Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

לאחרונה הצטרפתי לחברת סטארט-אפ בתחום ההנדסה המכנית ואני מרגיש שחסר לי קצת ידע לביצוע התפקיד באופן אופטימלי. חלק גדול מעבודתי כיום הוא בניה והרכבת אבות טיפוס (אבי טיפוס? אבטיפוסים? :roll:) מאפס, כאשר פעולות מדוייקות כמו חריטה והשחזה מתבצעות אצל קבלני משנה. אני מוקף במהנדסים ותיקים וגם כמה הנדסאים צעירים עם נסיון רחב במפעלי יצור, ולא לגמרי משדר איתם על אותו אורך גל כאשר הם מדברים על דפינות, עוקצים ושאר מרעין בישין.

בקיצור, צריך להשלים פערים ומהר. אופציה אחת היא לימודי ערב, אבל זה עשוי להיות בעייתי כי התפקיד כולל גם יציאה לחו"ל לתקופות ארוכות מדי פעם. אופציה אחרת היא מקור מידע באינטרנט, אבל שם כמובן לא אוכל להתנסות באופן מעשי. בכל אופן, אשמח לקבל המלצות משני הסוגים - אם אתם מכירים מקום טוב שאפשר ללמוד בו מספר פעמים בשבוע אחרי העבודה וגם מקורות מידע רלוונטיים ברשת שיוכלו לכל הפחות ללמד אותי על המושגים הבסיסיים ומשמעותם בעולם האמיתי.

אינני מחפש להפוך למאסטר בתחום (בשביל זה לישקר למשל יש קורס CNC של 8 שעות ביום במשך שנה...) אלא רק להכירו קצת יותר מקרוב ולהבין את מגבלותיו והאפשרויות שהוא מציע.

לעצתכם אודה.

פורסם

קודם כל שום קורס cnc לא ילמד אותך את הדברים האלה שהם מדברים עליהם אלא רק ניסיון מעשי.

לדעתי הדרך הכי נכונההיא ללכת לבקר את קבלני המשנה האלה, לפתח יחסי חברות ולראות אצלם איך תופסים ואיך תומכים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא יודע עם איזה אנשים אתה עובד בד"כ, אבל מבין עשרת הפועלים שיצא לי לעבוד מולם עד כה במפעלי החריטה/השחזה, היה רק בחור אחד צעיר שאפשר היה לדבר איתו כמו בן אדם. הרוב זה או זקנים רוסים עם שיני זהב ששפיותם מוטלת בספק, או אנשים שמפחדים לדבר ישירות עם הלקוח, או כאלה שכבר מזמן איבדו יכולת לתקשר בשפת בני אנוש ("הקרבורטור נפל לתוך הרדיאטור" וגו'), או סתם אנטיפטים. בעלי הבית בד"כ עסוקים בלספור את הכסף ולדבר בטלפון, אין להם פנאי לזוטות כמוני.

אולי זה מתאר את המצב רק באזור השרון, אבל לצערי מה שאתה מציע לא ממש ישים כאן (למרות שהייתי שמח לעשות זאת).

פורסם

לא אינטרנט ולא יוטיוב יעזרו לך להבין טוב יותר את עולם העיבוד השבבי.

רק ניסיון מעשי.

יש הבדלים מהותיים בין דפינת חלקים במחרטה לעומת כרסומת או מכונת השחזה אופקית או להשחזת חלקים גלילים.

למרות שעולם העיבוד השבבי נראה בעיניי אנשים מסויימים כעבודה 'שחורה' אבל מניסיוני במשך 20 שנים וקצת בתיכנון הנדסי והיכרות עם ריצפת הייצור אני יכול לומר לך שזה עולם ומלואו.

גם אחרי 10 שנים שהתחלתי לעבוד במקום עבודה חדש עדיין המנהלים בריצפת הייצור עשו לי שיטיקים בתור מהנדס מכונות.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אני אגלה לך שאחרי 22 שנות ניסיון כולל עבודה פיזית בעיבוד שבבי עדיין החרטים והכסמים שלי יודעים הרבה יותר ממני בתחום הזה.

פורסם

כמה חודשים עם המהנדסים הרוסים הזקנים בבית המלאכה לאבי טיפוס ופיילוטים של www.zivaveng.com הם בול מה שאתה צריך. איפה עדיין יש מהנדס שזוכר מחרטה וכרסומת קונבנציונלית מביה"ס המקצועי שבארץ כבר הפך למוצג מוזיאוני ? (חוץ מתע"א ות"צ)

פורסם

חיימי, אני מהנדס שזוכר ויודע די טוב כרדום וחריטה הן קונבנציונאליים והן cnc (כולל כתיבת תכניות ב g קוד ישירות על הבקר ולא בתכנת תיב"מ).

פורסם
חיימי, אני מהנדס שזוכר ויודע די טוב כרדום וחריטה הן קונבנציונאליים והן cnc (כולל כתיבת תכניות ב g קוד ישירות על הבקר ולא בתכנת תיב"מ).

אז אתה מהבודדים.

צודק סטף שזועק שירידת קרנן של מקצועות אלה יעלו לנו ביוקר.

מהנדס מכונות צריך להיות קודם חרט והנדסאי. כלל היסוד הזה לא השתנה מאז שהייקים הקימו (בגרמנית) את הטכניון ולידו את בשמת. זובין מהטה לא צריך לדעת על כל הכלים. מהנדס מכונות טוב כן.

• אחראי פורום
פורסם

תומך בחברים המנוסים מלמעלה. באתי לתחום הזה כמוך, עם אפס ידע.

הבוס שלח אותי לקורס עוד לפני ההשתלבות במחלקה וזה היה קשה מאוד, לא יכולתי ליישם כלום בשטח.

אבל אז עברתי למחלקה והרגשתי איך הידע שעובר מהידיים לראש נטמע יותר טוב מאשר הדרך ההפוכה.

מבין את מה שאתה אומר לגבי בעלי המקצוע הבלתי נגישים, אבל מהיכרותי זה לא בהכללה.

אני עובד עם חרט מבוגר וסבלני שמעסיק רק חרטים מבוגרים ומנוסים, תענוג בשבילי להזמין ממנו

וללמוד ממנו כל מיני רעיונות ושיטות. נסה להציע עזרה בימי שישי בסדנה כזו.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
כמה חודשים עם המהנדסים הרוסים הזקנים בבית המלאכה לאבי טיפוס ופיילוטים של www.zivaveng.com הם בול מה שאתה צריך.

תודה על הטיפ, במקרה אנחנו דווקא עובדים עם זיו-אב צמוד מאד, רק ששם עוד לא יצא לי לבקר.

צודק סטף שזועק שירידת קרנן של מקצועות אלה יעלו לנו ביוקר.

אם רק סטף היה יודע איזה בית זונות מתנהל ב"אקדמיה" שלו בלבון...

נסה להציע עזרה בימי שישי בסדנה כזו.

spain-world-cup-winners.jpg

מעולה, זה בדיוק סוג הרעיונות שחיפשתי! אבדוק את האפשרות הזאת בהקדם.

פורסם

הכל שאלה של מה שאתה מחפש. התיאור שנתת קצת כוללני ולכן קשה לכוון אותך. ללמוד קצת מהכל זה דבר אחד, וכנראה שאפשרי רק מנסיון והסתובבות בסדנאות וללמוד יותר לעומק כמו איך עובדים על מחרטה/כרסומת זה כבר משהו אחר. יש עבודה קונבנציונאלית ויש עבודה במכונות CNC, גם אלה שני דברים שונים. דעתי האישית שמי שעובד על מכונות CNC מבלי להרגיש גם מכונות קונבנציונאליות לא יכול להבין באמת את הדברים. כשמרגישים את העבודה של המכונה יש הבדל עצום. ההבדל הזה בא ליידי ביטוי אפילו בקידמה ידנית לעומת קידמה אוטומטית (כנראה שכרגע זה לא אומר לך הרבה).

ישנם הרבה מאד מדריכים וספרים. גם עתיקים בעברית וגם באנגלית. בנוסף יש הרבה מאד מידע וסרטונים באינטרנט. למשל הבחור הזה:

http://www.youtube.com/user/mrpete222

שיש לו ערוץ עם הרבה מאד מידע מלווה בהסברים. אני יכול להגיד לך שחלק מהשיטות שלו לא מאד מקצועיות ואפשר לחלוק על חלק מהן, אך בגדול כאינטרו לתחום אפשר ללמוד ממנו לא מעט.

אם מעניין אותך ספציפית לגבי חריטה- יש סדרת ספרונים עתיקים יחסית של חברת South bend לגבי פעולות שונות על המחרטה. גם ספרים בעברית של משרד העבודה יש- חלקם אפילו ניתנים להורדה באינטרנט חינם.

נשמע כמו עבודה מעניינית בכל מקרה. תוכל לפרט מה החברה עושה?

פורסם

תודה אביב, מדובר כרגע על חריטה וכרסום קונבנציונליים - הבסיס של הבסיס.

לשאלתך השניה, המקום אליו הגעתי אכן מעניין למדי. זו חברת סטארט-אפ קטנה (20 איש סה"כ) שמאחדת כמה מוותיקי תעשיות המכניקה והכימיה בארץ, אנשים טכניים שכבר עשו לביתם בתפקידי ניהול בכירים בחברות גדולות (אפלייד מטריאלס, קודאק, אגפא וכו') וכעת החליטו לחזור למקורות. כל אחד מהם לקח איתו מספר פטנטים מהעבר שטרם מומשו וכעת הם מפתחים אחד כזה בכל כמה שנים לכדי מוצר שלם שאפשר למכור. המוצר הנוכחי שעובדים עליו הוא מכונה תעשייתית בתחום הדפוס, וכאן אני נכנס לתמונה עם הידע והקליינטורה שצברתי בשנותיי עם HP.

פורסם

נשמע בהחלט מעניין.

לדעתי תתחיל מהספרים בעברית. יש לפחות אחד על חריטה ואחד על כרסום. בגדול אלו לא יותר מתרגומים למדריכים דומים באנגלית. הרמה בסיסית ביותר.

כנס לכאן:

http://www.moit.gov.il/cmsTamat/mea_search.aspx?NRNODEGUID={2C0BA04C-B47C-4466-94DA-4A0319D7AB14}&all=1

רד לקטגוריה של מתכת ומכונות וראה מה מעניין אותך.

לדעתי תתחיל מהספרים הכרסומת והפעלתה, המחרטה והטיפול בה, כלי מדידה ומדידות, פעולות חריטה; חומרים, תכונותיהם ושימושיהם.

אם אתה מעדיף באנגלית אני יכול לשלוח לך כמה ספרונים בסיסיים בנושא חריטה. לחילופין אם אתה מהמרכז אני יכול לסדר לך גישה לספרות רלוונטית בספריית המכון הטכנולוגי חולון.

אח״כ, ׳כשתגדל׳ תכיר את הספר האגדי machinery's handbook

בהצלחה בתפקיד החדש.

פורסם
תודה אביב, מדובר כרגע על חריטה וכרסום קונבנציונליים - הבסיס של הבסיס.

לשאלתך השניה, המקום אליו הגעתי אכן מעניין למדי. זו חברת סטארט-אפ קטנה (20 איש סה"כ) שמאחדת כמה מוותיקי תעשיות המכניקה והכימיה בארץ, אנשים טכניים שכבר עשו לביתם בתפקידי ניהול בכירים בחברות גדולות (אפלייד מטריאלס, קודאק, אגפא וכו') וכעת החליטו לחזור למקורות. כל אחד מהם לקח איתו מספר פטנטים מהעבר שטרם מומשו וכעת הם מפתחים אחד כזה בכל כמה שנים לכדי מוצר שלם שאפשר למכור. המוצר הנוכחי שעובדים עליו הוא מכונה תעשייתית בתחום הדפוס, וכאן אני נכנס לתמונה עם הידע והקליינטורה שצברתי בשנותיי עם HP.

של בני לנדא ? חשבתי שהתקדם כבר לייצור סדרתי בסין אחרי ההצלחה הפנטסטית בתערוכה בדיסלדורף.

פורסם

אביב - תודה, אהיה בקשר אם אצליח באמת להתקדם בתחום. (קשה לתכנן משהו בסביבה הזאת, הכל די כאוטי.)

חיימי - לנדא לא היה היחידי שהציג בדיסלדורף. אינני מעודכן מה קורה איתו כיום, למרות שאני מכיר כמה מעובדיו.

• תוכן חדש...