Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה כבר אפשר להיתפס על מהירות? פעם אחת מובן לי, אבל מעבר לכך, תפתחו עיניים כשאתם נוהגים. ב95% מהמקרים אמצעי האכיפה גלוי לחלוטין (בין אם מצלמה, ממל"ז או מולטנובה).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מאד קל להתפס על מהירות. פעם גם אני חשבתי שאני חכם ומזהה כל מלכודת אפשרית.

המציאות טפחה על פניי יותר מפעם אחת. רגע של חוסר תשומת לב מירבית - מישהו ברכב משוחח איתך,

מדבר בטלפון וכו', ואתה מפספס את המלכודת בזמן.

אני כבר לא מדבר על זה שיש מארבים שפשוט לא ניתן לזהות - שוטרים יצירתיים שמשכיבים מארבים או מתחבאים מאחורי

תחנות וכו'.

מי שנוהג הרבה בכבישים בין עירוניים - ועובר את המהירות המותרת באופן קבוע, סופו שהסטטיסטיקה תתפוס אותו במוקדם או במאוחר.

רק אמצעי הגנה מקיפים יכולים לאפשר נהיגה ללא חשש.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

השיטה לא חדשה כל כך, הסקירה לגבי היקפה חדש.

הבנתי שבעבר הרכב היה נרשם על שם קצין הרכב והיו חייבים להדביק את הנקודות על מישהו כך שקצין הרכב היה בנק של נקודות, מצב לא הגיוני!

הגיוני שתהיה אופציה כשבאמת לא מוצאים את הנהג אבל צריך לא להפוך את זה לשיטה על ידי תמריצים, למשל:

מדי שנה: קנס ראשון לא מוסב: פי 4, קנס שני פי 8, פי 12 וכן הלאה כך שממש לא ישתלם לחברה להפוך את האפשרות הזאת לסידרתית, אפשר להתאים את השיטה לסדר גודל צי הרכב.

פורסם
לתקופה של שנתיים, בהנחה של צברת 22 נק' ומעלה (ואז זה מאורך בעוד שנתיים)

אסמכתה?

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם
חבל שהסדר כזה לא מקבל מעמד מוסדר עבור כל הנהגים.

עד סטיה מסויימת מהמהירות המותרת ברירה של קנס מוגדל במקום נקודות.

אפשר להתנות את הברירה הזו בכמות עבירות מסויים לתקופה.

למשל 3 עבירות מהירות בשנתיים, כדוגמא. חרגת מ 3 עבירות, רק נקודות.

גם כך השיטה הנהוגה הינה לא הוגנת, אז להגדיל את אי השוויון?

כולנו מבינים שקנסות הפכו להיות מקור הכנסה של המדינה, אבל בעיקרון הם אמורים להוות הרתעה. האם קנס של 1000 שקל ירתיע באותה מידה בעלים של פורשה חדשה לעומת בעלים של אונו 95?

הקנס צריך להיות פרוגרסיבי, כלומר נגזרת של ערך הרכב.

מתן אפשרות של קנס מוגדל במקום נקודות מעמיק עוד יותר את העיוות.

אם המס על הרכב הוא פרוגרסיבי, רישיון הרכב הוא פרוגרסיבי ואפילו המס על הדלק הוא מעשית פרוגרסיבי (דלי אמצעים נוטים לנהוג על רכבים חסכוניים), למה שהמס על עבירות תנועה לא יהיה כזה?

פורסם
גם כך השיטה הנהוגה הינה לא הוגנת, אז להגדיל את אי השוויון?

כולנו מבינים שקנסות הפכו להיות מקור הכנסה של המדינה, אבל בעיקרון הם אמורים להוות הרתעה. האם קנס של 1000 שקל ירתיע באותה מידה בעלים של פורשה חדשה לעומת בעלים של אונו 95?

הקנס צריך להיות פרוגרסיבי, כלומר נגזרת של ערך הרכב.

מתן אפשרות של קנס מוגדל במקום נקודות מעמיק עוד יותר את העיוות.

אם המס על הרכב הוא פרוגרסיבי, רישיון הרכב הוא פרוגרסיבי ואפילו המס על הדלק הוא מעשית פרוגרסיבי (דלי אמצעים נוטים לנהוג על רכבים חסכוניים), למה שהמס על עבירות תנועה לא יהיה כזה?

קצת הקדימו אותך:

אגב, בכדי שלא תהיה טענת אפליה. כאילו האופציה רלוונטית לעשירים בלבד, אפשר היה לעשות 750 ש"ח + 1% משווי הרכב. כדוגמא למנגנון.

אבל נסלח לך הפעם, בגלל ששנתך נדדה הלילה... :-)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
בכדי להמנע מקורס נהיגה מונעת, הגיהנום בהתגלמותו.

תן לי 8K ש"ח ואני הולך לעבור את הקורס.

הדרך הכי טובה להתחמק מנקודות זה למצוא איזו סבתא שאין לה רישיו ולרשום את הרכב על שמה. הדוחות מגיעים אליה אבל היא לא תאגיד אז החוק של הכפלת הקנס לא חל עליה. היא תגיד שזה רכב שהיא קנתה לנכדים ואין לה מושג מי נהג.

יש לי דוד עיוור שנכנס בסטטיסטיקות של המשטרה כטייס. כמות התמונות שיש לו במשטרה ממצלמות המהירות היא עצומה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ברור שזה מנוצל לרעה. נגיד ונתפסת במהירות של 750+6 נקודות, יהיה לך שווה (לפעמים) פשוט לשלם דרך החברה

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
מאד קל להתפס על מהירות. פעם גם אני חשבתי שאני חכם ומזהה כל מלכודת אפשרית.

המציאות טפחה על פניי יותר מפעם אחת. רגע של חוסר תשומת לב מירבית - מישהו ברכב משוחח איתך,

מדבר בטלפון וכו', ואתה מפספס את המלכודת בזמן.

אני כבר לא מדבר על זה שיש מארבים שפשוט לא ניתן לזהות - שוטרים יצירתיים שמשכיבים מארבים או מתחבאים מאחורי

תחנות וכו'.

מי שנוהג הרבה בכבישים בין עירוניים - ועובר את המהירות המותרת באופן קבוע, סופו שהסטטיסטיקה תתפוס אותו במוקדם או במאוחר.

רק אמצעי הגנה מקיפים יכולים לאפשר נהיגה ללא חשש.

אני לא אומר שאתה לא צודק. ברור שאי אפשר לזהות הכל, ותמיד יעמוד לך איזה שוטר מתוחכם שלבוש כמו צלף. אבל, כשאני נוהג במהירות שהיא מסכונת לדו"ח, כלומר יותר מ20 מעל המותר, אז אני משתדל להימנע מכל משיחי הדעת. לא מדבר יותר מדי עם אנשים, בטלפון, אוכל וכדומה (אגב, אוכל וטלפון אלה שני דברים שאני בכל מקרה לא עושה).

אני לא יודע איך הסטטיסטיקה עובדת, ומן הסתם שאתה צודק, אבל עצם העובדה שהסטטיסטיקה תתפוס נהג מיומן פעמיים בשנתיים, היא לא גבוהה. הבעיה נוצרת כאשר אתה מתרגל בכל כביש לנסוע 120, ואז אתה מרגיש נינוח מדי, וכולנו יודעים שכשאתה נינוח מדי זה הזמן של מרפי להכות. אני לא הולך להטיף על כמה תמיד צריך להיות עירני, ואסור לנהוג עייף או לדבר עם אנשים ליד, כמו איזה ספר תיאוריה מהלך. אבל, הניסיון שלי מראה שהמצבים המסוכנים באים כאשר אני מעט עייף, או לא מרוכז מספיק. ולכן, במצבים כאלה אני משתדל לנהוג לאט. סבלנות היא מעלה.

בקשר לחברות, אני חושב שזה בסדר גמור שחברה מגינה על עובדיה. אם יש מישהו שחושב שהוא יספוג נקודות שנית, אז שישלם קנס גדול. מי שלא אכפת לו לשלם, שיהיה לבריאות. סה"כ לדעתי יוזמה מבורכת. מעניין אותי מה היה קורה, אם את הקנסות החברה הייתה חייבת לשלם, ולא יכלה להעביר אותו לנהג. כלומר, אם נהג קיבל דוח, והחברה לקחה אותו על עצמה, אז אסור לה להתחשבן עם הנהג, אלא עליה לספוג את מלוא עלות הקנס. מעניין אם גם אז חברות היו ממהרות להגן על נהגים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

חבר סיפר כי בחברות ליסינג מסוימות ניתן להמיר דוחות מהירות של מצלמה (גם גבוהות מאוד) ב-4 אלף ש"ח,

במקום זימון למשפט,כנס,נקודות וכו...

פורסם
חבר סיפר כי בחברות ליסינג מסוימות ניתן להמיר דוחות מהירות של מצלמה (גם גבוהות מאוד) ב-4 אלף ש"ח,

במקום זימון למשפט,כנס,נקודות וכו...

בשנת 2003, 3 עבירות על חגורה . קורס בסיסי . עד 2006 עוד עבירת מהירות ועוד עבירה על אי ציות...

סך הכל 32 נקודות . מ-2006 ועד 2013 נקי ! 7שנים ללא עבירה אחת .

ב-2013 קורס יעודי . עברתי גם את זה בהצלחה . נקודות לא נמחקו . עדיין 32 .

פגישה עם מנהל משרד הרישוי . מריחה גדולה אחת ! ללא תוצאות ! עדיין 32 נק"

מכתב לשר התחבורה שבו ציינתי שאני "נקי" 7 שנים ללא עבירות . וכמה פעמים צריך להיענש על חגורה ? { בגין העבירות על החגורה בלבד יש 18 נקודות} והם הועברו ב2 הקורסים !

אין תשובה ממנו עדיין {4חודשים}

יש פסק דין תקדימי בנושא . ואני לוקח עורך דין והוא הבטיח לי שיינתן גם במקרה שלי פסק דין של מחיקת הנקודות אבל זה כרוך בהרבה כסף כי זה עתירה לבית משפט המחוזי !

אז חברים יקרים בסופו של דבר כסף כסף כסף . זה הפתרון במדינה הזאת ! הוא קונה הכל .

• תוכן חדש...