Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חוזר היום בפעם השביעית מהמוסך בגלל אותה תקלה מוזרה שגם המוסכניק שלי מתחיל להרים ידיים...

אז כך: מדובר במיציבושי לנסר שנת 91 במצב שמור מאוד (רק 81,000 ק"מ) שהיתה אצל סבא שלי המון שנים.

כשקיבלתי אותה לא היה גז במזגן, לכן דבר ראשון מילאתי גז כדי לגלות מהיכן הוא בורח. החשמלאי אמר שזה מהרדיטור החיצוני. לכן החלפנו רדיאטור. אך אחרי יומיים שבהם הכול היה בסדר נסעתי ביום חם בשתיים בצהריים (כמעט 40 מעלות חום בחוץ) והמזגן עבד אבל ברגע שעצרתי וכיביתי את האוטו שמעתי איך בבת אחת כל הגז בורח. חזרתי למוסך. הוא טען שפורק הלץ לא טוב ולכן החליף את השסתום. נסעתי עוד פעם והכול היה בסדר עד שנסעתי שוב בצהריים חמים של עמק בית שאן ושעצרתי וכיביתי את האוטו- שוב אני שומע את פריקת הגז מהמזגן- כל הגז פרק החוצה. חזרתי למוסך והוא ניסע להחליף לי מדחס ומעבה. ושוב נסעתי ביום חם וברגע שכיביתי את האוטו אחרי נסיעה של 15 דקות- כל הגז נפרק החוצה. החשמלאי שלי כבר השתגע ולא יודע מה עוד הוא יכול לעשות כדי לפתור את הבעיה ואני מנסה לעזור לו לעזור לי. למישהו יש רעיון למה כל פעם שאני מכבה את האוטו אחרי נסיעה ביום חם כל הגז בורח? למה זה יכול להיות קשור? מה קורה באוטו שרק שאני מכבה אותו כשהוא חם הוא פורק את הלחץ? אני משער שמסיבה כלשהי הלחץ במערכת עולה מעל מה שהיא יכולה לסחוב, אבל למה???

למישהו יש רעיון?

פורסם

נראה שכדאי להחליף את המוסכניק לפני ששניכם תשתגעו ביחד.

האם למוסכניק שלך יש הסמכה מאת משרד התחבורה לטיפול במזגנים של רכב?

בכל אופן, יש למלא גז לפי כמות בהוראות היצרן, לחבר שעונים, לבדוק לחצים.

לבדוק שהמאווררים פועלים בזמן, ופועלים- מסתובבים- בכיוון הנכון. יתכן וקיימת סתימה במערכת.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שלום רב !

הרעיון שלי הוא רעיון לעזור לך ולא לחשמלאי!

מכיוון שהרכב שמור, בעל קילומטרז נמוך מאד יחסית, ובעל סנטימנטים יחודים ,מכיוון שהוא שרת את סבך שנים ארוכות, המלצתי פנה למכון המתמחה במזגנים , בעל שם בתחומו, באזור מגורייך בית שאן, עפולה טבריה והסביבה.

יתכן ותחום המיומנות של החשמלאי רכב , שבו טיפלת , לוקה בחסר, ועושה רושם שהוא עובד בשיטת מצליח.

יתכן וקיים שסתום פורק לחץ עודף, שלקוי ברכבך, וזאת הסיבה, שמלכתחילה, לא היה גז, ותפקיד בעל המקצוע, לבצע תחילה וואקום, ולמלא גז בלחץ מסויים, ולבדוק נזילות מצנרת ומרדיאטור, טרם שיחרור הרכב מהמוסך.

עודף הלחץ משתחרר כנראה רק במנוע כבוי, לאחר הפעלת מזגן, ובעל מקצוע בתחום, אמור לאתר לאבחן, לסדר ולמנוע זאת.

המתן לחוות דעת מקצועית יותר בנושא.

נא חזור לפורום ועדכן בנושא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יכול להיות שיש בעיה מסוימת עם המקצועיות של החשמלאי, אבל הוא לפחות מאוד הגון. הוא לא חייב אותי על כל מה שלא הצליח לו. יכול הייתי ללכת למוסך אחר אבל אז הייתי מפסיד את היתרון של ההגינות שלו שהוא לא לוקח כסף על כל שעות העבודה המיותרות שלו (שהם כמובן באשמתו). אגב הוא מורשה משרד התחבורה ולפי התעודות על הקיר הוא גם סיים קורס במיזוג.

ולעיניין: היום הוא הציע לעשות שטיפת מערכת כי אמר שיכול להיות שיש סתימה איפשהו, אולי ביחידה הפנימית. לגבי בעיה בשסתום פורק הלחץ- הוא כבר הוחלף פעמיים. לכן אין אפשרות שהוא הבעיה (פעם אחת הוחלף רק השסתום ופעם שניה כל המדחס שעליו יושב השסתום). בנוסף- בפעם האחרונה הוא הוסיף עוד מאוורר שישב על הרדיאטור של המזגן (יש שני מאוררים שיושבים על הרדיאטור של המנוע אבל הם מהצד השני. הוא הוסיף עוד אחד מהצד של המזגן) בדקתי והמאווררים מסתובבים לכיוון הנכון (המאוורר על הרדיאטור של המזגן דוחף וזה על הרדיאטור של המנוע יונק). כל המאוררים נכבים כשאני מכבה את האוטו. האם הם צריכים להמשיך לעבוד כשהמנוע לא חם?

אבל עדיין אני לא מצליח להבין למה רק כשאני מדומם את המנוע נוצר עודף לחץ שנפרק? אין פריקה כשהרכב עובד או כשלא חם בחוץ. האם יש למישהו סכמה של מזגן ברכב שאוכל להבין מה משתנה במערכת כשאני מדומם את הרכב? האם למישהו יש רעיון ל"דוקטור למזגנים" באזור? אגב אני אוסיף עוד פרט: המזגן מלכתחילה מוציא אוויר של 19 מעלות ולא 8 כפי שהוא צריך. אבל עם זה אני מוכן לחיות..

פורסם

רכב מסוג זה אמור להוציא אוויר בטמפ' של פחות מ 8 מעלות כאשר המערכת במיטבה.

19 מעלות זה מזגן ברמה של לא פועל בכלל.

משהו כאן הזוי לחלוטין, או הסיפור או המציאות. הזוי!

עוסק בנדל"ן.

פורסם

האם ייתכן ושמים גז לא מתאים ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

דני, לגבי העובדה שהסיפור הזוי אין לי ויכוח- אחרת לא ההיתי מעלה אותו לפורום.

לגבי הגז- היום קיים רק סוג גז אחד והגז הישן- שאמור להתאים למערכת כבר לא קיים בשוק.

האם יכול להיות שסוג הגז הוא הבעיה? ואם כן מה ניתן לעשות?

פורסם
יכול להיות שיש בעיה מסוימת עם המקצועיות של החשמלאי, אבל הוא לפחות מאוד הגון. הוא לא חייב אותי על כל מה שלא הצליח לו. יכול הייתי ללכת למוסך אחר אבל אז הייתי מפסיד את היתרון של ההגינות שלו שהוא לא לוקח כסף על כל שעות העבודה המיותרות שלו (שהם כמובן באשמתו). אגב הוא מורשה משרד התחבורה ולפי התעודות על הקיר הוא גם סיים קורס במיזוג.

ולעיניין: היום הוא הציע לעשות שטיפת מערכת כי אמר שיכול להיות שיש סתימה איפשהו, אולי ביחידה הפנימית. לגבי בעיה בשסתום פורק הלחץ- הוא כבר הוחלף פעמיים. לכן אין אפשרות שהוא הבעיה (פעם אחת הוחלף רק השסתום ופעם שניה כל המדחס שעליו יושב השסתום). בנוסף- בפעם האחרונה הוא הוסיף עוד מאוורר שישב על הרדיאטור של המזגן (יש שני מאוררים שיושבים על הרדיאטור של המנוע אבל הם מהצד השני. הוא הוסיף עוד אחד מהצד של המזגן) בדקתי והמאווררים מסתובבים לכיוון הנכון (המאוורר על הרדיאטור של המזגן דוחף וזה על הרדיאטור של המנוע יונק). כל המאוררים נכבים כשאני מכבה את האוטו. האם הם צריכים להמשיך לעבוד כשהמנוע לא חם?

אבל עדיין אני לא מצליח להבין למה רק כשאני מדומם את המנוע נוצר עודף לחץ שנפרק? אין פריקה כשהרכב עובד או כשלא חם בחוץ. האם יש למישהו סכמה של מזגן ברכב שאוכל להבין מה משתנה במערכת כשאני מדומם את הרכב? האם למישהו יש רעיון ל"דוקטור למזגנים" באזור? אגב אני אוסיף עוד פרט: המזגן מלכתחילה מוציא אוויר של 19 מעלות ולא 8 כפי שהוא צריך. אבל עם זה אני מוכן לחיות..

טעות!!! שני המאוורים צריכים "לינוק" שניהם צריכים למשוך אוויר מבחוץ דרך הרדיאטורים לכיוון המנוע!

האם הוחלף מייבש בשלב מסויים של העבודה?

פורסם

אתה מטעה אותו. יש שניים בצד של המנוע, ויש עוד אחד שהוסיפו מהצד השני מבחוץ. אם כך, אלה שבצד של המנוע צריכים לינוק, וזה שבצד החיצוני צריך לדחוף.

אינני זוכר כמה מאווררים מגיעים במקור, ואולם אם מגיעים שניים בסה"כ, הרי שהוספת השלישי איננה הפתרון האמיתי לבעיה.

בדרך כלל הוספת מאוררים היתה להתקנות שבוצעו בארץ, לפני המון המון שנים או לסוג של רכבים שהיתה להם בעיה בסיסית של קירור לא מספק ו/או לחץ ראש גבוה ,עוד כשהיו חדשים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני אתה צודק, בכל מקרה אני התכוונתי למקוריים, המאווררים שנמצאים בין הרדיאטור למנוע, צריכים לינוק,

השלישי מיותר.

אני לא זוכר איך זה הגיע במקור בלנסר, אך השבוע יצא לי לעבוד על כריזמה, ובה שני המאוורים הם בין הרדיאטור למנוע,

בלנסר זה שונה?

פורסם
דני, לגבי העובדה שהסיפור הזוי אין לי ויכוח- אחרת לא ההיתי מעלה אותו לפורום.

לגבי הגז- היום קיים רק סוג גז אחד והגז הישן- שאמור להתאים למערכת כבר לא קיים בשוק.

האם יכול להיות שסוג הגז הוא הבעיה? ואם כן מה ניתן לעשות?

שלום וערב .הסבר לי בבקשה איזה סוג גז(מספר)כבר לא קיים בשוק.ובאיזה גז אתה משתמש?תודה.
פורסם

עוד משהו שאני יכול להוסיף שאולי יעזור לך

שהיה לי נזילה ולא מצאנו מאיפו הוסיפו זרחן ירוק לגז של המזגן ואחרי שבוע חזרתי והטכנאי מיזוג בדק את הרכב עם משקפיים (מיוחדות) והוא גילה את הנזילה כי הזרחן צבע בירוק את מקום של הנזילה.

שילמתי 80 ש"ח על הזרחן.

• תוכן חדש...