Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול החלטתי לתפוס אומץ ולעבור על ניירת. אני מודה שאני קצת בת יענה בנושא הזה, יש דברי דואר שאני לא פותח כי אין לי חשק להתמודד איתם באותו רגע.

לסוג הזה השתייכה מעטפה כחולה עם סמל המדינה והכיתוב "המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות". זה לא שהתכוונתי להתעלם ממנה לגמרי, פשוט לדחות את הרגע בו אני מגלה איזה דו"ח מ-2008 ששילש את עצמו. כיוון שגם ככה הייתי בשוונג של תשלום ארנונה, מים וחשמל אמרתי יאללה, נחפור את הבור הזה קצת יותר עמוק ונתמודד גם עם הדו"ח. בכל זאת, "פיטרו" אותי כמה ימים קודם אז מה יותר טוב מלהתחיל לפזר את מעט הכסף שאין לי.

בתוך המעטפה הייתה הפתעה מעניינת. מכתב המודיע לי שבית המשפט בבאר שבע פסק לטובתי פיצוי פלילי, ועלי למלא פרטים ע"מ שיעבירו לי את הכסף. פיצוי פלילי? למיטב הבנתי עלי לתבוע בהליך פלילי ע"מ לקבל אחד כזה, ואני חושב שהייתי זוכר אם הייתי עושה זאת. נו, עפתי לאתר האינטרנט של המרכז לגביית קנסות לנסות לברר. העלתי חרס. ניסיתי באתר בתי המשפט, אתם חייבים לבדוק את זה, גם כאן המדינה שלנו תקועה בשנות ה-80. גם משם לא דליתי שום מידע. דוד גוגל העלה הרבה תוצאות עם מספר התיק, שבהיותו בן שלוש ספרות בלבד מייצג יותר מתיק אחד, ואף אחד מהם לא היה נראה קשור אלי.

פניתי לאפיקים פרימיטיביים יותר כראוי לתפישתי את שירות המדינה, והרמתי טלפון למרכז לגביית קנסות. שם ענו מהר להפתעתי, אבל לא יכלו לספק לי שום מידע חוץ מלתת לי את המספר של מודיעין בתי המשפט. שם ענתה לי בחורה נחמדה, שנתנה לי את הטלפון של מרחב נגב. בדרום כבר היו פחות נחמדים, והתישו אותי במערכת ניתוב שיחות הכי מטופשת שקיימת, לופ אינסופי ללא תשובה באף שלוחה. בסוף הצלחתי לתפוס מישהי, שאמרה שאמנם אני רשום כצד בתיק אבל היא לא יכולה לספק לי פרטים, מלבד שנפסק לזכותי פיצוי של 1000 ש"ח. היא שלחה אותי חזרה למודיעין בתי המשפט. אותה פקידה נחמדה ממודיעין בתי המשפט הקשיבה לכל השתלשלות העניינים ובסוף הסכימה לתת לי את שם התובעת בתיק, שאדבר איתה.

כאן כאבה לי כבר האוזן מטלפונים וחזרתי לדוד גוגל מצוייד במידע החדש. דוד גוגל עשה מה שהוא עושה הכי טוב והעלה תיק מעניין. מסתבר שאחד, נקרא לו א' (למען הדיוק א"א), הורשע במס' מקרים של פריצות לרכבים, ונגזרו עליו שישה חודשי עבודות שירות, קנס למדינה, ופיצוי של 1000 ש"ח לכל בעל רכב (חמישה במספר).

היי! את זה אני כבר זוכר! בשנת 2008 פרצו לי לרכב בבאר שבע וגנבו משם את הרדיו דיסק, ומצלמה דיגיטלית מעפנה שהייתה בתא הכפפות. אני חייב לציין שאותו פורץ היה מקצוען אמיתי, בכלל לא שמתי לב לפריצה עד שהתיישבתי ברכב וראיתי שאין רדיו. שום סימני נזק, מלבד מנעול הרוס בדלת הנהג אך אפס פגיעה קוסמטית. הביטוח כמובן התקמצן, שילם כמה גרושים על הרדיו אבל המצלמה לא מכוסה (את זה ידעתי) וההפתעה - המנעול לא מכוסה. עזבו את זה, אין לי חשק לדון בגועל הנפש של חברות הביטוח.

אז מה היה לנו כאן? עונש מגוחך לעבריין רכוש, אתרי אינטרנט מוגבלים של שירות המדינה וטרטרת טלפונית בירקרטית רגילה. אחרי כל זה, למה מילה טובה? כי כשהתלוננתי על הפריצה בתחנה בב"ש, ירד איש מז"פ מנומנם ועשה את עצמו עובד, דקה וחצי של חיפוש טביעות אצבע בחוסר חשק מופגן. ככה חשבתי, וכך סיפרתי לכולם. מסתבר שאכן הוא מצא כמה, אחרת אין לי הסבר איך ידעו במשטרה שאני אחד הקורבנות. מילה טובה מגיעה כמובן גם למי שתפס את אותו גנב.

א', אני מקווה שתמשיך בדרך הטובה של ציות לחוק. אני מעריך שזה לא יקרה. עד אז, שלם לי את מה שמגיע לי. פעם הבאה תעשה טובה וקח את כל האוטו, שדדו ממני יותר כסף בזמן המכירה שלו, ואת זה לפחות המקיף מחזיר.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

רואה למה צריך לפתוח מכתבים (במיוחד בעידן האינטרנט והפייסבוק) ?

תמיד יהייה שם משהו שירגש אותך (כמו מה שקיבלת, או סתם חשבון ארנונה מנופח לתשלום...) :lol:

alfa 156 2.5.

פורסם

נקווה שהצ'ק לא יחזור :wink:

סיפור יפה...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

זה היה בשנת 2008 והגנב נתפס, אבל בכל מקרה מדובר על רחוב יוסף בן מתיתיהו, בחניה של הבנין בו גרתי אז.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

איך שאני מכיר את התחושה הזו של הפחד מלפתוח מכתבים.

יש תקופות שאני נותן לתיבת הקנסות להתמלא עד שאני מכניס את החבילה הביתה

בשלב השני אני ממתין עוד תקופה לפני שאני פותח אותם.

בשלב השלישי אני מתחרט שבכלל פתחתי

בשלב הרביעי אני יושב לבכות לבד בחושך.

Gn'f'R

פורסם
איך שאני מכיר את התחושה הזו של הפחד מלפתוח מכתבים.

יש דבר יותר גרוע - לקבל הודעה על דואר רשום בקידומת RC.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמו RR, אבל עם אישור מסירה. אתה יכול להבין באיזה מצבים נדרש אישור כזה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...