Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע (הכותרת נערכה)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני יודע בכלליות איך מנוע עובד והכל אבל לא ברור לי איך מנוע יכול לעבוד גם כשהאוטו עוצר (לא התכוונתי לניוטרל! אלא בהילוך).

דוגמא לכך היא שאוטו מסויים מושך אוטו כבד ממנו ולא מצליח להתקדם סנטימטר... או לצורך השאלה ,כאשר אוטו נושק לקיר עם הפגוש הקדמי שלו והוא משולב להילוך ראשון , הוא לא מפרפר ועדיין כשלוחצים על דוושת הדלק המנוע עדיין מסתובב...

כל הקטע הזה לא ברור לי מכיוון שהרי הגיר (גיר רגיל) אפשר להגיד מחבר בין המנוע לגלגלים ,וכאשר הגלגלים אינם זזים והגיר נמצא בהילוך כלשהו עדיין נשמע קול של המנוע בעת לחיצה על הגז כלומר הגלגל הינע עדיין מסתובב והבוכנות עדיין מפמפמות...

איך ייתכן הדבר :?: אני צריך הסבר בבקשה:oops:

תודה וסליחה על הפגנת בורות חחח

פורסם

לא לזה הוא התכוון הרי הוא כתב בפירוש שההילוך משולב.

לפעמים הבלם מספיק חזק כדי לבלום את המנוע (שסל"ד סרק זה בסביבות 750).

לפעמים יש מכשול אחר (קיר למשל שציינת) שמהווה מכשול וכשלא מתנגשים בו עם מהירות התחלתית הופך למחסום המתנגד למנוע. יכול להיות אפילו שהגלגלים יפרפרו במקום.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

במידה והמנוע ממשיך לרוץ והגלגלים לא משתפים פעולה, הקלאץ' נשחק. בהיעדר מספיק כח (אי נגיעה בגז) בעת ההתנגדות, במקום שחיקה תקבל דימום מנוע. הכל תלוי בהתנגדות המופעלת על הגלגלים, בכמות הגז שניתן בזמן נתון ועד כמה אכפת לך מהרכב.

פורסם

ברכב ידני יש שני אפשרויות - אם שהגלגלים יפרפרו או שהרכב יכבה אלא אם אתה לוחץ על חצי קלאץ' ואז תשרוף אותו..

ברכב אוטומטי יש ממיר מומנט

פורסם

אם אני מתייחס כעת לרכב אוטומטי אז מה התשובה שלכם? (איך המנוע עדיין מסתובב אם ההילוך על D ?)

ומזה ממיר מומנט לצורך העניין?

פורסם

רכב אוטומטי יכול לעמוד במקום (כמובן כשיש משהו שעוצר את הגלגלים) עם מנוע מונע ודוושת גז צמודה לרצפה, ואף אחד מהגלגלים לא יסתובב. לא לזמן ממושך אומנם, כי הגיר יתחמם מאוד, אבל יכול.

סיבובי מנוע נספגים בממיר מומנט.

מה זה ממיר מומנט? בצע חיפוש בפורום. נכתבו בעבר הסברים מפורטים.

• תוכן חדש...