Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לאחר שמצאתי רכב שאני מעוניין לקנות, ביצעתי לו בדיקה והכל יצא תקין בקומפיוטסט חוץ מכמה ריגקטים קטנים שהמוכר כבר אמר לי שהחליפו טמבון ופנס אחורי וקצת תיקוני פח אך ללא קצה שלדה או משהו. המוכר טען כי הבעלים הקודם עשה את התאונה ומכיוון שהוא התבאס על זה שרכב חדש הוא "השאיר אותו לביטוח" והוא קנה את הרכב וסידר את המכה וטען כי יש ירידת ערך של כ-5-6%. עד כאן הכל טוב ויפה , ניסינו לעשות העברת בעלות אך לא היה ניתן בגלל ריקול של החברה. למחרת ביצעתי את הטיפול הראשון לאוטו וגם הריקול סודר אך בעקבות החג כנראה יקח זמן למשרד הרישוי להתעדכן בנושא. בגלל שכבר שילמתי למוכר לפני העברת הבעלות על מנת שהרכב ישתחרר מהשיעבוד לבנק את מרבית הסכום החלטנו שנעשה זכרון דברים ושילמתי לו את שאר הסכום וכאשר במשרד הרישוי יתעדכן הריקול נבצע העברה. הרכב עמד אצלי שבוע ולא יכולתי לבצע לו ביטוח בגלל החגים (סוכן ביטוח). היום ניסתי לבצע לו ביטוח ואחרי שסגרתי את כל הניירת לפני התשלום פתאום הופיע על מסך המחשב כי לא ניתן לבטח את הרכב הנל אפילו בביטוח חובה. הסוכן אמר לי כי הרכב היה כבר מבוטח בחברת ביטוח הנל והיא מסרבת לבטח את הרכב הזה שוב כיוון שכנראה הנזק של התיקון עמד על קרוב ל 50%. וחברת הביטוח מכרה את הרכב הנל במחיר מוזל והוא אינו שווה את ערכו האמיתי של השוק. יום ראשון ננסה לברר יותר לעומק אך האם מישהו נתקל בדבר כזה? יש לציין כי חברת ביטוח אחרת קקוב לודאי תבטח את הרכב.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרכב ככל הנראה רשום בחברת הביטוח כ"אובדן להלכה".

אתה יכול לבקש מסוכן הביטוח לבקש מן החברה את הפרטים. ייתכן שתגלה כי התאונה המדוברת לא כל כך שולית כפי שסיפרו לך.

כמה זמן היה הרכב אצל הבעלים השני? חברות הביטוח מגלגלות רכבים שהם אבדן להלכה לסוחרי רכב אשר מחזירים לכביש את הרכב אחרי שהם "משפצים לו את ההיסטוריה".

לפני שנים רבות קרה לי מקרה דומה עם רכב שקניתי. הרכב נגנב מבעליו ונמצא לאחר שחברת הביטוח כבר פיצתה את הקונה.

לא היה מדובר על נזק פיזי לרכב אלא שחברת הביטוח סירבה לבטחו בשנית.

פורסם

"השאיר אותו לביטוח"= אובדן להלכה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3405495,00.html

בקיצור, השחילו לך רכב שעבר תאונה עם ירידת ערך של + - 50%.

הסוחר קנה את הרכב מחברת הביטוח, תיקן אותו וסיפר לך שירידת ערך 5-6%.

הכסף כבר לא אצלך, לכן אתה בבעיה.

תתקשר למוכר ותדרוש ביטול העסקה בצירוף איום הגשת תלונה במשטרה על רמאות.

אני לא מבין איך לא עלו על התאונה מסוג זה בבדיקה, אולי טעו ואולי שיתפו פעולה עם הסוחר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא תמיד אבדן להלכה מעיד על ירידת הערך. חברת הביטו יכולה להגדיר אובדן להלכה כאחוז מערכו של הרכב.

צריך לראות את הפרטים של דו"ח השמאי.

בכל מקרה המצב לא נראה טוב.

פורסם

סוכן הביטוח כבר סיפר מה הבעיה עם הרכב ומדוע הם לא מוכנים לבטח אותו.

ממה שאני זוכר, המידע על רכבים כאלה נמצע במאגר ונגיש לכל חברות הביטוח.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אובדן להלכה - נגרם לרכב נזק בשווי של לפחות 50%, אך לא יותר מ-60% מעלות הרכב .

לגבי ביטוח הרכב בחברת ביטוח אחרת - קח בחשבון כי לכל חברות הביטוח יש נגישות למידע על עברו של הרכב, כך שחברות אחרות לא בהכרח יסכימו לבטח אותך. יתכן שתיאלץ לפנות לפול.

פורסם
פראיירים לא מתים, רק מתחלפים..

עד כדי כך שאי אפשר לסמוך גם על הבדיקות של מוסכים לבדיקות רכבים?

פורסם

מי בחר את מכון הבדיקה - אתה או המוכר הנחמד?

פורסם
עד כדי כך שאי אפשר לסמוך גם על הבדיקות של מוסכים לבדיקות רכבים?

צריכה להידלק לך נורה אדומה בגודל של צפילין כשאומרים לך שלרכב היתה ירידת ערך של 5-6% ושהבעלים התבאס ונתן לביטוח את האוטו.

הביטוח לא לוקח רכבים, זה לא מגרש טרייד אין, אחרת ממזמן הם היו פושטים רגל!

פורסם

משתתף בצערו של פותח השרשור.

מה שאני לא מבין זה מדוע חברת הביטוח מוכרת את הרכב לסוחר, בידיעה שקיים סיכוי לא מבוטל שהסוחר יתקן את הרכב וימכור אותו, ואחר כך לא מוכנה לבטח אותו?

באיזשהו מקום נראה כאילו הנוכלים האמיתיים נמצאים בחברת הביטוח...

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
צריכה להידלק לך נורה אדומה בגודל של צפילין כשאומרים לך שלרכב היתה ירידת ערך של 5-6% ושהבעלים התבאס ונתן לביטוח את האוטו.

הביטוח לא לוקח רכבים, זה לא מגרש טרייד אין, אחרת ממזמן הם היו פושטים רגל!

אחרי הבדיקה ומהמצב של האוטו זה היה נראה בהחלט סביר. הרכב במצב חיצוני מצויין....

הנורה האדומה נדלקה כאשר ניסיתי לבטח את הרכב.. כעקרון גם חיפשתי בגוגל כל מה שקשור לנושא של ה"להשאיר את הרכב לביטוח" ולא מצאתי משהו מיוחד. נראה מה יום ראשון יגיד הביטוח בנושא מדוע הוא לא מבטח את הרכב. תודה לעונים בכל אופן.

ואני בחרתי את המכון בדיקה.

פורסם
משתתף בצערו של פותח השרשור.

מה שאני לא מבין זה מדוע חברת הביטוח מוכרת את הרכב לסוחר, בידיעה שקיים סיכוי לא מבוטל שהסוחר יתקן את הרכב וימכור אותו, ואחר כך לא מוכנה לבטח אותו?

באיזשהו מקום נראה כאילו הנוכלים האמיתיים נמצאים בחברת הביטוח...

צודק לחלוטין. צריך שיהיה רישום נגיש לציבור על כל רכב שהוגדר אובדן להלכה. חברות הביטוח לא נקיות מאשמה. העבר הביטוחי של הרכב צריך להיות ידוע לקונה הפוטנציאלי ולא רק לחברות הביטוח.

פורסם

משרד התחבורה רצה כי אובדן להלכה יהיה מדווח ברשיון הרכב, אך בעלי אינטרסים הצליחו לבטל זאת.

את חברת הביטוח לא מעניין בטיחות אלא המאזן הכספי שלה - היא רוצה להיות תמיד עם שורת רווח, וכל המרבה - הרי זה משובח.

לכן היא מוכרת רכבים שלא כדאי לה כלכלית לתקן (אובדן להלכה), מתוך רצון להקטין את ההפסד שלה.

פורסם
לא תמיד אבדן להלכה מעיד על ירידת הערך. חברת הביטו יכולה להגדיר אובדן להלכה כאחוז מערכו של הרכב.

צריך לראות את הפרטים של דו"ח השמאי.

בכל מקרה המצב לא נראה טוב.

אתה אומר שיש סיכוי שהגדירו את הרכב כאובדן להלכה על מנת שהבעלים יקבל פיצוי מהביטוח? (סוג של קומבינה), ובפועל נדרש תיקון יחסית קטן על מנת להחזיר את הרכב במצב של חדש לכביש?

• תוכן חדש...