Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מסכים.

יצא לי לנהוג הרבה קילומטרים במקומות שונים (חמש יבשות). השילוב הישראלי הוא כנראה הטוב מכולם:

נהגים עם חוסר מוחלט של הבנת התנהגות הרכב ו/או משמעות של נהיגה בצורה X, חוסר מודעות לסובבים אותם אצל הרבה נהגים או עשיית "דווקא" אצל נהגים אחרים, תשתיות מחורבנות ולא סלחניות במקומות רבים וחוסר אכיפה של עבירות שגורמות "על באמת" לתאונות - ההרגשה הכי קרובה על הכביש הישראלי היא משחקי הוידאו בהם אתה הולך במסלול מסויים ובדרך יש לך מתנקשים פוטנציאליים מכל הכיוונים.

אני מבין שלא נהגת באיסטנבול.

אני מבין שהוא לא נהג בפקינג הודו. שם בהחלט הגודל כן קובע. כמו שרשרת המזון. הדו גלגלי בתחתית הפירמידה והקינגים של הכבישים הן המשאיות הכבדות. כאשר בן אדם מרויח בקושי דולר ליום ככה גם חשיבות החיים.

מה שמדהים אותי בכל הסיפור שישנן נשים ממדינות מתקדמות באירופה שבאות לחיות בבית שימוש הזה שנקרא הודו ואפילו מתחתנות עם גבר הודי על מנת שתהיה להן הארכה בוויזה. בהודו אתה לעולם לא אזרח הודי עד שאתה לא מוותר סופית על האזרחות שלך מהארץ האחרת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם פה יש נהגים חרא, גם פה אנשים עוברים נתיב בלי לאותת, אנשים מנסים לגנוב רמזורים ונוהגים ללא אחריות, אבל...

את האגזוז פירקתי, הוצאתי את כל הבפנוכו וכרגע יש לי רק צינורות חלולים, הרעש שהדבר הזה מייצר הוא עצום, אני מדליק אזעקות בכל נסיעה, ותמיד אנשים יודעים שאני מתקרב ומפנים לי נתיב בטוח, אני חולף בין רכבים במהירות ואני נהנה מכל רגע.

לא, אל תגיד לי, גם אתה מאמין במשפט הבולשיט הזה של LOUD PIPES SAVE LIVES? כן בטח, שאתה רוכב עם האופנוע שלך ליד או מאחורי מכונית שהחלונות שלה סגורים, המזגן פועל והנהג מקשיב לג'סטין ביבר אני בטוח שהוא שומע אותך אלעק. אני הייתי בסרט הזה. ואם כבר קליפורניה, הסיבה היחידה שהנהגים זזים כי בקליפורניה כי מותר לעקוף ולהשתחל בין מכוניות עם אופנוע בניגוד גמור למדינות אחרות ששם דין אופנוע כדין רכב. כלומר, אתה צריך לעמוד בפקק כאילו היית רכב. בקליפורניה הרוכבים הם מטורפים לכן האנשים זזים כי הם לא רוצים שתשרוט להם את הרכב או תשבור להם מראה.

דרך אגב, אם אתה רוצה להיות גבר, סע עם האופנוע שלך בניו יורק ותרעיש להם את הרחובות. רוב הסיכויים שתקבל קנס יפה על גרימת רעש.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
נהגתי, אם כי ממש מעט. יותר מוניות.

לא ראיתי משהו חריג ביחס למקומות אחרים. מנהטן או LA היו קשות לי בהרבה.

ואם כבר מוניות - אחד הדברים שיותר מפחידים אותי בנסיעות לחו"ל הם החזרה במונית הביתה באמצע הלילה.

כמעט ללא יוצא מן הכלל, מדובר בנהגים ש"מעופפים" לחלוטין על הכביש. תקועים בצד שמאל ברוב המקרים (לא לעקיפה, כמובן), תגובות מאוחרות מאוד לשינויים בכביש (בלימות בתוך הסיבוב, הסטות הגה פתאומיות ומאוחרות) וחוסר ריכוז מוחלט בנעשה בכביש.

מה אמת המידה של קבלת רשיון לרכב ציבורי?

ב LA לא היתה לי שום בעייה לנהוג וגם לא בטקסס (בניו יורק לא הייתי ואין לי מה לחפש שם בינתיים). באיסטנבול (ששונה מאוד מאיזור אנטליה) אין דבר כזה זכות קדימה ודוושת התאוצה היא ON-OFF ללא מצבי ביניים וכך גם דוושת הבלמים.

לגבי מוניות, זו אחת הסיבות שאני מעדיף להשאיר רכב בשדה התעופה. כשאני מגיע אחרי המתנות בשדות תעופה ומפורק מהישיבה במטוס לא אוהב לחכות אלא לשתות משהו, לחלץ את העצמות ולנסוע הביתה בנוחות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הביטוח שלי מכסה עד 300K$, בנוסף יש לי ביטוח בריאות שמכסה את השאר, מה גם שבתאונה הרכב שפוגע בי משלם.

וכן, הרעש שלי מסייע לי המון, אתה לא יודע על מה אתה מדבר, רכבתי פה על CBR600 חרישי וראיתי מתי אנשים שמים לב אליי.

הכבישים פה מלאים חורים, אני אעלה סרטון שצילמתי בנהיגה כדי שתבין, הכל טלאים בשכונה שלי, אולי היית בWEST HOLLYWOOD או שאולי לא אבל דבר אחד אי אפשר להגיד על השכונה הזאת, כבישים טובים, יותר משהו בסגנון של יפו.

אני לא חי בבועה, אני משלם ביטוח לאופנוע ולא שוחטים אותי.

השוואה:

מקיף ליונדאי וולוסטר - $109 לחודש

מקיף לפורשה קיימן - $132 לחודש

ביטוח ליאמהה באמפ 50 ולוולקן 900 - $42 לחודש.

לגביי הרעש ופירוק האגזוז, דבר ראשון האופנוע מגיב יותר טוב, דבר שני זה חוקי פה, אם לשכן מותר לשים מוזיקה בפול ווליום ב4 בבוקר, לשכן אחר יש AC קוברה שעושה יותר רעש מהאופנוע שלי, זה לא מזיז לאף אחד, להפך, שכן אחד אמר לי שהוא תמיד מבסוט לשמוע אותי מטפס את ההר בלילה עם האופנוע.

חיים בכייף פה בהוליווד, שכנים סבבה, אנשים סבבה ואף אחד לא דוחף את האף שלו לעניינים שלי.

לגביי זה ששכחתי מה זה לנהוג בישראל, אז זהו שלא, אני זוכר טוב מאוד מה זה ישראל, גם אני הייתי שליח בארץ, רכבתי בארץ, נהגתי בארץ ומה ? תמיד הייתי לחוץ, היום אני יכול לעמוד בפקק 3 שעות ואני רגוע, אף אחד לא מצפצף לי, אף אחד לא חותך מהשוליים, אף אחד לא מטריד אותי.

אז לבוא ולדבר כאילו אני חי על הירח זה לא במקום, אני משווה תפוח לתפוח, אין שום דבר רע ברכיבה על אופנוע, הבאתי את דעתי האישית ואת החוויה האישית שלי, בא לכם להתבכיין על החיים הקשים בישראל - תהנו, אני כבר יודע כמה מחורבן לחיות במדינה הזאת ובגלל זה אני כותב לכם מהמרפסת שלי בזמן שאני שותה שמפניה ואוכל צדפות עם נוף מדהים של העיר לוס אנג'לס :)

בישראל לא הייתי מחזיק אופנוע, לא עם ההצקות של המשטרה, עם חוסר הכבוד של הנהגים והמחיר המופקע של החלקים והביטוח.

בישראל לא הייתי מפרק את האגזוז, לא הייתי משפר את האוטו, לא הייתי נוהג כמו שאני נוהג היום, בישראל הייתי ממורמר ומבואס, מסורס כי זה מה יש! כי אסור לנשום, כי אסור להנות ואם חלילה אתה נהנה ממשהו אז כולם ישפטו אותך.

אז בואו נשמור את השרשור עם הנושא המקורי שלו.

ואם עוד פעם יתחילו פה עם ההתייפייפות לגביי החיים בישראל - אז אני אשמח לשמוע אחת ולתמיד איפה ומה Cerebral Cortex עשה בארה"ב, מאיפה מגיע התסכול והניסיון, אני כמו ספר פתוח ואם מישהו מחליט ללכת ראש בראש אז שישים את הקלפים על השולחן כמוני.

אופנועים זה כייף, במדינה נאורה זה גם פחות מפחיד ופחות מסוכן, אתה לא האויב של הנהגים, אתה השותף שלהם בכביש וחברות הביטוח לא אונסות אותך עם חיוך (שזה בכללית משהו שקורה בכל תחום בISRAHELL).

haters will hate

פורסם
הביטוח שלי מכסה עד 300K$, בנוסף יש לי ביטוח בריאות שמכסה את השאר, מה גם שבתאונה הרכב שפוגע בי משלם.

ו בISRAHELL).

זה אם יש רכב שפגע בך.

מה קורה אם הקחלקת ונקצצת על מעקה הבטיחות? אתה מתפרנס מעבודת כפיים כך שלא תהיה לך הכנסה או אפשרות לייצר כזו לכל חייך.

פורסם

300K$ סכום זניח לכל הדעות.

מה קורה אם נכנסת במעקה בטיחות בארץ? מחכים לך עם שטיח אדום בבית לוינשטיין?

ואני לא עובד בעבודת כפיים, מצטער.

haters will hate

פורסם

בארץ אין תקרה לנזקי גוף. חברת הביטוח תשלם את כל התחזוקה שלך בבית לוינשטיין ובנוסף תשלם למשפחתך את השכר שלך כאילו עבדת עד גיל הפנסיה כולל כל ההפרשות וכולל הצפי להתפתחות המקצועית שלך, תשלם את כל ההוצאות הנלוות כמו התאמת הבית והציוד הדרוש ותפצה את המשפחה גם על צער וכאב (תשלום נמוך יחסית).

על פציעה שהשביתה אותי לשנה והשאירה אותי עם נכות צמיתה אבל מתפקד ביום יום (לא יכול לרוץ ועוד כמה מגבלות אבל לא סוף העולם) קיבלתי סכום בסביבות כל הביטוח שלך וזה לפני כל הוצאות האשפוז והשיקום (מספר חודשי אשפוז).

לגבי עבודת כפיים משום מה זכרתי שאתה עוסק בבנייה ושיפוצים וזה מסוג הדברים שגם בדרג ניהולי בעסקים לא גדולים כולל ביקורים בשטח (ומהניסיון שלי מי שצמח מלמטה ומגיע לשטח לא יכול שלא לנגוע).

פורסם

בנצי, אם אני אספר לך שבן אדם ששבר שני רגליים לאחר שנפל מסקייטבורד, אושפז בבית חולים ולאחר כל התענוג הוא קיבל חשבון של 55 אלף דולר אתה תאמין לי? כולה על כמה ימי אשפוז, ניתוח, רנטגן, קיבוע וגבס. 55 אלף דולר. אז עכשיו משום מה 300 אלף דולר לא נראים מי יודע מה.

עוד דבר, אתה אומר שיש לך ביטוח עד 300 אלף דולר. נניח שמישהו רכש את הביטוח כמו שלך וחס וחלילה פגע במישהו אחר. נגיד שהבן אדם היה באישפוז חודש שלם תהיה בטוח שזה עבר את ה 300 אלף דולר האומללים הללו. עכשיו מה קורה אם אדם חף מפשע נפגע בידי רכב ואותו בעל רכב לא מסוגל לשלם את ההוצאות הרפואיות? האם הבית חולים מוותר למישהו? מה פתאום. בכזה מצב כאשר אדם נפגע על ידי רכב ולנהג הפוגע אין מספיק כיסוי אז אותו אדם חף מפשע צריך לשלם מכיסו את ההוצאות הרפואיות ולתבוע בבית משפט את אותו נהג בעבור ההוצאות הרפואיות שהוא נאלץ לשלם מכיסו. מילא נגיד יש לאותו נהג פוגע מאיפה לשלם כסף אבל תאר לך שאיזה רד נק באיזה גרוטאה מסכן שאין לו גרוש על התחת פוגע באדם חף מפשע, מאיפה הוא יביא לו את שאר הכסף בעבור ההוצאות הרפואיות? בקיצור, אנשים יכולים למכור את הבית שלהם בשביל לשלם על הוצאות רפואיות בגלל שלנהג הפוגע אין מספיק כסף לשלם.

נכון, פותחים לנו את הצורה בביטוחים בארץ אבל לפחות אתה יודע שכל אדם שנפגע בתאונת דרכים מכוסה בביטוח כמעט ללא הגבלה של סכום. אתה יודע שאם מישהו פגע בבן אדם אז הביטוח ישלם את כל ההוצאות הרפואיות של הנפגע. בארה"ב זה לא ככה. אתה מקבל כיסוי בהתאם למחיר הפוליסה שרכשת. אז אם לא קרה שום דבר הכלל סבבה. אבל אם חלילה קרתה תאונה ולקחת את הכיסוי הזו"ל תצפה לקבל נקניק לא נורמאלי.

ורק למען הסר ספק אני לא מוכר ביטוחים ולא קשור לחברת ביטוח כזו או אחרת. אני פשוט נותן דוגמה ממקרה אמיתי של חבר שלי מארה"ב שנסע על אופנוע ורכב נכנס בו ולנהג הפוגע לא היה מספיק כיסוי לשלם עבור ההוצאות הרפואיות.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בנוסף לגבר שמת ביום שישי כאשר נפל לבור בעומק של 5 מטרים הנה עוד מוות עצוב של בן אדם. מי יודע, אולי אם היה איתו כלב הדבר היה נמנע. כלבים ידועים בטובים בלתפוס חולדות ונחשים. בשורה תחתונה, שום דבר כבר לא בטוח היום.

יהי זכרו ברוך.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4395500,00.html

פורסם

מקרה מצער מאוד.

זה תחילת הקיץ. כלומר, הזמן הכי גרוע להיות מוכש ע"י נחש. למטיילים שבכם, הקפידו לנעול נעליים גבוהות ומכנסיים ארוכים, כאשר אתם יוצאים לטייל. וגם מומלץ להסתכל לפני כל צעד. מי שנתקל בנחש, פשוט שיעקוף אותו, נחשים לא רודפים אחרי אנשים, אלא מנסים לברוח, אפשרו להם.

אני קורא שם תגובות של אנשים דבילים, שצריך להשמיד את הצפעים. פשוט בורים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בישראל מאוד יקר להחזיק כלב....

תגיד לי, יש משהו שאתה רושם חוץ משטויות?

פורסם

אגיד את דעתי בנוגע לאופנועים.

דבר ראשון - שליחים. לא נראה לי שיש נתונים סטטיסטיים רשמיים, אבל אני די בטוח ששליחים על קטנועים, ומי שהיה שליח בעברו במשך מספיק זמן כדי לפתח הרגלים מגונים, עושים פי 2 יותר תאונות מרוכבים אחרים. בשורה התחתונה, הם פשוט ממהרים.

דבר שני - יש לי רשיון A1 (מוגבל ל 33 כ"ס), והייתי מאוד רוצה אופנוע. בינתיים אני מחכה, אולי עד שאני אעזוב את הבית, כדי לא להבהיל את אמא שלי שמתנגדת נחרצות.

דבר אחרון - בכל התקופה שבה החלטתי שאני רוצה אופנוע, החלטתי לשים לב לסיטואציות מסוכנות על הכביש, סיטואציות שבתור רוכב אופנוע - היו יכולות להרוג אותי או לפצוע אותי בצורה איומה, והדבר הגרוע מכל - שלי לא הייתה כלל שליטה עליהם.

1. 2 בלילה, אחת הצמתים הענקיות שבין ת"א / ר"ג אם אני לא טועה. אני יושב ברכב עם אחי, ראשונים ברמזור אדום. משמאלי מונית. יש גדר מטופשת שהקימו באמצע אי התנועה, שמסתירה לחלוטין כל שדה ראיה של רכב שמנסה לגנוב רמזור אדום (אגב, שמתי לב להמון גדרות ירוקות טיפשיות שכאלה בזמן האחרון, אבל זה דיון בפני עצמו). בקיצור, באותו הרגע סתם עלתה לי מחשבה - לבדוק צריכת דלק אופטימאלית לנסיעה בעיר. הרמזור התחלף לירוק משהו כמו 3-5 שניות אחרי שהרמזור האחר התחלף לאדום (הצומת ענקית), ואני בעדינות עוזב את הברקס ונותן גז עדין מאוד. המונית שמשמאלי מאיצה בקצב רגיל. לפתע מצד ימין מגיח רכב במהירות מטורפת, בטח 120-130 קמ"ש (מותר לנסוע שם 50-60). נהג המונית קלט אותה ודפק ברקס, ואני לא הייתי בסכנה בגלל המרחק שלי ממנה. בכל מקרה, אם הייתי מאיץ כמו שבד"כ אני מאיץ - הוא פשוט היה נכנס בי בתאונה מכוערת מאוד. אם הייתי על אופנוע - הייתי בוודאי נהרג או נשאר עם 100% נכות עד סוף חיי.

2. צומת קטן אך טיפה מסובך עם שדה ראיה מוגבל. אני נוסע ישר, מימיני השתלבות עם שלט עצור לכביש, משמאל השתלבות נוספת גם כן עם שלט עצור. לפתע רכב מגיח מצד ימין ופשוט נוסע במהירות שבא נסע קודם. כלומר, חולף על פני שלט עצור ב 30 - 40 קמ"ש. אפילו לא הוריד את הרגל מהגז. אם הייתי 10 מטר קדימה הוא היה נכנס בי. כמה חודשים אח"כ - אותו הדבר בדיוק - באותה הצומת!

האירועים הנ"ל קרו בטווח של מקסימום 7-8 חודשים. כלומר, אם נזרוק הימור סטטיסטי גס ביותר - כל 7 - 8 חודשים, לרוכב דו"ג יש סיכוי קטן, אבל לא מאוד - להיהרג סתם ככה - שלא באשמתו כלל. הדבר הזה מפחיד אותי, ורק מוריד לי את החשק לרכוב... נראה, אולי הרכב הבא שלי יהיה רכב פאן שאיכשהו יפצה על ההנאה שברכיבה...

ד"א, לבחור שאישה העיפה ואמרה "אתה עושה פוזות בשביל הביטוח" - הייתי עושה כל מאמץ לקום ולנגוח לה בראש עם הקסדה. עדיפות ל arai.:evil:

.Your average Notepad

פורסם

בין למות מסרטן\התקף לב\שיבה לאו דווקא טובה ולבין לקחת סיכון שאהרג כשאני עושה את אחד מהתחביבים היותר שווים ונגישים שיש אז הבחירה קלה מאד.

והאמת ? כל הלוגיקה והמילים הגדולות פשוט נעלמות כשאתה עולה על אחת מהבהמות האלה ונותן גז. נשאר רק כיף מזוקק.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D

• תוכן חדש...