Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכם.

בהמשך מחקרי אחר עולם הדיטיילינג, סגרתי את נושא הברק של הרכב עם הזמנה שתצא בקרוב של גלייז טוב ותודה למגיבים באשכול הספציפי ההוא.

נושא ששמתי לב שדי הזנחתי אותו הוא הפלסטלינה הידועה.

אני מעוניין להתנסות בזה על כן אני לא רוצה חומר יקר, תקציב הוא לא בעיה פשוט אם לא אוהב את התהליך או לא ארגיש שינוי, לא רוצה להתקע עם חומר יקר ללא שימוש.

התהליך הוא די ברור מבחינתי ותקנו אותי אם אני טועה:

-שטיפת הרכב כדת וכדין.

-הכנת QD עם ה ONR שלי ושימוש בו כחומר סיכוך לפלסטלינה וניגוב עם מטלית מיקרופייבר.

-שטיפה נוספת, אתם תצטרכו לייעץ לי אם "רינסינג" פשוט יספיק או ששוב שטיפה כדת וכדין..... (??)

-לאחר מכן יישום ווקס ושאר הירקות.

למה בעצם אני משגע אתכם ומה אני רוצה מכם?

אני צריך מישהו שהזמין פלסטלינה זולה/קיט זול מאיביי או מאתר אחר ויש לו בקורת חיובית על המוצר ועל השימוש בו.

ובכלל הערות ובנושא וטיפים יתקבלו בברכה!

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

כן, אני הזמנתי את הפלסטלינה הזולה ביותר מEBAY (אזור ה3-4 $) ועבד מצוין.

הזמנתי עקב המלצות רבות של חברי הפורום על הפלסטלינות המזויפות.

פורסם
היי לכם.

בהמשך מחקרי אחר עולם הדיטיילינג, סגרתי את נושא הברק של הרכב עם הזמנה שתצא בקרוב של גלייז טוב ותודה למגיבים באשכול הספציפי ההוא.

נושא ששמתי לב שדי הזנחתי אותו הוא הפלסטלינה הידועה.

אני מעוניין להתנסות בזה על כן אני לא רוצה חומר יקר, תקציב הוא לא בעיה פשוט אם לא אוהב את התהליך או לא ארגיש שינוי, לא רוצה להתקע עם חומר יקר ללא שימוש.

התהליך הוא די ברור מבחינתי ותקנו אותי אם אני טועה:

-שטיפת הרכב כדת וכדין.

-הכנת QD עם ה ONR שלי ושימוש בו כחומר סיכוך לפלסטלינה וניגוב עם מטלית מיקרופייבר.

-שטיפה נוספת, אתם תצטרכו לייעץ לי אם "רינסינג" פשוט יספיק או ששוב שטיפה כדת וכדין..... (??)

-לאחר מכן יישום ווקס ושאר הירקות.

למה בעצם אני משגע אתכם ומה אני רוצה מכם?

אני צריך מישהו שהזמין פלסטלינה זולה/קיט זול מאיביי או מאתר אחר ויש לו בקורת חיובית על המוצר ועל השימוש בו.

ובכלל הערות ובנושא וטיפים יתקבלו בברכה!

קיימים שלושה סוגי פלסטלינות בדר"כ.

עדינה (fine)

בינונית (medium)

אגרסיבית ( לא לקנות!)

יש חברות שמוכרות את שלושת הסוגים ויש כאלו שלא. אני חושב שנכון לקנות תמיד את הסוג הראשון. את הסוגים האחרים הייתי קונה בתנאי שאחריהם אני אעשה פוליש לרכב שכן הם כמעט בטוח יעשו שריטות מינוריות.

לגבי הזולות (הסיניות) שמזמינים מאיביי לא ניתן לדעת מראש על איזה סוג מדובר אבל לרוב הם יהיו מהסוג הראשון העדין.

אני למדתי שאין פלסטלינה טובה ופלסטלינה פחות טובה, יש אנשים שלא יודעים לעבוד נכון והם בהחלט עלולים להזיק לצבע. הפלסטלינה יכולה ליצור מריחות (maring) וגם שריטות.

מניסיוני אין שום בעיה לקנות את הזולות ביותר שיש.

צריך לתת הרבה חומר סיכוך (אם נתת כמות וזה נראה לך הרבה, אז תוסיף עוד שיהיה ממש הרבה), אם אתה רוצה לחסוך ב QD ייעודי אז אתה יכול להשתמש בדלי עם סבון ומים. ויש כאלו שיגידו שרק מים יעבדו (אני לא קונה את זה).

מה שאני עושה לפעמים על מנת לחסוך בQD זה עובד עם קערה של מים וסבון ובנוסף משפריץ מדי פעם QD ייעודי הישר לפלסטלינה.

צריך לעבוד לאט ובעדינות, חוזר ואומר לאט ובעדינות

לאחר שעושים פלסטלינה הרכב כביכול "ערום" וחשוף. חובה לשים הגנה לאחר מכן אחרת עדיף שלא לעשות פלסטלינה.

לפני השימוש מומלץ לחמם אותה כמה דקות במים חמים, ככה יותר קל לעבוד .

את החתיכה הגדולה (160-200 גרם) רצוי לחתוך לרבעים.

אם המוצר נפל על הרצפה שרוק אותו לפח.

פלסטלינה לא תוריד , שריטות או Swirls. כמו כן משקעים של חרא של ציפורים (Etchings) שחדרו אל תוך הצבע גם לא ירדו.

עריכה: תופעה מוכרת זה אנשים שעובדים קשה על שלב הפלסטלינה ואז מנקים את השאריות עם מטלית סנו הוא שטות אחרת. מכיוון שהרכב ערום ומעליו יש הרבה שיריי לכלוך שלב הניגוב הוא שלב שטומן בחובו פוטנציאל רב ליצירת שריטות.

הכי טוב זה לא לנגב אלא לשטוף עם צינור ואז שיטת 2 הדליים. אם כבר בחרת לנגב קח מגבת בעלת סיבים ארוכים (flush) על מנת שתלכוד את הלכלוך ולא תגרור אותו.

עריכה 2:

מומלץ לעבוד במקום מואר

מומלץ להיעזר בשיטת שקית הניילון (להעביר שקית לפני הטיפול ואחרי הטיפול)

מומלץ לעבוד על משטחים קטנים , 40 על 40 למשל. ניתן להיעזר בסלוטייפ מיוחד של צבעים שלא מותיר סימנים.

לאחר שהיא צוברת קצת לכלוך מומלץ למעוך אותה בצורה כזו שצד נקי יתגלה לפנינו.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

תודה לכם...אז פלסטלינה פשוטה נמצא.

מרתון שאלות קצרות:

צריך לנגב אחרי המעבר עם הפלסטלינה או שלא מחייב?

ושוב, השטיפה שלאחר מכן היא שטיפה סטנדרטית עם צינור או שטיפה רצינית עם סבון שוב?

כל כמה זמן רצוי לעשות פלסטלינה? נגיד פעם בשנה? חצי שנה זה מספיק?

ובקשר לחסכון ב QD, כתבת שניתן להשתמש עם סבון, איזה סבון? לרכב? ידיים? גם וגם?

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם
תודה לכם...אז פלסטלינה פשוטה נמצא.

מרתון שאלות קצרות:

צריך לנגב אחרי המעבר עם הפלסטלינה או שלא מחייב?

ושוב, השטיפה שלאחר מכן היא שטיפה סטנדרטית עם צינור או שטיפה רצינית עם סבון שוב?

כל כמה זמן רצוי לעשות פלסטלינה? נגיד פעם בשנה? חצי שנה זה מספיק?

ובקשר לחסכון ב QD, כתבת שניתן להשתמש עם סבון, איזה סבון? לרכב? ידיים? גם וגם?

מצטרף לשאלות, וגם:

הזמנתי car pro eraser כדי לנקות אחרי הפלסטלינה. יש צורך לשטוף אחריו?

פורסם
מה הכוונה "שיטת שקית הניילון"?

לא מכיר, או מכיר בשם אחר.

בגדול זה בדיקה פשוטה של הכנסת היד לתוך שקית ניילון והעברת היד על המשטח. קל לשמוע/ולהרגיש שהמשטח אינו חלק והוא דורש פלסטלינה. אחפש לך סרטון נחמד להמחשה.

וזה תיאור באנגלית של התהליך הנחמד והפשוט הזה.

http://www.adamsforums.com/topic/1200-the-plastic-bag-clay-bar-test-youll-say-wow

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם
בגדול זה בדיקה פשוטה של הכנסת היד לתוך שקית ניילון והעברת היד על המשטח. קל לשמוע/ולהרגיש שהמשטח אינו חלק והוא דורש פלסטלינה. אחפש לך סרטון נחמד להמחשה.

וזה תיאור באנגלית של התהליך הנחמד והפשוט הזה.

http://www.adamsforums.com/topic/1200-the-plastic-bag-clay-bar-test-youll-say-wow

"מכל מלמדי השכלתי" :mm_yeah:

נו... למדתי עוד משהו היום, תמיד אני עובר עם היד לאחר שטיפה של המשטח על מנת לוודא אם יש צורך לחזור שוב על המקום עם פלסטלינה.

• תוכן חדש...