Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיאה לתקופת מבחנים, אני יותר עסוק בפורום ובפייסבוק מאשר בלהתכונן למבחנים,

ואם כבר פייסבוק, אז האגודה העלתה תמונות מטקס חלוקת התארים שהתקיים אצלנו לא מזמן. אין כמו לפנטז על העתיד.

עברתי על התמונות והציק לי לראות את הגלימות המצחיקות האלה, עם הכובעים שגם הם לא מחמיאים במיוחד.

במיוחד את הגלימה של נשיא המכללה, שהייתה מטופשת יותר משל כולם.

כנ"ל לגבי גילמות השופטים ועורכי הדין.

מאיפה המנהג הזה? למה זה טוב? למישהו נראה שזה מכובד?

אישית, זה מזכיר לי את הסרט idiocracy, שם מסופר על כך שהאנושות הולכת ומידרדרת, ואפשר לראות שלאנשים החשובים שם יש גלימות וחליפות סופר מטופשות. האם כך יראה נשיא ארה"ב בשנת 2505 ?

presidentcamacho.jpg

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

זה עניין של מסורת.

כנראה התחיל בהארוורד או אוקספורד או אוניברסיטה מאוד יוקרתית אחרת וכל השאר העתיקו את הקונספט.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
זה עניין של מסורת.

כנראה התחיל בהארוורד או אוקספורד או אוניברסיטה מאוד יוקרתית אחרת וכל השאר העתיקו את הקונספט.

או שאולי בהוגוורטס של הארי פוטר :lol:

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

מדובר במסורת שהתחילה באנגליה (אוקספורד וקיימברידג') ומהווה המשך לגלימות ההסמכה שלבשו כמרים במהלך ימי הביניים.

ואגב הארי פוטר, מי שראה בסרטים את הסצנות של הארוחה עם הספסלים הארוכים והסגל שיושב על במה והנאומים לפני - גם זאת מסורת אמיתית שקיימת עדיין באוקספורד וקיימברידג'.

ארוחה כזאת היא חוויה הזויה לחלוטין אבל גם משעשעת.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

עניין של מסורת. יש מדינות בהן כל בוגר לובש את הגלימה וחובש את הכובע המרובע עם הגדילים.

בטכס שבו אני קיבלתי את התואר בטכניון היחידים שהתחפשו היו תריסר ה"פרופסורים המכובדים" - הנראה ותיקי ונכבדי הסגל האקדמי. נשיא הטכניון והדיקאנים לבשו תלבושות מודרניות ומקבלי הלתואר כמיטב טעמם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אחרי שפתרתי 2 שאלות בתכנות, אני מרשה לעצמי לחזור להגיב בפורום :lol:

לא ידעתי שיש מקומות שלא לובשים את הדבר הזה, ראיתי תמונות ממקומות אחרים שגם שם יש גלימות. חשבתי שבכל מוסד זה נהוג.

אצלנו במכללה כל הבוגרים לובשים גלימה, כאשר לכל מחלקה יש צווארון בצבע שונה.

ולנשיא המכללה יש גלימה עוד יותר מגונדרת, עם לוגו של המכללה.

מצורפת תמונה של נשיא המכללה עם הגלימה שלו.

בתמונה השניה מהנדסי מכונות טריים עם צווארון לבן.

בצווארון הכחול ראש המחלקה.

988224_603918186309140_1333321261_n.jpg

1003105_603917209642571_808540834_n.jpg

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

מדובר בגלימות סמכות.אני מניח שמוכרת לך האימרה העממית שהבגדים עושים את האדם וכך זה גם כאן ביסודו של דבר.

בשל סיבות היסטוריות שלא כאן המקום לפרטן היו מרבית המלומדים באירופה של ימי הביניים אנשי דת, כמרים ונזירים. אצל הנזירים היתה מקובלת גלימה מסוימת שהבחינה בינהם לבין עמך והיוותה מעין סמל לשליטתם בעולמות תוכן וידע שלא היו מוכרים ונהירים לאדם הפשוט. עם עלייתו של הרנסנס באירופה התחזקה אמונתו של האדם ב...עצמו. אז גם התחזקו ערי המדינה באיטליה ועוד מקומות

וצמח מעמד בינוני וסוחרים עשירים שלא היו תלויים במלך חזק הנתמך בחסד האל- דהיינו הכנסייה. בחלק מן המקומות, באיטליה למשל בערים כבולוניה, מנטובה ופנדובה צמחו אוניברסיטאות שהיו מוקדי ידע והשכלה חילוניים בבסיסם. כדי להפיץ דברם לעם נאלצו להשתמש בסממני סמכות שיתחרו באלו של הנזירים.

כך נולדו הגלימות שנודעו כ"גלימות סמכות" והעניקו פתרון אלטרנטיבי- חילוני לשאלות יסוד כמו"מדוע יורד גשם" [מעין מקבילה לרפואה אלטרנטיבית כיום המחקה סממנים חיצוניים מסויימים של רפואה מקובלת.]

במקור, המלומדים לבשו זאת בכל עת והם היו פריט לבוש נוח, חופשי ופרקטי. בקיץ לא היה תחתיו דבר ובחורף הסתירה הגלימה שכבות של לבוש בלוי ולעיתים מטונף[בגדים היו יקרים אז]. הגלימות נשטפו לעיתים רחוקות ביותר בגלל מיעוט תחליפים. למרבה האבסורד ככל שגלימתו של מלומד הייתה בלויה וכעורה יותר, העיד הדבר על השכלתו.

בניגוד לכובע הנזיר שהוא מעין גלגול מוקדם של הקפוצ'ון. הוחלט על כובע נפרד ועגול בבסיסו שכן" אף על פי כן נוע תנוע" איני זוכר מדוע החלק העליון היה רבוע אך הגדיל התלוי על הכובע בא לסייע בריכוז בעת קריאת טקסט מדעי ומניעת התעסקות בתפל: חברים, אוכל וכדומה. עם סיום העבודה המדעית או הלימוד היו הופכים את הכובע כשהגדיל[השרוך] מאחור והדבר סימן לאחרים שניתן להפריע או לפתוח בשיחת חולין. זהו ביסודו של דבר. הסבר נוסף מצוי בספרו הראשון או השני של ריצ'רד פיינמן.

אופס, כמעט שכחתי גם כיום הגלימה היא גלימת סמכות ולגיטימציה: במקום שאין מפקפקים ביכולתו האקדמית זהו אביזר נדיר[חוץ מבאמריקה]. במקום שעדיין צריך לבסס סמכותו הפדגוגית- הדברים נפוצים הרבה יותר ולא רק בקרב שורות הסגל.

פורסם

מי מכיר את הסרט היפה והחביב על "פאטס אדאמס" ? מבוסס על סיפור אמיתי, כדאי לראות.

כדי להבין את שימושי הגלימה, צפו בכייף מה קורה ב

, החל משניה 40 ועד הקידה לקהל ולצוות ההוראה

kx2FhY_akDY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...