Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע לכם ,בבעלותי פיאסטה 2013 .החלטתי למכור בגלל שאין לי סבלנות וכוח להתמודד מול החמדנות,הסחבת,השקרים,וההבטחות של החברה. לא אחזור כאן על כל הסיפור. תקראו לבד. כבר השלמתי עם רוב ה"דברים הקטנים" שיש בו מלבד ריח הדלק,חריקת ההילוך האחורי, והרעש בסר"ק {הקצת חריג לדעתי}. לאחר שיחה שהייתה ב18-4 עם מהנדס החברה , הבנתי שהזה לא מתכוון לעשות כלום בנושא. התשובות שלו היו "ככה זה בכל המכוניות".אני בדקתי אישית רכבים אחרים וזה ממש לא ככה . ואת האמת גם לא תליתי בפגישה הרבה תקוות. הפגישה הייתה באיחור של 4 חודשים, עקב תרוצים שונים מצידם.

מה מחיר המינימום לדעתכם שמתחתיו אסור "לרדת" ממנו לדעתכם ? על רכב שולם 75500 ש"ח במזומן ללא שום "מתנות ,הלוואות, או טובות" .

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה שאני מבין אתה מוכר את הרכב בגלל בעיות. תחשוב על זה שבערך באותו מחיר שאתה קנית גם הקונה יכול לקנות דנדש עם אחריות מלאה, להיות יד ראשונה ועוד ללא בעיות.

להערכתי הבלתי מקצועית מחיר כדי למכור יכול להיות בסביבות 60K. אני מעריך שאף אחד לא יוותר להיות יד ראשונה כדי לחסוך 5K. מעבר לזה יש רכבים 0ק"מ מליסינג.

אני מקווה שאתה מבין שתיאלץ להפסיד שלא מאט במכירת רכב כימעט חדש. זה לא משתלם למכור רכב כימעט חדש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמו שהבחור עם הבנץ אמר.

אתה תפסיד לא מעט על המכירה.

אנשים יסתכלו בחדש וכמו כן יש בעיות ברכב.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

בלי הנחה משמעותית אף אחד לא ירצה את הרכב שלך כשאפשר חדש במחיר דומה.

אפילו ב-60 יש סיכוי שלא תצליח למכור.

קונה של רכב כזה בטוח יהיה סקרן מה הסיבה למכירה. אם תשקר והקונה יגלה מאוחר יותר, אתה עלול להסתבך.

לדעתי עליך להחזיק את הרכב שנתיים ולמכור אותו אז.

גם לי קרה מקרה דומה בו רכב חדש שקניתי היה מעורב בתאונה רצינית (לא באשמתי) וכל הכיף הלך. החזקתי ברכב עוד ארבע שנים ומכרתי אותו בהפסד אפסי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני חושב שהבנתי. אך יש הבדל בין תאונה {שהרכב לא עבר ולא שריטה אפילו} , לבין תקלות שניתן לסדר אותם , אך היבואן מתחבא מאחורי אמרות ש"הכל רגיל , כל הרכבים אותו דבר " ועוד משפטים דומים. אין לי ולא יהיה לי מה לשקר לקונה . הרכב באחריות ואם הקונה יראה שיש תקלה כזו או אחרת שיפנה ליבואן כדי לממש אותה .ומצידי שייקחן את הרכב לבדיקה גם . אשתי פעם קנתה רכב ממגרש שהיה באחריות , לפני זמן מה ולאחר קצת זמן הייתה ברכב תופעה שהוא נכבה מעצמו מדי פעם .החליפו ברכב... מה לא החליפו ? לאחר 3 חודשים הרכב נתקע כשניסתה לנסות למכור להם את הרכב בחזרה {במגרש בבאר שבע} בהפסד כסף כמובן , אך אלה לא רצו את הרכב בחזרה בשום מחיר. היא תבעה את המגרש רכב והפסידה במשפט . הפסק דין שניתן היה שהרכב צריך להיכנס למוסך עד שהבעיה תיפתר , בגלל שהיבואן נותן אחריות ולא המגרש . אז חברים יקרים מה אתם הייתם עושים עם הייתה לכם פיאסטה כמו שלי ? מוכרים ? או לא מוכרים ?

פורסם

נראה שלא הבנת את מה שנכתב שם. לא מדובר שם על תאונה. אתה טוען ל"אי-התאמה" ואתה יכול לפעול לפי ה"נוהל" הזה.

11. אי-התאמה

המוכר לא קיים את חיוביו, אם מסר -

(3) נכס שאין בו האיכות או התכונות הדרושות לשימושו הרגיל או המסחרי או למטרה מיוחדת המשתמעת מן ההסכם;

(4) נכס שמבחינת סוגו, תיאורו, איכותו או תכונותיו אינו מתאים לדגם או לדוגמה שהוצגו לקונה, זולת אם הוצגו ללא קבלת אחריות להתאמה;

פורסם

מתוך מפרסמי רכב למכירה באתרים השונים ובעיתונים כמה אנשים אומרים את הסיבות למכירתו ? או שרק מספרים סיפורים שונים...

אצלי לפחות אילו לא היו משקרים לי ומנסים לסדר את הרכב , אולי לא הייתי מנסה למכור . מי שיקנה את רכב לא יוכל לתבוע אותי כי לא אני נותן אחריות לרכב , אלה היבואן . 3 שנים אחריות . אני גם מוכן להפסיד כסף , אך לא אמרתם כמה כסף לדעתכם אתם הייתם מפסידים ? כשקניתי את הרכב כבר "הפסדתי" כ-5000 ש"ח. אמרו לי בסוכנות שמ1-1-2013 הרכבים יעלו במחיר, וצריך לשלם את כל כסף מהר... הדגם החדש יגיע רק בסוף השנה... ומחירו יהיה כ-80000 ש"ח... אך בפועל מחיר הרכב לא רק שהוא לא עלה , הוא ירד עוד לפני שקיבלתי את הרכב , ב-3500 ש"ח ומראה" חכמה מתנה"{סך הכל 5000 ש"ח הנחה!}.

אז מי שיקר למי פה בינתיים ?

איזה כיף להיות יבואן רכב... אצלם זה אחרת :"את הכסף בעבור הרכב , לקחנו . עכשיו הלקוח יכול לה****ן ".

פורסם

השיטה המיטבית לצמצום נזקים כספיים , בהנחה שיש לך ביטוח מקיף : קח את הפיאסטה והחנה אותה כחוק באחד המקומות המומלצים בהמשך.

הקפד לקחת איתך כל ציוד אישי ורשיונות. קח מונית הביתה. חזור אחרי יומיים. הודע לביטוח ולמשטרה והמתן לצ'ק.

מקומות מומלצים : שכונת הרכבת לוד,סמטאות בטירה,קלנסאווה,טייבה וכו'.

נ.ב. אין לראות בדברי אלו המלצה למימוש בשום אופן.

פורסם

ההמלצה מעליי מטומטמת במקרה הטוב ופלילית במקרה הרע.

קח לך עו"ד. אני ממליץ בחום על אלון עוז - יש לו ניסיון בתחום הזה. אני אישית מכיר פוקוס שחזרה לדלק מוטורס בזכותו.

הוא כבר יפתור לך את העניין לשביעות רצונך.

פורסם
גם שמאי הרכב ויקטור עידן יכול להועיל.

מייל לייצרן מחלקה טכנית נשלח?

כמה שבועות לאחר קבלת הרכב,שלחתי מכתב רשום לחברה ותיארתי את מהלך קנייתו , עם המבצע שהם עשו עוד לפני שקבלתי את הרכב, {כ-5000 ש"ח הנחה}, הצורה החדשה שבדיוק התחילה להימכר ימים ספורים לאחר קבלת הרכב , ולא בסוף השנה , לפי הסוכן , {הם טענו עוד שמחירו יעלה...}, הנקודות על הצבע , ריח הדלק , "קפיצת" ההילוך האחורי לניוטראל , ועוד... אפילו הצלחות שלא "יושבות" על הגיאנט כמו שצריך, ועוד דברים "קטנים" יותר . כל זה היה כש הרכב רק עם פחות מ-300 ק"ם על השעון . והוא היה עם 300 ק"ם הרבה זמן כי הבטיחו לי להגיע לדרום לטפל בבעיות אלו , אך הם הגיעו רק ב18-4 , כ-3 חודשים לאחר הפעם הראשונה שהיו צריכים להגיע לכאן . תשובה למכתב הרשום שנשלח לא קבלתי מעולם .עוד בקשתי ודרשתי , החלפת הרכב אפילו לדגם יקר יותר או החזרת הכסף {או חלק ממנו} בחזרה . תשובתם בקשר להחלפת הרכב הייתה{בטלפון כמובן} לגשת למגרש בטרייד אין רעננה לעשות עסקה . התקשרתי למגרש והם הסכימו לעשות לי "טובה" ולבצע עסקת טרייד אין לרכב ליסינג אחר , ולקחת את הפיאסטה שלי במחיר של "ברזל משומש" .

אז חברים יקרים , קומבינות לא חסרות אצלנו . זה מתחיל עם רכב חדש בסוכנות , ונגמר אצל הסוחר במגרש , כי כולם צריכים "להתפרנס" אצלנו . וברוך השם פראיירים תמיד יש ויהיו . שיטת המצליח כבר אמרתי ?

פורסם

להשאיר את הרכב בלוד זו לא עצה טובה. קודם כל, כולנו מגלמים בביטוח את ההפסדים של חברות הביטוח בדיוק על מקרים כאלה. דבר שני, מה תגיד לחוקר מחברת הביטוח כשהוא ישאל אותך למה הרכב עמד בלוד יומיים? אם הם יעלו על זה אכלת אותה.

פורסם

אתה תפסיד המון במכירה שלו.

גם ככה המחיר כחדש נמוך יחסית ואף אחד לא יקנה רכב יד שניה בשביל הפרש כל כך קטן, בטח ובטח שהוא ישאל אותך מה מניע אותך למכור רכב כך כך חדש, ואז או שתשקר לו בפרצוף ותמציא איזה סיפור, או שתאמר לו שזה רכב עם בעיות, ואז הוא בכלל אדיוט אם הוא יקנה.

תוסיף לזה שגם התחלף דגם, כלומר בעוד כמה שקלים שהוא מוסיף על חדש זה דגם אחר, ובכלל אין בסיס להשוואה.

המחיר צריך להיות ממש ממש נמוך, ותפסיד המון כסף.

בנימה שונה, כבר פתחת פוסט על הנושא, ואני אומר שוב, לתחושתי (ושוב, אל תפגע - זאת תחושה בלבד), יש לך "בטן מלאה" שקנית דגם שהתחלף ומכאן חוסר שביעות הרצון.

אם באמת קנית רכב לימון,רכב עם המון תקלות, ואתה זוכה (משום מה - לא ברור), לחוסר יחס וחוסר טיפול משווע בתקלות , מצד היבואן, תתכבד ותפנה לשמאי או עורך דין, שיטפל, כפי שיעצו פה, בנושא עבורך במידה ואכן יש בסיס לטענותייך.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...