Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במצב מזגן- לא יוצא כלל אויר חם - הקירור עובד מצויין .

במצב איוורור- האויר חמים ונוטה לפושר גם במצב חום מקסימלי .

מה יכולה להיות הבעיה ?

רדיאטור סתום ?

משהו אחר ?

Gn'f'R

פורסם

תודה רז, יבדק.

שאלה קטנה, בהנחה וזה הרדיאטור האם ישנה אפשרות לבצע ניקוי ללא פירוק? כלומר ע"י הכנסת לחץ מים או אויר?

Gn'f'R

פורסם

עדכון קטן -

מערכת החימום מסתבר שעובדת לסירוגין , פעם חם ,פעם חמים ופעם קריר יחסית :? .

אז הבורר טמפ' והברז וויסות הם הכיוונים שלי ?

Gn'f'R

פורסם

מזה בורר טמפ'?

יש את הברז שמסובבים מכחול לאדום וזהו לא?

כל אופן, ככל שהמנוע יותר חם, ככה המים שעוברים דרכו חמים יותר, ובהם בעצם נכנסים לרדיאטור חימום שמחמם את האוויר מהמזגן.

על התחלת נסיעה, אם אין גוף חימום חשמלי, האוויר שיצא (במצב חימום) יהיה פושר ולאט לאט יתחמם. (אם הרדיאטור חימום תקין, זה צריך לקרות יותר מהר).

תוודא שAC כבוי!

אצלי לדוגמא ברכב, הרדיאטור חימום לא משהו אבל עובר בו מים.

אבל אצלי הבעיה שהמנוע מדליק מנורת תקלה וישר נדלקת הוונטה, ככה שהמנוע לא מתחמם לחום עבודה, ואז יוצא אוויר לא הכי חם.

בחורף הסתדרתי דווקא, אחרי 5 דקות נסיעה התחמם קצת האוויר שיוצא, ואחרי 10 דקות כבר העברתי את התעלה לשמשה\רגליים כי אני לא סובל אוויר חם.

פורסם

כך נראה הפאנל אצלי .

הפעלת AC כשמעבירים את בורר מצב יציאה לכחולים (הכפתור הימני)- כל השאר זה אויר מבחוץ .

ccc.jpg

Gn'f'R

פורסם

נו יפה זה דומה מאוד לשברולט שלי, רק אצלך שיפרו (0 בעוצמה של המפוח, ואצלי יש כפתור AC במקום כל הכחולים האלה).

בקיצור, או שהרדיאטור-חימום סתום, או שהמנוע שלך לא מתחמם מספיק. (פועלת לך מנורת צ'ק אנג'ין אחרי שיוט או אחרי כמה דקות של נסיעה?)

היום במקרה הפעלתי חימום, אצלי שהמנוע חם אין בעיה (אצלי הלך הEGR אז הוא מפעיל תקלה ומפעיל וונטה שלא נותנת למנוע להתחמם), יוצא אוויר חם (אבל לא חם מאוד כמו ברכב תקין\חדש).

פורסם

הייתי מהמר על רדיאטור חימום,

כאשר המעברים סתומים הרדיאטור מתחמם רק חלקית וברגע שאתה מפעיל מפוח הוא מתקרר מהר כיוון שפינוי החום מהיר ממעבר החום בתוך הרדיאטור.

אתה משתמש במים ירוקים?

גם אם התשובה חיובית וגם אם שלילית הכי פשוט לנסות לפתוח אותו אך אם הרכב ישן אתה מסתכן בכך שתפגע בו ותתחיל נזילה בתוך הרכב.

כשאתה פותח מכסה מנוע ניתן לראות שני צינורות נכנסים דרך קיר האש לתוך הרכב. (שני צינורות גומי לחיצים בהם עוברים המים) פרק את שניהם והכנס צינור גינה כמה שיותר צמוד. הפעל לחץ מים לאט לאט כדי לא לפגוע ברדיאטור וחכה שיתחילו לצאת מים בצבע ג'יפה מהצד השני.

אחרי שסיימת ניתן להקפיד ולהכניס פנימה מים ירוקים עד שהם יוצאים מהצד השני. כעת חבר חזרה את שני הצינורות.

מזל טוב יש לך חימום!

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם
הברז וויסות לא תקין.

רז.

בדוק את בורר החום / קור ברכב.

האם אתם מתכוונים לאותו החלק רק בשם אחר ? היכן בד"כ ממוקם הברז ?

. (פועלת לך מנורת צ'ק אנג'ין אחרי שיוט או אחרי כמה דקות של נסיעה?)

לא ,אין נורה .

אבל בהקשר התקלה שלך אכן מדובר בשסתום EGR - השברולט לשעבר שלי גם חלתה בזה . אך לא הייתה השפעה על חום המנוע .

הייתי מהמר על רדיאטור חימום,

!

בעקרון , זה החשש הגדול . אך עליי לשלול רכיבים חשמליים תקולים לפני שאני ניגש לרדיאטור .

לכן אשמח לשמוע מה עוד בתחום החשמל יש לבדוק .

עדכון נכון לעכשיו :

במצב AC אין חימום כלל .

במצב איוורור יש חימום פחות או יותר .

Gn'f'R

פורסם

AC לא מחמם, הוא רק מקרר, זה בעצם המדחס, שאתה מפעיל אותו הוא לוקח כוח מהמנוע ומתחיל לדחוס אוויר.

אם אתה עושה חימום וגם הAC פועל, במידה ואין הגנה אלקטרונית (שמכבה אותו אוטוטמטית, ואני כמעט בטוח שאין), אז אתה מביא אוויר קר במבוא לרדיאטור, ואז קשה מאוד לחמם אויר קר מאשר אוויר פושר.

לא ראיתי את המערכת בעיניים ככה יכול ליהיות שאני טועה.

אין קשר לרכיבים חשמליים.

הכפתור שאתה מסובב בין אדום לכחול (ביוניט של המזגן), זה בעצם ברז, ברגע שאתה שם על כחול (קור) אז הברז נסגר ולא נותן למים לעבור, ברגע שאתה שם אדום (חם) אז מתחילים לזרום לשם מים ממוצא המנוע.

האוויר תמיד עובר דרך הרדיאטור.

אם לא מחמם, זה הבעיה היחידה.

לגבי הסתימה ברדיאטור חימום.

אצלי בקוואליר גם אותו דבר כמו אצלו (רק שהמנוע חם, יש אוויר חם אבל לא חם מאוד, מספיק בשביל שאני ישב בלי מעיל ובלי לרעוד).

אם הרדיאטור מלוכלך בחרא, יש מצב שאני הורס רכיבים אחרים במערכת הקירור? (כי מה ההבדל בין מים ירוקים לצינור גינה, שתיהם נכנסים ויוצאים.)

פורסם

ביקרתי בקיר האש וחזרתי עם ממצאים :

צינור מים כניסה - חם .

צינור יציאה - לא חם .

כנראה שבאמת הרדיאטור סתום .

Gn'f'R

פורסם

לא מכיר את הדגם הספציפי, אבל, מניסיון עם בעיה דומה כמה הערות והארות.

אין ברז ממשי שסוגר או פותח את מעבר המים, יש מדף שמאפשר מעבר אויר דרך רדיאטור החימום הפנימי, או שלא (ברכבים מאוד מאוד ישנים, אני מדבר על שנות ה-80, בחלקם היה ברז ממשי - היום זה ממש לא כך, אז חבל להטעות את הבחור).

לגבי מצב AC, זה מצב שהמדחס נכנס לפעולה (זה נכון), ואין (אני חוזר) אין שום בעיה להפעיל אותו ביחד עם חימום (ובחורף זה אפילו מאיץ את הפעולה של הפשרת האדים) - ואין קשר לדחיסת האויר, המדחס דוחס גז קירור.

הכיוון שלי, רדיאטור חימום פנימי סתום למחצה. הייתי ניגש למכון רדיאטורים לביצוע שטיפה - זה עולה 100 שקלים לא יותר מזה.

אגב, אם זו לא מערכת בקרת אקלים, אלא מזגן מכאני, אין שום מערכת חשמלית, הכל עובד על כבלי מתכת, ומנופים (במעערכת בקרת אקלים, כל הפיקוד בין פתיחה וסגירה של מעברי אויר נעשה ע"י מנועים חשמליים).

פורסם
לא מכיר את הדגם הספציפי, אבל, מניסיון עם בעיה דומה כמה הערות והארות.

אין ברז ממשי שסוגר או פותח את מעבר המים, יש מדף שמאפשר מעבר אויר דרך רדיאטור החימום הפנימי, או שלא (ברכבים מאוד מאוד ישנים, אני מדבר על שנות ה-80, בחלקם היה ברז ממשי - היום זה ממש לא כך, אז חבל להטעות את הבחור).

לגבי מצב AC, זה מצב שהמדחס נכנס לפעולה (זה נכון), ואין (אני חוזר) אין שום בעיה להפעיל אותו ביחד עם חימום (ובחורף זה אפילו מאיץ את הפעולה של הפשרת האדים) - ואין קשר לדחיסת האויר, המדחס דוחס גז קירור.

הכיוון שלי, רדיאטור חימום פנימי סתום למחצה. הייתי ניגש למכון רדיאטורים לביצוע שטיפה - זה עולה 100 שקלים לא יותר מזה.

אגב, אם זו לא מערכת בקרת אקלים, אלא מזגן מכאני, אין שום מערכת חשמלית, הכל עובד על כבלי מתכת, ומנופים (במעערכת בקרת אקלים, כל הפיקוד בין פתיחה וסגירה של מעברי אויר נעשה ע"י מנועים חשמליים).

אין אצלי בקרת אקלים , אך המערכת היא אלקטרונית ,כלומר הפיקוד כמו שאתה מתאר נעשה ע"י מנועים חשמליים ,

כאשר אני משנה פרמטרים שומעים תגובה חשמלית ומרגישים פיצ'ים מכך הסקתי שהמערכת החשמלית כפי הנראה תקינה .

אך כפי שרשמתי לפני מס' דקות - במגע יד בצנרות הבנתי שככול הנראה מדובר בסתימה,

אני אגש למקום המתמחה בנושא בכדי לבצע ניקוי ונקווה שבכך תפתר הבעיה.

Gn'f'R

פורסם

אולי כדאי שתדחה את זה לחורף הבא?

אוטוטו אביב מגיע, נראה לי שזה השבוע האחרון או בין האחרונים שיהיה בו קר, מעכשיו רק התחממות.

שמעתי באיזה מקום שכל כמה שבועות\חודשים (בעיקר בקיץ) כדאי לשלב לחימום לכמה דקות על מנת לבצע סרקולציה ברדיאטור חימום, כדי שלא יסתם.

לדעתי זה הגיוני מאוד, השאלה אם זה נכון?.

• תוכן חדש...