Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,רציתי לשאול איך לדעתם אנשים בארץ תופסים שהם שומרים על הרכב?

לדעתי לפחות הרוב חושבים שמכונת שטיפה פעם ב 3 שבועות זה נחשב לשמור על הרכב ו מדי פעם לשים איזה ספריי לדשבורד ב 14 שקל.

אולי אני טועה אבל רוב האנשים שאני מכיר לא פותחים אפילו מכסה מנוע .

HYUNDAI - Always there for you .

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא, כי לישראלי הממוצע אין מספיק בעיות בחיים אז הוא כל יום הולך ומנקה את הרכב.

אתה יודע, אני מבין בחומרה ומחשבים, ואני יכול לשאול את אותה השאלה לגבי אנשים שמתמשים במחשב. מתי אתה פעם אחרונה פתחת את המחשב וניקית את החומרה מהאבק שהצטבר?

לכל אחד יש את העניינים שלו, זה שאנחנו חברי הפורום פאנטיים ומתעניינים ברכב ובתחזוקה שלו, לא אומר שכולם כאלה.

נכון, כל בן אדם ממוצע צריך לדעת לבדוק שמן ומים - אבל כל השאר? מותרות.

Honda Civic 93' Manual Transmission

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה יכול לצאת לרחוב ולראות לבד איך אנשים שומרים על המכוניות שלהם.

אני משער שהישראלי הממוצע הולך לשטיפה הכי זולה באזור מגוריו בד"כ פעם בחודשיים ועושה ניקיון פנימי רציני (לא רק ספריי על הדשבורד) רק לפני פסח או כשהוא רוצה למכור את הרכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לא, כי לישראלי הממוצע אין מספיק בעיות בחיים אז הוא כל יום הולך ומנקה את הרכב.

אתה יודע, אני מבין בחומרה ומחשבים, ואני יכול לשאול את אותה השאלה לגבי אנשים שמתמשים במחשב. מתי אתה פעם אחרונה פתחת את המחשב וניקית את החומרה מהאבק שהצטבר?

לכל אחד יש את העניינים שלו, זה שאנחנו חברי הפורום פאנטיים ומתעניינים ברכב ובתחזוקה שלו, לא אומר שכולם כאלה.

נכון, כל בן אדם ממוצע צריך לדעת לבדוק שמן ומים - אבל כל השאר? מותרות.

האמת אני מבין במחשבים לא פחות מברכבים :wink: .

אבל לדעתי לפחות הרכבים בארץ מאוד מוזנחים .

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

לפחות ממה שראיתי מהאזור שלי הוא שרוב האוכלוסייה כמעט לא שומרת על רכבם. בגלל שאני גר ביישוב אז יש הרבה במפרים (אחד ההמצאות הכי דפוקות שיש) אז 90% לא מאטים ודופקים את הרכב מלמטה. כל פעם שאני מתחיל נסיעה עם מנוע קר אני לא עובר את 2,000 סיבובי מנוע ומישהו אחר שגם רק מתחיל לנסוע ישר לוחץ כדי לחמם מנוע יותר מהר.

פורסם

לשמור על הרכב בשביל הישראלי הממוצע:

1-לשים פחית קליפורניה ופעם בחודש להפוך את אחד הוופלים, עד שהפחית של הריחן לא מתמלא באבק לא זורקים את הפחית.

2-לשים את "שיקוי הקסם" תוסף לדלק לפני טסט (זה במקום טיפול 10K).

3-למלא מים בוישרים לפני הנסיעה לאילת.

4-להוציא פעם בחצי שנה את השטיחים ולנער.

5-לבדוק לחץ אוויר בצמיגים פעם בשנה.

6-לעבור על במפר כמה שיותר מהר ככה האוטו ישמר ובטעות לא ידבק לבמפר, הבמפרים אוהבים לאכול רכבים.

7-להכניס את הרכב למכונת שריטות בחינם בתמורה לתדלוק מעל 200 שח.

8-לקנות סקאיי 2 ב-10 ומדי פעם להשפריץ כשהריח של הסיגריות כבר בלתי ניסבל.

9- להמשיך??

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם
לשמור על הרכב בשביל הישראלי הממוצע:

1-לשים פחית קליפורניה ופעם בחודש להפוך את אחד הוופלים, עד שהפחית של הריחן לא מתמלא באבק לא זורקים את הפחית.

2-לשים את "שיקוי הקסם" תוסף לדלק לפני טסט (זה במקום טיפול 10K).

3-למלא מים בוישרים לפני הנסיעה לאילת.

4-להוציא פעם בחצי שנה את השטיחים ולנער.

5-לבדוק לחץ אוויר בצמיגים פעם בשנה.

6-לעבור על במפר כמה שיותר מהר ככה האוטו ישמר ובטעות לא ידבק לבמפר, הבמפרים אוהבים לאכול רכבים.

7-להכניס את הרכב למכונת שריטות בחינם בתמורה לתדלוק מעל 200 שח.

8-לקנות סקאיי 2 ב-10 ומדי פעם להשפריץ כשהריח של הסיגריות כבר בלתי ניסבל.

9- להמשיך??

אני חושב שנתת תמצית מנוסחת היטב, זה פחות או יותר התרבות בארץ, בנוסף - לפתוח מכסה מנוע לבדיקה רק אם המתדלק מציע.

אגב - אני פותח מכסה מנוע ברכב של העבודה לפני כול נסיעה ארוכה/קשה - מה שאומר לפחות פעם בשבוע, ועובדים אחרים מגחכים להם שאני משוגע, ושזה רכב של העבודה ״אז למי אכפת״, לא עולה בדעתם שלא ממש בא לי להיתקע בכבישי רמת הגולן כי המנוע התחמם או שאין שמן, לא חושבים צעד קדימה בישראל.

פורסם
שלום,רציתי לשאול איך לדעתם אנשים בארץ תופסים שהם שומרים על הרכב?

איך אתה תופס שמירה על הרכב?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• אחראי פורום
פורסם

אם תוציאו את הרגש והיחס המועדף כלפי רכבים שיש לרוב פה, תבינו שכל אחד מאיתנו מתייחס להרבה מוצרים

שהוא רוכש ככלים שמשרתים אותו וזהו. הגיוני ולגיטימי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מבחינתי שמירה על רכב:

1. שטיפה ידנית בלבד הכוללת שואב אבק בתוך הרכב, כל שבוע. ללא ספרי/חומרים בתוך הרכב - מטלית יבשה בלבד.

2. בדיקת לחץ אויר בצמיגים כל שבוע.

3. כיסוי הרכב בקיץ.

4. חונה במקומות שלא מועדים לפורענות (מרכזי קניות לדוגמא מחנה בפינה רחוקה).

5. בדיקת שמן + מים + מים בוישרים באופן שותף.

6. ווקס לצבע אחת ל3-4 חודשים.

7. אין עישון אין אוכל אין מים ברכב. ואין טריקת דלתות!

8. בתוך הרכב כיסויים על המושבים.

9. טיפולים בזמן ובמוסך מורשה בלבד + בדיקה כללית מיוזמה אישית אחת לתקופה מסויימת בין טיפול לטיפול.

10. לא נוסע על שבילי עפר/חצץ וכדומה.

11. במפרים לא מעל 10 קמ"ש.

TOYOTA RAV4 2.5 HYBRID LIMITED

פורסם
מבחינתי שמירה על רכב:

1. שטיפה ידנית בלבד הכוללת שואב אבק בתוך הרכב, כל שבוע. ללא ספרי/חומרים בתוך הרכב - מטלית יבשה בלבד. לא מקפיד על זה, כנראה שאני לא מספיק טוב. אין לי זמן וכוח לשטוף את הרכב ידנית, בוודאי שלא כל שבוע. יש גם משפחה, ילדים וכו'.

2. בדיקת לחץ אויר בצמיגים כל שבוע. לחץ אוויר מנוטר קבוע, מועלה לפני ימי מסלול ומורד לאחר מכן וכו'.

3. כיסוי הרכב בקיץ. חונה בחניון ציבורי - סיכוי סביר שהכיסוי ייגנב.

4. חונה במקומות שלא מועדים לפורענות (מרכזי קניות לדוגמא מחנה בפינה רחוקה). בחייך - אני בן אדם עובד. אין זמן לחפש חניה כ"כ הרבה.

5. בדיקת שמן + מים + מים בוישרים באופן שותף. ברור.

6. ווקס לצבע אחת ל3-4 חודשים. אשריך.

7. אין עישון אין אוכל אין מים ברכב. ואין טריקת דלתות! ניחא עישון ואוכל/שתיה (למרות שגם זה לא רלוונטי למי שהרבה זמן על הכביש), אבל מה הקשר טריקת דלתות?

8. בתוך הרכב כיסויים על המושבים. כן, בוודאי, אני מיד קופץ לאוטו דיפו לקנות כיסוי למושבי העור, בטח :-D רק שתדע, שלבד של כיסויי המושבים בד"כ אין תקנים כמו לבד של המושבים, בד"כ בעניין עמידות בשריפה. מה גם שזה פשוט פחות נוח.

9. טיפולים בזמן ובמוסך מורשה בלבד + בדיקה כללית מיוזמה אישית אחת לתקופה מסויימת בין טיפול לטיפול. ממש לא מוסך מורשה, אלא מוסך מומחה למותג, רכיבים ושמנים מוקפדים. גם צמיגים חייבים להיות טובים.

10. לא נוסע על שבילי עפר/חצץ וכדומה. ??? הולכים ברגל לעשות על האש?

11. במפרים לא מעל 10 קמ"ש. אתה מעכב את התנועה, חשבת על זה?

באדום לעיל. אני מבין שיש חולי הניקיון ובזמנו כשהייתי סטודנט ועבדתי בשמירה עברתי בסוף כל משמרת לילה עם ג'ילדה על הרכב, אבל עם הזמן ושינוי אורח החיים זה פשוט הופך לבלתי אפשרי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אם תוציאו את הרגש והיחס המועדף כלפי רכבים שיש לרוב פה, תבינו שכל אחד מאיתנו מתייחס להרבה מוצרים

שהוא רוכש ככלים שמשרתים אותו וזהו. הגיוני ולגיטימי.

הרכב הוא אכן כלי. יש לי אליו רגש מועדף ולכן מבחינה טכנית הוא מקבל את הכי טוב שיש, אבל מכאן ועד להימנעות מפעולות מסוימות או ליקוק הרכב המרחק רב ביותר.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...