Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור השעונים הזערורי

פוסטים מומלצים

פורסם
היי,

אני לא מבין כלום בשעונים.

אני מחפש שעון יום יומי סולידי. שניהם נמכרים באזור האלפיה אחרי מיקוח. שניהם מגיעים עם 3 שנים אחריות.

מה אתם אומרים מבחינת עיצוב ומבחינת מחיר [הגיוני או מופרז?]

אני לא הייתי משקיע סכום כזה במותגים שציינת.

http://www.dutyfreeislandshop.com/mens-watches?gender=10

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם (נערך)

תודה רבה לכולם.

אם אני מזמין שעון מהקישור שצירף מיקי [נגיד ב-1000 ש"ח] זה המחיר הסופי או שיש עליו עוד מע"מ/מכס/מס כל שהוא?

איך יודעים מה ההבדלים בין חברות, בין דגמים וכדומה. למה ארמאני ו-GC פחות טוב מסייקו או סיטיזן?

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
למה ארמאני ו-GC פחות טוב מסייקו או סיטיזן?

אנסה להסביר, ואני מודה שזה בעיקר ה"אני מאמין" שלי:

אני נוטה לחלק את יצרני השעונים לשניים, יצרנים (מפתחים) ומעצבים:

יש את אלה שמייצרים אותם במפעליהם, הם המפתחים והם המעצבים - ומנגד אלה שרק מעצבים, אין להם מושג בפיתוח שעונים (ולא מדובר רק במנגנון) והם רוכשים את המנגנון אצל ספקי מנגנונים.

כמובן שאני מעריך יותר את הקבוצה הראשונה, אצלם נמצאים הידע, האיכות וכו'. מנגד אני בפירוש לא מפחית באיכות שעוני המעצבים: האחרונים מייצרים לעיתים שעונים ברמות גימור גבוהות ומשתמשים במנגנונים של יצרנים ידועים, אבל וכאן הנקודה המרכזית - הלקוח משלם כפל, כפליים ולעיתים אף יותר מאשר שעון תואם מיצרן שעונים. כלומר - הלקוח משלם בעיקר עבור השם.

זה טוב ויפה ומקובל כאשר הלקוח עונד את השעון כתכשיט, סמל מעמד וכו'. לגיטימי.

אבל אני לדוגמא, שהפרוטה לא תמיד בכיסי, אחפש מחיר זול מבלי לוותר על האיכות והאמינות - ולא ארכוש שעון מעצבים לעולם.

אגב, מי שקצת יחפש ימצא עיצובים מרהיבים ואיכויות גימור גם אצל היצרנים. זה לא תמיד קיים רק אצל המעצבים.

עוד אגב - לכל מי שמחפש שעון מעצבים בעל שם מפוצץ או יוקרתי, החבר'ס האלה לא פעם משתמשים עם מנגנון מיצרן סיני (שזה אגב לא נאמר כאן בכדי להפחית מערכו. יש יצרנים סיניים איכותיים), אבל שוב - זה כמובן לא מצוין על השעון ולא ידוע ללקוח שכל כך חשובה לו פוזה או שידור יוקרה...

פורסם

אני חושב שהבנתי למה אתה מתכוון. השאלה היא אם עבור האדם הפשוט, שלא ממש רואה בשעונים תחביב [אנוכי] יהיה הבדל מהותי בתפקוד השעון? זאת אומרת איזה עוד משתנה אני צריך לבדוק חוץ מעיצוב לטעמי ואמינות? מה אני מפספס?

שאלה כללית יותר תהיה מה ההבדל בין פיליפ פאטק ב-5K לבין שעון מהתחנה המרכזית ב150 שקל. תחכום המנגנון לא באמת משנה לי. אני רק רוצה שיעבוד בלי בעיות ושיהיה לטעמי בעיצוב.

לי עוד לא היה שעון אחד בחיים שהתקלקל מעצמו, אז אני מניח שאמינות ברובם טובה, גם בשעוני מעצבים ואפילו רפליקות וכאלו.

יש רשימה של חברות מומלץ שכדאי להתמקד בדגמים שלהם?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

קודם כל חשוב להדגיש, פיליפ פאטק ב-5K ש"ח הוא אכן שעון מהתחנה המרכזית, זאת לעומת פאטק פיליפ שמתחיל במקרה הטוב ב-50K (לכמה דגמי קוורץ ENTRY LEVEL ומהר יקפוץ לאזור ה-100K לדגמי הבסיס הסבירים).

לאדם הפשוט שמחפש תכשיט, התשובה לדעתי ברורה: חפש משהו שנראה לך יפה ומתאים לסגנונך האישי, ואל תשבור את הראש יותר מדי, במיוחד אם אתה נשאר בטווח של 3 ספרות בשקלים. מעבר לזה, בהנחה שאתה רוצה משהו שיחזיק כמה שנים טובות ומוכן לעבור ל-4 ספרות, שווה כבר להשקיע קצת בחיפושים ופורומים רלבנטיים כדי לוודא שקנית משהו סביר. 5 ספרות ומעלה, אתה כבר הולך לשעונים רציניים וזה כבר סיפור אחר.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם (נערך)

נראה לי שפאטק פיליפ רק מתחיל מ15K($).

אני שנים עם קסיו, מהשעונים הפשוטים דרך ג'י-שוק וכ'ו.

מותג יחסית זול, אבל אמין מאוד ויש להם מבחר מרשים מאוד ואיכותי - תסתכל על דגמי הEDIFICE.

גם סייקו וסיטיזן מעולים.

שעונים עם מנגנון קוורץ (סוללה) הם לרוב זולים משמעותית אבל לא חסר מבחר.

עריכה אחרונה על ידי PsyOr
פורסם (נערך)

להגדיר תקציב זה קצת קשה. אין לי בעיה לרכוש שעון באזור ה-1500 ש"ח בהנחה והוא מאוד מוצא חן בעיניי. מצד שני אם יהיה אחד שממש אהבתי שעולה נגיד קרוב לאלפיים אז ארכוש אותו. אני מוכן להתפשר כמה מאות שקלים יותר נטו בגלל שאני אתחבר לעיצוב של השעון. בתקציב שציינתי יש חברות שכדאי להתמקד בהן? יש עוד אתר כמו זה שצירף מיקי, אמין, שאפשר יהיה להתרשם מהמגוון שבו?

http://www.dutyfreeislandshop.com/citizen-at8013-17e-eco-drive-sapphire-chronograph-japan-mens-watch

זה למשל מאוד מוצא חן בעיניי חוץ ממסגרת הזהב. אני אוהב מסגרות כסופות יותר.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

פורסם
תודה רבה לכולם.

אם אני מזמין שעון מהקישור שצירף מיקי [נגיד ב-1000 ש"ח] זה המחיר הסופי או שיש עליו עוד מע"מ/מכס/מס כל שהוא?

איך יודעים מה ההבדלים בין חברות, בין דגמים וכדומה. למה ארמאני ו-GC פחות טוב מסייקו או סיטיזן?

אני הזמנתי מהחנות הזו דרך איביי, חפש מוכר בשם dutyfreeisland.

השעון שלי עלה כ-650 ש"ח ולא שילמתי מעבר, הגיע מהר (כשבועיים).

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
זאת אומרת איזה עוד משתנה אני צריך לבדוק חוץ מעיצוב לטעמי ואמינות? מה אני מפספס? כלום. לדעתי לא נשאר עוד הרבה חוץ מעיצוב, דיוק בסיסי ואמינות. ביצועים זה כבר לאלה שצריכים שעון לצרכי עבודה, כגון צוללנים וכו'.

שאלה כללית יותר תהיה מה ההבדל בין פיליפ פאטק ב-5K לבין שעון מהתחנה המרכזית ב150 שקל. תחכום המנגנון לא באמת משנה לי. אני רק רוצה שיעבוד בלי בעיות ושיהיה לטעמי בעיצוב. אתה בעצם שואל מה ההבדל בין אמיתי למזויף; ובכן המזויף יהיה רק למראית עין זהה. תאכלס, איכות הגימור נמוכה יותר וזה דבר שאם אתה לא מבין בו, כמוני למשל, תגלה רק בהמשך חייו של השעון. לדוגמא - חוסר אטימות למים, חוסר דיוק משווע, מכה קטנה והשעון מתפגר או מתנתק לו פתאום מחוג השניות אל קרקעית הלוח ועוד ועוד.

להגדיר תקציב זה קצת קשה. אין לי בעיה לרכוש שעון באזור ה-1500 ש"ח בהנחה והוא מאוד מוצא חן בעיניי. מצד שני אם יהיה אחד שממש אהבתי שעולה נגיד קרוב לאלפיים אז ארכוש אותו. אני מוכן להתפשר כמה מאות שקלים יותר נטו בגלל שאני אתחבר לעיצוב של השעון. בתקציב שציינתי יש חברות שכדאי להתמקד בהן? יש עוד אתר כמו זה שצירף מיקי, אמין, שאפשר יהיה להתרשם מהמגוון שבו?

אני אוהב להיעזר באתר של אמאזון, שם ניתן לברור ביתר דקדוק את המאפיינים של השעון שאני מעונין בו. לא צריכים דווקא לרכוש שם לאחר מכן: http://www.amazon.com/s/ref=lp_6358539011_ex_n_7?rh=n%3A7141123011%2Cn%3A10445813011%2Cn%3A7147441011%2Cn%3A6358539011%2Cn%3A6358540011&bbn=10445813011&ie=UTF8&qid=1445263083

​בהצלחה.

פורסם

בהמשך לעיל, ברגע שתמצא שעון שעונה על ההגדרות שלך, אני ממליץ לך לחפש אותו בגוגל תמונות, שכן אמאזון לא פעם עושה יחסי ציבור גרועים לשעונים שהוא מציג שם.

בגוגל תקבל רושם יותר טוב ומדויק, כולל לא פעם תמונה של החתן המיועד כשהוא על הזרוע.

פורסם

יש תשלום מיסים על שעונים. אם אני לא טועה מסתכם במע''מ בלבד. רכשתי שעון טיסו מאמזון בכ-350$ ונדרשתי לשלם עליו תוספת (כמו שאמרתי אם אני לא טועה רק מע''מ) על מנת 'לשחרר' את השעון באמצעות עמילות (השתמשתי בשירות של הדואר, לא יודע אם זה המשתלם ביותר אבל לא היה לי משתלם לבצע את זה לבד).

• תוכן חדש...