Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל , מדובר ברכב השני שלי לאחר הרבה התלבטויות , ולאחר שאני רואה הרבה צעירים מחפשים בפורום יעוץ רכב ראשון ואו רכבים זולים היתי לסכם תקופה של כמעט שנה אם BRAVO 16V 1600 SX שרכשתי לאחרונה , מחר בידיוק 11 חודשים מיום הרכישה.

נתחיל בזה שהרכב נקנה במצב חיצוני לא להיט , והוא עדין ככה . קצת קילופים ומכות קטנות פה ושם , לא משהו רציני היתי אומר אבל גם לא נעים לעין , גאנטים היום מקולפים ועברו צביעה .

מצב מכני ? לא ידוע .

מחיר קניה - 7000 ש"ח כולל רביעית גאנטים מואשרים של OZ אם צמיגים חדשים עליהם , מערכת שובבה להפליא:oops: .

שראיתי את הרכב עומד למכירה ברחוב ידעתי שזה הולך להיות האוטו שלי , לא היה אכפת לי אם זה יהיה רכב סופר מהיר , או סופר עגלה , סופר זולל או אמין וחסכוני . פשוט התאהבתי (כמעט אותו הדבר שאתה מתאהב באישה , טוב נו ...:oops: )

בלי יותר מידי בירורים על הרכב ואשכול אחד או שתים בפורום ישר התקשרתי לקונה ורכשת יאת הרכב המדובר , כנראה מטיפשות רק בגלל שהתאהבתי . ( טוב וגם חשבתי לעצמי סה"כ 7 אלף ש"ח , כן זה כסף וכן זה הרבה לחלקנו אבל שחושבים על זה , כמה כבר אפשר להפסיד ? אם לא הלך פשוט מוכרים וזהו , מקסימום הפסדתה כמה אלפים ולא כמה עשרות אם לא מאות ברכבים חדשים )

את האמת - הציפיות שאפו לאפס , לא ציפיתי מהרכב לשום דבר מיוחד , אם בכלל .

תוצאות - די מצחיקות הייתי אומר

טוב קצת מידע בכללי נרכש ב8/4/2012 , עבר 7250 ק"מ בשנה האחרונה . הרכב מודל 97 והגיע אלי אם 195 אלף.

הרכב מגיע אם מנוע מס' 182a4000 , כמו רוב המנועים באזור Inline 4 ת מניב 103 סוסים קטנים ב5750 .

טיימינג אחרון ? לא ידוע .

טיפול אחרון ? לא ידוע .

נזילות בעיות משהו ? לא ידוע.

בהחלט בעיה של מאוהבים.

הרכב טופל במוסך אלרם שבקריית אריה , כמובן שלא מורשה , ועל דרך גם בבית קצת :wink: .

אמינות :

אין מה להגיד , כמו שכולם חושבים וכמו שכולם ימשיכו לחשוב פיאט זה פיאט , ואין יותר מידי ממה לצפות (חוץ מפונטו8) )

קצת מחקר ברשת לאחר שרכשתי . בעיות ידועות :

חשמל בעיקר , רכב שדורש הרבה שעות עבודה עקב הנדסת אנוש מטומטמת להפליא .

טיפול מומלץ - כל 10K .

טוב , הינה הדעה האישית שלי :

מוזר להפליא , באורח דיי מצחיק ואפילו מזלזל לרגע דמיינתי שאני נוסע ביפנית זקנה בת 20+ שלעולם לא מתעייפת ומראה רק יותר ויותר כוח עם השנים , כמעט כמו יין :-) . ועכשיו ברצינות , למעט הבעיות שהגיעו אם הרכב , הוא לעולם לא הגיע למוסך , לעולם לא הראה עייפות ואו התחממות יתר על המידה , בנוסף הניע כל בוקר בבטחה גם אם קריר מאוד בחוץ ואם אם לוהט כאילו לבה נשפכה על המכסה מנוע ( נו באמת :evil: ).

נסע גם לצפון הרחוק וגם לדרום הרחוק .. ( ככה זה שאתה גר במרכז :shock: ) , ללא שום בעיות אגב.

עלויות חלפים די סבירות היתי אומר ואם מצאתה את עצמך במוסך הנכון גם תוכל לצאת במחיר לא רע בכלל.:-D

+1.

החוויה האישית שלי :

הרכב הגיע קצת מוזנח כנראה , אם 2 נזילות שלא היו ידעות מהיכן .

לאחר בדיקה זרזיה עלו הבעיות :

מיכל עיבוי סדוק.

מסרק הגה = מת.

גיחה קלה למוסך אלרם , במקום בלי יותר מידי בעיות הוזמנו החלקים , לאחר יומים הגעתי לטיפול , שעל הדרך הוספתי לו טיפול 10K כי לא ידעתי מה מהמצב לסיכום , מסרק הגה חדש ולא משופץ , מיכל עיבוי , נוזל קירור , נוזל בלמים , שמן גיר , שמן מנוע , פילטרים למיניהם , פלאגים ועל הדרך ניקוי בקיטור .

כל העניין 2500 ש"ח נתחשב בעובדה שלא הבאתי שום חלק ולא חסכתי בחיקויים אלה הכל חלפים מקוריים של FIAT בכבודה ובעצמה וכן אפילו נוזל הקירור הידוע פראפלו היה שם . בקיצור , חגיגה לא קטנה אבל גם לא קריטי נתחשב בעובדה שהרכב לא נבדק בכלל כאשר נקנה.

לסיכום - חלפים סבירים , שעות עבודה רבות אמינות מכנית : +1.

בעיות חשמל שנמצאו :

2 חלונות חשמל עייפים מאוד , נפתרה הבעיה בעזרת שמן סיליקון , המחיר ? חינם על דרך .

מנורות דרך לא עבדו , תק תק גיחה לאלרם והופלה - 50 שקלים על נורות חדשות , בעיות החשמל ? עליהם 8) .

בקיצור ולעניין - אטלקי.

התנהגות , ביצועים וכו' :

טוב זה כבר איש איש לעצמו , יש אנשים שקוראים למזדה 3 טיסן :| :| .

בכל מיקרה , אני שופך את הקלפים על השולחן , לאחר שנסעתי בכמה רכבי ספורט חמודים כמו שירוקו 2000TSI , איפזרזה WRX , וטוב אולי זה לא רכב ספורט אבל BMW סדרה 3 בהחלט נחשב רכב שיושב טוב לא ככה ?

בואו נזרוק קצת נתונים :

0-100 מדוד על הסמרטפון :10 אם גיחה קלה לכיוון 10.5 , בקיצור - לא רע לאיטלקייה זקנה.

בנוגע להאצות ביינים וכוח זמין , הרכב עד 3 אלף סלד ( מתוך 7 שהוא הסף האדום אגב ) די עצלן , והיתי אומר אפילו שקט למדי יחסית ואני מדגיש את היחסית לרכבים של פעם .

עליות , ירידות מורדות מה שלא תקראו לזה הוא עושה בכל סלד שהוא , שיוט נינוח בעליה סבירה על הילוך 4 אם 2000 סלד ב70 קמש אם ליטוף דוושת הגז בהחלט אפשרי .

אבל בוא נתאר מצב שבוא אתם בעליה הזאת יוצאים לעקיפה ואו צריכים כוח זמין כי משום מה העליה שינתה זווית REVMACH זריר , אם DOWNSHIFT קליל ל3 והופלה אתה מקפץ ל4 וחצי אלף סלד ושט לך למעלה אם חיוך של ילד בן חמש שמתלהב מאיזה בימבה קטלנית וסאונד עמוק ומלא בבאס שלא תקבל באף יפנית היום . ( ואני מתכוון לרעש המוכר של מזדת הליסינג הידוע שלנו שהיא 3 אם דבשה על הריצפה נחנקת בדרך ל7 אלף סל"ד שלה ). בקיצור חוויה די מוזרה , מצד אחד רכב זקן ועצל אם 103 סוסים , מצד שני

קיק אחד קטן בסלד הנכון ואתה מתחיל לשוט למעלה אם סאונד שבהחלט מהווה חוויה מהנה לחובבים בנינו די מבלבל.

לסיכום - מומלץ לשמור מעל 4 אלף סלד כאשר מאיצים למעלה בסקאלה כי "אנחנו ממהרים לחתונה" והמנוע ? מחייך חיוך סטני כל הדרך עד 7 אלף . בהחלט לא מצופה מרכב כזה.

גיחות מצד לצד או בקיצור כניסה לפניות ויציאה מהן :

טוב , שורה תחתונה -

הנעה קדמית , ללא ESP אם ABS , צמיגים כמדומני 195 על גאנט 15" .

הרכב בנסיעה רגילה וללא הדבקת דבשות למינהן בהחלט יציב , מרגיש בבית על האספלט הישראלי.

מהנה לנהיגה אם הגה מתקשר טוב יחסית ומאוד קליל בעל תגובות מאוד מאוד חדות ( משהו שלא מצאתי לדוגמה ברכבים חדשים כמו בשירוקו לעליל ) הבולמים , קשיחים למדי ולא מהווים חווית נסיעה מהנה במיוחד , אבל נדבקים היטב שצריך .

לוקח כל עיקול במהירויות סבירות ואפילו גם קצת מעבר .

כל המעגלים למינהם , הרים וכו' הם מקום קצת פחות בייתי לבראבו , תקיפת פניה במהירות גבוהה בזוית הלא נכונה כניראה תגרום לתת היגוי .

כניסה במהירות נכונה והדבקת הדוושה מעלה בתחום הסלד הגבוהה ( כניראה באזור ב5-6 אלף ) תהווה חיוך קל אם זריקה חמודה לצד והצאה מהירה תוך כדי יציבות מורגשת והדבקה לכביש בצורה נחמדה להפליא:roll: חשוב להזכיר שהבראבו הוא לא רכב ספורטיבי אך השלדה כן ( מה שנמצאת בHGT ) ואם קצת שינוים אפשר להביא אותה למקום אחר ונעים יותר .

שורה תחתונה - סוג של רכב למשפחה חובבת ספורט:-)

נוחות נסיעה :

טוב זה כבר תלוי בכל בן אדם , אבל בערך :

כיסאות מקוריים נוחים מאוד , בולמים קשים למדי שלא מסתדרים כל כך טוב אם הכביש הישראלי השבור , באזור החלק יותר מסתדרים בנוחות .

הרכב נמוך ברמה קיצונית יחסית לרכב שיצא ככה מהמפעל לכן אם אתה מאלה שאוהבים לעמוד ברמזור ולהסתכל בגובהה עינים על פנסים של יונדאי גטס או לשם שינוי על דלתות של לנדקרוזר האוטו הזה בשבילך .

ישיבה בסיגנון תוקפני למדי סוג של שכיבה+ישיבה משולבים .

פנים הרכב :

פשוט למדי , מה אפשר כבר לצפות בשנת 97 .

תא כפפות קטן להפליא , מרווח מאוד מקדמה , מאחורה מומלץ להשאיר מקום לכלב וגם זה בלחץ , מזגן מפוצל לאורך כל הדש כולל פיצול להפשרת אדים .

מרגיש זול למדי ואפילו זול מידי . פלסטיקי שכזה .

-1.

דלק:

במדינה כמו שלנו , איך לא ..

7250 ק"מ בשנה , שערבו רובן בדרכים עירוניות אם גיחות פה ושם למהירים.

725 ליטרים (נספרו ונמדדו ) אם צריכה ממצועת של 10 ק"מ לליטר משולב ( יותר לכיוון ה1/9 בעיר אם קצת פקקים ומשיכות ) באזור ה1/12 בחוץ

5800 ש"ח על פי חישוב של 8 לליטר מה שנמצא אצלנו רוב הזמן.

טיפולים על סך 2500 עקב בעיות שהגיעו אם הרכב.

מחר בבוקר נכנס לטיפול שנתי , כמו שצריך ובקיצור . מחייכת לה בחניה

סה"כ שקט שנתי עקב טיפול טוב .

לסיכום , רכב פשוט ואמין , מספק את הצרכים בעל מנוע זקן שמתעורר לחים רק שנותנים לו כמה כאפות ( או בקיצור 4 אלף סלד ומעלה ) התנהגות כביש הגיונית בהחלט , ללא בעיות מיותרות .

מילים אחרונות : הרכב בעל סטיגמה רעה , אפילו קשה מאוד מאוד מאוד היתי אומר , וחבל . היתי ממליץ לכל צעיר קבצן שמחפש רכב אם מגע משתולל ועיצוב שלא נהוג לראות היום לחפש בכיוון, כמובן חשוב מאוד למצוא אחת שטופלה כראוי אחרת הרכב רגיש להזנחה .

סה"כ מרוצה לי וכניראה שאשיר את הרכב לעוד שנה אם לא יותר (כניראה בקרוב פרויקט שיפוץ בראבו שאני יפרסם פה )

אגב , זה הפוסט הרציני הראשון שלי כאן ( הכוונה היא למשהו ארוך ולא סתם התייעצות או איזה משפט בדיון ) לכן אבקש התייחסות רצינית לעניין , כמו כן אשמח אם מישהו רואה בעיות בכתיבה ואו שגיאות כתיב שיעיר לי בה"פ או כאו בפוסט , אני כבר אתקן.

ברכת שבוע טוב :-D

HONDA Civic 4doors | AT | 125Bhp | SOHC VTEC AT 6800 RPM:evil:

• תוכן חדש...