Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדבריך עולה שאתה חושב שהמחיר הוא רק פונקציה של מודל, שנתון וק"מ ושבתחושה שלך לא יהיה הבדל.

אבל זה לא נכון כי משלמים יותר לרכב עם 100,000 ק"מ לעומת אחד דומה עם 200,000 כי יש בפועל הבדל. זה לא רק בשביל התחושה הפסיכולוגית של פחות ק"מ.

יותר בלאי לרכב משפיע על הנוחות, ביצועים, רעש, מצב האיבזור. ובעיקר על צפי האמינות.

לכן הרכבים של 5000-10000 בד"כ יהיו פחות טובים ופחות אמינים מרכבים מאותו מודל שעולים פי 2 ו פי 3.

יש לך עד 30000 אבל רוצה להוציא פחות. לדעתי אתה צריך בין לבין. תכוון ל 15,000 עם עוד 2000-3000 ליישור קו.

נכון שעלות הרכישה תהיה יקרה יותר אבל סביר שלאורך זמן הרכב ישרת אותך יותר. את זה אני כותב בגלל שאמרת שאתה רוצה להחזיק אותו 4-5 שנים.

רכבים של 5,000 ש"ח עלולים להגיע מהר מאוד למצב בו לאחר תקלה נוספת צריכים להשקיע 2,000 ש"ח להחזירם למצב נסיעה.

א כואב הלב להשקיע סכום כזה שהוא גבוה יחסית למחיר הרכב.

ב להפטר מהרכב ולקנות חדש גם מבאס.

בקיצור, לדעתי 5,000-10,000 ש"ח לרכב זה סכום שמתאים רק למי שאין ברירה. לך יש. וגם אני מאמין שלאורך זמן זה יותר זול לקנות קצת יותר יקר.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוקי תודה

עכשיו נגיד שאני קטנה פונטו ספייס.. אני מתכוון לקנות רק את הדגם elx

עכשיו אם אני עושה חיפוש ביד 2 יש מלא ובערך משנת 2002-2003 עם קילומטרג של 170000-20000 קמ

חלק נמכרים במחיר 4-5-6-7 וחלק במחיר של 11-15 אלף ש״ח.. וזה בדיוק אותו רכב. ברור לי שהמכניות שונה. אבל גם אני יכול למכור פונטו שמכירה 10000 ב30000 כי אולי מישהו יחשוב שהמחיר יותר יקר אז היא יותר טובה.

מה הסכום בערך שיעלה פונטו ספייס סבירה שתחזיק ל4-5 שנים בלי יום יום מוסך. עדיף מניסיון. אם מישהו יהוא ויגיד לי תראה קניתי פונטו בx כסף והנה מחזיקה יפה וסוחבת והייתי צריך לתקן לה רק yz. זה יתן לי יותר אפשרות לדעת מה סתם המוכר דורש יקר ומה באמת שווה.

נוסף על כך איני מעוניין להשקיע סכום גבוהה על פונטו משום שגם ב20000 אפשר לקנות אאודי שבהרבה רמות מעל הפונטו.

אבל מצד שני ההאאודי החלפים ותיקונים יקרים.

ועוד שאלה אחרונה לגבי קילומטרג , מה סביר ברכבים כאלה ?

פורסם
אוקי תודה

עכשיו נגיד שאני קטנה פונטו ספייס.. אני מתכוון לקנות רק את הדגם elx

עכשיו אם אני עושה חיפוש ביד 2 יש מלא ובערך משנת 2002-2003 עם קילומטרג של 170000-20000 קמ

חלק נמכרים במחיר 4-5-6-7 וחלק במחיר של 11-15 אלף ש״ח.. וזה בדיוק אותו רכב. ברור לי שהמכניות שונה. אבל גם אני יכול למכור פונטו שמכירה 10000 ב30000 כי אולי מישהו יחשוב שהמחיר יותר יקר אז היא יותר טובה.

מה הסכום בערך שיעלה פונטו ספייס סבירה שתחזיק ל4-5 שנים בלי יום יום מוסך. עדיף מניסיון. אם מישהו יהוא ויגיד לי תראה קניתי פונטו בx כסף והנה מחזיקה יפה וסוחבת והייתי צריך לתקן לה רק yz. זה יתן לי יותר אפשרות לדעת מה סתם המוכר דורש יקר ומה באמת שווה.

נוסף על כך איני מעוניין להשקיע סכום גבוהה על פונטו משום שגם ב20000 אפשר לקנות אאודי שבהרבה רמות מעל הפונטו.

אבל מצד שני ההאאודי החלפים ותיקונים יקרים.

ועוד שאלה אחרונה לגבי קילומטרג , מה סביר ברכבים כאלה ?

---------------------

בגיל ובקילומטראז הזה מצב הרכב קובע הרבה

האחד עשה ראש מנוע ואילו השני לא עשה האטחד מטופל והשני צריך להחליף מערכת קרור

והרשימה ארוכה מאד תיקונים יכולים להגיע גם ל 20 אלף......... או שפשוט תבקר כל יום שני ושלישי במוסך

זה לא אומר שמי שמבקש יקר יש לו רכב במצב מצוין

צריך להיות מודע שברכב יש 1001 רכיבים המתכלים עם הזמן והשימוש , זה הרבה יותר ממנוע וגיר

פורסם

נכון !! בגלל זה אני לא הכי שלם להשקיע 20000 על רכב שיכול להיות יותר גרוע מרכב של 10000

כי גם 20 אלף זה לא סכום גדול לרכב , ויש סיכוי שיתקלקלו דברים

כתבתי מפורט ועם עוד כמה שאלות שתי תגובות מעל. אשמח לתשובות ודעות

פורסם
נכון !! בגלל זה אני לא הכי שלם להשקיע 20000 על רכב שיכול להיות יותר גרוע מרכב של 10000

כי גם 20 אלף זה לא סכום גדול לרכב , ויש סיכוי שיתקלקלו דברים

תשמע, אף אחד לא אמר לך לקנות רכב בלי לבדוק אותו, ושכל עוד תשלם עליו מספיק כסף יהיה לך אחלה אוטו.

המחירון של ELX 2003 הוא 12,300. מי שמוכר את הרכב שלו בחצי ממחיר המחירון, יודע למה הוא עושה את זה. רוב הסיכויים שלא תמצא שם יותר מדי מציאות.

האם זה אומר שאחת כזו שנמכרת ב12K אפשר לקנות בעיניים עצומות? ממש לא. קח את הרכב לבדיקה, ותראה האם המצב הוא כזה שמצדיק את המחיר.

פורסם

עד שתמצא ELX במצב טוב יהיה שלום עם איראן. יש אחת מפורסמת בלוח עם ק"מ נמוך והוא מבקש 3000 מעל המחירון. הרכב ידני. מכיון שהרכב מפורסם מספיק זמן , אני מניח שהמוכר גמיש. תבדוק את זה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אוקיי הבנתי. התקציב הסופי שלי הוא עד 20000 אבל רצוי פחות 14-15-16

יש רכבים אחרים מומלצים בתקציב הזה ? דרישות שלי מהרכב נמצאים בדף הראשון.

לגבי הפונטו, ישנו גם דגם sx שהוא באותה רמת אבזור עם הelx אך רק עם 60 כ״ס במקום 80 בelx. זה משנה ? קריטי? או שאפשר לקחת גם את דגם הsx?

ומאיזה שנה מומלצץ לקנות ? אולי יש שנים מסויימות שיש בעיות ספציפיות ?

ושוב שאלה לגבי קילומטרג, מה סביר בשנים 2001-2003-4?

תודה

ועוד משהו, אם במצב תיאורתי, אני מוצא רכב ב5-6-7 אלף שקל והוא במצב טוב מכנית והכול אחרי בדיקה של מוסך כמובן. עדיין להימנע?

דעתי, כדאי לחפש רכב במחירים האלה . למצוא משהו טוב, להיפגש עם כמה מוכרים , לבדוק את האוטו, ואם לדעתי בסדר להביא לבדיקת מוסך. אם אני לא יימצא שום רכב אני יעלה תקציב .. הגיוני או שאני מדבר שטויות ?

פורסם

שמע, אני בהתחלה גם רציתי לקנות רכב בתקציב נמוך בדיוק בגלל אותם סיבות, רק אחרי שאשכרה נסעתי חצי מדינה , לקחתי חצי ימי חופש, הגעתי למסקנה המתבקשת שאין ברירה, אלא פשוט לעלות תקציב.

בתקציבים האלה, אנשים ביד 2 פשוט חיים בסרט. הם דורשים לך בלי שום בושה, מחירון ,עבור רכב ש"בובה" בטלפון אבל פשוט פח זבל במציאות.

קודם כול המסנן מספר אחד שצריך להיות לך זה שגרת טיפולים. אם הבנאדם לא כותב שיש לו ספר טיפולים/ קבלות מהשנים האחרונות שהרכב אצלו, פשוט תתייחס לזה בתור רכב לא מטופל בכלל שיעשה לך את המוות.

אתה תצליח למצוא פיאט 2001 עם נתונים כאלה? מעולה. לך על זה.

הנסיון שלי אומר שאין כמעט רכבים כאלה בתקציב כזה. יותר לקראת ה-15-20 אלף, כבר אפשר למצוא כאלה

פורסם

קודם כל מדובר בבחירה טובה בתור רכב ראשון לגיל שלך, גם אני במקומך לא הייתי מתפשר על הגיר הידני - בעיקר כי רק עכשיו קיבלת רישיון ואתה רוצה לחזק את ההיכרות שלך עם הנהיגה על גיר ידני.

כשאני הייתי בדיוק בגיל שלך קניתי דייהטסו שרייד שנת 93 והיא שירתה אותי (כמעט) נאמנה 6 שנים.

למצוא ספייס שמורה זה לא קל, אני חיפשתי עכשיו במשך כמה שבועות ספייס בתור רכב שני. אתה מוזמן לקרוא את השרשור הזה אבל תקרא עד הסוף -> ספייס עד 15K.

המחשבה לא לבזבז את כל הכסף היא נכונה, במקומך הייתי מחפש גם את הדגם SX וגם ELX בשנים 2001-2003.

הSX חלשה יותר, אבל לא ברמה קריטית.

בגלל שגם ככה קשה למצוא ספייס שמורה וגם ככה לא תתפשר על הגיר, לפחות שיהיו לך את 2 הדגמים לבחור מהם. הבדלים קריטיים מבחינתך אין ביניהם.

המטרה שלך היא למצוא רכב שמור, עדיפות לרכב עם היסטוריית טיפולים כמה שיותר מלאה. תבצע חיפוש בפורום ותראה מהם המחלות העיקרות ברכב, כשתלך לראות רכבים תדע מה לשאול ותמיד תבקש לראות קבלות.

המחלות העיקריות ברכב הזה הן: הגה סיטי רגיש, מערכת קירור שרגישה למים שאינם פארפלו בצבע כחול, מנגנון חלונות החשמל, משאבת קלאץ' שאמנם לא יקרה אבל כמעט ולא נתקלתי באחת שלא הזדקקה להחלפה ועוד מספר דברים קטנים.

מבחינת הקילומטראז' רכב שעבר 200K אבל טופל כראוי, יתכן מאד כי יחזיק מעמד עוד מספר שנים טובות אבל אני במקומך לא הייתי מתפשר. תגביל את החיפוש על 150 אלף קילומטר, תחפש רכב שמור בלבד עם יד נמוכה וקבלות מהטיפולים (לפחות מהשנים האחרונות).

הייתי ממליץ לך להוציא בין 10 ל12 אלף על הקנייה ועוד כ3000 ש"ח ליישור קו שאמור לתת לך שקט נפשי לשנתיים-שלוש מלבד טיפולים.

בגלל שבשבועות האחרונים ראיתי המון רכבים, עשיתי רשימת צ'ק ליסט קצרה בטלפון שתעזור לי לזכור לבדוק את הדברים החשובים:

- מצב חיצוני: שריטות, קילופי צבע, לחפש הבדלים בצבע

- מצב פנימי: תקרה, תאורת פנים, דשבורד ופלסטיקים

- מושבים

- לוח שעונים ואורות לוח שעונים

- סגירת דלתות ונעילה

- מזגן/חימום/הפשרת חלונות

- קודן, אם קיים לבדוק שלא מניע בלי

- מנוע, לחפש הזעות, נזילות מגומיות או אטמים

- לבדוק נזילות למטה (גם לגעת אם צריך)

- נוזל במערכת הקירור

- גיר (תוך כדי נסיעה להכניס לכל ההילוכים)

- לשאול מתי נעשה: טיימינג, קלאץ', שיפוץ הגה סיטי, משאבת קלאץ', צמיגים, משאבת מים, מסרק הגה

- פנסים, לבדוק שמקוריים, לבדוק שעובדים

- מפתחות מקוריים (2)

- בלמים

- סוויץ, מניע בקלות? (לשים לב לצליל של דיזל)

- מצב צמיגים

- רדיו/רמקולים

- טסט עד מתי?

- רכב על שם המוכר? לוודא

- תאריך עלייה לכביש

- לוודא יד

- היכן טופל? ספר טיפולים

- למה מוכר?

דבר נוסף, תבקש עזרה מקרובי משפחה מבוגרים יותר שיבואו איתך לחפש. יש לא מעט שקרנים וסוחרים שמוכרים ספייסים ישנות, ולדעתי קל להם יותר להפיל בפח ילד בגילך.

במקביל גם תבדוק מחירי ביטוח כי לגיל שלך זה בטח לא יהיה זול ואיזה סכום שלא תוציא בסופו של דבר, קח בחשבון שתמיד יהיו עלויות נוספות והפתעות נוספות ברכב ישן.

הרכב חסכוני מאד אבל עם 300 קילומטר בחודש, זה לא ממש קריטי.

שאלה חשובה: מתי אתה מתגייס? אם אתה מתגייס בקיץ הבא ותחליט למכור את הרכב, ייתכן (לא בטוח) שלעשות יישור קו מלא יהיה מיותר.

לגבי ההצעה לקנות מונדיאו, לדעתי הילד צריך קודם כל ללמוד לנהוג ועדיף על רכב קטן, זול, פשוט ובעיקר ידני.

פורסם
ידני כמובן:wink:

אז זהו שאני לא יודע.. כי מבחינתי גם אם אני יקנה רכב ב20 אלף או 6-7-8-9-10 אלף אני יקבל את אותה תמורה. מזה משנה לי שעל הלוח שעונים כתוב 70000 או 170000.

עדיין לא הבנתי מזאת אומרת שהרכב גמור ? הוא נוסע ? רכב מצוין !

אשמח לעוד דעות

אתה חושב ש-100 אלף ק"מ על כבישי ישראל זה עניין של מספר? שיהיה לך לבריאות.

100 אלף ק"מ זה מה שנוסע רכב ממוצע ב-5 שנים. זה אומר 100 אלף ק"מ של מהמורות, בורות בכביש, סדקים. זה אומר הדלקה וכיבוי של הסוויץ', בלאי פנימי של הרכב, שקיעה של המושבים (הרי מישהו ישב בתוך האוטו ונהג את כל הקילומטרים), זה בלאי למנוע, בלאי לכל הגומיות, מערכת הקירור וכו'.

זה לא אומר שאין לה עוד מה לתת, אבל זה אומר שיש לה 100 אלף ק"מ פחות לעשות את זה.

אני מכרתי עכשיו פונטו עם 170 אלף ק"מ על השעון, בדיוק בגלל הסיבה הזו - בולמי הזעזועים נשחקו, ידית ההילוכים כבר לא נכנסה חלק - יש בלאי נסתר מהעין שרק מחכה להתפרץ ולעשות צרות. נכון שאת הכל אפשר לסדר, סה"כ בלאי מכני.

אבל למה להשקיע כסף ברכב ישן, כשאפשר לקחת את הכסף ולשים אותו על רכב חדש, עם פחות ק"מ והרגשה טובה יותר?

פורסם

אוקי תודה

ריכזתי פה את התהיות והשאלות העיקריות שלי:

ועוד משהו, אם במצב תיאורתי, אני מוצא רכב ב5-6-7 אלף שקל והוא במצב טוב מכנית והכול אחרי בדיקה של מוסך כמובן. עדיין להימנע?

דעתי, כדאי לחפש רכב במחירים האלה . למצוא משהו טוב, להיפגש עם כמה מוכרים , לבדוק את האוטו, ואם לדעתי בסדר להביא לבדיקת מוסך. אם אני לא יימצא שום רכב אני יעלה תקציב .. הגיוני או שאני מדבר שטויות ?

לגבי הפונטו, ישנו גם דגם sx שהוא באותה רמת אבזור עם הelx אך רק עם 60 כ״ס במקום 80 בelx. זה משנה ? קריטי? או שאפשר לקחת גם את דגם הsx?

לגבי גיוס, לא משנה כרגע.. אני מתגייס עוד שנתיים לפחות..

פורסם

אף אחד פה לא נביא, וגם רכב חדש מהחברה אחרי 4-5 לא יחזיק אותו דבר ויהיה לו בלאי, זה טבעי, בטח ברכב בן 12.

אומנם יכול להיות שיהיה לך שקט, אני עם הספייס שלי כבר שנה ויש שקט, פעם אחת אחרי הקנייה עשיתי יישור קו ומאז שקט מכני כבר שנה, הרכב הזה מאוד אמין בבסיסו ואם הוא מטופל טוב אז הוא ייתן לך שקט, על כל מקרה, גם במקרה שתצטרך משהו, החלפים והטיפולים זולים מאוד ואין מה לחשוש שתיפול על הוצאות כבדות ברכב הזה.

ההבדל בין ה60 ל80 מאוד מיזערי ואת זה אני אומר מניסיון ארוך טווח, אל תפסול 60 במצב טוב.

אמנם אני משוחד, אבל הפונטו שלי למכירה במצב מצוין, שלחתי לך קישור בהודעה פרטית.

פורסם

אני מכרתי ספייס במצב טוב מאוד ב-15.5K. זה מחיר שווה לדעתי, לרכב שנת 2006.

זה גם צריך להיות הכיוון שלך - ספייס מהשנים האחרונות שלה, 2005 או 2006.

פורסם
ידני כמובן:wink:

אז זהו שאני לא יודע.. כי מבחינתי גם אם אני יקנה רכב ב20 אלף או 6-7-8-9-10 אלף אני יקבל את אותה תמורה. מזה משנה לי שעל הלוח שעונים כתוב 70000 או 170000.

עדיין לא הבנתי מזאת אומרת שהרכב גמור ? הוא נוסע ? רכב מצוין !

מזאת אומרת שהרכב נורמלי ? מבחינה חיצונית ? אני מתכוון להשקיע גם בפונטו שתעלה 5000 שתיראה כאילו יצא מהחברה.

מבחינה פנימית ? שוב, זה לא נראה לי משנה שעל הרכב בנוי x דברים מתוצרת y שעבר z. כול עוד ששניהם נוסעים באותה צורה ומביאים לי אותה תמורה לא נראלי נכון להשקיע 20000 שאני יכול להשקיע עד 10000.

לגבי הפורד, נראה אוטו רגיל, לטעמי הפונטו יפה בהרבה אחרי שיפורי יופי שאשים לה. למה שדווקא בה אני יסע כמו מלך ?

לגבי בצריכת דלק, שיהיה , בפונטו זה בה כ+. אם יהיה רכב אחר שצריכת הדלק שלו גבוהה אך הוא עונה לי על כול הדרישות, צריכת הדלק לא תמנע ממני לרכוש אותו

הכוונה שלי שהפורד הוא אוטו רגיל זה שדוגמא את הפונטו אני רוצה לקנות בצבע כחול ולשים גאנטים לבנים. ובכול מקרה הצורה שלו יותר יפה וספורטיבית

שוב אני לא יודע , אני מבלבל את עצמי

אשמח לעוד דעות

את הדברים האלה גם אני אמרתי לפני קניית הרכב הראשון.

ואז מגיע יום חמסין, אתה מדליק מזגן- המזגן לא מספיק מקרר, האוטו לא מספיק סוחב.

פתאום מגיעה נסיעה לאילת ואתה מבין שהאוטו שלך לא מספיק- לא מבחינת כוח, לא מבחינת נוחות ולא מבחינת אמינות.

כמה שתתקדם בשנים ובאיכות הרכב- כך תחזיק איתו יותר זמן.

אני לא אומר לך לנצל את כל התקציב, כמובן שצריך להשאיר בצד כמה אלפים טובים ליישור קו ולבלת"מים כי אתה קונה רכב משומש וזה לא משנה כמה אתה בטוח שהוא מעולה, אתה לא יכול לדעת מה עבר עליו ואיזה חלק יסיים את חייו בעוד חודשיים.

נאמר פה שצריכת הדלק לא חשובה כי אתה עושה רק 300 ק"מ בחודש.

ואם כשתסיים בית ספר תעבוד בעבודה רחוקה?

ואם בצבא תעשה יומיות ותסע כל יום לבסיס?

אתה לא יכול לדעת איזה צרכים יהיו לך בעוד שנתיים-שלוש-ארבע, כשכל כך תאהב את הרכב ולא תרצה להיפרד ממנו רק בגלל הדלק.

renault clio 2001 1.4 16V- מתה.

seat ibiza 2001 1.6 - נמכרה.

volkswagen passat 2002 2.0- עדיין איתנו =]

• תוכן חדש...