Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברווז, מסכים עם כל מילה אבל זה תלוי איזה נפח מהעבודה זה משפטים בודדים.

אני גם לא מחייב לקוחות שלי על סכומים של שקלים בודדים או אפילו עשרות שקלים אבל אצלי זה דבר שולי לחלוטין. קיוסק יכול לא לחייב על מסטיק?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יוסי, אני אתן דוגמא קיצונית כדי שתבין למה אני מתכוון.

אם אני בא אליך שתתרגם לי משפט אחד כשאני מגיע אליך ומשלם מזומן.

עלה לך הדפסה של התרגום, חשבונית על כל הכרוך בה והשקעת בי זמן ואולי גם שיחת טלפון. הסכום שתגבה ממני בכלל יכסה את ההוצאות האלה?

על משפט אני לא אגבה כסף.

אני אשלח לך אותו בSMS וזהו.

בנוסף, אתה צריך להבין שעבודות אני מוסר במייל.

אם מישהו רוצה שאני אדפיס את זה (עד היום לא קרה לי), זה יעלה לו גם כסף.

אין לי עלויות של חומרים. כל עבודה שאני לוקח זה 100% רווח, חוץ מהמיסים (שעדיין אני לא מרוויח מספיק בשביל לשלם אותם).

מחשב? כבר יש אותו.

חשמל? מתקזז כבר מהלקוח הראשון של החודש.

זמן? זה רלוונטי רק אם הזמן שלי בא על חשבון משהו אחר, שגם מביא הכנסות.

הדפסות? אין הדפסות, הכל דיגיטלי.

שיחת טלפון? יש תוכניות גלובאליות בלי הגבלה.

בקיצור, לבוא ולעשות עבודה של חצי עמוד ממש לא יעשה לי נזק כלכלי כי זה לא כרוך בהשקעה של יותר מ7-12 דקות מהזמן שלי. אפילו התה שלי לא הספיק להתקרר בזמן שעשיתי את זה.

מה שקרה ספציפית עם הלקוחה הזו היא שהיא שאלה מה המחירים שלי.

אמרתי לה כמה עולה לה והיא שלחה.

רק אז ראיתי שזה ממש קצר וגביתי במחיר הפרופורציונאלי שאמרתי לה בהתחלה.

פורסם

יוסי, השאלה היא מה תעשה בעתיד כשיבקשו ממך הצעת מחיר. האם אתה מוכן שנית לעשות עבודה באותו סדר גודל באותו מחיר?

לגבי חישוב העלויות וההוצאות שלך, זה לדיון אחר, אבל גם כאן הראיה שלך צרה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

(ערכתי את ההודעה הקודמת, קרא אותה שוב).

כיום אני אקבל אותה.

האלטרנטיבה היא פשוט לא לקבל אותה, ואז יש לי כמה שקלים פחות החודש.

זה לא שלוקחים ממני יותר מדי זמן ואני מפסיד משהו חשוב.

למשל אתמול בערב התקשר אלי לקוח.

הוא ביקש עבודה דחופה להיום בצהריים, של 7 עמודים.

אמרתי לו שכן וזה לא עלה לי בשום דבר חוץ מזה שהיום אני טיפה יותר עייף ממה שחשבתי שאני אהיה ודחיתי את הפרק ה10 של משחקי הכס להיום בערב.

(מן הסתם הוא משלם לפי תמחור של עבודה דחופה, אז מבחינתי הרווח עוד יותר גדול).

אם אין לי משהו יותר חשוב, אני אקבל עבודות, גם בעתיד.

פורסם
ברווז, מסכים עם כל מילה אבל זה תלוי איזה נפח מהעבודה זה משפטים בודדים.

אני גם לא מחייב לקוחות שלי על סכומים של שקלים בודדים או אפילו עשרות שקלים אבל אצלי זה דבר שולי לחלוטין. קיוסק יכול לא לחייב על מסטיק?

קיוסק יכול שלא לחייב על מסטיק, לשאלתך. אבל זה מעט שונה כשמדובר על מוצר גשמי לעומת מוצר כמו תרגום.

ולגבי מדוע שבעל קיוסק לא יחייב על מסטיק, ובכן- ישנם סיבות שונות מעט מהסיבות שאני ציינתי למעלה. כמו "להתחיל" עם לקוחה חמודה, מסטיק חינם יכול להיות פתיחת שיחה לא רעה. אבל סיבה ממשית לזה אין.

אם אין לי משהו יותר חשוב, אני אקבל עבודות, גם בעתיד.

וזו הנקודה בדיוק- בעתיד כשתהיה עסוק, מן הסתם יהיו לך עובדים. ועובדים ניתן להנחות שיטפלו גם בפרוייקטים קטנים כאלה, אם אתה מעוניין בהם. כך שזמנך לא ייעלם לשווא...

אבל, זה הכל דיון תיאורטי לבינתיים להבנתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
על משפט אני לא אגבה כסף.

אני אשלח לך אותו בSMS וזהו.

בנוסף, אתה צריך להבין שעבודות אני מוסר במייל.

אם מישהו רוצה שאני אדפיס את זה (עד היום לא קרה לי), זה יעלה לו גם כסף.

אין לי עלויות של חומרים. כל עבודה שאני לוקח זה 100% רווח, חוץ מהמיסים (שעדיין אני לא מרוויח מספיק בשביל לשלם אותם).

מחשב? כבר יש אותו.

חשמל? מתקזז כבר מהלקוח הראשון של החודש.

זמן? זה רלוונטי רק אם הזמן שלי בא על חשבון משהו אחר, שגם מביא הכנסות.

הדפסות? אין הדפסות, הכל דיגיטלי.

שיחת טלפון? יש תוכניות גלובאליות בלי הגבלה.

בקיצור, לבוא ולעשות עבודה של חצי עמוד ממש לא יעשה לי נזק כלכלי כי זה לא כרוך בהשקעה של יותר מ7-12 דקות מהזמן שלי. אפילו התה שלי לא הספיק להתקרר בזמן שעשיתי את זה.

מה שקרה ספציפית עם הלקוחה הזו היא שהיא שאלה מה המחירים שלי.

אמרתי לה כמה עולה לה והיא שלחה.

רק אז ראיתי שזה ממש קצר וגביתי במחיר הפרופורציונאלי שאמרתי לה בהתחלה.

טעות. המחשב שלך מאבד מערכו בדיוק כמו המכונית. צריך לתחזק אותו, מדי פעם צריך לתקן אותו, פעם בכמה שנים להחליף אותו. ובמצבך אתה צריך לפחות שני מחשבים - כדי לא להשבית את העסק במקרה תקלה.

הטלפון אולי בתוכנית ללא הגבלה - אבל גם זו עולה לך 100 ש"ח בחודש, ואוכך החיים של המכשיר מוגבל. צריך להחליפו כל שתיים -שלוש. גם רואה החשבון יעלה לך לא מעט, ואתה יודע יותר טוב ממני מה שאר הוצאות העסק שלך.

כמובן שלה רק דוגמאות, ואתה צריך לתמחר את כל הוצאותיך. כמובן שגם לדעת להזדכות מול הרשויות, אבל מה שאני רוצה לומר לך שלעסק שלך יש הוצאות משמעותיות מעבר לזמן שלך - ועליך לתמחר אותן. זה לא אומר שלא תעשה מדי פעם איזו עבודה קטנה בהתנדבות, כפי שכמה בעלי עסקים הציעו לך כאן, אבל אם לא תחשב את כל ההוצאות תצא קרח.

הערה קטנה לאיציק - אתה קצת אופטימי לגבי המיסים. הביטוח הלאומי גובה מעצמאיים הרב יותר מ-10% מההכנסה. אולי גם אתה צריך לתמחר מחדש (אם כי לפי הותק שלך אתה כנראה כבר מצאת את נקודת האיזון שלך).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הערה קטנה לאיציק - אתה קצת אופטימי לגבי המיסים. הביטוח הלאומי גובה מעצמאיים הרב יותר מ-10% מההכנסה. אולי גם אתה צריך לתמחר מחדש (אם כי לפי הותק שלך אתה כנראה כבר מצאת את נקודת האיזון שלך).

מה שאתה אומר ממש, אבל ממש לא מדוייק.

כמובן שהכל תלוי בכמה אתה מרוויח ואם אתה יודע לעשות חשבון.

אני אדגיש שוב מה רשמתי בשביל שיהיה ברור:

ועוד 10% לפחות ביטוח לאומי

בגדול, על משכורת של עד 5300 ש"ח (שהיא 60% מהשכר הממוצע במשק) אתה משלם 9.82% (ביטוח לאומי וביטוח בריאות).

מעל לסכום הזה אתה משלם 16.23%.

חישוב לדוגמא:

על משכורת של 10,000 ש"ח אתה משלם 520 ש"ח על החלק הראשון של ה 5300 שח, ועוד 763 ש"ח על החלק הנותר (שהוא 4700 שח). סה"כ 1282 ש"ח (בערך 13% - נתון "מחושב").

אם אתה מרוויח כמו מעמד הביניים של יאיר לפיד (20,000 שח) אתה תשלם 520 ש"ח על החלק הראשון (5300 שח) ועוד 2386 ש"ח על החלק הנותר (14,700 ש"ח). יחד זה 2906 ש"ח. לסיכומו של עניין, כ 14.5% מכלל השכר בסה"כ.

זה לא נורא ובטח שלא "הרבה יותר מ 10% מההכנסה" כפי שרשמת (אלא אם ההבדל של ה 3-4% פשוט "גומר" אותך).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, 14% זה הרבה יותר מ 10% בדיוק כמו ששתי אגורות זה כפול מאגורה אחת.

נכון שז לא מה שישבור מישהו אבל עדיין ההפרש גדול.

פורסם
איציק, 14% זה הרבה יותר מ 10% בדיוק כמו ששתי אגורות זה כפול מאגורה אחת.

נכון שז לא מה שישבור מישהו אבל עדיין ההפרש גדול.

ראשית אני רוצה לחדד דבר חשוב: המספרים הנ"ל הם מספרים לעצמאיים ולא שכירים !!

הלאה:

עדיף שתתייחס לזה כ 13% ולא 14% כי השכר הממוצע במשק הוא 9,000 ש"ח ולכן צריך להתייחס לממוצע ולא ליוצא מן הכלל (על פי המשורר האהוב עליי, י. לפיד :lol: ). למעשה, עובד ע-צ-מ-א-י שמרוויח שכר ממוצע במשק משלם כ 12-13% ביטוח לאומי (בעוד שכיר מוציא מכיסו רק כ 7% על סכום כזה, והמעסיק משלים יתרה נוספת).

אומנם 10% ביחס ל 13%-14% זה יותר, אבל זה לא כפול -> וזה גם לא כזה משמעותי במונחים שאנחנו מדברים עליהם (המשכורת הממוצעת במשק רחוקה מלהיות 20K ש"ח, ואם צריך לשלם ביטוח לאומי 13% במקום 10% זה זניח).

לעומת זאת, מס הכנסה זה סיפור אחר לגמרי, ומי שמרוויח 20K ש"ח מגיע למדרגת מס שולי של 30% (על הרווח שבין 14,420 ל 21,780) והוא משלם כ- 3872 ש"ח רק מס הכנסה (שהם ריאלית 19.5% מהשכר שלו).

בגדול, עצמאי שמרוויח 20K שח - המדינה דואגת לחסל לו כ 33% רק על מיסים, מבלי לקחת בחשבון עוד הוצאות (מע"מ וכד') שבשורה התחתונה מביאות את החישוב לכ-50% מיסים.

אצל שכירים המצב טוב בהרבה כי המעסיק סופג חלק גדול מהביטוח הלאומי, ואין להם תשלום מעמ מהמשכורת - למרות שביטוח לאומי מקבל עליהם יותר כסף בפועל (המעסיק משתתף. אומנם עד סכום של 5300 ש"ח המדינה גובה פחות כסף מעצמאיים [3 אחוז פחות] אבל מעל לסכום הזה המדינה גובה 2% יותר ביחס לעצמאיים).

שכיר ממוצע משלם מכיסו 3.5% על החלק במשכורת של עד 5300 שח, ועוד 12% מכיסו על היתרה - לא נורא.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סבבה אז מראש המחיר לעמוד אצלך עבור הסטודנטים הוא נמוך מאוד ולכן החלק היחסי שהיא הייתה צריכה לשלם הוא 22. עכשיו אנשים מבינים למה 22 ולמה מחיר כזה נמוך.

אני מכיר אדם שמתרגם עמוד (250 מילים) ב-80 או 90 ש"ח (לא זוכר בדיוק). אז עבודה כמו שלה הייתה עולה כ-60 ש"ח.

הכל יחסי כמובן.

עכשיו השאלה היא האם שווה לך לעבוד במחיר של 25 ש"ח לעמוד ואת הניתוח הזה אתה צריך לעשות ביחס של הוצאות והשקעה למול ההכנסה שיש לך אבל זה כבר לדיון אחר.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
ראשית אני רוצה לחדד דבר חשוב: המספרים הנ"ל הם מספרים לעצמאיים ולא שכירים !!

הלאה:

עדיף שתתייחס לזה כ 13% ולא 14% כי השכר הממוצע במשק הוא 9,000 ש"ח ולכן צריך להתייחס לממוצע ולא ליוצא מן הכלל (על פי המשורר האהוב עליי, י. לפיד :lol: ). למעשה, עובד ע-צ-מ-א-י שמרוויח שכר ממוצע במשק משלם כ 12-13% ביטוח לאומי (בעוד שכיר מוציא מכיסו רק כ 7% על סכום כזה, והמעסיק משלים יתרה נוספת).

אומנם 10% ביחס ל 13%-14% זה יותר, אבל זה לא כפול -> וזה גם לא כזה משמעותי במונחים שאנחנו מדברים עליהם (המשכורת הממוצעת במשק רחוקה מלהיות 20K ש"ח, ואם צריך לשלם ביטוח לאומי 13% במקום 10% זה זניח).

לעומת זאת, מס הכנסה זה סיפור אחר לגמרי, ומי שמרוויח 20K ש"ח מגיע למדרגת מס שולי של 30% (על הרווח שבין 14,420 ל 21,780) והוא משלם כ- 3872 ש"ח רק מס הכנסה (שהם ריאלית 19.5% מהשכר שלו).

בגדול, עצמאי שמרוויח 20K שח - המדינה דואגת לחסל לו כ 33% רק על מיסים, מבלי לקחת בחשבון עוד הוצאות (מע"מ וכד') שבשורה התחתונה מביאות את החישוב לכ-50% מיסים.

אצל שכירים המצב טוב בהרבה כי המעסיק סופג חלק גדול מהביטוח הלאומי, ואין להם תשלום מעמ מהמשכורת - למרות שביטוח לאומי מקבל עליהם יותר כסף בפועל (המעסיק משתתף. אומנם עד סכום של 5300 ש"ח המדינה גובה פחות כסף מעצמאיים [3 אחוז פחות] אבל מעל לסכום הזה המדינה גובה 2% יותר ביחס לעצמאיים).

שכיר ממוצע משלם מכיסו 3.5% על החלק במשכורת של עד 5300 שח, ועוד 12% מכיסו על היתרה - לא נורא.

איציק

בגלל זה יש הבדל גדול בין שכר נטו, שכר ברוטו ועלות שכר. העצמאי משלם מעלות השכר והשכיר מהברוטו כשאת ההפרש משלם המעסיק.

• תוכן חדש...