיין יש התלבטות עם לקנות רכב שיעלה עד 10000 עם ישור קו או להוסיף ולחרוג עד לסכום של כ20000 , כאשר לדעתי נותן את אותו תמורה, בתנאי כמובן ששני הרכבים שמורים יחסית.

לא יודע מה לעשות:roll:

פורסם
תודה לגבי העצות עם הפונטו.

עכשיו נגיד אני לא ישים על האוטו סכום של 30000 אבל עדיין יש התלבטות עם לקנות רכב שיעלה עד 10000 עם ישור קו או להוסיף ולחרוג עד לסכום של כ20000 , כאשר לדעתי נותן את אותו תמורה, בתנאי כמובן ששני הרכבים שמורים יחסית.

לא יודע מה לעשות:roll:

אני חוזר על מה שכתבתי קודם. פונטו ספייס שעולה 6000-7000 ש"ח יהיה כנראה שחוט. ואתה תאכל ממנו הרבה חצץ.

לדעתי התקציב צריך להיות גבוה יותר. נניח 15K ש"ח + 3000 ליישור קו.

פורסם

מדוע שחוט ? לפי מה שראיתי רוב הפונטו ספייס משנים 2001-2003 נמכרים עד ל8-9 אלף שקל.

וגם לא הרבה ידיים ולא הכי הרבה קילומטרג (170000+-)

המטרה שלי זה לקנות רכב שיחזיק לתקופה של 4-5 שנים ושאני יבלה איתו ולא המוסכניק :lol:

פורסם

אם יש לך כסף לקנות אוטו נורמלי, תקנה אוטו נורמלי. לא רכב גמור ב-6000 שקל.

בכלל, מה זה משנה לך אם הרכב חסכוני בדלק? מה תחסוך עם 300 ק"מ בחודש? 50 שקל?

במקומך הייתי מחפש רכב כמו פורד מונדיאו ונוסע כמו מלך. רכבים ששווים 35 אלף במחירון נמכרים היום ב-20 אלף ש"ח. תקנה ותהנה.

פורסם
אתה רוצה רכב ידני או אוטומט?

ידני כמובן:wink:

במקומך הייתי מחפש רכב כמו פורד מונדיאו ונוסע כמו מלך. רכבים ששווים 35 אלף במחירון נמכרים היום ב-20 אלף ש"ח. תקנה ותהנה.

אז זהו שאני לא יודע.. כי מבחינתי גם אם אני יקנה רכב ב20 אלף או 6-7-8-9-10 אלף אני יקבל את אותה תמורה. מזה משנה לי שעל הלוח שעונים כתוב 70000 או 170000.

עדיין לא הבנתי מזאת אומרת שהרכב גמור ? הוא נוסע ? רכב מצוין !

מזאת אומרת שהרכב נורמלי ? מבחינה חיצונית ? אני מתכוון להשקיע גם בפונטו שתעלה 5000 שתיראה כאילו יצא מהחברה.

מבחינה פנימית ? שוב, זה לא נראה לי משנה שעל הרכב בנוי x דברים מתוצרת y שעבר z. כול עוד ששניהם נוסעים באותה צורה ומביאים לי אותה תמורה לא נראלי נכון להשקיע 20000 שאני יכול להשקיע עד 10000.

לגבי הפורד, נראה אוטו רגיל, לטעמי הפונטו יפה בהרבה אחרי שיפורי יופי שאשים לה. למה שדווקא בה אני יסע כמו מלך ?

לגבי בצריכת דלק, שיהיה , בפונטו זה בה כ+. אם יהיה רכב אחר שצריכת הדלק שלו גבוהה אך הוא עונה לי על כול הדרישות, צריכת הדלק לא תמנע ממני לרכוש אותו

הכוונה שלי שהפורד הוא אוטו רגיל זה שדוגמא את הפונטו אני רוצה לקנות בצבע כחול ולשים גאנטים לבנים. ובכול מקרה הצורה שלו יותר יפה וספורטיבית

שוב אני לא יודע , אני מבלבל את עצמי

אשמח לעוד דעות

פורסם

השאלה מה יהיה עלות הביטוח ואחזקה במקרה של תקלות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני עוד פעם חוזר על דברי הקודמים. פונטו ב - 6000 ש"ח תהיה שחוטה. הבעלים הקודמים כנראה הזניחו אותה ואתה תשלם את המחיר בעתיד על תיקונים יקרים.

את העצה לגבי המונדיאו לא הייתי מיישם - תוכל במחיר הזה לקנות ספייס חדשה הרבה יותר.בנוסף, התיקונים בפיאט לדעתי יהיו זולים יותר. סביר שגם הרישוי והביטוחים. כלומר פונטו ספייס זה רכב מודרני יחסית, חסכוני ומתאים לנהג צעיר שאינו בעל אמצעים רבים.

פורסם
אני עוד פעם חוזר על דברי הקודמים. פונטו ב - 6000 ש"ח תהיה שחוטה. הבעלים הקודמים כנראה הזניחו אותה ואתה תשלם את המחיר בעתיד על תיקונים יקרים.

את העצה לגבי המונדיאו לא הייתי מיישם - תוכל במחיר הזה לקנות ספייס חדשה הרבה יותר.בנוסף, התיקונים בפיאט לדעתי יהיו זולים יותר. סביר שגם הרישוי והביטוחים. כלומר פונטו ספייס זה רכב מודרני יחסית, חסכוני ומתאים לנהג צעיר שאינו בעל אמצעים רבים.

גם אני חוזר ואומר :lol: במה האוטו השחוק מתבטא ? בזה שכול פעם משהו אחר ילך ? זו גם הסיבה שאני רוצה לקנות פונטו, חלפים זולים ורבים.

אז אוקי לא נקנה אותו ב6000.. אני מוכן לשים על האוטו עד 10000, כי נראה לי שמעל זה מוגזם לרכב ראשון. בסכום כזה ניתן לקנות פונטו סבירה ? אבל! הסכום הזה כולל ישור קו ככה שאיני יודע בדיור כמה לשלם לרכב עצמו .. 7-8?

שוב אשמח לדעות. אולי אתם חושבים שכן כדאי להשקיע יותר מ10000, לכיוון ה20000?

תודה

פורסם

שחיקה מתבטאת בהכול,תושבות,חיישנים,מתלים,משאבות...

אתה צריך לקנות רכב ולהשאיר בצד איזה 2-3K למקרה הצורך.

ברור שכדאי לקנות כמה שיותר חדש בהתאם לתקציב שלך,אם אתה קונה ב 20K ולא נשאר לך כלום זה לא חכם.

לכן מה התקציב המקסימלי שלך 20?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני לא יודע מה התקציב :cry::?

יש לי עד 30000 אבל רוצה לבזבז עד 10000

או שכן כדאי להשקיע 20000-25000?

לא יודע :|:?:

פורסם

באם תרצה לבדוק, אני מוכר ספייס 2002 אוטומטית. 193000 ק"מ.

מאז שהיא איתי (יד רביעית, כשנתיים), מטפל בה רק במוסך מורשה ברחובות (מוסך ליליאן).

בעיית ההגה החשמלי, שידועה כ"מחלה" בשנתונים אלה, טופלה על ידי במוסך מורשה.

מצבר חדש (הוחלף לפני חודש).

אגזוז הוחלף לחדש לפני שנה וקצת.

רדיאטור חדש לפני כשנתיים.

הרבה כסף שמתי עליה כדי להחזיר אותה למצב טיפטופ, למרות השנתון.

טסט עד ינואר.

רישוי קודם - השכרה (ביד הראשונה).

מוכר אותה עם רדיו דיסק USB + בלוטות (משמש גם כדיבורית), ארבעה רמקולים ושני טוייטרים.

פורסם

לא תודה רוצה אך ורק ידני. גם יותר חסכוני ויותר אמין.

אשמח לעוד דעות מאנשים. פירטתי את הדעה שלי בעיקר בתגובה #8

• תוכן חדש...