Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכל הארכיטקטים :-D

אני אמור לעבור בקרוב לדירה חדשה שעברה שיפוץ. הרצפה בזונחה במשך שנים ובנוסך יש עכשיו שאריות של צבע , אבק ולכלוך מהשיפוץ.

מישהו יכול להמליץ על חומר טוב לניקוי הרצפה? ברור שנוזל שטיפה סטנדרטי לא יספיק פה...

תודה.

פורסם

דבר ראשון זה לנסות לרכך את הליכלוך עם הרבה מים. רוב הג'יפה יוצאת אחרי שהליכלוך עמד מספיק זמן עם מים (רצוי פושרים או חמים).

במידה וישנם ליכלוכים קשים יותר - אתה יכול לנסות חומרים אגרסיביים יותר (למהול מעט חומצת מלח בתערובת מים). החומצה ממיסה צמנט וכל מה שקשור בזה, לכך צריך להיות מאוד זהירים ולדעת עם איזה חומרים מותר או אסור לעבוד על הרצפה החדשה\ישנה שיש בדירה (יש אריחים שסופגים ויש כאלה שלא).

ע"מ לגרד שאריות שדבוקות ולא יוצאות בקלות יש להשתמש בשפכטל רחב מאוד ופשוט לעבור על הרצפה (גם כאן יש לשפוך מים עם קצת סבון ע"מ לריכוך הליכלוך טרם הגירוד עם השפכטל).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם מדובר בקרמיקה אין בעיה לעבוד עם חומצה כמובן שבזהירות רבה, אך אם יש בלטות או שיש, בשום פנים ואופן לא לנקות עם חומצה

כמו שאיציק אמר תנסה עם מים ושפכטל אני חושב שזה הפתרון הכי טוב

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

אכן מדובר בבלטות. אין משהו ספציפי בולט לעין שאפשר לגרד עם שפכטל אלא פשוט לכלוך של שנים + שאריות מהשיפוץ.

אי אפשר לעבור עם שפכטל על כל הדירה...

קיבלתי המלצה לחומר כלשהו שמיועד ללכלוך כזה אבל חשבתי לקבל הצעות נוספות.

פורסם

אני מבין שמדובר בריצוף טראצו.

הצעתי היא כי תזמין פוליש - יעלה כמה מאות ש"ח ויעשה את העבודה.

רק הקפד לעשות זאת לפנמי שאתה מכניס ריהוט - כיון שהריהוט יפריע לפוליש וכיון שהפוליש מעלה אבק דק בכמויות עצומות, וא תצליח להפטר ממנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אלה בלטות ערביות של פעם (אגב - בסופו של יום, עדיפות על כל שיש/גרניט-פורצלן/קרמיקה מבחינת תחזוקה) - תביא מישהו שיעשה לך פוליש עם מכונה.

זה מוריד שכבה דקה (לבלטות אין גלזורה כמו קרמיקה/ג"פ) ואז מצפים אותה עם חומר (דומה לווקס) ומחדשים את הבלטות (כמובן גם מוריד את כל הלכלוך על הדרך, למעט חומרים שנספגו בבלטה, אם קיימים כאלה).

פורסם

אני אסביר שוב.

זה חול שמגיע מהשכנים ומהאוויר, נתקע מתחת לדשא המלאכותי שיש לנו במרפסת (לך תתווכח עם האישה שזה מכוער...), ונראה כאילו התאבן. (כשנוגעים, מרגישים שכבה על המרצפת.)

פורסם

השאלה החשובה היא מה מקור החול. האם יש נמלים שחופרות מתחת לבלטות? מה מדביק את החול לאריחים?

ד"א - גרנעט פורצלן זו צרה צרורה, במיוחד בגרסה המבריקה. אני סובל קשות מריצוף כזה - שנראה מרשים כשהוא חדש אבל מתקלקל מהר מאד. איני יודע מה לגבי אריחים מודרניים, אבל כאשר קיבלתי את הדירה שלי הייתי צריך לבצע איטום שלהם, והקבלן שביצע אותו (וגם את הפוליש בחלק הדירה שבו יש ריצוף טראצו) חסך לי על בקבוק חומר איטום שעלה 200 ש"ח וכנראה שכתוצאה מכך האריים לא נאטמו כראוי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
השאלה החשובה היא מה מקור החול. האם יש נמלים שחופרות מתחת לבלטות? מה מדביק את החול לאריחים?

ד"א - גרנעט פורצלן זו צרה צרורה, במיוחד בגרסה המבריקה. אני סובל קשות מריצוף כזה - שנראה מרשים כשהוא חדש אבל מתקלקל מהר מאד. איני יודע מה לגבי אריחים מודרניים, אבל כאשר קיבלתי את הדירה שלי הייתי צריך לבצע איטום שלהם, והקבלן שביצע אותו (וגם את הפוליש בחלק הדירה שבו יש ריצוף טראצו) חסך לי על בקבוק חומר איטום שעלה 200 ש"ח וכנראה שכתוצאה מכך האריים לא נאטמו כראוי.

אני לא יודע איזה גרניט פורצלן יש לך, אבל בכל אלו שאני התעסקתי\מתעסק זה נראה מצויין גם אחרי שנים.

טראצו זה סיפור אחר ושם צריך לשים משנה זהירות על כל מה שקשור לאיטום וספיגה של האריחים (גם לסילר-ים [אוטמים] יש סוגים [תלוי באבן\חומר] וגימורים [מבריק\מט] ).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מדובר בבלטות ישנות שהיה נהוג לרצף איתן לפני עשרות שנים. הוריי עברו דירה לא מזמן וליטוש של הרצפה כולל הדברה עלה להם 2000 שקלים.

לא מעט כסף ולכן הרצון לחסוך.

פורסם

אולי אתה מתעסק עם גרניט פורצלן מאיכות יותר טובה (ומי שכתב פורצלן צדק - כמות הגרניט באריחים מינימלית)

הריצוף בדיקה שלי בוצע לפני כ-17 שנים, והטעות שלי היתה שבחרתי באריחים בהירים ומבריקים. יש מספר אריחים שנסדקו ממכות יחסית קלות והיו שהוכתמו מטיפות לכלוך שלא נוקו מיד. כאמור - אני חושד באיטום לא מספק. מבחינת עבודת הריצוף היא כנראה טובה שכן בדירה שלי אין שום בעיה של שקיעת אריחים וגם ההצמדה בין האריחים טובה.

בדירה שאליה אני עובר אני מתכוון לרצף את קומת הסלון\מטבח בקרמיקה ואת חדרי המגורים בפרקט (ואולי להשאיר חלק מהם עם הטרצו המקורי ורק להבריק אותו).

• תוכן חדש...