Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע 15W-40 *סינטטי*

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

בשבועיים האחרונים אני מחפש שמן מנוע 15W-40 סנטטי מלא ולא מצליח למצוא (אלא רק מנרלי או חצי סנטטי).

גם בחיפושי כאן בפורום לא העלתי דבר. :|

• האם יש שמן כזה?
  • אילו חברות מוכרות בתחום ( Motul, Liqui Moly ודומיהן) מייצרות כזה שמן?
  • היכן אפשר להשיג?

תודה רבה מראש.

פורסם

אני לא חושב שיש שמן סינטטי מלא בצמיגות הנ"ל אלא רק מינרלי.

ואם יש הוא יהיה מאוד יקר ולא יהיה קל להשיג אותו.

אפשר לדעת לאיזה רכב את מייעד את השמן?

במיקרה גם אני החלטתי לעבור לשמן מהצמיגות הזו ואני כניראה יקנה את ה 15W40 של VALVOLINE שנחשב לשמן

מינראלי ברמה מאוד גבוהה.

ואני מייעד אותו לרכב אספנות שברשותי.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

אני מיעד אותו ליונדאי אלנטרה מודל 2005 שקניתי לא מזמן.

מנסיון שיש לי ופרופיל הנסיעות שלי (נסיעות ארוכות מאד בבינעירוני וללא מנוחה) אני רוצה לשים סנטטי.

האם שימוש בסינטטי 10W-40 יכול לגרום נזק? (רוב המשפחתומטיות בארץ מתרחצות ב 10W40. לא יודע למה דווקא יונדאי רוצה לסוך את מנועיה ב 15W-40)

פורסם

שום נזק. שים 5W40 בתקן אותו דורש היצרן וסע לשלום. אין שום הגיון לשים שמן 15 או 10, בכל מנוע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אין שמן 15W-40 סינטטי מלא. השמן הנ"ל מיושם היום במנועים של משאיות וכלים כבדים. במכוניות פרטיות מודרניות אין סיבה ממש להשתמש בכזה שמן. איתמר הקדים אותי, רציתי לומר לך שתעבור ל 10W-40 "חצי סינטטי" ואם הכיס מאפשר לך רד ל 5W-40 סינטטי מלא. אתה רק תרוויח מזה.

דבר אחרון, אני לא מבין את הנטייה בימים האחרונים של אנשים כאן בפורום להמליץ חד משמעית על שמנים בתור השמנים הטובים ביותר. ישנם עוד חברות שמנים שהן טובות לא פחות. האם ליקי מולי ושות' הם שמנים טובים? בהחלט. האם הם השמנים הטובים ביותר שקיימים בשוק? שטויות במיץ. אין כזה דבר שמן מנוע הכי טוב שיש.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

למען האמת, מצאתי לבסוף שמן 15W-40 סנטטי מלא, השמן של Royal Purple. ככל הידוע לי זה הסינטטי היחיד שקיים בדרגת הצמיגות הזו ובכל רחבי האינטרנט גומרים עליו את ההלל.

מכל מקום, נראה לי שאשמע כאן לעצת מומחים ממני ואשתמש ב 5W-40

תודה על העזרה :-D

פורסם

Royal Purple זה השמן שאני משתמש בסופר לסר שנת 97 שלי כבר 3 שנים +

השמן עשה רק טוב למנוע, אני משתמש ב 10W40. (מחשש לאכילת שמן במנוע ישן שעבר כמעט 190K)

עם הרכב שלך אתה יכול לרדת ל 5W40.

Opel Adam S 2017

פורסם

בכל "מתחם" של חנויות חלפים לרכב תוכל למצוא את מרבית השמנים המיובאים לארץ. פשוט צריך לדעת מה לחפש ולבקש.

המקום היחידי שעולה לי לראש שמסודר, נוח ומציע מבחר עצום של מותגים ושמנים מצויינים הוא אוטוסטור בחולון.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

א. האם יש ל Liqui Moli שמן 5W40 סנטטי מלא?

באתר שלהם אני מוצא את ה Top Tec 4100 5W40 אבל כתוב עליו "Synthetic Technology" ולא 100% Synthetic

ומשום מה זה לא מריח לי טוב...

קישור לתמונה (ניתן להגדיל): liqui-moly.us/liquimoly/mediendb.nsf/gfx2/2329.jpg/$file/2329.jpg

ב. שמן סינטטי של Motul, איזה שמן סינטטי מלא לרכב יש להם בצמיגות 5W-40?

פורסם
למען האמת, מצאתי לבסוף שמן 15W-40 סנטטי מלא, השמן של Royal Purple. ככל הידוע לי זה הסינטטי היחיד שקיים בדרגת הצמיגות הזו ובכל רחבי האינטרנט גומרים עליו את ההלל.

מכל מקום, נראה לי שאשמע כאן לעצת מומחים ממני ואשתמש ב 5W-40

תודה על העזרה :-D

אני הייתי מעדיף לעבור לצמיגות 10W-40 .

כל שמן איכותי של חברה ידועה מתאים , בתקן של SL SM בצמיגות 10W-40 חצי סינטטי

כגון - AGIP , Mobile, ESSO וגם דלקול הישראלי , Motorcraft , ויש עוד .

להיתייחס גם ל פילטר השמן (מסנן) מקורי או חליפי איכותי של חברה ידועה , כגון MANN .

בשביל השקט הנפשי במנוע ישן , אני ממליץ על הכלל של העלאה עד 1-2 דרגות מעל דרישת תקן המינימום הנדרש .

אם דרישת מינימום של יצרן ל SJ - אפשר לעלות ל SL, וגם ל SM .

כך לא נכנסים לסרט , להתחיל ללמוד מפרטי נוזלים , וסוג תוספים אשר יש בתקן .

אם המנוע טופל ב 15W-40 - ללא בעיות

אפשר ורצוי לנסות לרדת ל 10W-40 - ולגבי ה 5W-40 - הייתי נזהר, ובגדול לא הייתי עושה זאת -

אלא אם המנוע במצב מעולה .

יש עדיפות לשמן מנוע סינטטי - אבל לא בכל מצב -

למנועים רבים ישנים עם ק"מ מעל 100,00 ק"מ אשר הדרישה סביב SJ וטופלו בעבר בד"כ בשמן מינרלי ,

הפשרה הטובה יותר תהיה שמן חצי סינטטי , בדרוג SL ובתקן ACEA שדורש היצרן .

ובתנאי מזג האויר והתנועה בישראל , ומניסיוני ב 10 שנים האחרונות במנועי מאזדה , מיצובישי , יונדאי משנים 95-2002 .

אשר טופלו בזמן האחריות במוסכי היבואן ב 15W-40 .

אני הייתי עובר ל 10W-40 החצי סינטטי בתקן SL כשמן המתאים .

כך גם עולים בתקן השמן , ובאיכותו לאורך זמן , ובעמידות , ומקבלים את יתרונות הסינטטי , על המינראלי -

עם פחות סיכון לנזילות , איבוד שמן שריפת שמן , וזיהום אויר עקב פלטת מזהמי שמן שרופים לאויר .

אם אתה מעדיף לבסוף להשתמש ב 5W-40 - יעזור אם בעוד כ חודש + תרשום חוות-דעת אחרי ההחלפה לגבי המצב .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אני הייתי מעדיף לעבור לצמיגות 10W-40 .

כל שמן איכותי של חברה ידועה מתאים , בתקן של SL SM בצמיגות 10W-40 חצי סינטטי

כגון - AGIP , Mobile, ESSO וגם דלקול הישראלי , Motorcraft , ויש עוד .

להיתייחס גם ל פילטר השמן (מסנן) מקורי או חליפי איכותי של חברה ידועה , כגון MANN .

אם אתה מעדיף לבסוף להשתמש ב 5W-40 - יעזור אם בעוד כ חודש + תרשום חוות-דעת אחרי ההחלפה לגבי המצב .

אייל .

אם העזת להזכיר את דלקול אז אני יכול להעיד שכסף לא משקר ובטח לא שמגיעים לתחום השמנים. יש הבדל משמעותי בין שמן שעולה 60 שקלים למיכל של 4,5 ליטר לבין שמן שעולה כפול מזה. בזמנו עברתי מצמיגות 15W-40 מינראלי ל 10W-40 חצי סינטטי. השמן היה של דלקול. המנוע שלי היה עם 72 אלף ק"מ, מנוע חדש לכל הדעות. השתמשתי בשמן הנ"ל וראיתי שלאחר תקופה השמן פשוט נעלם לי מתוך המנוע. כאשר הגעתי למצב שהייתי צריך להוסיף שמן ובשל כך הייתי צריך לקנות עוד מיכל פשוט מאוד עשיתי טיפול והחלפתי שמן ופילטרים חדשים. מאז אני משתמש בשמן 10W-40 איכותי חצי סינטטי והמנוע לא אוכל לי שמן כמו עם הדלקול. השמן הישן היה פשוט נשרף עם פעולת המנוע ולכן הוא נעלם לי כאשר שמנים איכותיים מכילים תוספים שמונעים מהם להישרף תוך כדי פעולה תקינה של המנוע.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אם העזת להזכיר את דלקול אז אני יכול להעיד שכסף לא משקר ובטח לא שמגיעים לתחום השמנים. יש הבדל משמעותי בין שמן שעולה 60 שקלים למיכל של 4,5 ליטר לבין שמן שעולה כפול מזה. בזמנו עברתי מצמיגות 15W-40 מינראלי ל 10W-40 חצי סינטטי. השמן היה של דלקול. המנוע שלי היה עם 72 אלף ק"מ, מנוע חדש לכל הדעות. השתמשתי בשמן הנ"ל וראיתי שלאחר תקופה השמן פשוט נעלם לי מתוך המנוע. כאשר הגעתי למצב שהייתי צריך להוסיף שמן ובשל כך הייתי צריך לקנות עוד מיכל פשוט מאוד עשיתי טיפול והחלפתי שמן ופילטרים חדשים. מאז אני משתמש בשמן 10W-40 איכותי חצי סינטטי והמנוע לא אוכל לי שמן כמו עם הדלקול. השמן הישן היה פשוט נשרף עם פעולת המנוע ולכן הוא נעלם לי כאשר שמנים איכותיים מכילים תוספים שמונעים מהם להישרף תוך כדי פעולה תקינה של המנוע.

אתה עובד ביורול? :wink:

פורסם
אתה עובד ביורול? :wink:

להתלכלך עליו ,, :lol: בעדינות .

ה יורול מניסיוני שמן מנוע טוב מאוד , אבל אני תומך גם בדלקול המתאים .

לדלקול בצמיגות 10W-40 יש 4-5 סוגי שמנים , וצריך להתאים את השמן בתקן הנכון לדרישות .

ראה -

דלק מוטור-סינט SV10w40 - תואם דרישות VAG - VW 501.01/505.00 אישור מקורי .

http://www.delkol.co.il/popwin.asp?item=152

וגם - אולטרה SYNTH SL 10W40

http://www.delkol.co.il/popwin.asp?item=150

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...