Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור השעונים הזערורי

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חבר'ה אני מחפש שעון נחמד לעצמי. יש לי שעון SEIKO שאבא שלי הוריש לי, מת על השעון, אבל הגיע הזמן לשדרג.

אני רוצה משהו מהארץ, סביבות ה-700 ש"ח גג.

אוהב סגנונות קלאסיים וגם חדשים, אין לי משהו ספציפי. מחפש משהו אלגנטי יותר.

חשוב לי מאוד שיהיה עמיד ושלא ישרט בקלות...

תודה רבה חבר'ה :)

עריכה אחרונה על ידי Mr.Z
פורסם
עדיף לשאול אנשים ברחוב מאשר לקנות שעון ב-30$ מעלי אקספרס.

תתפלא אבל שעון שעלה לי רק 10$ באליאקספרס עובד מצוין, מדויק , וגם יפה .נכון זה לא שעון שעלה לי 3000 שח ואולי גם איכות החומר אבל עדין

פורסם

בשנות ה-70 המילטון יצרו את השעון הדיגיטלי הראשון, קראו לו פולסר. הייתה לו תצוגת לד וכדי לראות מה השעה היית צריך ללחוץ על כפתור כי אחרת חיי הסוללה היו על הפנים.

השעון הזה הוא הומאג' לדגם ההוא. המנגנון הוא אוטוקוורץ - משקולת שמטעינה סוללת קוורץ, בדומה לקינטיק של סייקו. חיי סוללה של 120 יום בהנחה והשעון לא נענד. יש גם תאריכון שנתי. נקנה בעיקר בגלל שזה פסיכי לראות שעון עם תצוגה דיגיטלית מחד וגב שקוף עם מנגנון סמי-מכני מאידך

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

בשנות ה70 כאשר סייקו יצאו עם האסטרון ושינו את ההסטוריה עם שעונים זולים ומדוייקים התעשיה השווצירית עשתה מלא נסיונות לחדש.

היו מלא נסיונות ליצור שעונים היברידיים ששילבו בין מכניקה לאלקטרוניקה. היו כאלה לIWC, JLC ועוד מותגים. המותג ביחיד שבחיים לא עשה שעוני קוורץ היה BLANCPAIN שפשט רגל בשנות ה70 וחזר לחיים בשנות ה90 תחת SWATCH. הם אפילו הפכו את העניין ל USP.

"Since 1735 there has never been a quartz Blancpain watch. And there never will be."

פורסם

אפילו פאטק עשו שעוני קוורץ.

אני מאוד אוהב את המכאניים שלי, אבל אין לי שום בעיה עם קוורץ ולא חושב שלשעונים עם סוללה יש פחות "נשמה" משעונים מכאניים.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

כמובן שיש להם פחות נשמה בזכות עשייה מחלקים שיוצרו על ידי צכונות. . בדיוק כמו שלרולקסים שמיוצרים לגמרי על ידי מכונות בלי מגע יד אדם יש פחות נשמה. בדיוק כמו לתמונה שצולמה יש פחות נשמה מתמונה שצויירה.

אבל התמונה המצולמת עדיין יותר מדוייקת.

פורסם

תמיד חשבתי שמיתוס הנשמה של השעון המכאני הוא תולדה של מיתוג שוויצרי בצילו של משבר הקוורץ בשנות ה-70. לא רואה איך ב-balance wheel יש יותר נשמה מאוסילטור של מנגנון קוורץ. בסופו של דבר מידת הקשר שלנו לחפצים נובעת ממכלול החוויות שלנו איתם.

פורסם
תמיד חשבתי שמיתוס הנשמה של השעון המכאני הוא תולדה של מיתוג שוויצרי בצילו של משבר הקוורץ בשנות ה-70. לא רואה איך ב-balance wheel יש יותר נשמה מאוסילטור של מנגנון קוורץ. בסופו של דבר מידת הקשר שלנו לחפצים נובעת ממכלול החוויות שלנו איתם.

בדיוק.

פורסם

אגב לכל המעוניין, סייקו החלה לשחרר לשוק את סדרת ה- SRP החדשה, הומאג' לשעון הצלילה הישן/קלאסי/אגדי (מה שתירצו) שלהם משנות ה- 70, הלו הוא ה- "Turtle" או 6309.

צירפתי כמה תמונות מהמרושתת.

New Turtle.jpg

SRP773K1.jpg

SRP775K1.jpg

SRP777K1.jpg

SRP779K1_.jpg

turtle.jpg

פורסם (נערך)

אגדי. יש לי כזה 36שנה. מעולם לא התקלקל ועדיין מדייק יפה.

מה מחירו?

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הכוונה הייתה ששעון עם מנגנון שמורכב ידנית על ידי בני אדם הושקעה בו נשמה, לאומת שעון שעשוי על ידי מכונות.

אני לא נכנס לעניין מה עדיף. כמובן שכל קסיו עדיף על כל כרונומטר מבחינת יכולות ודיוק. אבל עדיין יש משהו קסום בקפיץ ומזלג שכוונו ידנית לאומת גביש שמשחרר פולסים.

Having said that בשלושה חודשים אחרונים אני מסתובב עם סייקו אסטרון GPS שלטעמי הוא השעון של העתיד. בלי צורך בסוללה או כוונון. הוא תמיד מדוייק ויודע מה שעה בכל נקודה בעולם כאשר הוא ניזון מהשמש. יש בו נשמה של מהנדסים שתכננו ויצרו את הפלא הזה יחד עם הנשמה של אנשים שליטשו ידנית את הקופסה וצמיד והרכיבו הכל בצורה מושלמת, למרות היותו קוורץ.

• תוכן חדש...