Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על קלאץ' בסיאט לאון FR

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רק שאין בעיות לא בגיר ולא במנוע, דווקא המכלולים הללו נחשבים לסופר אמינים גם אם נשווה ללקסוס/אינפיניטי/פורשה.

קלאץ' מחליק בהספקים של סטייג' 1-2 רק אם אתה מתעלל ברכב או לא מעביר מספיק חלק הילוכים.

ב-DSG זה לא קיים, אולי מעל 450 כ"ס...

תשים קלאץ' עדכני של SAX, מקורי לחלוטין בתפעול ומחזיק הספקים הרבה יותר גבוהים בלי להתרגש.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
יש להם הרבה בעיות בגיר וגם במנוע, אני חושב שגם גונבים אותם הרבה.

יש לך איך לתמוך בהצהרות חסרות השחר הנ"ל?

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם
אתה גם עם תוכנה? אחד שעשה לי לוגים ברכב אמר שהקלאץ' יתחיל להחליק בקרוב, ברור שכשאני מוריד את התוכנה הקלאץ' לא מחליק ולא קרוב להחליק, אבל עם תוכנה בהילוך שישי יש שניה שהוא מעלה טורים יותר ממה שהוא צריך.

איתך עשיתי לוגים ליד חרובית בעל האש של אוטוספורט? אם כן ממש לא אמרתי לך משהו על קלאץ שיחליק! בלי קשר לפי מה ששמעתי כנראה שיש איזושהי בעיית ייצור בקלאצים של הtsi, תקרא בחול מה אומרים. על פניו סטייג 1 לא צריך להרוג את הקלאץ, אבל אם יש דפקט בקלאץ אז אין לדעת. בכל מקרה המלצה שלי זה שתחקור את העניין בפורומים בחול הניסיון שלהם שמה פי כמה וכמה מהניסיון שלנו בארץ.

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם
לא רק שאין בעיות לא בגיר ולא במנוע, דווקא המכלולים הללו נחשבים לסופר אמינים גם אם נשווה ללקסוס/אינפיניטי/פורשה.

קלאץ' מחליק בהספקים של סטייג' 1-2 רק אם אתה מתעלל ברכב או לא מעביר מספיק חלק הילוכים.

תשים קלאץ' עדכני של SAX, מקורי לחלוטין בתפעול ומחזיק הספקים הרבה יותר גבוהים בלי להתרגש.

מה שאתה אומר נכון לtfsi לא בהכרח לtsi

פורסם
למבינים בלאון fr

בשנת 2012 מכרה סיאט כ 80 יחידות fr.

שמתי לב כי בחודשיים האחרונים בלבד כ 12 מבעלי המכוניות הנ"ל מוכרים אותם פחות משנה על הכביש.

יש למישהו מושג למה?

מעולה למי שמחפש יד שניה, אני בעד שאנשים ייקנו חדש ויימכרו מיד ככה אני יכול להרשות לעצמי רכב חדש ב30 אחוז בפחות :-)

פורסם

יוני, חבר יקר, צר לי לומר לך זאת - אתה טועה ומטעה.

האוטו של ר' הוא STAGE2 (תוכנה / דאונפייפ / קרבוניו 2) והקלאץ' מחליק. שנינו מכירים היטב את ר', קשה מאוד לומר עליו שהוא מתעלל ברכב / לא יודע להעביר הילוכים כראוי / לא יודע לנהוג - הבחור יודע לנהוג היטב, הוא רחוק מהלהיות מתעלל.

אם היית מגיע למפגשי VAG כאלה ואחרים, היית זוכה לשמוע שהוא לא הראשון והלא האחרון שמתלונן על החלקות קלאץ' עם תוכנה - לאחר ק"מ סביר ונורמלי.

גם DSG6 לא יצליח להתמודד עם 450 כ"ס על הקלאצ'ים והתוכנה המקוריים. רק אחרי קלאצ'ים מחוזקים יעודיים הוא יעמוד במעמסה. על ה-DSG7 אני לא מדבר בכלל, מניסיון - הוא בקושי מחזיק 300 סוסים - מחליק / מתבלבל / מתחמם ולוקח לו זמן מה להבין מה רוצים מחייו בדיוק.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

המכלולים של הרכב מעולים, הבעיה זה רק בנהגים.

הקלאץ המקורי אמור להחזיק מומנט של המנוע אותו הגיע מהמפעל, ברור שאם שמת ציפ אז כרגע הרכב עם יותר מומנט מהמקור ,הקלאץ לא יכול להחזיק מומנט כזה, ולכן הוא מחליק נקודה. לא בגלל שהוא קלאץ חרא, לא בגלל שVAG לא אמינות, וכנראה לא בגלל אופי הנהיגה שלך.

מה שמצחיק שאתה טוען שאתה רוצה כמה שיותר אמינות, אז רק תגע שעם ציפ הטורבו גודש קשה יותר ויש יותר נזק למכלולי הרכב.

רוצה אמינות? תגיע למי ששם לך את הציפ ותחזור לתוכנה המקורית, ככה תשאר לך האחריות, ואם עוד לא הרסת את הקלאץ אולי תוכל להנות מקלאץ טוב כפי שהיה לפני ששמת את הציפ.

פורסם

זה דיי פשוט.

בGTI דור חמישי התופעה הזו לא קיימת. למעשה בכל TFSI עם K03 זה לא קיים.

זה כן תופעה מוכרת בGTI דור שישי (2.0TSI) משופרות וגם בS3 וקופרות למינהן.

למעשה אם תחפש בפורומים השונים תראה שכל מי שמנשק את ה 45 קג"מ מתחיל לחוות את זה.

הרכב שלי נקנה עם 31,000 ק"מ סטנדרטי, היום הוא סטייג' 1+ ובלילות הקרים שהיו בחורף האחרון התחלתי לחוות החלקות ברביעי-חמישי-שישי. לא קטסטרופה - משהו בקטנה של 400-500 סל"ד וזה נתפס.

הקלאצ'ים במכוניות האלו הם או של Luk או של Sachs.

האחרון טוב יותר, אבל גם הוא לא מחזיק לאורך זמן. מה שכולם עושים בחו"ל זה קונים אחד חזק יותר עם פלייוויל חדש (כי המקורי לא שורד) וסוגרים סיפור.

אגב, אחד חזק יותר לא אומר לפגוע ביום-יומיות, גם החזקים מרגישים כמו מקורית ברמת נקודת ההפרדה והמשקל של הדוושה.

-----

פורסם
יוני, חבר יקר, צר לי לומר לך זאת - אתה טועה ומטעה.

שנינו מכירים היטב את ר',

מי זה ר' !?

למה אני טועה? אין שום בעיות עם המנוע והגיר.

אני מכיר מלא חבר'ה עם TSI ידניות כבר שנים והכל בסדר ברוך השם.

ההגדרה ל"משתולל עם האוטו" היא רחבה.

DSG מחזיק כמו גדול עם קלאצ'ים מקוריים ובלי תוכנה לגיר הספקים שידניות יכולות רק לחלום עליהם.

אבירי, כשעשית לי סיבוב אתמול לא היו שום החלקות של הקלאץ' נכון? כי לא הרגשתי כלום... האוטו שלך נוסע פצצה! כיף!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
מי זה ר' !?

למה אני טועה? אין שום בעיות עם המנוע והגיר.

אני מכיר מלא חבר'ה עם TSI ידניות כבר שנים והכל בסדר ברוך השם.

ההגדרה ל"משתולל עם האוטו" היא רחבה.

DSG מחזיק כמו גדול עם קלאצ'ים מקוריים ובלי תוכנה לגיר הספקים שידניות יכולות רק לחלום עליהם.

אבירי, כשעשית לי סיבוב אתמול לא היו שום החלקות של הקלאץ' נכון? כי לא הרגשתי כלום... האוטו שלך נוסע פצצה! כיף!

רועי.

אין בעיות עם המנוע, אבל קלאץ' - זה חלק מהגיר, אם תרצה או לא. כפי שציין כאן גם אבירי, יש ויש בעיות עם הקלאצ'ים.

תראה לי DSG6 מקורי (!) שמחזיק 450 סוסים - ועושה זאת בדרך "שידניות רק יכולות לחלום עליהם".

מי שמחזיק הספק כזה, נעזר בקלאצ'ים יעודיים ושינוי תוכנה. ואם לא, הוא פשוט מחליף קלאצ'ים כל שני וחמישי כדרך קבע. המקוריים לא יעמדו בעומס כזה לאורך זמן / עבודה מאומצת מאוד, אתה כנראה שוכח שהתיבות האלה (בניגוד ל-PDK למשל) נועדו להחזיק הספקים / מומנט מסויים - ולא מעבר לכך.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אוראל תפסיק להיות חלש...

אני יכול להראות לך לא אחד, אלא מאות.

כל סטייג' 3 היום שמים על רכב עם קלאצ'ים מקוריים (DSG).

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם

אני מכיר כמה חזקים על 6 וקלאצ'ים מקוריים, אבל הם לא עומדים בעומס לאורך זמן.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אוראל תפסיק להיות חלש...

אני יכול להראות לך לא אחד, אלא מאות.

כל סטייג' 3 היום שמים על רכב עם קלאצ'ים מקוריים (DSG).

מה יש מאות סטייג 3 בארץ?

יש דיבור על בעיות בקלאצים בtsi, לא בהכרח שבכל tsi קיימת

הבעיה, יכול להיות שפס ייצור ספציפי יצא לא אחיד וזה הגורם לבעיה.

פורסם
איתך עשיתי לוגים ליד חרובית בעל האש של אוטוספורט? אם כן ממש לא אמרתי לך משהו על קלאץ שיחליק! בלי קשר לפי מה ששמעתי כנראה שיש איזושהי בעיית ייצור בקלאצים של הtsi, תקרא בחול מה אומרים. על פניו סטייג 1 לא צריך להרוג את הקלאץ, אבל אם יש דפקט בקלאץ אז אין לדעת. בכל מקרה המלצה שלי זה שתחקור את העניין בפורומים בחול הניסיון שלהם שמה פי כמה וכמה מהניסיון שלנו בארץ.

הייתי בטוח שאתה זה שאמרת לי שהקלאץ' יתחיל להחליק בקרוב, בכל מקרה כן היה בן אדם באותו היום שאמר לי את זה כנראה התבלבלתי וחשבתי שזה אתה.

יכול להיות שאתה צודק כי בקילומטרים הראשונים שהרכב עבר היו קצת נקישות מקלאץ', שנעלמו כמעט לגמרי, הנקישות האלה קורות רק שאני מתחיל נסיעה מהמקום, ונאמר לי שזה טבעי.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

• תוכן חדש...